Duvara Dokunma Huyum

O yakın akrabayı Allah bildiği gibi yapsın, ne mikropmuş. Tavana çakılı çengeller yeterince ürkütücüyken bir de anneni babanı oraya asarım demek... Keşke kalmasaydınız orda.
O çengeller eskiden, bebeklere beşik yapmak için kullanılırdı. Halamın koy evin de görmüştüm yani aslın da çok güzel bi amaç için varlar.

Bu huy da var ben de, maalesef. Çok var ama yazmadım sevdiğim insanlara bakarak lambayı da kapatamıyorum mesela onları kötü enerjiyle etkileyeceğini düşünüyorum maalesef saçma bir şekilde.
Çok teşekkürler inşallah.

O çok yaygın bişey gece tırnak kesilmez tarzı bişiyy

Canım geç kalmadan bi şekilde düzeltmeye çalış gerçekten yıpranırsın. Allah yardımcın olsun

Bu takıntıları yapmamak için inat edenler nasıl başardınız ?

O çengellerle ilgili muhabbeti yapanı şimdi gidip duvara çakın! Çocukken maalesef ne kadar anlamasakta aklımızda biyerde böyle tuhaf seyler kalıyor , bu ve bunun gibi takıntılarımız olusuyo ne yazik ki ... bence aklınıza dokunmak geldiginde yapmamaya calısın . Yapsamda bişey olmayacak sonucta yapmasamda diye kendinizi rahatlatin ve kendinize baska bi uğraş bulun. Evet kolay değil ama bu sekilde aşabilirsiniz.. rabbim kolaylık versin..

Şuan kendisi acınacak haldeymiş, duyduğum kadarıyla.
Kesinlikle çocukluk travmaları insanı çook etkiliyor.
Çoğu zaman unutuyorum ancak stres zamanları artıyor. Yapmazsam ve kötü bir şey olursa kendimi suçlayıp vicdan yapıyorum.
Çok teşekkürler inşallah.

O çok yaygın bişey gece tırnak kesilmez tarzı bişiyy
Gece tırnak kesilmez sözünün aslı var en azından eskiden elektrik olmadığı için öyle denirmiş yada gündüz gözüyle görüp kesmek daha iyi oldu için ama bu ayakkabının ters dönmesiyle bir insanın ölmesinin hiç alakası yok :)

O kişiyle hiç yuzlestiniz mi ?

Anneniz babanıza söylediniz mi ?

Tedavi olmak değil amacım demişsiniz ama zor değip mi bu şekilde endişeyle ya da bir şeye bağlı olarak yaşamak ?

O kişiyle hiç yuzlestiniz mi ?

Anneniz babanıza söylediniz mi ?

Tedavi olmak değil amacım demişsiniz ama zor değip mi bu şekilde endişeyle ya da bir şeye bağlı olarak yaşamak ?
Kendisi amcam, başka sebeplerden dolayı görüşmüyoruz çook uzun yıllardır.
Söyledim ancak pek önemsemediler, haklılarda artık bir şey yapmaları için çok geç.
Doktora gittim ve bana antidepresan verdi ve takmamamı söyledi.
Çok zor bu şekilde yaşamak hayatımdaki problemleri aşmaya çalışarak atlatmaya çalışıyorum mutlu olduğumda hiçbir sorun kalmıyor.

İlkokuldan bir arkadaşım vardı hala görüşüruz aynı sizin gibi bir yere 3 kere dokunmak zorundaydı.Sikintili stresli bir çocukluk geçirmiyor tek çocuk el bebek gül bebekti ama yalnızdı tek aklıma gelecek sebep bu.Bunu gizlemeye çalışıyordu ama bir gün lise döneminde sordum neden böyle yapıyorsun diye yapmazsam annem babam ölecek diye düşünüyorum dedi.Suan 30 yaşında hala aynı yapıyor

Ben küçük çocuklara yetişkinlerin " sakın annene yada babana söyle" demelerinin altinda çok pis şeyler arıyorüm. Size ne yaptida acaba bununla korkuttu,hatırlamadıginizi belirtmissiniz gerci ama. Rabbim bildigi yapsin size bunu yaşatanı,sizde ins. en kısa zamanda düzelirsiniz sagliginiza kavusursunuz ❤

Psikoloji o kadar karmaşık bir olay ki anlayamıyorum ama onun da bir sebebi olmalı.

Maalesef öyle, doğru düşünüyorsunuz
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim inşallah...

İlk başta tedavi olmak istemiyorum gibi bir şey yazmıştınız sanırım, bu huyunuzdan kurtulmak istiyorsanız terapi alabilirsiniz.. Veya benim gibi üzerine gidin :) özellikle dokunmayın mesela. Dokunmak istediğinizde özellikle geri çekin kendinizi.. Pek söyleyebileceğim bir şey yok

tedavi olmak istemiyorum değil tedaviyi burada aramıyorum aynı durumda olan insanları düşüncelerini aradığımı belirttim. daha önce doktora gittim.

Ben herhangi bir böceğe dokunduğum'da
ellerimi birinin sırtına sürüyorum yada yanımdakinin neresine denk gelirsem

yada bir böcek gördüm ve çok huylandım gene aynısını yapıyorum.Kollarımın iç kısımları kaşınıp kabarıyor.
Niye böyle yapıyorum diye hiç sorgulamadım kendimi böyle rahatlıyorum heralde.
Şunu da söyleyim küçükken 12-13 yaşıma kadar elime almadığım böcek türü kalmamıştı, en son kertenkele kovalıyordum tutmak için böcekleri yakalayıp inceliyordum ne oldu bu hale geldim anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…