Düşüncelerinizi paylaşırmısınız?

ya paran yokken ev almaya kalkmıcaksın ya da kalkıştıysan gerekirse o borç bitene kadar herşeyinden kısacaksın. Dışarda yemeğinden aldığın şampuanın markasına kadar! öyle yapsarsanız aman canım hiç bişey değil sende 200-300 liracık deyip istediğiniz borç parayı kendiniz rahatça biriktirirdiniz. Bilmem anlatabildim mi?

nereden biliyorsun param olmadan ev aldığımı.konuyu aç gözünüde iyi oku.anlayarak.ben her ay istemiyorum.eksik kalıyor çok nadir dedim.ben dışardada yemek yemiyorum asla.bazen çocuğu doktora götürüyoruz ben bikaç kez doktora gitmek zorunda kaldım ilaç parası derken eksik kaldı.ben seni anlıyorumda sen konuyu tekrar oku anla arkadaşım anlamadıysanda yorum yapma bilmem anlatabildimmi ?

İnşallah sizin başınıza ekstra bir durum gelmez. Sağlık gibi.. ya da hesaplayamadığınız olağandışı tüm ekonomik dengelerinizi sarsacak birşey.

konu sahibi ANİDEN hastalanmışta ben mi yanlış anladım? ya da BİR ANDA hiç hesapta yokken bi borcun altınamı girmişler..
bile isteye kredi çekmişler ev için. sonrada ay ödeyemiyoruz, ay bu ay sıkıştık vs. diye kızın babasından para almaya bakıyorlar. dert bu.

herkes aptal bunlar akıllı o zmn. bunca millet boşuna mı kiralarda sürünüyor? krediyle ev alanlar bile evini ödeyebilecekleri şekilde seçiyor, hayal ettikleri değil.

mrb arkadaşlar.benim sorunum yine eşim.bizim birazborçlarımız var yani kredi ödüyoruz bir ay gecikme oldu.eşimde babamdan para istememi istiyor benden.maaşını çekti bankaya ödeme yaptı ama az bir miktar eksik kaldı.kalan eksik parayıda babanlardan iste yardım etsinler diyor.işin zor kısmı babamlardan isteyince onlarda çok mırın kırın edecekler biliyorum çünkü daha önce bikaç kez istedim çok değil 200 lira falan ama onu bile çok gördüler vermek istemediler zorla verdiler sonra.ben bunu eşime diyemiyorum.babamların işyerleri var çalışıyorlar.birikimleri yok ama rahat yaşıyorlar.sizce babamdan para istemelimiyim ve nasıl istemeliyim.yoksa hiç istememelimiyim?eşim çok üstüme geliyor.eşim haksızmı böyle para iste demekle.teşekkürler yorumlarınız için.

sizi bilmem ama ben 8 yıldır okadar zor zamanımız olsa dahi ailemden istemedim
birinci nedenim aileme birşey olur biz verdik derler diye
ikinci nedenimde eşimin sürekli aynı şeyi söyler diye

nereden biliyorsun param olmadan ev aldığımı.konuyu aç gözünüde iyi oku.anlayarak.ben her ay istemiyorum.eksik kalıyor çok nadir dedim.ben dışardada yemek yemiyorum asla.bazen çocuğu doktora götürüyoruz ben bikaç kez doktora gitmek zorunda kaldım ilaç parası derken eksik kaldı.ben seni anlıyorumda sen konuyu tekrar oku anla arkadaşım anlamadıysanda yorum yapma bilmem anlatabildimmi ?

birincisi burda anlamamış olup olmama da yorum yapıp yapmıyacağıma da sen karar veremessin!
ikincisi yorumumu aç gözünü ve dikkatle birdaha oku. ben her ay para istediğinizi söylemedim zaten. senede 1 kez 200-300 lira istedik demiştin bende bunu baz alarak yorum yaptım. ve dedim ki dışarda yemek yemessen, aldığın kıyafettir, yiyecek içecektir temizlik malz. vs markalarını bile düşürsen bi sene içinde o parayı karı koca rahat biriktirirsiniz, kimseye de mudana etmessiniz dedim. ama kime dedim....
bir de arkadaşım ben senin düşmanınmıyım? evet sert bi yorum yaptım ama sen gör anla diye.
annen baban açıkca belli etmiş kaç kez size para vermek istemediklerini. bunu bile bile ne diye kendinize laf ettiriyosunuz, küçük duruma düşüyosun, utanıyosun? gerek var mı?
kocana da şaşıyorum, senin üzüldüğünü ve zor durumda kaldığını bile bile her seferinde baskı yapıyor alman için?
insanda hem biraz gurur olur, hem de biraz karısını da düşünür yani.. yanlış mıyım?

