Düşüncelerinizi paylaşırmısınız?

Ben anlayamadım.
İnsanların başına her türlü şey gelebilir. Hesaplanamayan ekstra olağandışı durumlar olabilir.
Bir anne babanın evladına yardım etmesinden daha doğal ne var.
Çok okuduk burda kayınvalidesi yardım etmedi diye şikayet eden gelinleri.
Bana şunu yapmadı eltime yaptı diyenleri.
Ne var ki bunda konusahibine bu kadar saldırı yapılıyor.
Aile imkanı dahilinde yardım etse ne olacak.
Eşinin yaptığı herhangi kötü bir davranış yok.
İçki kumar ya da kabuledilemez sebeplerden de sıkışmamış. Biraz anlayış.
Maaşa bağlayın beni demiyor ki.

ev kredisi aslında herşeyi kayınpederim yaptı yani onun suçu oldu biraz yanlış kredi çekti yoksa eşimin maaşı iyi ödenebilirdi ama kredileri tek tek ve 3 seferde çekti.bende babamlardan para isteyemiyorum.allah şükür şuana kadar en fazla 3 sefer istedim oda çok az miktar ama onu bile istemeye utanıyorum.bir yandand diyorum neolacak dünya malı dünyada kalır azıcıkk yardım etseler torunları için yadım etsinler bari diyorum.

Arkadaşım sen eşinin de bakış açısıyla babanlara karşı bir tavır geliştirmişsin.
Baban bence yardım etmek istemiyor,yani niye istemiyor dersen ya bunu açık bir dille soracaksn ya da kendini üzmemek için hiç sormayacaksın.
Baban eşine yardımcı olmak zorunda değil torunu için de yardım etmek zorunda değil çünkü krediler bitmeden çocuk sahibi olmayı isteyen de sizsiniz.
Bu sizin kararınız baban çocuk yapın ben size yardım ederim mi dedi ?
Hayatımızı o yardım etsin bu halletsin diye idare edemeyiz.
Ben zaman zaman tek başıma kaldığımı düşünürüm.
Ailem olmasa eşim olmasa herkesi kaybetsem ne yaparım nasıl geçinirim nasıl idare ederim falan.
Siz artık bir aile olmuşsunuz bak hepimiz ev sahibi olmak istiyoruz ama istediğimiz evin ödemelerini yapar mıyız yapamaz mıyız kestiremediğimiz için alamıyoruz.
Yani demem o ki evlat olarak babana gönül koyma hakkın var ama eşinin de sana ısrar etmeye hakkı yok.
İsteyemem de kestir at,onun da borcu var kardeşimin ihtiyacı varmış yok abime vermiş ne dersen de eşini babana karşı doldurmadan mevzuyu hallet.

Ben anlayamadım.
İnsanların başına her türlü şey gelebilir. Hesaplanamayan ekstra olağandışı durumlar olabilir.
Bir anne babanın evladına yardım etmesinden daha doğal ne var.
Çok okuduk burda kayınvalidesi yardım etmedi diye şikayet eden gelinleri.
Bana şunu yapmadı eltime yaptı diyenleri.
Ne var ki bunda konusahibine bu kadar saldırı yapılıyor.
Aile imkanı dahilinde yardım etse ne olacak.
Eşinin yaptığı herhangi kötü bir davranış yok.
İçki kumar ya da kabuledilemez sebeplerden de sıkışmamış. Biraz anlayış.
Maaşa bağlayın beni demiyor ki.

bende rahatsızım istemekten ama dediğiniz gbi hesaplanamayan durumlar oluyor.gerçektende öyle.utanıyorum onlardan para istemeye veya birşey istemeye.ama napıyım başka çaem yok başka kimden isteyebiliriz.onlarda vermeyebilir kendilerince sebepleri vardır.ama hayat zor allah kimseye dert-borçvermesin.

