Düşüncesiz İnsanlar

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.912
3.046
83
Hepinize iyi pazarlar hanımlar

Sabah başıma bir olay geldi, insanların gerçekten ne kadar düşüncesiz hadsiz olduğunu bir kere daha anladım.
3 saat geçti daha sakinleşemedim.
Geçen hafta sonu ve bugün sınav vardı. Geçen hafta atladım taksiye gittim. Bu seferki de bilmediğim bir semtte ama öyle çok uzak değil arabayla 8-10 dk ama hiç bilmediğim yerde ben de geçen haftaki gibi yapayım dedim, neyse çağırdım taksiciyi.
Taksiye bindim, yeri söyledim. Bana bir anda parladı yok ben orayı bilmiyorum orası neresi, sen gidip önceden baktın mı? neden bakmadın? benim de çocuğum sınava girdi biz gittik baktık. Arkadaşın da mı yok insan bir sorar. Ay bana neler diyor sabah sabah. Ben bu muhitin taksicisiyim kimse bilmez orayı vs. Ben de kendimi ifade etmeye çalışıyorum, arkadaşlarım o okulu bilmiyor, geçen hafta emanetçi yoktu okulda, çantamı zar zor bir yer bulup bıraktım. Babam şehir dışında o yüzden gidemedim, yer kolay bulunur diye düşündüm, konum var burada sonuçta 8-10 dk mesafede arabayla dedim. Sonra 1-2 dk durdum dedim ki, beyefendi afedersiniz de açın Google mapse yazın adresi zor değil her taksici böyle yapıyor. Hadi ben telefonumu emanetçi bulamam diye almadım, sizin yanınızda telefon, konum bilgisi de var burada dedim. Neyse yazdı falan sustu ilerliyoruz ama ben çok sinirlendim dedim ki, bir şey söyleyin ki bir mantığı olsun yani, benim babam şehir dışında ama belki babam da olmayabilir, benim babamla okula gidip bakıp bakmadığımı ne karıştırıyorsunuz?
Ben pandemi de toplu taşıma kullanmak istesem, gidip okula bakacak durumum olsa taksi talep etmezdim zaten. Şu konuştuğunuz laflar laf mı Allah aşkına dedim. Ama öfkem dinmedi. O sinirle sınavda ne yaptım onu da bilmiyorum. Hayır belki tek başına yaşayan buraları zerre bilmeyen biriyim. Bunlar ne biçim sorular ya. İnsanlar ne kadar hadsiz delircem bir gün diye korkuyorum artık.
Yani çok saçma bir olay ya, bu kadar muhabbete, sınava girecek insanla tartışmaya ne gerek var. Yaz Google’a gidelim işte. Sinirlendim üzüldüm ya.

Beni yıpratan insanların böyle dan dun düşünmeden konuşması gerçekten günlük hayatta da özel hayatta da çok yoruldum ya. Belki de arabada ben değil de bu konuda hassasiyeti olan bir insan olacaktı. Bazen bunlarla niye mücadele ediyoruz ki diyorum..Öyle işte pazar pazar yine anlamsız sorulara düştüm.

Ben boyle durumlar ortamda bulunmaya asla devam edemezdim, inerdim.
Bilmiyor diye bu kadar soylenecek bisey yok. Benzer durumda ben de kalmistim bilmedigim biyere gidiyordum taksiciye soyledim o da bilmiyordu ve hicbisey soylemedi yolda durup durup arada insanlara sordu. Yanimda telefon da vardi gerci.
Boyle kaba insanlara para kazandirmamak lazim.

Bende son dönemler böyle oldu neden bilmiyorum. Hassasiyet yaratıyorum her şeyde. Ama insanlarla düzgün bir şekilde konuşmamak da normal değil diye düşünüyorum.
Tartışmadım bu arada, düzgün bir şekilde söyledim o yüksek konuştu

Telefonum yanımda olsa hemen bir taksi çevirebilsem ve sınava gecikmeyeceğime emin olsam inecektim. Ama telefonsuzdum, taksi bulamam diye çekindim açıkcası ve o güzergahta da hiç taksi yoktu gerçekten.
Sınava geç kalma ihtimalinizin olduğu bir saatte çıkmak da sizin hatanız. Taksici bir açıdan haklı. Gideceğiniz yeri bilmiyorsunuz, önceden gidip bakmamışsınız, ucu ucuna yetişecek saatte evden çıkmışsınız...