birincisi burda anlamamış olup olmama da yorum yapıp yapmıyacağıma da sen karar veremessin!
ikincisi yorumumu aç gözünü ve dikkatle birdaha oku. ben her ay para istediğinizi söylemedim zaten. senede 1 kez 200-300 lira istedik demiştin bende bunu baz alarak yorum yaptım. ve dedim ki dışarda yemek yemessen, aldığın kıyafettir, yiyecek içecektir temizlik malz. vs markalarını bile düşürsen bi sene içinde o parayı karı koca rahat biriktirirsiniz, kimseye de mudana etmessiniz dedim. ama kime dedim....
bir de arkadaşım ben senin düşmanınmıyım? evet sert bi yorum yaptım ama sen gör anla diye.
annen baban açıkca belli etmiş kaç kez size para vermek istemediklerini. bunu bile bile ne diye kendinize laf ettiriyosunuz, küçük duruma düşüyosun, utanıyosun? gerek var mı?
kocana da şaşıyorum, senin üzüldüğünü ve zor durumda kaldığını bile bile her seferinde baskı yapıyor alman için?
insanda hem biraz gurur olur, hem de biraz karısını da düşünür yani.. yanlış mıyım?

iyide eşi babasının tavır yaptığını bilmiyorki ilk masajda yazdığı öyle eşinin bilmesini istemediği için söylememiş

ayrıca konu sahibine neden yüklenildiğinide anlamadım ben :44:
bütün yorumları okumadım ama sonuçta kadın gezmekten alışverişten eksik kalmıyoruz
oyüzden kresi parasınıda yiyoruz dememişki
nasıl yaşadığını biz nerden bilelim para biriktirseydin kerdiyi öderdin demek ne kadar doğru

:44::44::44::44:

mrb arkadaşlar.benim sorunum yine eşim.bizim birazborçlarımız var yani kredi ödüyoruz bir ay gecikme oldu.eşimde babamdan para istememi istiyor benden.maaşını çekti bankaya ödeme yaptı ama az bir miktar eksik kaldı.kalan eksik parayıda babanlardan iste yardım etsinler diyor.işin zor kısmı babamlardan isteyince onlarda çok mırın kırın edecekler biliyorum çünkü daha önce bikaç kez istedim çok değil 200 lira falan ama onu bile çok gördüler vermek istemediler zorla verdiler sonra.ben bunu eşime diyemiyorum.babamların işyerleri var çalışıyorlar.birikimleri yok ama rahat yaşıyorlar.sizce babamdan para istemelimiyim ve nasıl istemeliyim.yoksa hiç istememelimiyim?eşim çok üstüme geliyor.eşim haksızmı böyle para iste demekle.teşekkürler yorumlarınız için.

esinin babasi hic lafi bile olmadan size yardim ederken ayni seyi sizin babanizdan beklemesi onun adina normal bir durum bence. durumlarida kotu degilmis.birde 200 lirayi arkadasimiz istese veririz yani buyuk bir miktar degil. bence ailelerin kiz tarafi erkek tarafi mantigi olmamali kimde varsa o yardim etmeli, siz hala onun yavrususunuz zor durumda olmanizi onlarda istememeli. annenizden isteseniz kenarda vardir belki kotu gun parasi.

ne munasebet ya odeyemeyecegı kredıyı cekmeseydı o zaman

maalesef çoğu kız babası evlendirdiğinde maddi olarak tamamen ilişkileri keserken, aynı babalar oğullrına aylık belli yarım bile yapabiliyorlar.

çok kırgınım bu konuda yardım istediğimden değil, ama babam bizim ödeyeceğimiz krediye imza atmaya yanaşmazken, abime yarısını kendi ödeyecek şekilde ev kredisi çekmeyi düşünebiliyor.

beklentim yok, ama kırgınlığım var. sizin durumunuzdaysa ben eşini haklı bulmadım ailenden para iste demesini, ben bunu eşime diyemiyorum babasının durumu çok çok iyi olduğu halde. artık bir aile oluyorsunuz ödemelerle kendiniz başa çıkabilmeniz lazım. borç istenebilir tabii ailelerden ama daha önce istediğinizi vermediyseniz bu borç değil de maddi yardım beklemek oluyor.

ben dışarda yeek yemiyorum 1 yıldır üstüme kıyafet almıyorum üdtelik doğum yaptığım kilo aldığım halde.ben herşeyden kısıyorum.birinden yakınından para istemek bence küçüklük değildir ayrıca eşimde bilmiyor zaten vermediklerini.

ben dışarda yeek yemiyorum 1 yıldır üstüme kıyafet almıyorum üdtelik doğum yaptığım kilo aldığım halde.ben herşeyden kısıyorum.birinden yakınından para istemek bence küçüklük değildir ayrıca eşimde bilmiyor zaten vermediklerini.

