• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünceniz önemli !!!

Ben olsam okurdum kesinlikle. Ama madem yeniden emek verip okuyacaksınız, bu kez gerçekten okuduğunuza değsin. Ünvanlara ve statülere takılmadan gerçekten aşkla yapacağınız bir iş olsun. Bu konuda kararınızı iyi verin. Benim de şuan 2.üniversitem ama eğer psikoloji okumuyor olsaydım sanırım katlanamazdım.
İyi para kazanacağım bişey olsun diyorum sabahtan akşama çalıştığıma değsin para odaklı düşünüyorum

Part time çalışıp okumalısın, işi bırakıp baba eline bakmak ya da evlenip kp den para beklemek hoş değil.
İktisatı tercih etmemde babamın payı çok yüksekti ben mühendis olmak istiyordum puanımda tutuyordu ama bnm dediğimi okucaksın dedi ve okudum şuan onun pişmanlığını duyuyor Yani parayı verir okuturum diyosa eyvallah derim mutlu olurum eline bakmak gibi olduğunu düşünmüyorum baba sonucta imkanı varsa yapmalı

Bu yaşta ne evlenmesi? Üstelik kirasını ödeyemeyen biriyle. Acele etmeyin bence.
Bu arada hukuk okusan da bir müddet sonra işinden sıkılacaksın. Ben 6 yıldır öğretmenim, şu an doğum iznindeyim ve işin yüzünü görmek istemiyorum. Ben işimden çok memnunum, severek yapıyorum diyen birini görmedim daha. Hepimiz maaşlı köleyiz.

Bu yaşta ne evlenmesi? Üstelik kirasını ödeyemeyen biriyle. Acele etmeyin bence.
Bu arada hukuk okusan da bir müddet sonra işinden sıkılacaksın. Ben 6 yıldır öğretmenim, şu an doğum iznindeyim ve işin yüzünü görmek istemiyorum. Ben işimden çok memnunum, severek yapıyorum diyen birini görmedim daha. Hepimiz maaşlı köleyiz.
Yaaa köle gibi olmak istemiyorum işte Çoooook sıkıldım sabahtan aksama kadar çalışıp karşılığını alamamaktan

Vakıfta okumaya başlayıp köklü devlet üni geçiş yapabilirmiyim peki hukukta böyle geçişler oluyor mu ?ikt okuduğuma pişmanım ya tatmin olduğum birşey yapmak istiyorum

bence biraz gerçekçi olmakta fayda var vakıf dediğiniz bilkent vs. değilse köklü bir devlet üni. gecemezsiniz
çok farazi şeyler üzerine bu yola çıkacaksınız gibi görünüyor
daha iyi araştırmanızı öneririm
hukuk fakültesi bir wonderland değil gözünüzde büyütmeyin

Yaşım geçip evde kalırsam diyede korkmuyo değilim ..sevgilimi çok seviyorum ama evlenipte bir ömür mutsuz olucagım bi işi yapmak istemiyorum evlenince çalışmam lazım bide geçinemeyiz

bence biraz gerçekçi olmakta fayda var vakıf dediğiniz bilkent vs. değilse köklü bir devlet üni. gecemezsiniz
çok farazi şeyler üzerine bu yola çıkacaksınız gibi görünüyor
daha iyi araştırmanızı öneririm
hukuk fakültesi bir wonderland değil gözünüzde büyütmeyin
Hangi bölüm wonderland sizce ☺️

Yaaa köle gibi olmak istemiyorum işte Çoooook sıkıldım sabahtan aksama kadar çalışıp karşılığını alamamaktan
Valla hukuk okuyup özel bir büro açar ve avukat çalışan alırsan belki kendi borunu öttürürsün. Fakat bunun dışında kölelik yapıyorsun. Benim avukat tanıdığım var davadan davaya koşuyor, başını kaşıyacak vakti yok.
Okumak istediğin bölüm esnek değil, çalışma şartları da öyle olmaz. Yani niyetin rahatlıksa bölüm yanlış. Gerçi bana sorarsan babandan kalan temeli sağlam, patronluk yapacağın bir iş yoksa her meslek zor artık. Şartlar ağır. Ben şu dönemde idealist davranışı pek desteklemiyorum. Zira ülkedeki hukuk sistemi, çalışma şartları, özel işyerlerine, büyük şirketlere sağlanan ayrıcalıklar fazlaca. İşçi ve memurun pek şansı yok artık. İdealizm içi boş, kof bir hayal gibi geliyor bana. Arkan sağlamsa bilemem. Zira hukuk sistemimiz meydanda.

