- 7 Eylül 2014
- 644
- 594
- 103
- Konu Sahibi Kimimkiben82
-
Kesinlikle katılıyorum. Babama bile güvenmiyorum bu hayatta.bence hiçkimse için çok büyük fedakarlıklar yapmamak lazım helede kendi gelecegin ve kariyerinden vazgeçmek gibi şuanda geliriniz iyiymiş ve mutlusunuz belkide başka şehire taşınınca sen çalışamayıp evde oturmak zorunda kalınca daha da mutsuz olacaksın ve evliligin bundan etkilenecek insanlar kendi kendini çıkmaza sokuyor düzenini bozuyor bak senin eşinle böyle olacak diye bir şey yok ama milyonlarca örnek var hergün biri karşımıza çıkıyordur geçtigimiz aylarda futbolcu tugay kerimoğlu ve eşi 25 yıllık evliliklerini bitirmişti eşinin verdigi röp okumuştum adam için kendi kariyerinden işinden vazgeçip ne fedakarlıklar yapmış ama sonuç ortada o yüzden kadınlar akıllı olmalı hayat müşterektir her iki tarafta fedakarlık yapmalı
Bir de şöyle düşün, o burada en azından varolan işine devam edecek ama giderseniz senin kariyerin tamamen sonlanacak. Bu iş karşısına çıkmadan önce sorun yoktu madem gitmese de sorun olmaz. Kendi kariyerini bitirme. Inan bana yarın ne olacagi asla belli degil. Gozunun içine bakan adamlar ekonomik olarak kendilerine bagladiktan sonra neler yapabiliyor aklin almaz. Ayrica neden hep fedakarligi kadinlar yapiyor.Şu an eşimle çok güzel işlerimiz var. Gelirimiz ortalamanın çok üstünde. Ama eşim bu şehirde asla yaşamak istemiyor. Çok iyi bir yerden iş teklifi aldı. Eğer kabul ederse çok iyi yerlere gelme ihtimali çok yüksek. Ancak onun çalışabileceği şehirde benim iş bulma imkanım sıfır. Hiç ihtimal yok. Ama gitmeye orada çalışmaya çok hevesli. Ben zaten nasıl sevinebilirim. Asla işimden ayrılmayı düşünmüyorum. Ben gidemeyeceğim için o da gitmeyecek öyle diyor ama ben çok büyük yük altına girmiş gibi hissediyorum, çünkü burada açıklayamıyorum ama onun tüm kariyerine engel olmuş oluyorum bu şekilde. Çok bunaldım. Neresinden baksam çıkış bulamıyorum. Aile olmak bu fedakarlığı mı gerektiriyor? Yoksa herkes hayallerini yaşamalı mı bireysel olarak? Siz olsanız ne yapardınız? Allah başka dert vermesin ama eşimin sürekli yaşadığımız yeri ve işini kötülemesi ve mutsuz olması beni mutsuz ediyor.
Yanlış anladınız. Tanınmamak içim böyle dedim. Şehir büyük ama bana iş yok
Bu durumda yoruma gerek kalmamış.Düşünmüyorum ben de zaten.
Onu da düşündüm ama ne bileyim hiç içim istemiyor öyle bir şey. Çünkü belirli bir zaman yok ve farklı uzak şehirlerde olmak hiç hoş değil bence. O zaman evli olmanın ne önemi var. Çok zor durum olsa neyse ama bu resmen heves istek hırs ve idealistlik. İşsiz olsa zaten düşünmem. Kafam çok bulanık, hayırlısı. Ayrı kalmayı hiç doğru bulmuyorum aşırı bir zorunluluk yoksa.Bence siz zaten doğru olanı yapıyorsunuz. Sizin imkanınız olsa da gitmeseniz neyse de imkanınız yok o şehirde iş bulmaya. Bir süre farklı şehirlerde idare edemez misiniz? Garip gelecek belki ama benim 2 arkadaşım bu durumda. Eşlerinin zorunlu hizmetleri var ve daha bitmedi, kendilerinini işleri de farklı lehirlerde. Bitince gelecekleri de kesin değil ama hafta sonları tatiller filan birleştirip idare ediyorlar. 2 yıldır bu durumdalar. Zamanın koşulları bunu getiriyor ne yazı ki.
Gitmem eşim gider ya da o da gitmez. Daha doğrusu fikir alıyorum doğru mu yapıyorum diye?Gitmeyi dusunmuyorum isi birakmicam diyosun ama yorum istiyorsun zaten iki seçenek yok mu gideceksin yada gitmeyeceksin..?
Neye yorum yapalım
Kimseden git ya da kal şeklinde değil, düşündüğümün ne kadar mantıklı olduğu ile ilgili yorum alıyorumBu durumda yoruma gerek kalmamış.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Ama kadının her daim çalışması gerektiğini düşünüyorum.Bu zamanda insanlar neden evleniyor peki? Diye düşündüm.
Gercekten artik evlilik kurumu kutsallığını ve anlamini yitirdi sirf bencillik yüzünden.
Kadinlar genellikle evde kalmis damgasi yememek icin evleniyor ya da erkeğin kariyeri ile hava atmak için. Madem herkes bireysel takılacak, sadece kendi mutluluğunu düşünecek evlilik neden?
Sonra insanlar neden mutsuz, neden insanlar bunalımda?gelsin sorular, sorunlar..
Ben bu işin içinden çıkamaz oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?