- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
Ahaha taksiciye söyleseydiniz o zaman “insanlar birbiriyle güzel bir üslupla konuşsun taksici amca, çiçekler açsın, hayat bayram olsun” deseydinizİşte anlatmak istediğim oydu, değiştiremiyoruz ama keşke değişse.
İnsanlar böyle dan dun konuşmak yerine daha güzel bir üslupla konuşamaz mı birbiriyle ben niye bundan ders çıkarmak zorundayım?
Dikkatli olmalıyım falan?
Konumunu bildiğim ama kendi imkanımla gidemeyeceğim bir yer var taksi tercih ediyorum böyle bir üslupla karşılaşıyorum. Ama temkinli olması gereken yine benim. Ben bu düzeni anlamıyorum.
Çok haklısınız. Haddini sınırını bilmeyen insanlarla doldu maalesef toplum. Böyle bir durumda hiç konuşturmadan kenara çekin lütfen ineceğim deyip tüm bunları sorgulamak sizin haddiniz değil. Göreviniz adrese ulaşımı sağlamak. İnsanlara hesap soramazsınız! Görevinizi kötüye kullanıyorsunuz! diyerek cevabı dinlemeden inmelisiniz. Hemen plakayı ve durak ismini not edip başka bir taxiye binersiniz. Ve sınavdan sonra mutlaka ama mutlaka plaka ve durağı gün ve saatle şikayet etmelisiniz. Ki aynı densizliği bir başkasına yapmasın. Ben sinirlendiğimle kalıp aman kim uğraşacak diyordum ki beni bizzat çok beyefendi ve durağının da ortağı olan bir taxi şöförü uyardı." Lütfen şikayet edin. Çünkü duraklar iyi şöför seçmek istiyor. Bir şöförlüğe on kişi başvuruyorsa en beyefendi en nazik ve saygılı olana iş vermek istiyoruz. Bize kibar görünen bu adamlar müşteriye böyle saygısız davrandıkları ve bizim bu konudan haberimiz bile olmadığı için gerçek beyefendi şöför kardeşlerim işsiz ama bu saygısızlar bu işi yapmaya devam ediyor. Bizi yönlendirmesi gereken siz bilinçli müşterilersiniz. "demişti ve çok haklıydı. Hemen her konuya da uygulanmalı bu söyledikleri.Hepinize iyi pazarlar hanımlar
Sabah başıma bir olay geldi, insanların gerçekten ne kadar düşüncesiz hadsiz olduğunu bir kere daha anladım.
3 saat geçti daha sakinleşemedim.
Geçen hafta sonu ve bugün sınav vardı. Geçen hafta atladım taksiye gittim. Bu seferki de bilmediğim bir semtte ama öyle çok uzak değil arabayla 8-10 dk ama hiç bilmediğim yerde ben de geçen haftaki gibi yapayım dedim, neyse çağırdım taksiciyi.
Taksiye bindim, yeri söyledim. Bana bir anda parladı yok ben orayı bilmiyorum orası neresi, sen gidip önceden baktın mı? neden bakmadın? benim de çocuğum sınava girdi biz gittik baktık. Arkadaşın da mı yok insan bir sorar. Ay bana neler diyor sabah sabah. Ben bu muhitin taksicisiyim kimse bilmez orayı vs. Ben de kendimi ifade etmeye çalışıyorum, arkadaşlarım o okulu bilmiyor, geçen hafta emanetçi yoktu okulda, çantamı zar zor bir yer bulup bıraktım. Babam şehir dışında o yüzden gidemedim, yer kolay bulunur diye düşündüm, konum var burada sonuçta 8-10 dk mesafede arabayla dedim. Sonra 1-2 dk durdum dedim ki, beyefendi afedersiniz de açın Google mapse yazın adresi zor değil her taksici böyle yapıyor. Hadi ben telefonumu emanetçi bulamam diye almadım, sizin yanınızda telefon, konum bilgisi de var burada dedim. Neyse yazdı falan sustu ilerliyoruz ama ben çok sinirlendim dedim ki, bir şey söyleyin ki bir mantığı olsun yani, benim babam şehir dışında ama belki babam da olmayabilir, benim babamla okula gidip bakıp bakmadığımı ne karıştırıyorsunuz?
