Zaten anlamıyorum bir öğretmen böyle nasıl davranabiliyor, hiç düşünmeden. Annemle babamı daha kardeşim 4 yaşındayken kaybettik, ilkokul öğretmeni kardeşimi sınıftan çıkarıp, çocuklar onun anne ve babası olmadığı için 4 sene boyunca sınıf başkanı o olacak demiş. Tabi bizimki kapıda duymuş bunları ve çok kötü hissetti kendini, Tabi daha kötüsü öğretmenin kararı yüzünden çoğu sınıf arkadaşı Başkan olamayacakları için kardeşime bilenip sürekli agresif davranışlar sergilediler. Yani bir öğretmenin bunları tahmin edebiliyor olması gerek hele ki küçük yaş gruplarına öğretmenlik yapıyorsa. Malesef dikkat hassasiyet sıfırÇocuk heyecanlanmiştır minicik kalbi destek olun öğretmen hatalı davranmış akran zorbaliğina sebep olmuş gidin konuşun 12 yaşında bir çocuğa arkadaşlarının içinde kabul edilemez illa uyaracaksa biraz daha çalışmalıyız der geçer bu nasıl usluptur öğretmen eğitimde çok önemli
Hayır titremiyor, zaten o derece bir titreme sorunu olsa haliyle biz de fark ederdik. Belki kemanı tutmakta zorlandı belki bir şeyi hatalı yapıyordu, burda doğrusunu göstermek yönlendirmek varken veya gerçekten bir sağlık sorunu varsa bunu özel olarak tavsiye etmek varken bu şekilde davranılması normal gelmiyor. Öğretmenin tutumu normalde yetişkin bir bireye söylense normal olabilir ama çocuk psikolojisinden anlamayan bir insan olduğu belli. Sırf keman çalmayı bilen herhangi birini öğretmen yaptığınızda bu oluyor. Küçük çocukların davranışlarında hata görmüyorum onlar daha çocuk, öğretmen sınıfın ortasında bu şekilde davranmamış olsa zaten o çocukların aklına bu eleştiride bulunmak gelmezdi bile belki, kendi aralarında hep oyunlar oynayan masum çocuklar onlarMerhaba.
Öğretmenin söylediği bana pek kabaca gelmedi. Özelde daha otoriter bir sistem olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarının yaptığı tamamen şımarıklık. Ama burada nasıl bir titreme olduğu da çok önemli.
Kemanda üç ana pozisyon vardır. En yaygın olanı omuz üstüne sabitlenendir, pek çok kez gördüğümüz üzere. Ama iki farklı şekili de var. Tutuş biçimi olarak en rahat hissettiği pozisyonda tutması en önemlisi.
İkinci olarak yeni başlayan arkadaşlar genelde keman düşer mi acaba korkusuyla veyahut heyecan ve panikle kemanı çok sıkı tutabiliyor. Kemanın sıkıca kavranması extra güç kaybı demek. Yani kemanı tuttukları kolları ve elleri daha çabuk yoruluyor ve bu da titremeye sebep olabiliyor.
Aynı şekilde hafif dokunuşlar yerine keman yayına normalinden fazla baskı uygulamak da titreme yapabiliyor.
Bunlar dışında heyecan ve panik yapmış olabilir. Kolay görünse de, aslında zordur. Ve 4 hafta keman için kısa bir zaman, daha çok başında, normal.
Ancak bazı arkadaşlar, böyle zangır zangır titriyor. Sadece elleri değil, vücutları falan da ve bu tek bakışta fark edilebilir bir durum. Öyle ki, titrerken dişleri birbirine çarpan insanlar var. Heyecan, panik, belki toplu alanda olma korkusu... Pek çok sebebi olabilir ve bu düzeyde bir titremenin ciddi bir sorunu olabilir. Belki de öğretmen titremesinin normal düzeyin bir tık üstünde olduğunu düşündü ve bir doktora görünmesini istedi. Bu birini eziklemek değil bence.
Normalde ellerini öne uzatmasını isteyin. Titriyor mu?
