Duvara Dokunma Huyum

Umogen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2016
18
4
36
Merhaba,
Öncelikle bu konuyu açma nedenim tedavi bulmak değil, siz doktora git vs demeden önce belirtmek isterim.
Benimle aynı problemi yaşayan birileri var mı diye merak ediyorum, belki bazı şeyler benim için biraz daha anlamlı olabilir.
Problemim şu ki aklıma kötü bir şey geldiği zaman sevdikelrimi vs kaybetmek gibi evin duvarına ya da yere dokunmayı kendime huy haline getirdim. İlk olarak 10 yaşındayken, okulda duvara dokunduğumu hatırlıyorum yine aklıma vesveseler geldiği zaman. Ben şuan 24 yaşındayım Yani çoook uzun bir süredir bu problem var ancak stresli olduğum zaman daha da artıyor.
Saçma ve batıl olduğunun kesinlikle farkındayım, araştırdığımda okb belirtisi olarak çıkıyor ancak bu tarz bir konu göremedim duvar takıntısı ile alakalı.
Küçükken bir süre yakın bir akrabamızın yanında kalmak zorunda kalmıştım. Evde tavana çakılmış çengeller vardı. Beni tehtit ettiğini hatırlıyorum ama sebebini hatırlayamıyorum 4-5 yaşlarında "eğer annene babana söylersen onları buraya asarım" diye. Yarım yamalak görüntüler geliyor ve ben buna bağlıyorum bu huyumu.
Sizin de böyle bir huyunuz var mı özellikle bu kadar takıntılı, varsa neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Düzenleme: Başta yazmak istemedim ancak kendisi beni taciz ettiği için, tehtit ediyordu. Sanırım takıntılı bir insan olmam da söyledikelrinin yanında yaptıklarının da etkisi var. Şimdi kendisi harap bir yerde harap bir haldeymiş. İlahi adalet işlediği için mutluyum. Ancak bende kalan izler bu takıntılar, doktora anlattığımda antidepresan verdi ve kitap önerdi olabildiğince boşvermemi söyledi. Ama Nasreddin Hocanın dediği gibi bana damdan düşeni getirin, yaşayamayan anlayamaz bu yüzden fikirlerinizi almak istedim, teşekkürler.

Son düzenleme:
Şeyden olabilir mi? Bazı insanlar birinin omzunu başını vs ovdugunda, ağrı duvara geçsin diye ellerini duvara vururlar. Acaba ufakken böyle bir hareket gördünüz de o mu yer etti bilinç altınızda?

Şeyden olabilir mi? Bazı insanlar birinin omzunu başını vs ovdugunda, ağrı duvara geçsin diye ellerini duvara vururlar. Acaba ufakken böyle bir hareket gördünüz de o mu yer etti bilinç altınızda?

Yok, böyle yapıldığını ilk defa sizden duyuyorum, ama küçükken görmüş ve şuan hatırlamıyor olabilirim bir ihtimal.

Takıntı bozukluğu. Yanı obsesıf kompulsıf bozukluk. Bu sekılde takıntı hastası olan cok insan var mesela ben. Ben de kapı onundekı ayakkabıları veya ıcerıdekı terlikleri duzeltmezsem kotu bir sey olacakmış gibi hissediyorum veya aklıma kotu olüm senaryoları geliyor sevdiklerim ve kendimle ilgili kafamdan kovmaya calıstıkca daha fazla oluyor bu dusuncelerı.

Yok, böyle yapıldığını ilk defa sizden duyuyorum, ama küçükken görmüş ve şuan hatırlamıyor olabilirim bir ihtimal.
İllaki bir kaynağı vardır. Bende de var benzer bir şey. Ben de kaynağını hiç hatırlamıyorum mesela.

O yakın akrabayı Allah bildiği gibi yapsın, ne mikropmuş. Tavana çakılı çengeller yeterince ürkütücüyken bir de anneni babanı oraya asarım demek... Keşke kalmasaydınız orda.

Annem ve babam çalışmak zorunda kaldığı için orada kalmıştım, her seferinde ağlayarak gidiyordum, keşke kalmama şansım olsaydı.

Evet kesinlikle takıntı, ayne öyle sevdiklerimle alakalı düşüncelerde oluyor.