Ben pandemi de toplu taşıma kullanmak istesem, gidip okula bakacak durumum olsa taksi talep etmezdim zaten. Şu konuştuğunuz laflar laf mı Allah aşkına dedim. Ama öfkem dinmedi. O sinirle sınavda ne yaptım onu da bilmiyorum. Hayır belki tek başına yaşayan buraları zerre bilmeyen biriyim. Bunlar ne biçim sorular ya. İnsanlar ne kadar hadsiz delircem bir gün diye korkuyorum artık.
Yani çok saçma bir olay ya, bu kadar muhabbete, sınava girecek insanla tartışmaya ne gerek var. Yaz Google’a gidelim işte. Sinirlendim üzüldüm ya.
Beni yıpratan insanların böyle dan dun düşünmeden konuşması gerçekten günlük hayatta da özel hayatta da çok yoruldum ya. Belki de arabada ben değil de bu konuda hassasiyeti olan bir insan olacaktı. Bazen bunlarla niye mücadele ediyoruz ki diyorum..Öyle işte pazar pazar yine anlamsız sorulara düştüm.
Bir de şöyle bir şey var, hayatımda geçen hafta ve bu hafta hariç her zaman gireceğim okulu önceden görürüm. Bu sefer Google’dan baktım, yakın mesafe. Taksici bilir dedim. Herkes taksiyle geliyor sınava zaten ki taksiciler mapse yazıyorlar konumu götürüyorlar. Bana akıl veriyor, babanla bakmadın mı arkadaşına sormadın mı? Neden gidip bakmadın bilmem ne ahiret sorgusu.Haklısınız bence şikayet edin. Babasının hayrına götürmüyor deve yüküyle para alıyorlar dakika başı. Kimsenin iyi gününü kötü gününü düşünme gibi bir sorumluluğunuz yok para karşılığı hizmet alıyorsunuz orda. Babanız dedeniz olur yakınır niye bakmadın önce diye de taksici ne alaka? Senin zaten işin bu. Hiç bilmiyorsan götüremem maalesef dersin siz de ona göre hareket eder iner başka taksi bulursunuz. Söylene söylene hizmet verilmez ki her meslek için geçerli.
Dedim zatenAhaha taksiciye söyleseydiniz o zaman “insanlar birbiriyle güzel bir üslupla konuşsun taksici amca, çiçekler açsın, hayat bayram olsun” deseydiniz
Diyorum ki böyle insanlar var, var olmaya devam edecek. Hatta çok minnoş bir insan bile olsa kötü gününde olup birilerine kötü davranabilir. Hepimiz yapıyoruz zaman zaman. Bundan kurtulmanın yolu herkes çiçek olsun niye olmuyor demek değil rahatsız olduğunuz ortamdan uzaklaşmak ve kendinize uzaklaşma alanları yaratmak.
Aaaa yuhhhhhh. Şok oldum. Ya işte neden böyle şeylerle muhatap olmak zorundayız ben gerçekten bunaldım ya. Şimdi siz şanslıymışsınız öyle olmasaydı ne olacaktı? Ne saçma olaylara maruz kalıyoruz.İstanbulda çalıstığım zaman mecidiyeköyden akşam 21.00 de taksiye bindim sultangaziye gitmek için. Manyağin tekine rastladim . başladı senin gece vakti ne işin var yollarda , ictinmi ,dün gecede burdamiydin vs. diye. Tabi korktum . Sonra bir baktim yolu uzattikca uzatiyor 20 tl yazacak yere 50 tl yazdı. Hic sesimi çıkartmadım gazimahallesinde bir taksi duraginin önünde durdurdum. (Beni tanıyorlar) ordaki abilere durumu söyledim. Adama ; gardaş sen 20tl alıp arabaya binip gidermisin , yoksa biz arabanın tekerlerini sırtına bağlarız öylemi gidersin dediler. 2 de tokat attılar. Adam helva gibi oldu. Plakasini aldılar sikayet ettiler. Böyle zorbaları süründüreceksin.
