- 25 Ekim 2016
- 602
- 506
- 23
- Konu Sahibi derinnefes
-
Her hamilelk bir değil demişsiniz ,doğru söylüyorsunuz fakat sizin bulantılara direnciniz fazladır dayanabilirsiniz ,ben yataktan kalkamadığımı bilirim,mutfağa su içmek için bile giremediğimi ,bu durumda yatıya 2 gün misafir kaldıramazdım.konu sahibinin insanlığını sorgularken düşüncesiz kayınvalidenin insanlığını da sorgulasaydınız.sanırım bu konuda sadece ben size hak veremiyeceğim..
arkadaşım hamilelik hastalık değil ki..çok çok sabhaları bulantın oluyordur bi de halsizlik..
bütün bunlar 2 gün misafir ağırlammamk için bahane olabilir mi..
ben de hamilelik geçirdim..ben de çalışıyorum...üstelik çok kusmalı bir hamileliğim oldu..evet tüm hamilelikler bir değil ama ne olursa olsun bu tavrınız çok yanlıs..
sonra diyoruz ki insan ilişkileri neden bu kadar yüzeyselleşti..bu kadar insanlar umursamaz oldu..2 gün misafir ağırlayamayacaksak nerde kaldı insanlığımız..
sanırım bu konuda sadece ben size hak veremiyeceğim..
arkadaşım hamilelik hastalık değil ki..çok çok sabhaları bulantın oluyordur bi de halsizlik..
bütün bunlar 2 gün misafir ağırlammamk için bahane olabilir mi..
ben de hamilelik geçirdim..ben de çalışıyorum...üstelik çok kusmalı bir hamileliğim oldu..evet tüm hamilelikler bir değil ama ne olursa olsun bu tavrınız çok yanlıs..
sonra diyoruz ki insan ilişkileri neden bu kadar yüzeyselleşti..bu kadar insanlar umursamaz oldu..2 gün misafir ağırlayamayacaksak nerde kaldı insanlığımız..
Sorun benim onları agirlamamak istememem degil, sorun kayinvalidemin eşimin dusuncesizligi ve ben bu haldeyken gorumcemin saçma bahanesi...Kırk yılın başı eşinin ailesi misafirliğe geliyosa kocanın gelmesinler demesi abes kaçar ki senin ailenden biri gelecek olsa da kocan istemese olmazdı. Ben de hamileyim ama misafire gelme demesin kocam evde peynir varsa peynir yerler, baklava varsa baklava yerler sonuçta geldik bizi gezdir diyecek halleri yok düğün için geliyolar bir iki gün misafir olacaklar. Kahvaltıda da masaya kahvaltılık koyarsın olur biter.
Kahvaltiyi da ben soyledim onu bile dusunmez o...yani onun amacı misafiri bana kakalamak.b ir de camiden çıkmaz namazinda niyazinda bu kadın.. ama vicdan yoksunu işte..kendi oğlunu bile düşünmüyor ki beni dusunsun..ilk kısımda haklı bulmadım sizi. yani 2 yetişkin insansınız biriniz elbette yemek yapmalı. ha ben de bulantılı dönem geçirmiştim dışarda yiyorduk kahvaltı türü yapıyorduk, eşim yapıyordu bu kadar yani.
ama ikinci kısımda kayınvalide saçmalamış resmen. kendi misafirini size kakalamaya kalkışmış. misafir size direkt gelse tamam ama bu konu öyle değil. bence eşin de akıl edememiştir. hiç tartışmadan halledebilirsin. kayınvalidenin kahvaltı hazırlama şartı da iyi değil. hiç kabul etmeyin. ben hamileyim sürekli kusuyorum , çalışıyorum ağırlayamam ayıp olur. en iyisi soğuk olan oda da elektrikli soba takviyesi yapın anne deyin.
Ne düşüncesi olucak herkes kvalidemden dertli zaten, kpederim bile..60 yasina gelmis kadın sabah çıkar akşam gelir, cami kurs derken kayınpeder 3 gün aynı yemeği yer..adam söylüyor ama anlamıyor..aynı huyuna devam..tek dileğim lütfen eşim de anlasin artık annesinin nasil bir insan olduğunu..Hem çalış hem misafir ağırla bunu bile bile sana üstelik misafir yükle kv düşünsün düşüncesi yoksa düşünsün bi zahmet
Doğru bazı konularda çok iyi niyetli davrandim, bu da benim onlar gibi politik davranmamamdan kaynaklandi..çünkü benim icim neyse dilimde o var..bana soylese ben biliyorum ne diyeceğimi de eşime soruyor zaten.Ben bu konu da sizin hamile ve çalışıyor olmanızdan ziyade; bebeksiz ve ev hanımı da olsanız, misafiri kayınvalidenizin size emrivaki ile yollamasına takıldım.
Boşsun, işin gücün yok, turp gibisin ama o evin hanımı sensin ; kv sana sormalı oğluna değil.
Ağırlayacak olan sensin. E Bi kahvaltılıkla için rahat etmez gelinsin kendini göstermek istersin; mecbur Bi iki çeşit hazırlayacaksın.
Görümcen ve kv iyi niyetini kullanıyorlar. Eğer ağıryala bilirsen bı sefer ağırla ama eşine ve ailesine belirt hatrınız için, gelinliğim için yaptım, Bi daha yapamam.
Eğer ki ağırlayamam dersen; çalışıyorum ve hamileyim. Bitti.
Bu mesele misafirlik meselesinden çok eşinin kv'nin seni düşünmemesine ve fikir sormamasına, emrivakiye gelmiş. Tavrını belli et.
Aşağı yukarı aynı durumlardayım bende çok sönürüldü iyi niyetim ama artık önünü almam gerekiyor , senin de zmnın gelmiş.
Ben ve eşim sicakkanliyiz ya, hemen herkesle can ciğer kuzuyuz, gorumcm soğuk 1 saat aynı oda da otur sana hic laf atmaz.kayınvaliden de görümcen de saçma sapan insanlarmış, kusura bakma. evlerinde kendileri nasıl kalıyorsa misafir de öyle kalabilir. sen kocanın akrabasıyla ne muhabbet edeceksen görümcen de aynısını edebilir.
Bak bu yorum 10 numara, 10 yıldız :)Misafirler gelecekse eger kv yi arar,anne kusura bakma benim sabah cok bulantilarim oliyo gelip kahvaltiyi hazirlar misin vs bi suru sey derdim. Bi de canim anneni kesinlikle kv nin bilmem neyinin nesi icin hic hic yorma. Gelsin yapsinlar hizmetlerini anali kizli
Aynen oyle :)Bak bu yorum 10 numara, 10 yıldız :)
Lafı ağzımdan mı aldı, elimden mi kaçırdı bilemem, ama gerçekten iyi davranma, bazen huzursuzluğa bile neden olabiliyor. KV'ler kıymet bilmez anam. Hepsi aynı b*k...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?