Ya çoçuk heyecanlanmıştır. Öğretmeni tersleyin çoçuğun hevesini kıramaz herkesin içinde lafının nereye gideceğini bilmiyor mu ya?Selamlar hanımlar, 12 yaşındaki kız kardeşimi bu yaz belediyenin keman kursuna yazdırdım yazı boş geçirmesin, çalmaya da çok hevesliydi diye. Kursun 4. Haftasında öğretmeni sınıf içinde senin elin çok titriyor ailen seni doktora göstersin demiş, çalamadığını ima eden davranışları olmuş. Yine de kursa devam etmek istediğini söyledi. Fakat öğretmenin bu tavrından sonra sınıftan iki arkadaşı da senin elin titriyor sen çalamıyorsun demeye başlayınca bugün ağlaya ağlaya eve geldi. Kardeşimin herhangi bir hastalığı yok ama yine de doktora götüreceğim. Öğretmenine ayrı bir sinirliyim ama bu el titremesi normal bir şey değil mi? Keman çalanlar veya kızı, oğlu kemana gidenler var mı? Aşılabilen bir şey mi yoksa gerçekten 4. Haftada titremeye devam etmesi bir soruna mı işaret ediyor? Çünkü keman dışında bir titreme vs gibi bir problemi yok. Şuan morali çok bozuk ve hevesi çok kırıldı. Bununla ilgili ne yapabilirim nasıl yönlendirebilirim? Kurstan aldım onu artık oraya gitmeyecek ama hevesini isteğini nasıl yerine getirebilirim bilmiyorum, özgüveni çok kırıldı.
Bu çocuk bu yaşına kadar zaten yeterince saçma sapan şeye maruz kaldı ona rağmen neşeli konuşkan hakkını arayan bir çocuk ama bu demek değil ki hiçbir şeye kırılmasın. Zaten öğretmenin tutumundan sonra bile ben devam edicem dedi ta ki dayanamayacak noktaya gelene kadar. Şimdi benden çocuk savaşmayı öğrensin diye onu bir avuç cahilin arasına atmamı istiyorsanız ben bunu yapmayacağım.Şikayet et diyenler olmuş ama eli titreyen çocuğa "elin titriyor" demesi ayıp mı günah mı ya? Çocuğa söylemesin, insan içinde söylemesin ... Böyle böyle yetiştirilen hiç bir çocuğa ailesi iyilik yapmıyor. Ki iki arkadaşı dalga geçti diye (asıl dalga geçenler salak bence) ağlayıp kursu bırakan çocuk gelecekte çoook zorlanır.
Hocası eleştirmemis bile - ki elestiredebilir. Okul öncesi değil ki bu çocuk. Kocaman kız. Tabii ki sorunu yüzüne söyler.
Yani bunda bunca büyütecek ne var?
Bence kardeşinizin iyiliği için eleştiri kabul etmesini öğretin, salak salak insanların yorumlarını takmamayi - gülüp geçmeyi öğretin. Çünkü bu meziyeti olmazsa ilerideki hayatında da her eleştiride havlu atan, biri 'yapamazsin' dedi diye haayllerini kovalamayi bırakan, güçsüz bir kız olur..bence bunu öğrenmesi keman öğrenmesinden daha kıymetli.
E iki gerizekalı 'hahaha ellerin titriyor,sen çalamazsin' dedi diye çocuğu kurstan almak sence onu 'bir avuç cahilin elinden kurtarmak' mi?Bu çocuk bu yaşına kadar zaten yeterince saçma sapan şeye maruz kaldı ona rağmen neşeli konuşkan hakkını arayan bir çocuk ama bu demek değil ki hiçbir şeye kırılmasın. Zaten öğretmenin tutumundan sonra bile ben devam edicem dedi ta ki dayanamayacak noktaya gelene kadar. Şimdi benden çocuk savaşmayı öğrensin diye onu bir avuç cahilin arasına atmamı istiyorsanız ben bunu yapmayacağım.
