Düşüncesiz kayınvalide & anneci bir es

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
İyi aksamlar sevgili bayanlar,
Bana bir akıl vermenizi istiyorum..Kayinvalidem o kadar düşüncesiz bir insan ki bazen susuyorum, aman aklı o kadar diyorum.bazen takıntı haline gelecek kadar tahammül edemiyorum. Esim de bir anneci ki sormayın, tamam bazen o da annesine kiziyo ediyor filan ama.. benden çok annesini dusunuyor..ben 14 haftalık hamileyim bulantı kusma halsizlik derken geçiyor günler.isime de devam ediyorum. Haliyle evime çok zaman ayiramiyorum.Yemek konusunda kendi annem sağolsun elinden geldiğinde yapıp ayağıma kadar getirir bazen de biz oraya gideriz. Ama kayinvalidem hiç ne birşeye ihtiyacın var mı diye sorar ne de arar.. anca işi olunca. Sadece eşime dediler akşamları gel yemek al.esim de gerek görmedi ben yaparım dedi.. yapıyor arada sagolsun. Bu benim bu araki genel halim..
Asıl mesele esimin dayı oğlunun dugunu var, memleketten diğer dayısının eşiyle oğlu gelicek dugun için.. kvalidemlerin evde yalıtım yok, ust kat boş olduğu için ev ısınmiyor, ama ev dogalgazli..gerçi ben doğalgazı ful açtıklarıni hiç görmedim o beni ilgilendirmez neyse. Esime demiş ki bizim ev ısınmiyor yengenler sizde kalsın derinnefese söyle, gorumceme demiş gorumcem de ben onlar ne muhabbet edicem demiş( sanki benim dayımın eşi). Ben de eşime dedim tamam kalsinlar ama sabah biliyorsun kusmalarim oluyor kahvaltıyi annem hazırlar dedim.. bir de kesin birşey söyle eve temizlikçi çağırım dedim. esim de belki kombiyi açınca ev ısınır dur bakalım dedi..
Ama böyle birşey bile dusunup söylemesi açıkça zoruma gitti, çünkü ben hamileyim annesi dusunse bile esimin karım hamile anne demesini isterdim..eşim bana bir iş yaptırmaz o ayrı mesele tabi..çünkü ben laf söylerim diye..
Şimdi ben nasıl davranım..çünkü bunu ben bir kez kabul edersem kvalidem eminim bir daha aynisini yine ister.. he yengeyi severim, seve seve agirlarim.. ama el kiziyiz diye mi bu..

Kayınvalidenizin sizi arayıp sorması gerekirdi,faydası yok bir de zararı var .hamileliği halsizlik ve mide bulantılarıyla geçmiş biri olarak bırak misafiri kocamın varlığı bile zor geliyodu şahsen bana,arayın söyleyin kayınvalidenize ,soğuksa evleri kalın giyinip otursunlar.evinde yaşanmayacak kadar soğuk olacağını sanmıyorum ,kendisine zor gelmiş misafir ağırlamak bence.

Acaba ben kayınvalidemi arayıp soylesemmi ya da yarin aksam eşim oraya gidecek ben de gidip yuzyuze konuşsammi ya da ona göre şöyle eve temizlikçi mi çağırım diyim..eşimden de cekiniyom ben hallederdim herşeyi diyecek, hatta sen yat bile der.. ama öyle de olmaz tabi.. ya da yarin halsiz hasta numarasımi yapim zaten burnum akıyorcuma kina var cumartesi düğün..he bu arada düğünü olanın da evi büyük ve onun da kızı var onda kalabilirler..

Ben misafirleri anlayamıyorum..
Niye hamile geline yük olayım kardeşim soguksa soguk siz nasıl yaşıyorsanız biz de 3 gün kalırız ne var demiyor gosterilen yerde mi kalıyorlar..
Sevdiğiniz kişiler ise esiniz istiyorsa tamam diyin ama kV bir daha emrivaki yaparsa kızına yapsın.. sirami savdim dersiniz..

Bence bu durumlarda bahane üretmek , numara yapmak ...en geçersiz yöntem ...

Ara ben kendimi iyi hissetmiyorum , ilk haftalar zor geçiyor ... sen de ya da görümcem de kalsınlar de .