Arkadaşım sen eşinin de bakış açısıyla babanlara karşı bir tavır geliştirmişsin.
Baban bence yardım etmek istemiyor,yani niye istemiyor dersen ya bunu açık bir dille soracaksn ya da kendini üzmemek için hiç sormayacaksın.
Baban eşine yardımcı olmak zorunda değil torunu için de yardım etmek zorunda değil çünkü krediler bitmeden çocuk sahibi olmayı isteyen de sizsiniz.
Bu sizin kararınız baban çocuk yapın ben size yardım ederim mi dedi ?
Hayatımızı o yardım etsin bu halletsin diye idare edemeyiz.
Ben zaman zaman tek başıma kaldığımı düşünürüm.
Ailem olmasa eşim olmasa herkesi kaybetsem ne yaparım nasıl geçinirim nasıl idare ederim falan.
Siz artık bir aile olmuşsunuz bak hepimiz ev sahibi olmak istiyoruz ama istediğimiz evin ödemelerini yapar mıyız yapamaz mıyız kestiremediğimiz için alamıyoruz.
Yani demem o ki evlat olarak babana gönül koyma hakkın var ama eşinin de sana ısrar etmeye hakkı yok.
İsteyemem de kestir at,onun da borcu var kardeşimin ihtiyacı varmış yok abime vermiş ne dersen de eşini babana karşı doldurmadan mevzuyu hallet.

ben eşimi doldurmuyorum zaten aksine ben hep ailemi savunurum herşeyde.tabi vermek zorunda değiller.ben babamıda anlıyorum gönülde koymuyorum aslında ama öyle anlaşılmış.

bende rahatsızım istemekten ama dediğiniz gbi hesaplanamayan durumlar oluyor.gerçektende öyle.utanıyorum onlardan para istemeye veya birşey istemeye.ama napıyım başka çaem yok başka kimden isteyebiliriz.onlarda vermeyebilir kendilerince sebepleri vardır.ama hayat zor allah kimseye dert-borçvermesin.

Amin. Hata yapa yapa öğreniliyor bazı şeyler. Şimdi bu borcunuzu halledemezseniz daha da büyüyecek işin içinden çıkamayacak hale gelecek.
Ailenizin size verdiği paranın borç olmasını da anlayamadım ya neyse.
Diyorum ya. Burda kayınvalidem yardım etmedi diye şikayet edenlerin yanında oluveriyorlar. Haklısın diyorlar.
O zaman da aynısını söylerim. Hiçkimse mecbur değil evlendirdiği çocuklarına para vermeye.
Ama imkanları dahilinde yardım diverseler ne olacak?
Evladı sıkıntıdaykennasıl huzurlu olabilirler.

yok vermedik ancak borçlarımız bitince verebiliriz

Biraz da bu yüzden vermiyor olabilirler..

evet aama ben her ay istemiyorum 2 senede sadece 3 defa istedim istediğim miktarda 200 yada 300 tl.çok değil.istemekle hatamı ettim bilmiyorum ama.

Her ay istememen gayet normal zaten ,maaşa mı bağlasın baban :)
Arkadaşım aldığınız borçları küçümsüyorsun 200 -300 lira diye ama insan 10 tl bile muhtaç olduğu vakit o 10 tl kıymetlidir.
Madem 200-300 tl lafı edilmeyecek paralar az paralar o zaman istemeyin dişinizi sıkın her gün makarna yiyin en bileyim o parayı bir şekilde çıkartın.
İnsan ailesinin yanında olduğunu bilmek ister bazı anne-babalar her daim destektir ben onların da hata yaptıklarını düşünürüm gerçi
Hani senin durumunu özellikle yadırgıyor değilim yani.
Baban vermeye gönülsüzse yapacak birşey görünmüyor zaten kız-erkek evlat ayırt ediyorlarsa da oun hesabını da Allah'a verirler
.