İşte ben olsam mesela sizin gibi açıklama yapmak yerine “sizin göreviniz beni istediğim yere bırakmak, işinizi doğru düzgün yapıp çenenizi kapatın lütfen. Ben sizin ahbabınız değilim” der sustururdum eğer inip başka taksiye binmek gibi bir şansım yoksa. Muhatap olmayın tanımadığınız insanlarla, izin de vermeyin sizi azarlamalarına. Belki babam yok vs çok duygusal cümleler, bunu duyan sizi daha çok ezer. Mesafeli ve özgüvenli görünün böyle durumlardaDedim zatenBu ne yargılayıcı üslup ayıp belki babam yok neden böyle konuşuyorsunuz dedim. Hakkı yok ki benim şeceremi sorguluyor. Arkadaşımı bilmem neyimi. Arkadaşlarım ne bilsin taksicinin bilmediğini.
Evet haklısınız, ben belki son zamanlarda çok içselleştiriyorum dedim ya daha önce. Neden böyle oldu anlamadım. Böyle söyleyince şirinler köyü hayal ediyorum gibi oldu. Ama inanın öyle değil, bu kabalıklardan bunaldım galiba. Telefonsuz olmasam, hemen inecektim.
Haklısınız ama ben bunu yapamam bu olay için, bu sefer adam işsiz kalırsa kahrımdan ölürüm. Üstteki üyeninki gibi bir durumda şikayet ederdim.Çok haklısınız. Haddini sınırını bilmeyen insanlarla doldu maalesef toplum. Böyle bir durumda hiç konuşturmadan kenara çekin lütfen ineceğim deyip tüm bunları sorgulamak sizin haddiniz değil. Göreviniz adrese ulaşımı sağlamak. İnsanlara hesap soramazsınız! Görevinizi kötüye kullanıyorsunuz! diyerek cevabı dinlemeden inmelisiniz. Hemen plakayı ve durak ismini not edip başka bir taxiye binersiniz. Ve sınavdan sonra mutlaka ama mutlaka plaka ve durağı gün ve saatle şikayet etmelisiniz. Ki aynı densizliği bir başkasına yapmasın. Ben sinirlendiğimle kalıp aman kim uğraşacak diyordum ki beni bizzat çok beyefendi ve durağının da ortağı olan bir taxi şöförü uyardı." Lütfen şikayet edin. Çünkü duraklar iyi şöför seçmek istiyor. Bir şöförlüğe on kişi başvuruyorsa en beyefendi en nazik ve saygılı olana iş vermek istiyoruz. Bize kibar görünen bu adamlar müşteriye böyle saygısız davrandıkları ve bizim bu konudan haberimiz bile olmadığı için gerçek beyefendi şöför kardeşlerim işsiz ama bu saygısızlar bu işi yapmaya devam ediyor. Bizi yönlendirmesi gereken siz bilinçli müşterilersiniz. "demişti ve çok haklıydı. Hemen her konuya da uygulanmalı bu söyledikleri.
Aaaa yuhhhhhh. Şok oldum. Ya işte neden böyle şeylerle muhatap olmak zorundayız ben gerçekten bunaldım ya. Şimdi siz şanslıymışsınız öyle olmasaydı ne olacaktı? Ne saçma olaylara maruz kalıyoruz.