haydaaa al buyur burdan yak. yahu sen değilmiydin yorumunda, bende çekiniyorum ama.... diyen.
demek ki çekinilecek bişey değil mi? üstelik annenler sana açıkca göstermiş para vermek istemediklerini.
bu durumda çekinmende doğal yani. doğal olmayan kocana söyleyememen.
ve tabi bi arakadaşın daha belirttiği gibi, siz eğer daha önce aldığınızı bile ödemeden birkere daha istiyorsanız bu borç istemek
değil, maddi yardım beklemektir. bana göre aileniz böyle bi yardım yapmaya mecbur değil. kaldı ki onlarda böyle düşünüyorlar
ve istemediklerini açıkca belli etmişler..
bu durumda sana düşen ya eşine söyliceksin ya da yüzünü eğip ısrar kıyamet tekrar para isticeksin.. sana kalmış artık..

benim yakın bi kız arkadaşım var ev aldılar.kızın ailesi evin yarı parasını verdi.başka bi arkadaşımda yine ev aldı kızın annesi torununun bezine kadar alıyor onlar ev aldı borç ödüyor die.ben burdaki çoğu yoruma katılmıyorum.ailenin imkanı varsa yardımda bulunmalı.keşke sizin istemenize gerek kalmadan onlar sorsa bi ihtiyacın var mı die

eşinizde haklı kendince ailenizin vermek istemediğini bilmiyor zaten kp yardım ediyormuş çaresiz kalmasa sizin babanızdan para istemezki

çoğu yoruma inanamıyorum herkes bütçesine göre kredi çeker ama hayat bu.bazen yetmeyebilir destek gerekir ne var bunda.yok çocuk yaparken ona mı sordunuz yok paranız yoksa nie ev aldınız falan filan....hayırlı olsun eviniz.bu günlerde geçer.bence annenize durumu anlatın yine yok mok derse.istemeyin.başka bi yakınızdan isteyin yada ekmek-peynirle ayı geçirin.

kendi babası olduğu zman çıkartıp veriyor hiç sölemese bile.birde biz kredi çektk bi kısmı babasının maaşından ödeniyor.

olay bu işte..küçük bir çocuk değil ki artık..evlilik sorumluluk istiyor her hali ile..kredi çekmeye gücü yoksa hiç çekmeyecekmiş, babası yardım ediyorsa senin babanın da
bu durumda yardımı dokunmalı..fakat her zaman onların kanatlarında istediğiniz gibi gitmez bu evlilik..kendi sorumluluklarınızı kendiniz almalısınız..

benim yakın bi kız arkadaşım var ev aldılar.kızın ailesi evin yarı parasını verdi.başka bi arkadaşımda yine ev aldı kızın annesi torununun bezine kadar alıyor onlar ev aldı borç ödüyor die.ben burdaki çoğu yoruma katılmıyorum.ailenin imkanı varsa yardımda bulunmalı.keşke sizin istemenize gerek kalmadan onlar sorsa bi ihtiyacın var mı die

eşinizde haklı kendince ailenizin vermek istemediğini bilmiyor zaten kp yardım ediyormuş çaresiz kalmasa sizin babanızdan para istemezki

çoğu yoruma inanamıyorum herkes bütçesine göre kredi çeker ama hayat bu.bazen yetmeyebilir destek gerekir ne var bunda.yok çocuk yaparken ona mı sordunuz yok paranız yoksa nie ev aldınız falan filan....hayırlı olsun eviniz.bu günlerde geçer.bence annenize durumu anlatın yine yok mok derse.istemeyin.başka bi yakınızdan isteyin yada ekmek-peynirle ayı geçirin.

bu devirde aile yardımı olmadan ev alana ben şakınlıkla bakıyorum vallahi
gerçi öyle olanlarında aylık 5000 maaşı oluyor
yoksa kolay değil öyle yardımsız tek maaşla kredi çekipte ödemek özellikle ev kredisiyse
benim çevremdeki herkes ailesinin sayesinde ev aldı
ben alamadım nedeniyse aileden destek olmaması
tek maaşlada çok zor :50:

Herkes yorumunda paran yoksa neden ev aldınız diye yazmış okuyunca üzülüyorum çünkü yazanlar yazdıklarımı okumadan yorum yapıyorlar benim param vardı birazda kredi çektik ev aldık herkes böyle yapıyor burda anormallik nerde var ben bilmiyorum.arada çok nadir eksik oluyor allah kimseye borçlu olmayı nasip etmesin.benim yorumumuzu sorduğum konu farklı ama herkes benim ev almam hakkında yorum yapıyor bu kadar mi okuma özürlüyüyüz ???

Son düzenleme:
Back
X