Düşüncelerinizi bekliyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrcnmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anneme söylememdeki amaç hem gizli bir iş yapmamak hemde 18ime gelince evlenmeyi düşünüyoruz o zaman bir sıkıntı çıkmasını istemiyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır birlikteyiz.

Sen sakamisin???? Bir bucuk yildir birlikteseniz ve o 26 yasindayken sen14,5 yasindasin,o erkek arkadasin normal olsaydi sana o yasata kardesin gozuyle bakardi.bisey soyliyim sana sen 30 yasina girdiginde o hep 15 liklere alici gozuyle bakmaya devam eder.cok cevrem var; cok insan tanidim.yanlis yoldasin, konduramiyosun ona bunlari ama korkunc bi gercevin tam icindesin.
Mesela sen 20 o 31 yasinda olsaydi ayni yorumlari yapmazdim.yahu sen cocuksun daha cocuukkkk

22 yaşındayım 10 yaş bile bana o kadar fazla geliyor ki.
Maksimum 30 yaş olur diyorum. Diğer kısımlar beni aşar. 12-13 yaş büyük olursa ( ki çok oluyor etraf acayip insanlarla dolu ) düşünmüyorum bile.
Sen ise resmen saçmalamışsın. Gerçekten artık lise çağındakilerde beyin fonksiyonunu gerektiği ölçüde yerine getiremiyor.
Açıklan konular bunu destekler yönde.

anneme söylememdeki amaç hem gizli bir iş yapmamak hemde 18ime gelince evlenmeyi düşünüyoruz o zaman bir sıkıntı çıkmasını istemiyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır birlikteyiz.

öyle saf ve korumasızsınız ki...

Yaşın 16 ...1,5 yıldır adam yanında ! Yani 14,5 yaşında bir kıza aşık hesapta...

Sen izin verdin ama dokunmadı : Neden biliyor musun? 20 yıldan başlıyor hapis cezası ve o bunu biliyor.

Sen istesen de annen var baban var varda var!

Kanun belli...sen şimdi seviyorum dersin vazgeçmezsin de ne acelen var be yavrum.insan14,5 yaşın aklı ile bir ömür yaşayacagı insanı seçer mi?

Oku,gez dolaş,hayatını yaşa...evlilik dedigin neyki?

18 olunca evlenecemişsiniz haaa...tabiii ceza kalkıyor ...isteginle evlenmek senin elinde...alır götürür.

Yazık yavrum anana babana...bir ömür gözüne bakan insanların arkasından çevirdigin iş boyundan büyük...

O adam da ne vebal alıyor bir bilse....

AŞK DERSİ diye bi film var onu izle.. filmde kendini göreceksin.. Ama mutlaka izle...

Evlenipte dünyaya çocuk getirmeye korkuyorum..
16 yaşında biz ne desek bir kulağından girip diğerinden çıkacaktır eminim.
İnşallah dogru yolu bulursun guzelim.
Seninki aşk sevgi falan değil alışkanlık.
Bir de bir yorumunda ailem ilgilenmiyor demişsin.
O yakınlıgı onda bulduysan seni cezbediyordur.
Lütfen akıllı ol yaşının gerektiği gibi davran. Daha okulun var.
Bir oku okulun bitsin eline mesleğini al sonra evlenmeyi düşün.
Ben bile 21 yaşındayım evlenmek için kendimi çokk küçük görüyorumm 18 nedir

Katiliyorum,hepimiz bosuna konusuyoruz.o suan evliligin onu sonsuz mutluluga kavusturacagini saniyor.ah..ah...boyle kizlar gordukce tabiri caizse akli bi karis havada...cok uzuluyorum cook..
Yahu ben 18 yasindaydim o zaman beni oyle yakisikli oyle maddi olarak guclu deli gibi sevdigini soyleyen biri vardiki.lise son bitmek uzereydi.gozum kapali redettim.etrafimdakilerin yorumu ise(ailem haric tabi) salaksin, sansini kacirdin olmustu.tek derdim universte okumakti.calistim cabaladim istedigim bolumu okudim.hayatimin en guzel yillariydi universte yillarim....nisanlimlada tanistim orda.okul bitti uc yil sonra nisanlandik.simdide evleniyoruz.yas 26..herseyin tadina vardim.buyudum..meslegim elimde..dolu doluyum...
Burda onsekiz yasinda evlilik dusunen herkese soyluyorum...hayatinizin en eglenceli yillari universte yillariniz...evlilik guzel oldugu kadar koca bi sorumluluk....
Konu sahibi lutfen bu yorumlari dikkate al....herkes ayni seyi soyluyor.bu kadar insan yanlismi konusuyor sence....once kendin ol,meslegini eline al....evlilik zaten gelir.on sekiz yas nedir evlilik icin...ve kendinddn 11 yas buyuk biriyle.sen 30 oldugunda i 41 olcak...bu dongu hep boyle surup gidecek....o hep senden once yorulacak...yasanmisliklarina doyacak.sense hep yasayamadiklarinahasret kalacaksin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çooook küçükmüşsün canım yaaaa.
ne bu acele evlilik için.
daha16 yaşındasın olsa olsa ne kadar uzun bi ilişkin olabilir ki senin.
iyiyi kötüyü ayırt etmeyi bile daha bu yaşından sonra öğrenirsin.
dediklerimize alınma bak hepimiz senden çok büyüğüz.
aile ortamından kaçmak için evlilik yapılmaz.
bu forumda neler neler okuyoruz.
sen bu yaşta evliliğe nasıl kalkışacaksın ki aklım almadı.
oku mesleğini eline al