Ya zaten diyorum ya ben bir de tek tek açıkladım, babam şu an şehir dışında o yüzden gidip göremedik, arkadaşlarım bilmiyorlar geçen hafta şöyle şöyle oldu diye. Sonra içimden dedim ki sen aptal mısın ne hesap veriyorsun. Onun üzerine, bu söyledikleriniz mantıklı mı benim babamı ne karıştırıyorsunuz ben toplu taşıma kullanmak istesem neden taksi talep edeyim falan diyebildim. Şok mu oldum denir basiretim mi bağlandı nedir. Direkt öyle çenenizi kapatın falan diyemiyorum işte yapı meselesi. Ben de öyle diyebildim ancak empati yapsın diye.İşte ben olsam mesela sizin gibi açıklama yapmak yerine “sizin göreviniz beni istediğim yere bırakmak, işinizi doğru düzgün yapıp çenenizi kapatın lütfen. Ben sizin ahbabınız değilim” der sustururdum eğer inip başka taksiye binmek gibi bir şansım yoksa. Muhatap olmayın tanımadığınız insanlarla, izin de vermeyin sizi azarlamalarına. Belki babam yok vs çok duygusal cümleler, bunu duyan sizi daha çok ezer. Mesafeli ve özgüvenli görünün böyle durumlarda
Bıktım bu toplumdan.Bayansan heleki akşam geç saatte sokaktaysan başka gözle bakıyor bazı pislikler. çünkü namus onlara ait birşeyya
Çok haklısınız ama bence son zamanlarda toplum iyice zıvanadan çıktı, benim nedense çok gücüme gidiyor. Şu ekonomide, şu salgında tabi ki insanlardan mutlu olup, Güler yüz saçmalarını beklemek mantıksızlığın dibi olur. Bir yandan da anlıyorum, geçim derdi, sağlık derdi vs geriyor hepimizi. Hepimiz mutsuzuz.Amaan elin adamı için ne sinirleniyorsunuz, aklı da basmamış teknolojiyi şey edemiyor belli ki ne güzel yol da gösterivermişsiniz. Bundan sonra bilmediği yerin konumuna bakar. Lafınızı da söylemişsiniz, daha sinire gerek yok.
Dün müydü, dünden önceki gün müydü youtubeda gezinirken yine "Trafikteki kavgalar" searchüne girdim, memlekette sakin adam kalmamış. Motorcuyu sıkıştırıyor adam motorcu "Abii üstüme çık gel üstüme ohaa" diyor; adam iniverdi arabadan bir anda üç kişi oldular, sokak ortasında motorcu dövüyorlar.
Bir başka kavgada taksici vın diye geçiyor, bir arabayı sıkıştırıyor, arkada motorcu kamerasından kaydetmiş, sıkıştırılan abi sinirleniyor el kol yapıyor herhalde o sinirle; e tamam sen de iki söv el kol yap git kardeş. Yok, taksici durdu elinde sopayla "Sen kime el kol yapıyön" diye adama dalıyor.
Çok nezaket beklemeyin yani, böyle ortalık.
Sinirlenmeyeceksiniz her ayıya.
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Birincisi sizin şikayetinizle işsiz kalmıyorlar. Durak sahibine bildiriliyor ve takibe alınıyor ve uyarı alıyorlar. Eğer müşteri şikayetleri devam ederse belli bir süre taxiye çıkmaktan geri çekiliyorlar (yanlış hatırlamıyorsam bir hafta kadar) Tekrar trafiğe çıktığında şikayetler devam ediyorsa o zaman hakkında işlem yapılıyor. Şöförler odasından bir yetkili vermişti bu bilgileri bana. Ve temizliğe gelen hanımın oğlu taxi şöförüydü. Yine aynı bilgileri anlattı. Bir de böylesi tiplerin geri planda, insanlarla birebir muhatap olmayacağı işlerde çalışması lazım. Kabalık saygısızlık ve hadsizliğe gereksiz vicdan kasarak göz yummak, işi gerçekten hak eden işsizin hakkını da yemektir diye düşünüyorum.Haklısınız ama ben bunu yapamam bu olay için, bu sefer adam işsiz kalırsa kahrımdan ölürüm. Üstteki üyeninki gibi bir durumda şikayet ederdim.
Çok haklısınız ama bence son zamanlarda toplum iyice zıvanadan çıktı, benim nedense çok gücüme gidiyor. Şu ekonomide, şu salgında tabi ki insanlardan mutlu olup, Güler yüz saçmalarını beklemek mantıksızlığın dibi olur. Bir yandan da anlıyorum, geçim derdi, sağlık derdi vs geriyor hepimizi. Hepimiz mutsuzuz.
Ama yine de üzülüyorum...