Keşke inseydiniz hic muhabbete gimeden bu tiplerle. Taksilerle hic sorun yaşamadim ki toplasan 15 kere anca binmişimdir. Ama bunlar böyle yaptikca alternatifler çoğalsın istiyorum turistlere ayri yerlilere ayri kabalik yapiyorlar.

Saat 9da çıktım evden sınav girişi 10 da gideceğim yer 10 dk uzaklıkta. Lütfen eleştirmek için eleştirmeyin rica ediyorum sizden telefonum yoktu panik yapmak istemedim.

Her insan aynı karakterde değil. Belki adamın da kötü günüydü. Hepimiz her zaman çok minnoş insanlar olmuyoruz. Size bağırıp çağırma konusunda haklı olduğu anlamına gelmiyor bu söylediklerim, yanlış anlaşılmasın. Ama karşımıza her zaman bu tip insanlar çıkabilir, bu tip olaylar yaşayabiliriz. Bunu bu kadar içselleştirmenin anlamı yok.

Tamam da kötü olay yaşaması çok normal ama sınava girecek insanı çocuk gibi azarlaması hoş bir durum mu, buna hakkı var mı?
Ki ben söyleyince yazdı konumu buldu. Öyle bulunamayacak sorunlu bir yer değil yani. Açtık gittik böyle apır sapır konuşup, sınavdan önce beni germesine üstüne bir de bana akıl vermesine sinirlendim. Geçen hafta da kontrol etmemiştim okulu o da yakındı. Taksici abi dedi ki, yani bulamazsak en kötü birine sorarız dedi gittik(bu arada taksiyi aynı yerden çağırdım)
Böyle bu üslupla benimle konuşmaya hakkı hiç yok. Üstte de belirttim, telefonumu yanına almadım emanetçi yoktu geçen hafta bu hafta sıkıntı yaşamayım dedim. Panik olurum öyle gecikirim diye, Telefonum olsa hemen inerdim.Çağırırdım bir taksi daha.

Hayır bir anda yüksek yüksek hesap sorar gibi neden gidip görmedin ben oğlumla gidip gördüm, arkadaşına da mı sormadın? Bilmem ne dedikçe ben de ona açıklama yaptım ama çok sinirlendim sonradan. Mantıksız yani. Sınav kağıtlarının üstünde zaten konum bilgisi var problem yaratıp germeye ne gerek var

Hakkı var demediğimi belirtmiştim zaten. Evet kötü davranmış ama var böyle insanlar. Elin tanımadığımız taksicisinin huyunu suyunu değiştiremiyoruz. Sizin önlemlerinizi alıp ona göre davranmanız gerekiyordu. Ders olmuştur bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

Haklısınız bence şikayet edin. Babasının hayrına götürmüyor deve yüküyle para alıyorlar dakika başı. Kimsenin iyi gününü kötü gününü düşünme gibi bir sorumluluğunuz yok para karşılığı hizmet alıyorsunuz orda. Babanız dedeniz olur yakınır niye bakmadın önce diye de taksici ne alaka? Senin zaten işin bu. Hiç bilmiyorsan götüremem maalesef dersin siz de ona göre hareket eder iner başka taksi bulursunuz. Söylene söylene hizmet verilmez ki her meslek için geçerli.

Düşünün kasiyere gidip diyoruz ki bu ürünün son kullanma tarihi geçmiş o da bize bağırıyor e almadan önce baksaydın biz hep bakarak alıyoruz. Bu da o hesap.

İşte anlatmak istediğim oydu, değiştiremiyoruz ama keşke değişse.
İnsanlar böyle dan dun konuşmak yerine daha güzel bir üslupla konuşamaz mı birbiriyle ben niye bundan ders çıkarmak zorundayım?
Dikkatli olmalıyım falan?
Konumunu bildiğim ama kendi imkanımla gidemeyeceğim bir yer var taksi tercih ediyorum böyle bir üslupla karşılaşıyorum. Ama temkinli olması gereken yine benim. Ben bu düzeni anlamıyorum.

Düşünün kasiyere gidip diyoruz ki bu ürünün son kullanma tarihi geçmiş o da bize bağırıyor e almadan önce baksaydın biz hep bakarak alıyoruz. Bu da o hesap.
Gerçekten öyle. Ben toplu taşıma kullanmak istesem gidip bakardım öyle giderdim. Benim en çok takıldığım böyle küçücük şeyi problem yapması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…