Benim gibi olan birsuru insan :)) yalniz olmamak guzel... takintilar hayatimiza hükmediyor...
Bugun bir tv programında izleyicilerine en son ne.zaman agladiniz diye soru sordular birisi demis gecen yil birisi cocugum okula basladiginda... bense 2 gun once agladim cunku kendime ya da sevdiklerime kaygilanip agliyorum...

Bende 5-6 yaslarındayken (o günden sonra bir daha görmediğim) bir akrabam bana 'senin bağırsaklarından kokoreç yaparım' demişti.
Küfretmek istemiyorum şu an kendisine. Uzun yıllar o laf aklıma geldikçe korktum ve kokoreçten hep tiksinmiştim. Bir gün kokoreç yiyinceye kadar bu tiksintim hep vardı. Ama şu an koko benim için özel gün yemeği bile olabilir :)
Sana duvarı ye demiyorum tabi ki sadece küçükken etkisinde kaldığın o olaydan dolayı bilinçaltına yerleşmiş demek ki. Rahatsız olmuyorsan sorun yok bence. Herkesin değişik huyları var.
Kimi gözlerini kapatarak sakinleşir. Kimi tırnaklarını yer..

Bende de başka türlüsü vardı.
Tüm bardak kulpları, bıçaklar sağa doğru bakmalıydı.
Yoksa kesin başıma kötü bir şey gelecek sevdiklerime zarar gelecek diye düşünür uyuyamazdım.
Kesinlikle seninde okb. Daha binlerce farklı türlüsünü yaşayanlar var malesef..
Ben yine kendimde buldum şifayı..
inat ettim yapmadım, ama stresten de uyuyamadım günlerce.
Sonra sonra aştım çok şükür.
Şimdi sola sağa karışık bardak kulpları, her şey normal. Kendi kendimi yedim yıllarca, çok zor..
Ama zor bir ailede yetiştim, hep güvensizdim.. sebebi bu bence tüm takıntılarımın.

Çocuklukta söylenenler insanı fazlasıyla etkiliyor.
Evde ailem biraz delirmişim gibi bakıyor ve dışarda da aynı şekilde saklamaya çalışıyorum biraz zorluyor açıkçası
Kesinlikle öyle, keşke farklı bir yolu olsaydı bu huyu beyinde bitirmenin

Söylemişsiniz ama bence doktora gidin uzun senelerdir böyle bir durum var,manasız ve çocukluktan kalma bir imgeleme ile yerleşmiş.Benim de soyle saçma birşeyin var totem deyin ne derseniz deyin ama bazen denk geliyor ve inanmaya başlıyorum saçma olduğunu bilsem de örneğin, bugun crs ya güzel bi gün geçirdim diyelim yada çok berbat kötü bir gün geçirdim varsayalım.haftaya o günün tam tersi gececgini düşünüyorum.yada hafta, yıl bazında da olabiliyor bı hafta,yada yılın o ayi kötü geçti ise,bir sonraki haftanın yada bir sonraki yılın o ayinin iyi geçeceğini düşünüyorum.Bazi şeyler saçma ve yaşıyoruz işte.

Haklısnız insan kendi kendinin doktoru olup aşmalı sizin için çok sevindim darısı benim gibilerin başına inşallah.

Bende yaklaşık 4-5 yıl önce evden çıkarken kapıya son bi defa sağ elimle dokunmazsam kötü bişey olcakdiye düşünürdüm. Evdekilere zarar gelcek hırsız gircek vs. Zamanla atlattım. Nasıl mı?? Üstüne gittim bu huyumun her aklıma geldiğinde inatla yapmadım tabi içim hiç rahat etmedi ama inat ettim gören manyak sanıyordu. Ama böyle böyle unutmuşum konuyu görünce aklıma geldi. İnşallah atlatırsınız

Ya çok komik takıntılarımiz var ama..

Benimde küçükken ayakkabımın biri ters dönmüştü halamın kızı benden 6 yaş büyük ama bana ayakkabını düzelt kimin ayakkabısı ters dönerse o ölürmüş demişti çok korktum hemen düzelttim o günden beri kimin ayakkabısı ters dönse özellikle aileden endişe ediyorum ve hemen düzeltiyorum şimdi büyüdüm biliyorum tabi ki öyle birşey olmucağını yinede içimin rahat olması için yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…