Düşünmekten sıkıştım kaldım ne yapmalıyım

Bastinseltiks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
14
5
16
33
Nerden başlıyayım bilmiyorum sıkıştım kaldım. Evlendıkten 1.5 ay sonra bbam mide kanserine yakalandı 45 gun içinde öldü.babam hasta olduğunda malının birini satıp özel hastanede yat dedık eşimle annem beni babamın malına göz koymakla suçladı.annem hastanede babamın öldüğünü öğrendiğinde babann bankadaki hesabındaki parayı çek dedi çekmedim. Almanyadan abim hasta olduğunu bilmesine rağmen babamın öldüğü gün geldi. Babama aıle Mezarlığı alalım dedık 12 bin TL vermemek için 1. Gün bize ait arsaya 2. Gün memlekete 3. Günde tek kişi mezarın 400 TL oldugunu öğrenince yaşadığımız şehre gömdük. Annemin bankada yüklü Bi miktar olmasına rağmen 3. Gün morgda kaldı babam. Ölümünün 8. Günü annem beni arayıp bban sana mal bırakmak istemiyordu kalan miras hakkını bana yada diğer abine bırak dedi. Sürekli beni arayıp taciz etti. Annem eşime küfretti konusmadm. Konusmadığm sürede annem beddua okuyup ses kaydı yolladı. Ben eve girmeyeyim diye evin anahtarını degiştirdi. Erkek kardesi sürekli anneni korkutuyor yalnız kalıcak sın diye. Annen gece kötü tek basına dısarı cıkmıyor erkek kardesim calışmaya gidecek annemi teyzeme bıraktı. Esim evimize giremez dedi depremden kokarsa tek basına kalamaz. Ev ihtiyacını ben getrröm dedm ama içim almıyor yaptıklarını. Anne hakkıyla kendim arasında eziliyorum ne yapmalıyım

Şiştim okurken. Hukuki haklarınızdan kesinlikle vazgeçmeyin. O miras sizin hakkınız, öyle mahrum bırakmak o kadar kolay değil.

Annelik kutsal tamam ama sizi tehdit eden , beddua eden, küfreden ve muhtemelen erkek çocuklarını size tercih eden anneye de ne yapılabilir bilemedim. Siz ne sordunuz anlamadım tam olarak, evde tek başına neden kalamıyor? Ben olsam fiziksel olarak ihtiyacı varsa onlara uzaktan yardım ederim vicdanım için ama fazla da yakın olmam bu saatten sonra.

Babanıza ayrı üzüldüm. Adam ölüp gitmiş bunlar mezar parasından kar etme peşinde. :KK12:

Ölüm hak, miras helal demişler .
Annenizin yaptığı hiç hoş değil, böyle bir durumda ‘annelik hakkını’ kullanıyor gibi geldi.

bir anne olarak zaten, kendime değil herşey evlatlarıma kalsın diye bakarım olaya, şaşırdım açıkçası. Bilemedim...

Nerden başlıyayım bilmiyorum sıkıştım kaldım. Evlendıkten 1.5 ay sonra bbam mide kanserine yakalandı 45 gun içinde öldü.babam hasta olduğunda malının birini satıp özel hastanede yat dedık eşimle annem beni babamın malına göz koymakla suçladı.annem hastanede babamın öldüğünü öğrendiğinde babann bankadaki hesabındaki parayı çek dedi çekmedim. Almanyadan abim hasta olduğunu bilmesine rağmen babamın öldüğü gün geldi. Babama aıle Mezarlığı alalım dedık 12 bin TL vermemek için 1. Gün bize ait arsaya 2. Gün memlekete 3. Günde tek kişi mezarın 400 TL oldugunu öğrenince yaşadığımız şehre gömdük. Annemin bankada yüklü Bi miktar olmasına rağmen 3. Gün morgda kaldı babam. Ölümünün 8. Günü annem beni arayıp bban sana mal bırakmak istemiyordu kalan miras hakkını bana yada diğer abine bırak dedi. Sürekli beni arayıp taciz etti. Annem eşime küfretti konusmadm. Konusmadığm sürede annem beddua okuyup ses kaydı yolladı. Ben eve girmeyeyim diye evin anahtarını degiştirdi. Erkek kardesi sürekli anneni korkutuyor yalnız kalıcak sın diye. Annen gece kötü tek basına dısarı cıkmıyor erkek kardesim calışmaya gidecek annemi teyzeme bıraktı. Esim evimize giremez dedi depremden kokarsa tek basına kalamaz. Ev ihtiyacını ben getrröm dedm ama içim almıyor yaptıklarını. Anne hakkıyla kendim arasında eziliyorum ne yapmalıyım
Hakkin neyse al.Babanin nerde (banka arsa ev) varsa hakkini al.Anne hakki başka miras baska.Ölüm hak miras helal.Annende iliskinizi nasil istiyorsa bırak öyle olsun.Dusme üstüne Anne olarak lafını,hareketlerini bilmeli o da