İki gerizekalı dalga geçti diye almadım, okulda bunun benzeri tonla şey yaşıyor zaten her çocuk. Sorunu ben size izah edemiyorum galiba. Yaş grubu 10-13 olan bir ortamda çocuklar zaten dalga geçmeye müsait oluyorlar o yaşları hepimiz biliriz. Bir eğitimci çocuğun yapamadığı bir şey varsa bunu sınıf ortasında çocuğa hasta muamelesi yapmadan, sonraki günlerde yapamıyorsun imaları sergilemeden, öğrencisini doğru yönlendirmeli. Ortada sınıfta saçma sapan davranışlar sergileyen bir öğretmen var. Ve öğretmenin böyle olduğu noktada çocukların da bu şekilde davranmaması mucize olurdu. Burda kriter bir şeyi öğrenmek isteyen bir çocuğu yönlendirmek yerine özgüvenini zedeleyecek sıkıntılı davranışlarda bulunmak. Ben iki çocuk dalga geçti diye almadım, eğitim konusunda tamamen yanlış tutum sergileyip çocuğun gelişimini kötü etkileyen durumlar sürekli yaşandığı için aldım. Aynı durum okulundaki resim öğretmeni diğer çocuklara becereksiz tavrı sergilediğinde de diğer çocuklar yaşadı buna da tepki verdim. Burda belki bahsettiğim tutumları kafanızda canlandıramıyor olabilirsiniz ama çocuk savaşacak diye hatalı tutumlarla çocuğun eğitimine zarar veren birinden çocuğun öğrenecek bir şeyi yok zaten. Bu muameleler sadece çocuklarda özgüven eksikliği yaratır. Bu yaş gruplarında özellikle dikkat edilmesi gereken her şeyle ilgili size profesyonel çalışmaları atmamı isterseniz yardımcı da olurum. Hayattaki eleştirilere zaten alışıyoruz hepimiz. Hayatımızın her anında karşımıza çıkıyor ama bu demek değil ki bunlarla baş etsin diye saçna sapan muamelelere okey diyelim. Öğretmeni zaten şikayet etmedim. Durumu yönetime izah edip çocuğu aldım kurstan çünkü eğitimci dediğimiz böyle olmaz. Ha siz kendi çocuğunuzu savaşsın diye bunlarla muhatap edebilirsiniz ben kendi kardeşimi yetiştirebilmek için çok emek verdim. 18 yaşımdan beri başka bir gündemim olmadı. Bu çocuk kalkıp kendi hakkını da savunuyor eleştiri de alıyor kendisi de eleştiriyor. Bunları öğrenmek için ekstradan işini yapamayan bir öğretmene ihtiyacı yok. Bir şeyler öğrensin diye her şeye de tamam diyemeyiz. Benim fikrim bu, profesyonellerden ve pedagog destekleriyle öğrendiklerim de bunlar. Siz isterseniz kendi çocuğunuz kardeşiniz vs için farklı bir yöntem deneyebilirsinizE iki gerizekalı 'hahaha ellerin titriyor,sen çalamazsin' dedi diye çocuğu kurstan almak sence onu 'bir avuç cahilin elinden kurtarmak' mi?
Hayatının her alanında ogretmeninden, patronundan, iş vereninden tonla uygunsuz elestiri alacak (hepimiz gibi) , neşeyle heves ettiği çoğu konuyu baltalamak isteyen - kıskanıp geriye düşmesini isteyen ya da onlara uygunsuz geldi diye onun iyiliğini düşündüklerinden 'sen yapamazsın - edemezsin' diyen insanlar olacak (hepimize dendiği gibi).
Bence yapmanız gereken bu kurstan alıp başka kursa da verseniz bir yerde insanların boş elestirilerine kulak asmamayi öğretmek.
Yoksa bugün hocası insan icinde 'elin titriyor' dedi diye (ki ayıp değil günah değil, gizli gizli söylemesi gereken bir sorun hiç değil) kurstan aldınız, yarın üniversitede o mevkiye dayısı sayesinde gelmiş bir öğretim üyesi kendi egosunu tatmin etmek için ona kırıcı şeyler dese (ki çoğu insanın başına gelmiştir) bu sefer okulu mu bırakacak?
Ya da araba sürmeye niyet edip stop ettiriyor diye 'sen süremezsin/ canını seven senin arabana binmez' diye dalga gecseler üzülüp araba sürmeyi mi bırakacak?
Onu elestirilerden - kötü davranışlardan bugün korursunuz, belki çok üstüne düşerseniz yarın, öteki gün , üç beş sene daha korursunuz.
Sonra hayat yolunda yalnız olacak...
Bence bunu farkına varıp ona dalga geçen insanları çok da takmamasinin yollarını gösterin.
Bir de hocası elleri titriyor dediyse demek ki titriyordur kemanı tutarken. Normalde titrememesinin bir anlamı yok ki, demek ki keman çalarken titriyor. Ben de normalde renkleri tanıyorum ama beraber resim yaptığımız ressam arkadaşım 'ya renkleri tam öğrenememissin ya da gözünde bir problem var, bir göz doktoruna git' demişti. Çünkü benzer renkleri karıştırıyormuşum. Benim ona 'olur mu normalde her rengi tanıyorum,hiç sorun yasamadim' savunmasi yapmam nasıl yersizse sizin 'normalde elleri titremiyor' demeniz de o kadar yersiz.