Bir videoda ben izlemiştim belki izlemişsinizdir siz de, adamın teki cüzdanını düşürmüş, motorcu görüp arabanın arkasından gidiyor el kol yapıyor, adam nasıl sinirleniyor. Sonra arabayı çekiyor motorcunun üstüne yürüyor. Abi cüzdanını düşürdün falan diyince haaaa yaaaa falan diyor. Ya bir dur bir anla çok gerginiz çok.
Bu böyle nereye kadar bilmiyorum.
Haklısınız, hizmet sektöründeki insanlar iletişime daha açık olmalı. Aslında genel olarak insanlar birbirine saygılı olmalı. Konuşacağı kelimeleri seçmeli. Aklıma geldi ağzıma geleni söyleyivereyim demek çok yanlış. Ama toplumumuzda 10 kişiden 1i böyle.Çok yanlış düşünüyorsunuz. Birincisi sizin şikayetinizle işsiz kalmıyorlar. Durak sahibine bildiriliyor ve takibe alınıyor ve uyarı alıyorlar. Eğer müşteri şikayetleri devam ederse belli bir süre taxiye çıkmaktan geri çekiliyorlar (yanlış hatırlamıyorsam bir hafta kadar) Tekrar trafiğe çıktığında şikayetler devam ediyorsa o zaman hakkında işlem yapılıyor. Şöförler odasından bir yetkili vermişti bu bilgileri bana. Ve temizliğe gelen hanımın oğlu taxi şöförüydü. Yine aynı bilgileri anlattı. Bir de böylesi tiplerin geri planda, insanlarla birebir muhatap olmayacağı işlerde çalışması lazım. Kabalık saygısızlık ve hadsizliğe gereksiz vicdan kasarak göz yummak, işi gerçekten hak eden işsizin hakkını da yemektir diye düşünüyorum.
Gerçekten öyle, dediğiniz videoların çoğunu ben de izledim. Bir de hayatımda en anlam veremediğim video olan,”armn şfmıdvylr” var. Olay nasıl başlıyor nasıl bitiyor o kadar anlamsız ki. Ama motorcu trafiğin dilini çözmüş bile.Artık sebebi neyse ne, çoğu da cahillikten; bilmiyor adamlar iletişmeyi konuşmayı bilmiyor, hep saldırı modu, sürekli savaş halinde.
Evet o cüzdanlıyı da izledim; daha neler var.
Teyze sağına soluna bakmadan aniden yola çıkıyor, motorcu güç bela duruyor o da tabi biraz hızlı ama işte duruyor, teyzeyi de yıkıyor yere istemeden. El uzatıyor "Teyzem son anda çıktın ah teyzem görmedim iyi misin teyzem" diye, kadın yerden daha kalkmasıyla bir çanta el kol adama vurmaya başlıyor.
Çok var ya, ne videolar var trafik değil street fighter; caddeler mortal kombat küfür kıyamet.
Adamın biri var, söylenmiş minibüs yanından geçerken, artık minibüse mi söylenmiş, bi derdi mi var da söylenmiş. Minibüsçü çekiveriyor sağa iniyor geliyor adamın kapısını açarken daha tekme "Bana mı dur ettin, bir şey mi var?" filan yok bak, daha kapının koluna asılıp çekmesiyle birlikte "Seni mı...a k...ğmun" diye ağzına yüzüne tekme adamın.
Şimdi böyle heriflerden "Ben sınava gidiyordum, insan düşünceli olur sınava giden insana öyle denir mi?" tarzı incelik, düşünce beklemek çok absürt kalıyor. Adam daha temel iletişimde yok. Trafikte kullandığı 4 cümle varsa, üçü küfür zaten. Değmez, laf anlatacağım diye kendini yorduğuna, sinirlenmene değmez.
"Götürecekseniz götürün, işinize bakın siz" deyip geçeceksiniz.
Şimdi daha sakinim, ama sınavda kafam baya bulandı. Kafam bozuldu tabi, gerildim.Haklısınız da, daha da sinirlenip strese girdiğinize değmez. Cevap vermişsiniz zaten, unutun gitsin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?