Canım benim bütün yorumlara kadar okudum bende 21 yaşındayım ve nişanlımla hemen evlenmeye korkuyorum :) 2 3 yıl sonrası ne getirir gerçekten bilinmiyo:) kaldı ki bende 14 yasımda kendimden yaşta büyük birinden hoşlanıyordum baya bakışıyoduk falan :) oda 24 yasında fln dı o zamanlar benimle bakısıyodu çünkü beni 18 19 sanıyordu benim 14 oldugum duyunca yüzüme dahi bakmadı :) ve emin ol 2 yıl sonra çok pişman olucaksın çünkü 2 yıl sonra düşünce yapın çoooook değişicek :) bende 16 yasımı dolu dolu yasadım kendimi büyümüş herşeyi biliyormuş gibi hissediyordum ama İnan öyle degil :) şimdi biz sana yapma etme desekte yapacaksın illa ki :) bari aileler bilsin hakkında hayırlısı olsun canım :)

Bence aklını başına al ve ayrıl yaşın daha çok küçük hayatını mahvetme.

Son düzenleme:
Annenin yerinde hangi aklı başında anne olsa kıyameti koparır. Makul karşılamasını bekleme.

Bak adam sana ipucu da vermiş daha ne bekliyorsun yakanı kurtarmak için ?

Diyor ki "annene anlatma,hoş karşılamaz, biz böyle devam edelim, aile maile karıştırmayalım şimdi"

Beni hiç kimse bu ilişkinin sağlıklı olduğuna ikna edemez.

yavrum evlenince ne olacak sen inanıyormusun ki evlenince aynı flört dönemi gibi olacak herşey toz pembe...

sen acilen annenle konuş gizli saklı bir şey yapma...

sonrasında acısını sende annende çok çekersiniz henüz çok küçüksün be yavrum....

16 yaşında bir kızın arkadaşı en fazla 17 bilemedin 18 olur.
O da bir üst sınıftan filan olur.

16 yaşında kıza 27 yaşında erkek çok fazla.
Ha sen 27 olsan o 37 olsa neyse ama bu yaşlarda olmaz.

14 yaşındaki bi kızın elinden tutup, sevgilim diye yanında gezdiren adamla gelecek kurmayı mı planlıyorsun Ailenle sorunların var sanırım senin için bi sığınak olmuş bu adam belli ki sen de onu sevdiğini sanıyorsun evet sevebilirsin tabi en doğal hakkın ama bi ABİ olarak Adam seni gerçekten seviyor olsa ailenin karşına çıkıp seviyorum der zaten, seni engellediğine gör amacı farklı

canım hayatla ilgili planın sadece 18 ine geldiginde evlenmek mi? okumak kendini gelistirmek ayaklarının uzerinde durmak gibi bir planın yok mu? burada elestirilme sebebin sadece yas farkı degil senin henuz cocuk yasta olman.

artık ilişkiler 14 yaşında mı başlıyor? 14
benim genç kızlığa yeni adım attığım yaş 14
8. sınıfta mı tanıştınız?
ne kadar acı...annenle en kısa zamanda bu konuyu konuşmak zorundasın.o da sana doğru yolu gösterecektir..ne kadar dinlersin anneni, orası sana kalmış...Ama BİZce dinlemelisin, dinlemek zorundasın.

çünkü daha yaşayacak çok güzel günlerin var...

yaşınn çook ufak.önünde uzun upuzun birr hayat var...sakın ola aşk peşine düşüp tahsilini ihmal etme...senin için bu ilişki normal görünebilir ama hiç normal bir durum değil inan..zaten küçük yaştaki çocuktan birşeyler bekleyen bir insan için hiçde uygun,normal şeyler düşünülemez..Allah ıslah etsin..
burada birçok insanın hayatını oku sakın deme ben bunları yaşamam diye..nice insan var burada bazılarının kvsiyle,eltisi görümcesi,ailesi özellikle eşleriyle problemler yaşıyor..ki senin şuan bunları anlaman için bile yaşın ufak..bu kadar kişi aynı şyleri söylüyorsa bildikleri birşeyler vardır ablalarının.....pişman olma..

Anneme söylememdeki amaç hem gizli bir iş yapmamak hemde 18ime gelince evlenmeyi düşünüyoruz o zaman bir sıkıntı çıkmasını istemiyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır birlikteyiz.

16 yaşındasın, 1,5 yıldır birliktesin.