Gördüğü durumu belirtmis baska ne yapabilirdi kardesinize ne garezi olabilirki heycanda titriyorsada sonucu etkiler çalamaz sonucta oyle devammı etsin desin.ögretmenler bu tur durumları gozlemleyıp bilgi verir normaldirSelamlar hanımlar, 12 yaşındaki kız kardeşimi bu yaz belediyenin keman kursuna yazdırdım yazı boş geçirmesin, çalmaya da çok hevesliydi diye. Kursun 4. Haftasında öğretmeni sınıf içinde senin elin çok titriyor ailen seni doktora göstersin demiş, çalamadığını ima eden davranışları olmuş. Yine de kursa devam etmek istediğini söyledi. Fakat öğretmenin bu tavrından sonra sınıftan iki arkadaşı da senin elin titriyor sen çalamıyorsun demeye başlayınca bugün ağlaya ağlaya eve geldi. Kardeşimin herhangi bir hastalığı yok ama yine de doktora götüreceğim. Öğretmenine ayrı bir sinirliyim ama bu el titremesi normal bir şey değil mi? Keman çalanlar veya kızı, oğlu kemana gidenler var mı? Aşılabilen bir şey mi yoksa gerçekten 4. Haftada titremeye devam etmesi bir soruna mı işaret ediyor? Çünkü keman dışında bir titreme vs gibi bir problemi yok. Şuan morali çok bozuk ve hevesi çok kırıldı. Bununla ilgili ne yapabilirim nasıl yönlendirebilirim? Kurstan aldım onu artık oraya gitmeyecek ama hevesini isteğini nasıl yerine getirebilirim bilmiyorum, özgüveni çok kırıldı.
Açılın ben konservatuar mezunuyumSelamlar hanımlar, 12 yaşındaki kız kardeşimi bu yaz belediyenin keman kursuna yazdırdım yazı boş geçirmesin, çalmaya da çok hevesliydi diye. Kursun 4. Haftasında öğretmeni sınıf içinde senin elin çok titriyor ailen seni doktora göstersin demiş, çalamadığını ima eden davranışları olmuş. Yine de kursa devam etmek istediğini söyledi. Fakat öğretmenin bu tavrından sonra sınıftan iki arkadaşı da senin elin titriyor sen çalamıyorsun demeye başlayınca bugün ağlaya ağlaya eve geldi. Kardeşimin herhangi bir hastalığı yok ama yine de doktora götüreceğim. Öğretmenine ayrı bir sinirliyim ama bu el titremesi normal bir şey değil mi? Keman çalanlar veya kızı, oğlu kemana gidenler var mı? Aşılabilen bir şey mi yoksa gerçekten 4. Haftada titremeye devam etmesi bir soruna mı işaret ediyor? Çünkü keman dışında bir titreme vs gibi bir problemi yok. Şuan morali çok bozuk ve hevesi çok kırıldı. Bununla ilgili ne yapabilirim nasıl yönlendirebilirim? Kurstan aldım onu artık oraya gitmeyecek ama hevesini isteğini nasıl yerine getirebilirim bilmiyorum, özgüveni çok kırıldı.
Ben de öğretmenlik yaptım sanat alanında. Hiçbir ufak yaşta öğreniciye sınıf içinde söylenmez bu tür bişey. Velisi geldiğinde durumu net açık bir biçimde anlatırsın.Gördüğü durumu belirtmis baska ne yapabilirdi kardesinize ne garezi olabilirki heycanda titriyorsada sonucu etkiler çalamaz sonucta oyle devammı etsin desin.ögretmenler bu tur durumları gozlemleyıp bilgi verir normaldir
Elin titriyor cümlesinin şikayette karşılığı olacağını sanmıyorumGerizekalılar öğretmen olursa olacağı bu. Öğretmeni belediyeye şikayet edin.
Çok teşekkür ederim öneri için çok mantıklıymış, ben de bakacağım mutlakaAçılın ben konservatuar mezunuyum
Bi kere, öğretmen tam bir öküzmüş onu bi söyleyeyim. Kardeşinizi oradan aldığınız iyi olmuş.
Heyecanlanıyor olabilir (hele öğretmenden öyle bi laf gelince iyice anksiyete yapmıştır kuzu) , gerçekten bir kas yetersizliği olabilir, kansızlık (anemi) olabilir, tansiyon olabilir... Önce bi doktora gitsin, sonra da konservatuar öğrencilerinden bi özel öğretmen bulun.