hiçbiri
bu devirde iyi bir işin varsa sukredip çalışacaksınız
ben de hukuk fakültesi mezunuyum hem de Ankara hukuk
stajyer avukatlık ve ilk avukatlık dönemim kabus gibi geçtiği için verdiğim emeğin yüzdeonunu bile geri alamadigim için bıraktım
şu an bir üniversitede araştırma gorevlisiyim
avukatlikta ilerleyen yıllarda kazanabilecegim paradan daha az maasim ama ben parayi değil saygı görmeyi seçtim
eğer mesleğin ilk yılları aç kalmayi göze alıyorsanız idealiniz bu meslekse okuyun ama işi bırakmayın

Babası ne zamana kadar kiranizi ödeyecek? Aileye bağımlı bir hayat sonunda da istedileri tek bişeyi yapma kira ödemekten vazgececekler ve gecinemeyeceksiniz. Ya işinde çalışmaya devam et ya da oku ama kesinlikle kira yardımı kabul etme

Hanımlar yaşım 24 işten ayrılıp yeniden okumaya karar verdim ikt mezunuyum ve hukuk okumak istiyorum babamda %50 kazan öderim okulunu dedi ..bizi evlendirmek istemiyor zaten..üni zamanından süren bir ilişkim var o da sen çalışmazsan nasıl geçiniriz işinde çalış boşver okudun işte bir bölüm diyor ama ben işimden mutsuzum bende geçinemiyeceksen evlenmeyelim okul bitince evleniriz dedim oda benimle aynı yaşta hem olgunlaşmış oluruz falan dedim ...işte bugün annesiyle konuşmuş para sorun degil evlenirsek bbam kiramızı ödüyecek dedi ..Anneme söyledim bunu kendi evini tek başına geçindirince gelsin rahat mı batıyor sana dedi kararsız kaldım evlensek mi okusam mı
Sevgilinizin kendine guveni pek yok heralde. Baba parasi olmadanda pek ala geciniliyor. 2 kisinin masrafi nedir yani. Biz tek maasla 3 kisi, eksiksiz geciniyoruz. Evliligi ve gercek bi aile gibi bagimsizligi istemek lazim once. Siz okuyun bence. Sevgiliniz daha hazir degil gibi gozukuyor.

Bosver evliligi senin isinde mutlu olmadigini bile bile yaninda olmayan adam icin hayalinden vazgecme.. hukuk muhtesem bi bolum.. tamamen destekliyorum :)

İyi para kazanacağım bişey olsun diyorum sabahtan akşama çalıştığıma değsin para odaklı düşünüyorum

Çok para kazanmak sadece iyi ya da geçerli bir bölümle alakalı birşey değil ki. Türkiye şartlarında bakarsanız örneğin tıp da görece çok iyi bir bölümdür ancak insanlar sabahtan akşama kadar çalışıyor ve kazançları yıllar içinde artabiliyor. Yeterliliği gelişmişse, uzmanlığını alabilmişse vs. Sonuç olarak hangi işi yaparsanız yapın, bölümü bitirdim hop harika paralar kazanıyorum gibi bişey yok. O yüzden daha gerçekçi düşünün. Dediğim gibi psikoloji benim de 2.üniversitem, hukuk da oluyordu fakat ben kişisel ilgilerimi göz önünde bulundurarak hukuk tercih etmedim. Hatta çoğu kişi deli misin hukuk oku dedi, belki daha havalı gördükleri için. Bu açıdan sizin ne istediğiniz çok önemli. Hukuk fakültelerinde devlet üniversitelerine yatay geçişlerin ösym puanından bağımsız olduğunu söyleyemeyiz. Sadece genel not ortalaması baz alınmıyor yani. O yüzden zor olabilir.
Yani uzun ve emek gerektiren bir yola çıktığınızı bilerek hareket edin.

Hiçbiri çünkü ekonomi çok kötü

Çok çok kalifiye eleman değilseniz süper maaşlı iş bulmak zor

Sizin yerinizde olsam iyi bir master yapardım

İktisat hiç kötü bir bölüm değil. İyi bir master takıp uzmanlaşırsanız hukuktan daha çok para getirir

Finans, finansal matematik, istatistik stili daha öatematiksel, bilimsel bir master yapardım ben olsam her bankada iş bulursunuz hem de finans alanında iş bulursunuz , sıkıcı bayıcı bir iş de olmaz. Bu alanın yazılım paketlerini de öğrenirseniz kim tutar sizi

Para için okuyacaksanız okuyun ama akıllı bir şekilde yapın derim. 0dan hukuk bana mantıklı gelmiyor. Onun yerine elinde iktisat gibi bir nimet varken bunun üstüne koymak daha mantıklı.

Kalifiye eleman olmak zor. Çok çalışmak, iyi yüksek lisans gerekiyor. Ama meyvelerini finansal olarak toplarsınız.

Back
X