mrb arkadaşlar.benim sorunum yine eşim.bizim birazborçlarımız var yani kredi ödüyoruz bir ay gecikme oldu.eşimde babamdan para istememi istiyor benden.maaşını çekti bankaya ödeme yaptı ama az bir miktar eksik kaldı.kalan eksik parayıda babanlardan iste yardım etsinler diyor.işin zor kısmı babamlardan isteyince onlarda çok mırın kırın edecekler biliyorum çünkü daha önce bikaç kez istedim çok değil 200 lira falan ama onu bile çok gördüler vermek istemediler zorla verdiler sonra.ben bunu eşime diyemiyorum.babamların işyerleri var çalışıyorlar.birikimleri yok ama rahat yaşıyorlar.sizce babamdan para istemelimiyim ve nasıl istemeliyim.yoksa hiç istememelimiyim?eşim çok üstüme geliyor.eşim haksızmı böyle para iste demekle.teşekkürler yorumlarınız için.

ne babalar var yaa bir şey diyemiyorum.aileler arasında boyle seyler sorun olmamalı.sizde varken siz verirsiniz onlarda varken onlar verir.bence isteyin ve eşinize mırın kırın ediyorlar demeyin.hemen verdiler deyin başka sefere babamların işi iyi gitmiiyormus deyip yolunu yaparsınız ki eşiniz onlara cok guvenip rehavete kapılmaz

Ya öyle seymi olur baskalarinami borcunuz olsun istiyor aileniz nasilda sinirlendim..

Esinizde demis iste borcum olsun diye, borc borctur ödenir biraz rahat hayatlarina az eksik girsin ne olcaksa sanki öz kizisiniz bide, hicmi vijdan merhamet yok!.

ya paran yokken ev almaya kalkmıcaksın ya da kalkıştıysan gerekirse o borç bitene kadar herşeyinden kısacaksın. dışarda yemeğinden aldığın şampuanın markasına kadar! öyle yapsarsanız aman canım hiç bişey değil sende 200-300 liracık deyip istediğiniz borç parayı kendiniz rahatça biriktirirdiniz. bilmem anlatabildim mi?

insanlık hali bin hesap yaparsını gene de bir şekilde paraya sıkışabilirsiniz, yabancı değil bu insanlar sizin aileniz istemenizde ayıp bir şey yok onlar da vermeyebilir tabi mecbur değiller ama nekadar olsa arada destek olmaları hoş bir davranış olurdu. bence siz babanızla açık açık konuşun fazlasıyla ödeyeceğinizi söyleyin eğer vermezse eşinize istedim ama veremediler dersiniz hatta biraz belli edin size yardımcı olmak istemediklerini eşiniz de birdaha istememesi gerektiğini anlar.

Son düzenleme:
ya paran yokken ev almaya kalkmıcaksın ya da kalkıştıysan gerekirse o borç bitene kadar herşeyinden kısacaksın. dışarda yemeğinden aldığın şampuanın markasına kadar! öyle yapsarsanız aman canım hiç bişey değil sende 200-300 liracık deyip istediğiniz borç parayı kendiniz rahatça biriktirirdiniz. bilmem anlatabildim mi?

İnşallah sizin başınıza ekstra bir durum gelmez. Sağlık gibi.. ya da hesaplayamadığınız olağandışı tüm ekonomik dengelerinizi sarsacak birşey.

ilk defa baba evlat arasinda borc alindigini duydum ilginc hayir verse ne olur kimse vermek zorunda demiyor zaten kiz babasi erkek babasi ne fark eder ya insan evladina evlendi giiti artik kocasi baksin gözüylemi bakar sasirdim bnm babam ya canim babam... kadinin bebegi var ne olur destek olsalar.. burda konu kv para vermiyor olsa yada kb boyle yuklenilmezdi..valla canim Allah kolaylik versin sanaa

Ne kredisi bu,eşin ödeyemeyeceği borcun altına girmeyecek.
Kredisinin bir kısmını babasına ödetiyor zorda kalınca kayınpederden borç istiyor.
Baban parası olsa bile vermemeli diye düşünüyorum.
Herkes yuvasını idare edebilmeli öğrenmeli her sıkıştığında yetişilmemeli.