Net ol .

kv nin yok evi ısınmıyormuşta yok bilmem ne meseleleri tamamen bahane. amaç misafiri sana kakalamak.
ya birde yengeleri dıdısının oğulları senin neyin oluyor? nedir bu emrivaki? kv den sonra görümcende misafiri sana kakalamış. ohhh hayat onlara güzel.
senin yerinde olsam, kv ve görümce misafiri sana kakalamaya çalıştıkça kabul etmezdim, benim akrabam mı diye diretirdim. hamileyim ben misafir kaldıramam derdim. onu derdim bunu derdim. kusura bakma bunlar resmen seni kullanıyor yani. ama sende de suç var. niye annenin hizmet edeceğini eşine teklif ediyorsun, kahvaltıymış yemekmiş? yazık değil mi o kadına. eşinde temizlikçi meselesini duyunca yan çizmiş, aslında iyi olmuş.
aynen dediğin gibi, bunu bir kez kabul edersen devamı misli misli gelir, önce dıdısının oğlu, sonra dıdısının halası, dıdısının şusu busu bütün akrabaları sana yollayacak. baştan ipi sıkı tut. evet çünkü el kızısın, çünkü herkes kendini akıllı sanıyor.
ha birde kv düşüncesiz felan değil. gayet zeki böyle konularda. kızı da ona benzemiş.

Sen sen ol hicbir zaman bu esin icin dahi olsa istemedigin birseyi asla yapma.Hayir demeyi bil yoksa yillar sonra bir kukla olur cikarsin "tecrubelerime dayanarak yaziyorum"

Misafirler gelecekse eger kv yi arar,anne kusura bakma benim sabah cok bulantilarim oliyo gelip kahvaltiyi hazirlar misin vs bi suru sey derdim. Bi de canim anneni kesinlikle kv nin bilmem neyinin nesi icin hic hic yorma. Gelsin yapsinlar hizmetlerini anali kizli

Kv ara benim hamıle hamıle hizmet edecek durumumu varda misafirlerinizi bana yatıya yolluyorsun kaldıki kendimize bile zor bakıyorum hamile halimle lütfen kendin al evine misafirlerinizi siz soğukdan donmadığınıza göre onlarada birşey olmaz diye konuş kv ile aslada kabul etme ilgilenecek halim yok de at başından

Oo kombo var dediler sabır dilemeye geldim.

Allah aşkına çok net olun yk temizlik yaptırcam yok kahvaltıyı gel hazırla demeye gerek yok ara anne benim bulantım fazla misafir ağırlayamam yengemlere başka yer ayarlayın de geç ayyy insanlarda ki düşüncesizlik hamile olmasam bile yatılı kabul etmem kv kardeşş banane kendi misafiri

Ayrıca sen konuşmazsan hep böylesi hareketleri olurda sonradan hiç başedemezsin varsın mız mız gıcık desinler işlerine gelsende gelmezsende nasıl olsa onlardan takdir görmezsin hiç olmazsa sen kendini hakkını koru canım

Eşime dedim benim hayır diyemeyeceğim biliyorsun dedim hadi sen dusunemedin annem bayan dedim az çok ne durumda olduğumu bilir dedim daha kendisinin demesi gerekiyordu filan dedim..
Eşim birşeyler geveledi ama haklisin demedi tabi..belki gelmezler dedi falan filan. Biraz gözyaşı döktüm sen benim ne yasadigimi görüyorsun biliyorsun dedim..o da boşver bu güzel anlarının tadını çıkar filan dedi. Sanki dedi kuzen benim düğünümde çok mu ilgilendi dedi, merak etme burdan gitsem hiç umrumda olmaz dedi hiçbiri.. daha bunun üzerine gelsinler demez herhalde annesine..

Sen yinede işini garantiye al kocan annesine karım rahatsız misafir ağrlayamzz bitti desi

misafirini agirlamami isteyecekse kayinvaldem once benle arasinda hoşluk olması lazim. bunu isteyecek yuzu olmasi lazim. misafir usumicek diye yuzune bakmadigin gelininden misafir agirla istegi ne alaka ne hakla?

Cok fesatlik geldi aklima su an madem yengeyi seviyorsun ara yengeyi de ki ; Yengecim düğün icin geliyormussunuz , özlemistik bizde. Rahatsizligim olmasaydi ben sizi misafir etmek isterdim ama yinede memlekete gitmeden bana kahveye/yemege gelirsen cok sevinirim.

Böylelikle hem gelmesini engeller hemde cici gelin olursun

sanırım bu konuda sadece ben size hak veremiyeceğim..
arkadaşım hamilelik hastalık değil ki..çok çok sabhaları bulantın oluyordur bi de halsizlik..
bütün bunlar 2 gün misafir ağırlammamk için bahane olabilir mi..
ben de hamilelik geçirdim..ben de çalışıyorum...üstelik çok kusmalı bir hamileliğim oldu..evet tüm hamilelikler bir değil ama ne olursa olsun bu tavrınız çok yanlıs..
sonra diyoruz ki insan ilişkileri neden bu kadar yüzeyselleşti..bu kadar insanlar umursamaz oldu..2 gün misafir ağırlayamayacaksak nerde kaldı insanlığımız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…