Suan eşimin ailesi ev aldı diye benle iyi konusuyor ve Bi kez ilgilendiğin de bu sefer başka seyleri yıkmaya çalışacak Bi insan.iki abimle birlik olmus mal planları yapıyorlar. Sürekli arsa için para istiyorlar düzleştirmek vs seyler için para koparmak derdinler ve böyle şeyler yok. Dava açcam ama hem dava açıp hem konuşmak olmaz bu kadar parayı seven insanla. Anne silinebilir mi

Gözleri görse üzülmicem. Ama dısarı cıkamıyır. Evini temizliyor yemeğini yapıyor çat pat ama dısarı cıkamıyor ihtiyacı olsa alamaz erkek kardesi de bunu kullanıyor

Hangi anne hangi evlatlık hakkin bencede konuşmamalısınız herşeyi bide al kimseye birakma

O yokken eve girmeyeyim diye evin anahtarlarını bile değiştirmiş konsumadgm sürede alamanyadaki abim dedi. İçim almıyor o eve gitmeye

Kendini tercih etmelisin tabi ki.
Annenin vicdanı yok.
Evlat sevgisi yok.
Hakkını almalısın.
Baban sana miras bırakmak istemiyordu ne demek. Beddua etmek ne demek.
Evladın hiç mi evlatlık hakkı yok.
Ona bir borcun kalmamış bence.
Doğurdu diye mi annelik hakkı kazandı

resmi bir evrakla sizi mirastan men etmediyse gül gibi alacaksiniz hakkinizi. anne hakki kadar saygi gosterin gecin. fazlasi icin sizi uzmelerine, ezmelerine izin vermeyin. cok sukur ki bekar degilsiniz evlisiniz. kendi evinize yuvaniza bakin. hayatinizda olmak isteyen olur.. istemiyorlarsa kiyida dursunlar.

Şuan benle iyi konusuyor memlekete gidiyor haber vermıyor gelıyo vermıyor hergun arıyor. Dava açacağımı söyledim hem bana bakmıyorsun hem mal istıyorsun dedi.3 kedim vardı 2sini aldm 1 i ondaydı en son konsumadgm dönemde kediyi veterinere bırakmış veteriner beni aradı annen ve abim geldi bizle konmuyor sizden alsın diye terk ettiler kediyi sırf bana inadından vermemişler. İşin özü Allahtan korkuyorum o yuzden kesemıyorm. Babam hasta olduğunda para cek özel hastaneye yatoralım dedim ölecek zaten belli durumu dedi orda anlamıştım da...

Derdim miras değil ki derdim annemle ilişkimi sürdürürsem kendi evimde huzurum kalmıcak. Kesersm ilişkimi ben vicdan azabı çekicem hayırsız evladım diye. Annemin huzurumu kacırdığını bile bile konusmak istemiyorum ama düşünmeden de edemiyorum.

Annen boyle bir durumda neyine guvenerek ayrimcilik yapmis bak kiymetli oğulları birakip almanyaya gidiyor uzulmedim annenize sevgili oglu baksin sende haklarindan sakin vazgecme hakettikleri bu çünkü

Benim ahlak anlayışımda babamin mali annemin anneminki babamındır. İkisinden birisi hayattaysa evlat para işini onlara bırakacak. Kendisi ne istiyorsa yapar.
Eşinizin aile meselenize bu kadar karışması da ayrıca saçmalık. Eşinizin annesi mukemmel mı? Anneniz esini kaybetmis. Normal bir psikoloji ile davranmasını beklemeniz enteresan.

Burda gördüm ben eşim ailemle görüşmeli istemiyor tarzı konuları. Eşim yada benim haddim degil anne babası ile ilişkisine karışmak.

Back
X