Düşündüklerimin tezahürü neden oluyor ?

kizilelmam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
54
80
38
38
Düşündüklerimin gerçekleşmesi diye bir sorunum var sorun diyorum çünkü genelde negatife daha çok odaklıyım dolayısıyla istemdışı kötü düşünerek başıma çok büyük felaketler getirdiğimi biliyorum mesela yıllar önce bir film izleyip orda yaşanan bi korkunç olayın başıma geldiğini düşünüp bir süre sonra aynısını yaşamışlığım bile vardır. Oyüzden başına kötü şeyler gelen insanlar için ben olsaydım diye empati yapmaya kendimi o olayın aynısını yaşamış gibi düşünmeye çok korkuyorum. Bide başıma kötü şeyler gelmeden önce kalbim böyle hızlı hızlı çarparak, nefesim daralarak, dizlerim titreyerek başıma gelecek şeylere dair hisler oluşur içimde...Sonra başıma gelir...

Onun dışında günlük hayatta aklımdan geçen şeyler oluyor ve ne geçiyorsa (genelde sıradan şeyler) gerçekleşiyor. Mesela tanışacağım biri, öyle biriyle tanışıyorum, sahip olacağım küçük bir eşya, düşünüyorum biri aracılığı ile geliyor, tesadüfen karşılacağım biri, aklıma geliyor sonra karşıma çıkıyor yada gideceğim biyer aklımdan geçiyor sonra o yere gitmek zorunda kalıyorum kendimi orda buluyorum. Bunların hepsi aklımdan geçiyor sonra gün içerisinde beliriyor ancak bu düşünerek olayları tezahür ettirmeyi daha büyük durumlar, hayatımı etkileyecek güzel konularda yapamıyorum..
Merak ettiğim 1. Bu düşündüklerimin gerçekleşmesi neden oluyor ? Ben düşündüğüm için mi oluyor yoksa yoksa olacağı için mi içime doğuyor ? 2. Daha güzel şeyler hayatımı değiştirecek ölçüdeki büyük hayallerimi düşünerek gerçekleştirebilirmiyim ?

Noktasına kadar aynı şeyleri yaşıyorın ve böyle bi konu açmakta aklımdan geçiyordu biraz şoke oldum aynı şeyleri ben de kendi kendime sorguluyorum çok merak ediyorum cevapları aklıma gelsin yeter ki kesinlikle basıma geliyor

Büyük çoğunluğu rastlantı, bir kısmı da 6.his. Tabi düşüncelerimiz farkında olmasak da davranışlarımızı etkiler. Yani bi lanet var üzerinizde diyemeyiz.

Siz yine de güzel düşünün güzel olsun.

Bence hisleriniz çok kuvvetli olduğunuz için,içinize doğuyor bunlar.Zaman zaman ben de yaşıyorum bunları.

Kotuyu cagirma diye bi sey gercekten var ben de inaniyorum buna.kendi kendime kurdugum bir cok seyi ayni sekilde yasadim daha sonra.hatta bi gun esimin koyune gittik bayram icin.bi gece once neden bilmiyorum bi anda kardesimin esiyle annemin tartistigini olaylar ciktigini falan hayal ettim kendi kendime.ertesi gun yani bayram gunu annemi aradim korkarak bayramini falan kutladim o da hic belli etmedi ama defalarca sordum ne var ne yok diye.sonra donunce ogrendim gercekten de yasanmis hayal ettigim hersey.boyle cok sey yasadim ama en sasirdigim olay bu olmustu.

Ya seni okadar iyi anlıyorumki kimseyede anlatamıyorum bana deli derler diye... Yaşadıklarım anlattıklarım ile de sınırlı değil mesela aklımdan sıradan bi düşünce geçiyor o düşünce ile ilgili haber karşıma çıkıyor yada dizi izliyorum orda bi oyuncu dikkatimi çekiyor oyuncunun adı ne ki diye geçiyor aklımdan bi süre sonra o oyuncu ile ilgili karşımda haber çıkıyor. Ülke meseleri ile ilgili düşünüyorum aslında şunu şöyle yapsalar daha mantıklı diyorum sonra yetkililerin o şekilde karar aldığı ile ilgili bikaç defa haber okudum. Yani inanması güç ama cidden böyle... Sadece üzüldüğüm nokta büyük hayallerimi niye düşünerek yapamıyorum

Bende de oluyor anlattiklariniz.Bi keresinde eski esimi 5-6 aydir gormuyordum.Bugun kesin gorecegim dedim ve o gun karsilastim o gunden beri 1 senedir gormuyorum.Kotu dusunduklerimde basima geliyordu artik hic kotu seyler dusunmemeye hep guzel dusunmeye basladim.Aklina kotu seyler mi geliyor hemen kafani baska seylere ver ve hep guzel hayaller kur.