Annenden ıste o zaman. Baban zaten wermek ıstemıyosa bıde aldıgın gbı annene. O parayı odemelısın bıdakı aya

Esıne kalsa baksana borcum borc onlarında ıhtıyacı olrsa ben verırım dıyooooooooo ooooooo kım ole kım kala yane

ilk defa baba evlat arasinda borc alindigini duydum ilginc hayir verse ne olur kimse vermek zorunda demiyor zaten kiz babasi erkek babasi ne fark eder ya insan evladina evlendi giiti artik kocasi baksin gözüylemi bakar sasirdim bnm babam ya canim babam... kadinin bebegi var ne olur destek olsalar.. burda konu kv para vermiyor olsa yada kb boyle yuklenilmezdi..valla canim Allah kolaylik versin sanaa

Benim en nefret ettiğim konu o bahsettiğiniz konu aslında.
Kayınpeder para koklatmıyor, yok eltime şu altını yapmışlar bana yapılmıyor,paraları var bize ev almıyorlar falan.
Benim için farketmez aile kurmak herkesin harcı değil.
Kendine güvenmiyorsan kimseye güvenip yuva kurmazsın.
Biz kültürel olarak çocukları bize bağımlı yetiştirdiğimiz için 50 yaşlarına bile gelseler 80 yaşındaki ailelerinin maaşlarına ne bileyim kiralarından medet umuyorlar.
Konu sahibi ilk defa borç istemiyor ki ,daha önce de istemiş.
Madem utanıyor ,kocasının koca olup karısını utandırmaması lazım ama o ısrarla kadını sıkıştırıyor babandan para iste diye.
Bilmiyorum belki insanların varlıklı aileleri vardır.
Benim babam emekli memur evi var oturuyor emekli maaşıyla geçiniyor.
Bankada birikmişi var tek çocuğum aklıma bile gelmez babamın parasını yemek.
Kocam neye yarıyor ki.. Veya ben neye yarıyorum,yaşını almış insanlar bize bakmak zorunda mı?
Az yerim az gezerim ne bileyim nedir lüksüm yapmam onu ama emekli adamın parasına göz koymam.
Veya eşim babamın parasını hesap etse ona da bozulurum.
Evliliği ekonomiyi beceremeyen kendine güvenmeyen evlenmesin bence.
İlk mesajımda da yazmıştım hastalık,kaza,işsizlik vs hariç elbette.

Eşin haksız, başkasına güvenilerek büyük borca girilmez. Daha önce de istemiş, babanız bunun sürekli olmasından korkuyor olabilir...

Komşumuzun oğlu sürekli kredi çekip babasından kardeşinden yardım bekliyor. Evvelden öyle biri değildi, sorumluluklarını bilen biriydi, ailesine destek olmuş zamanında ailesi de oğlumuz destek oldu bizde ona olalım deyip kapattılar borçlarını ama kantarın topuzunu bir kere kaçırdı, şimdi anam babam kardeşim destek olur diye sürekli borç yapıyor.

Eğer bir taraf sürekli alıyor bir taraf sürekli veriyorsa (hastalık kaza acil durumlar dışında) onun adı yardım değil sömürüdür...

Son düzenleme:
şunu anlayamadım ben eşiniz ödeyemeceği borcun altına giremeyecekti ne demek ?

adam ev kredisi almış bir evi olsun kiralarda kalmayalım sürünmeyelim diye ama çoğunuz ödeyemeceği borcun altına girmeyecekti şeklinde tavırlarla konu sahibini suçlar gibi davranıyorsunuz bence çok ayıp birşey bu. herkesn bi evi olsun ister bunun karşılığınıda da fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum.

eğer evlilik fedakarlıksa birlikte birşeyler oluşturmak yapmaksa eş olarakta elimizden geleni yapmak zorundayız die düşünüyorum.