14 yaşında sevgili oldunuz desene... Tam okuma çağında, bırak genç kızlığı çocukluk döneminde...

Bende annen olsam kabullenemezdim.

Hem çocuk yaştasın, hem senden 11 yaş büyük birisi var karşında, hemde okuman gerek, tabi dünyanın sadece sevgi ve aşk etrafında dönmediğini anladıysan okumalısın.

canım konustunmu annenle merak ettım...yanlıs bısey yapmadan derhal konus ...daha çok küçüksün...önunde uzzzuun bır hayat var bak meslegın olacak mezun oldugunda elınde altın gıbı .. o zaman bambaska bır jhayatın ekonomık özgurlugun olacak ve bütün fikirlerin degısecek....

Sağlık meslek lisesi çıkışlılarda bu olay yaygındır, 17-18 yaşında mesleğe başlanıldığı için artık beklenecek bişey kalınmadığı yönünde düşünülür evlilik için. Ben de sml çıkışlıyım mezun olan çok arkadaşımız o yıl evlendi hemen.

Yaşı 25 üstü bekar memurlar hemen kapmaya çalışır çıtır sağlıkçıları da seninki baya erken davranmış. Erken rezervasyondan faydalanmak istemiştir belki de sübyancılıktan değil.

Yaş itibariyle sert yorumlara aldırmayacağından eminim, farklı bir üslup kullanıyorum o yüzden sana. Evlenmek için beklemen gerekir, o adamın yaşı geçmiş olabilir ama inan sırf o istedi diye evlenirsen pişman olursun. Mesleğini eline al bi yandan da muhakkak üniversiteyi bitir, memur ol hayatını kur ondan sonra bakarsın evliliğe. Koca kaçmıyor canım benim

Yaşına göre daha büyük gösteriyor olabilirsin.Erken serpilmiş olabilirsin.Sevgilin de görüntüne aldanıp çıkmaya başlamış olabilir.Hangi yaşta gösterirsen göster,hayatınla ilgili böyle ciddi bir konuda fikir yürütecek,sağlıklı karar verecek,eğriyi doğruyu ayırt edebilecek yaşta değilsin canım.Sizin aranızda evet bir yaş sorunu var ama.Bu sorun yaş farkı değil,senin yaşın.İsterse senden 2 yaş büyük olsun sevgilin.Senin yaşın sorun burda.İnsan bu yaşta daha kendi vücudunu,kendi kişiliğini keşfetmemişken,bir erkekle hayatı paylaşma evresini nasıl keşfeder.Neden hayatı bu kadar hızlı yaşama eğilimi içindesiniz anlamıyorum.Neden yaşınız,yaşlarınızın getirdiği güzellikleri yaşamıyorsunuz.Sen şimdi diyorsun ki ailemde çok zorluklar yaşıyorum,bu da bana şefkat gösteriyor.Hani bir şarkı var geç bunlarııııııı diye.Canım bu bahanenin arkasına saklanma.Hayatta zorluklar olabilir.Bu zorluklarla başa çıkmanın,mutluluğu yakalamanın yolu,erken yaşta koca bulmak değil,okuyup,kendi mesleki bileziğini kouna takmaktır.Ailede sıkıntı çeken insanın tek kurtuluş anahtarı okumaktır.Dövülüyor musun,hakarete mi uğrğyorsun,sağlık sorunların var geçim sıkıntısı mı çekiyorsun.Daha kötü şartlar da mı yaşıyorsun.Burda yazamayacağın şeylerle mi karşı karşıyasın.Bak güzelim öyle bile olsan devlet gel bana sığın diyor.Kocaya git demiyor.Ona fırsat verdim diyorsun.Yazık !! kendi kişiliğine,bedenine,isteklerine,hayatına saygın yok.Noldu o seni çok sevdiği için mi fırsatı değerlendirmedi.Yoksa başı belaya girer diye mi.Sen razı bile gelsen,reşit olmayan bir kızla ilşkiye girmenin cezası hapistir.Annenin,ya da herhangi birinin şikayet etmesine bakar iş.Annem kabul etmezse kötü şeyler olacak diyorsun.Napacaksın kocaya kaçıp,2 yıl kaçak hayatı mı yaşayacksın.Polisten kaçıp,düğünsüz derneksiz,ailesiz,16 yaşında evli kadın mı olacaksın.Kocan iyi çıktı diyelim.Evlilikten beklentileri olmayacak mı sanıyorsun.Ya hayat bu ölüm kalım hastalık sağlık herşey bizim için.Herşey kader tabiki de ama tedbir kuldan Taktir Allah'tan.O yüzden sen hayatla ilgili tedbirini almayıp,16 yaşında veya 18 yaşında kocaya gidip,yarın öbür gün sıkıntılarla boğuştuğunda kader deyip geçemezsin.Devlet senin imzanı tanımıyor şu an.Reşşit olmadasn imza yetkin yok.Bu nedemek.Yani sen hiçbir kararı tek başına alamazsın demek.Sonuç olarak.Allah akıl vermiş.Kullanmak sana kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…