- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
- Konu Sahibi kizilelmam
-
evrenin çekim gücü tamda burada başlıyor. önemlisi negatifi pozitife çevirebilmek. o filmdeki felaket sahnesini mutlu bir son olarak canlandırmak gibi mesela. ama bu durum bazen zor olabiliyor.bunun dışında negatif düşünmek başına gelmesinden korkmak vb... durumlar beni bu soruyuyu sormaya itti okb gibi bir sorununuz var mı? eğer böyle bir rahatsızlığınız yoksa düşüncelerinizi değiştirmeye yönelik çalışmalar yapın bunu deneyin kitaplar videolar gibi.Düşündüklerimin gerçekleşmesi diye bir sorunum var sorun diyorum çünkü genelde negatife daha çok odaklıyım dolayısıyla istemdışı kötü düşünerek başıma çok büyük felaketler getirdiğimi biliyorum mesela yıllar önce bir film izleyip orda yaşanan bi korkunç olayın başıma geldiğini düşünüp bir süre sonra aynısını yaşamışlığım bile vardır. Oyüzden başına kötü şeyler gelen insanlar için ben olsaydım diye empati yapmaya kendimi o olayın aynısını yaşamış gibi düşünmeye çok korkuyorum. Bide başıma kötü şeyler gelmeden önce kalbim böyle hızlı hızlı çarparak, nefesim daralarak, dizlerim titreyerek başıma gelecek şeylere dair hisler oluşur içimde...Sonra başıma gelir...
Onun dışında günlük hayatta aklımdan geçen şeyler oluyor ve ne geçiyorsa (genelde sıradan şeyler) gerçekleşiyor. Mesela tanışacağım biri, öyle biriyle tanışıyorum, sahip olacağım küçük bir eşya, düşünüyorum biri aracılığı ile geliyor, tesadüfen karşılacağım biri, aklıma geliyor sonra karşıma çıkıyor yada gideceğim biyer aklımdan geçiyor sonra o yere gitmek zorunda kalıyorum kendimi orda buluyorum. Bunların hepsi aklımdan geçiyor sonra gün içerisinde beliriyor ancak bu düşünerek olayları tezahür ettirmeyi daha büyük durumlar, hayatımı etkileyecek güzel konularda yapamıyorum..
Merak ettiğim 1. Bu düşündüklerimin gerçekleşmesi neden oluyor ? Ben düşündüğüm için mi oluyor yoksa yoksa olacağı için mi içime doğuyor ? 2. Daha güzel şeyler hayatımı değiştirecek ölçüdeki büyük hayallerimi düşünerek gerçekleştirebilirmiyim ?
Aklımdan geçen bişeyi görmem algıda seçiciliğemi giriyor? Ya bende öyle düşündüm ama çok ilginç tesadüfler olunca öyle olmayığı kanısına vardım çünkü hemen sonra görüyorum.Hayat merak ettigin ve kinadigin olaylari deneyimlemen icin firsat verecek kadar cömertir. Demis azra kohen.
Yani spirituel ve dinimizde de vardir zaten bunlar dogal. O yuzden demiyorlar bosuna iyi dusun iyi olsun diye.
Yani evet dusundugun icin basina geliyor o yuzden neyi merak ettigine ve kalben istedigine önem ver.
Ama aklindan gecen seyleri tv de görmen mesela algida secicilige giriyor. Yani aklinda ne varsa cevrende ona gore birsey gorur daha cok fark edersin. Yani zihnini neye yonlendirecegini iyi sec.
Bu hepimizde vardir ayrica. Ozel birsey degil. Bazilari farkinda olur bazilari olmaz sadece.
Peki hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz oldumu!?noktasına kadar aynı seylerı yasıyoruz
kendımden bı tane daha olmasına sevındım
anneme soyledım bunu abartma tesaduf falan dedı ama yok degıl bu baska bırsey
resmen cagırıyorum
oyuzden bırsey dusunmeye olumsuz seye empatı yapmaya korkarım
evetPeki hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz oldumu!?
Buna çok sevindim :)evet
neyı ıstesem neyı hayal etsem oldu
Çoğu insanın yaşadığı sorunlar oyüzden tıbbi müdahaleye gerek duymuyorum kendim aşmaya çalışıyorum yinede ilginize teşekkür ederimİki konunuzu birleştirince psikolojik sıkıntılarınız var gibi geldi bana. Bence burası yeterli değil, uzmanından yardım almalısınız.
kişisel olarak mental düzeyde düşündüklerinizi kendinize çekiyor.bilinçsizce bu düşünceleri yaşayacak şartlar yaratıyorsunuz.bu bir yetenek gibi bir şey.o yüzden bazı şeyleri elinizde olmadan düşündüğünüz için yaşıyorsunuz.[/QUOTE buyüzden daha büyük hayallerimi güzel şeyleri gerçekleştirmek istiyorum ama olmuyor
Buradan bakınca çok fazla düşünüyorsunuz, beyne aşırı yükleniyorsunuz gibi geldi. Tabii ki siz daha iyi bilirsiniz, ama böyle bir durum varsa zararları sonradan çıkıyor. Sağlıklı günler.Çoğu insanın yaşadığı sorunlar oyüzden tıbbi müdahaleye gerek duymuyorum kendim aşmaya çalışıyorum yinede ilgşnşze teşekkür ederim
İlaç kullandığım zamanda hiç düşünemiyorum yani denedim faydasını görmedimBuradan bakınca çok fazla düşünüyorsunuz, beyne aşırı yükleniyorsunuz gibi geldi. Tabii ki siz daha iyi bilirsiniz, ama böyle bir durum varsa zararları sonradan çıkıyor. Sağlıklı günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?