kayınpederiniz zaten ev kredisinde size yardım ediyormuş hoş onlarda yardım etmek zorunda değil. bu konuyu anne babanıza anlatın ihtiyacınız olduğunu söyleyin. sizin için zor olacaktır belki ama çözüm üretmek adına mantıklı bir adım olur .. ailenizinde biraz destek olması gerekmiyor mu yanlış mı düşünüyorum.

durmunuz iyi değilse borç altına girmeseydiniz keşke helede banka kredisi!!

olmuş bir yanlışlık sıkışmışsınız yüzünüzü eğip babanızdan para istemişsiniz
şaşırdım kaldım nasıl mırın kırın ettiler vermek istemediler...
kendim için düşündümde ellerinde yoksa bile, onlar borç alıp yine verirler...

bence babanızdan para istemeyi, kardeşlerinizin ne giydiğini filan bırakın..
eğer eşiniz borcuna sadıksa bir arkadaşından istesin ama mutlaka ödesin..
diğer aylarda borcunuzu ödeyip kalan maaşla geçinmeye çalışın..

Mırın kırın edecek zaman değil , hiç bir baba kızının hiç bir şekilde sıkıntıda olmasını , sıkıntı çekmesini istemez .

Sadece eşiniz mi çalışıyor ? Eğer öyleyse tabiki de her tarafa yetişmesi zor olur. Eğer eşinizde izin veriyorsa ve sizde çalışmak istiyorsanız en kötüsünden 1300 maaşlı bir işe girin derim , eliniz ayağınız tutuyorsa elinizden geleni yapın ..

Baktınız hala bu borçların altından kalkamıyorsunuz ,babanıza''babacım şuan zor bir dönemden geçiyoruz,bir miktar borç para verebilir misiniz , işlerimiz düzelir düzelmez en kısa zamanda geri ödeyeceğiz , elinizde yoksada canınız sağolsun '' diyin . Başta mırın kırın ederler asla ama asla surat asıpta bağırıp çağırmayın .. Bir iki gün dırdırına ederler sonra çıkartıp parayı verirler

Allah yardımcınız olsun , Allah hepimizin yardımcısı olsun
:34:

Bu yazımı ödeyemeceğiniz borcun altına girmeseydiniz diyen tüm arkadaşlarım okusun lütfen.tam 1.5 senedir allaha şükür aksatmadan bankaya borcumuzu ödedik.ama bazen oluyor eksik kalabiliyor.ben eşime altınlarımı bileziklerimi verdim ev sahibi olmak için.siz beni tanıyormusunuzki yargısız infaz yapıyorsunuz.nereden biliyorsunuz benim lüks yaşadığımı ne yiyip içtiğimi ne giyindiğimi???sorarım size benim ev almamı yargılayın demedim bana borç isteyip istemememle ilgili yorum yaparmısınız dedim.bu şekilde yorum yapacaklar yapsın lütfen yoksa yapmayın yorum hayatımıyargılamak kimseye düşmez.

eşin haksız, başkasına güvenilerek büyük borca girilmez. Daha önce de istemiş, babanız bunun sürekli olmasından korkuyor olabilir...

Komşumuzun oğlu sürekli kredi çekip babasından kardeşinden yardım bekliyor. Evvelden öyle biri değildi, sorumluluklarını bilen biriydi, ailesine destek olmuş zamanında ailesi de oğlumuz destek oldu bizde ona olalım deyip kapattılar borçlarını ama kantarın topuzunu bir kere kaçırdı, şimdi anam babam kardeşim destek olur diye sürekli borç yapıyor.

Eğer bir taraf sürekli alıyor bir taraf sürekli veriyorsa (hastalık kaza acil durumlar dışında) onun adı yardım değil sömürüdür...

eşim kimseye güvenerek borç yapmadı.allaha şükür maaşı iyi ama arada eksik olabiliyor.

Back
X