Aynen anlattigin gibi kalbim carpar icim fena olur ve basima kotu birsey gelir
Bazen hic alakasiz biri aklima gelir ve o kisiyi en gec ertesi gun gorurum
Kotu dusunup basima gelme hic olmadi cok şükür belkide dusunmedigim icin

Vallahi aynılarını yaşıyorum yalnız değilsin

Ne yapalım ozaman Toprak hayatı düşünerek daha da güzel hale getirme konusunda fikrin yokmu? :)
Aklıma bişey gelsin o an karşıma çıkıyor, aklımdan bişey geçsin basıma geliyor, bazen kendşmden korkmaya başlamıştım, kötü düşünmemeye çalışalım , pozitif düşünmeye calısıalıö

Kelimesi kelimesine aynı şeyleri bende yasiyorum

Evrene gönderilen enerji denen bir şey var düşünce yoluyla,hal ve hareketlerle,sözlerle; kötü enerji yollarsan kötü, iyi enerji yollarsan iyi döner sana. İnançlı isen inanç açısından bakarsak; güzel düşünüp hayır konuşanların düşünceleri dua yerine geçer,karşılaştığı şeyler güzel olur. Gördüğü kötü rüyaları kötüye yoranların da rüyalarının olumsuzluğunu hayatında görmesi gibi tıpkı..

Bugun komsumun kizina baktim, cocuklara mısır patlatiyim bugun diye dusundum.. Komsu gec gelir derken kapi zili caldi baktim komsum gelmis ve elinde hazir mısır patlaga. Bugun abimi dusunurken bayadir da mesaj atmiyordum, 2 saat filan oluyor abim mesaj ati ne yapiyorsunuz diye.. Iyi dusunelim karsimiza iyi gelsin.. Buyuk dusuncelerimiz ve hayalerimizde olur insallah..

kesinlikle inanıyorum yasadiklariniza 1.si altıncı hissiniz kuvvetli öncelikle bakıș açınızı değiștirin bugün güzel olaylarla karsilasicam diyin sağlikliyim sansliyim mutluyum deyin emin olun olumsuzluklar sizi terkedicek bazı olaylari kendimiz davet ediyoruz çünkü

Ya çok istiyorum zorluyorum kendimi ama pms dönemlerinde özellikle çok kötü oluyorum öfke mutsuzluk dolu karamsar düşünceler ayda 15 gün pozitif isem 15 gün negatif

O kadar tanıdık ki anlattıklarınız.
Yasadıgım,karşılaştıgım olayları "zihnimin bir oyunu,tesadüf,bilinçaltı"gibi kavramlarla isimlendirmeye çalışıyorum ve bu kavramların bile yetersiz geldigini hissetmedigim anlar olmuyor değil.

Rüyamda gördüğüm konuşmaların birebir gerçekleşmesi,uzun zamandır haberleşmediğim insanları rüyamda gördügüm de en kısa zaman da o kişi ile karşılaşıyor olmam,rüyamda müzik dinliyorum mesela.Uyandıgım zaman tv yi açtığımda daha ekran kendine gelmeden dinledigim şarkının melodisi duyulmaya başlıyor :)
Bazen hoşuma gidiyor bu durum.
Bazen de korku filmi gibi bir hal almaya başlıyor.

Bu yaşananları inançlarınız ile bağdaştırarak kendinizi motive edebilir,hislerinizle birlikte yaşayayabileceginiz olayları sekillendirebilirsiniz belki de...
Güzel düşünmek lazım.
Evrenin terazisi çok sağlam galiba :)
Ne alırsa onu veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…