Ekşi sözlüğün ilan kısmında kons. öğrencileri cep harçlığı karşılığında özel ders veriyorlar, mutlaka bulursunuz. Hatta ben de bi bakayım, varsa size özel mesaj atarım.
inşallah kalıcı bi travmaya sebebiyet vermez artık yaptığı her ince işte heyecandan el titremez benim öyle oldu çünkü normalde bi şeyim yok ama birileri beni izlerken ince işlerde heyecan yapıyorum 30 yaşındayım yeni yeni azalmaya başladıSelamlar hanımlar, 12 yaşındaki kız kardeşimi bu yaz belediyenin keman kursuna yazdırdım yazı boş geçirmesin, çalmaya da çok hevesliydi diye. Kursun 4. Haftasında öğretmeni sınıf içinde senin elin çok titriyor ailen seni doktora göstersin demiş, çalamadığını ima eden davranışları olmuş. Yine de kursa devam etmek istediğini söyledi. Fakat öğretmenin bu tavrından sonra sınıftan iki arkadaşı da senin elin titriyor sen çalamıyorsun demeye başlayınca bugün ağlaya ağlaya eve geldi. Kardeşimin herhangi bir hastalığı yok ama yine de doktora götüreceğim. Öğretmenine ayrı bir sinirliyim ama bu el titremesi normal bir şey değil mi? Keman çalanlar veya kızı, oğlu kemana gidenler var mı? Aşılabilen bir şey mi yoksa gerçekten 4. Haftada titremeye devam etmesi bir soruna mı işaret ediyor? Çünkü keman dışında bir titreme vs gibi bir problemi yok. Şuan morali çok bozuk ve hevesi çok kırıldı. Bununla ilgili ne yapabilirim nasıl yönlendirebilirim? Kurstan aldım onu artık oraya gitmeyecek ama hevesini isteğini nasıl yerine getirebilirim bilmiyorum, özgüveni çok kırıldı.
Biz çoğu kararı pedagogların doğru yönlendirdiği noktalara göre ilerletiyoruz. Yukarıda da anlattım konu yanlış verilen eğitim. Evet öğretmen detayına kadar her şeyi düşünemez ama sınıf içinde hata yapan bir öğrenciye nasıl tepki vermesi gerektiğini zaten eğitimde alması gerekir. Sizin bunları anlamanızı beklemiyorum muhtemelen o öğretmen de benzeri cevaplar verecekti. Eğitimde yanlış tutum gelişimi kötü etkiler. Bu çocukların dalga geçmesi de öğretmenin tutumunun eseri aslında çocukların suçu bile yok. Yapamayıp da inatla yaptığı çok şey var. Zaten zorluklar yaşayıp baş ediyor buraları çoktan geçtik. Kaldı ki benim konumun içinde ben çocuğu ordan alayım mı almayayım mı diye bir soru yok ben verilmesi gereken kararı verip yanlış eğitim veren bir kurumdan onu aldım. Konu arkadaşlarıyla tartışma yaşaması vs olsa sadece zaten almam. Rica ediyorum siz de baş etmeyi öğretiyorum ayağına çocuklarınızı kardeşlerinizi eğitimden anlamayan insanların arasında zorla tutmayın. Bir çocuk zorlukla baş etmeyi nasıl öğreniyorsa istemediği bir yerde durmaması gerektiğini, kendisine yanlış davrananlara mecbur olmadığını da bilmeli. Her şey dozunda iyi. Ama yanlış eğitimin telafisi de olmuyor pek çok çocuk öğretmenlerinin yanlış davranışları yüzünden çok kötü etkileniyorBu ve benzeri eleştiriler çocuğun hayatında her zaman var olacak ve tabi zorba insanlar.bence öğretmen kötü bir şey doylememis herseyi ufak detayına kadar düşünmesini beklemek öğretmen için o kadar çocukla ilgilenirken çok zor.Ne yani öğretmen yanlış çalarsa doğru mı diyecek kizmamis bagirmamis hakaret etmemiş .düzgün bir üslupla söylemiş ayrıca ben diğer çocuklarıda yönlendirdiğine eminim adı üstünde öğretmen...Arkadaslari o veya bu şekilde ona zorbalık yapacak siz bunu engelleyemez siniz ama nasıl başa cikmasi gerektiğiyle ilgili ona gerekli desteği sağlayıp yol gosterebilirsiniz.okuldan almakla onu daha çok kırılgan ve başkalarının eleştirilerine göre hareket eden biri olarak yetişmesini sağlıyorsunuz.Tabi anne ve babasını kaybettiği için çok hassas ama bu şekilde davranmak ona yardım etmek olmuyor hassasligini doğru bulup desteklemis oluyirsunuz .Daha çok kırılgan oluyor.sizin yetinixde olsam öğretmenle konusup gerekiyorsa doktora götürdüm.Ayrica bu gibi zorbalarla nasip basa çıkması gerektigini anlatırdim.Pamuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?