- 28 Eylül 2018
- 2.012
- 5.617
- 158
O çengeller eskiden, bebeklere beşik yapmak için kullanılırdı. Halamın koy evin de görmüştümO yakın akrabayı Allah bildiği gibi yapsın, ne mikropmuş. Tavana çakılı çengeller yeterince ürkütücüyken bir de anneni babanı oraya asarım demek... Keşke kalmasaydınız orda.
Bu huy da var ben de, maalesef. Çok var ama yazmadım sevdiğim insanlara bakarak lambayı da kapatamıyorum mesela onları kötü enerjiyle etkileyeceğini düşünüyorum maalesef saçma bir şekilde.Bende yaklaşık 4-5 yıl önce evden çıkarken kapıya son bi defa sağ elimle dokunmazsam kötü bişey olcakdiye düşünürdüm. Evdekilere zarar gelcek hırsız gircek vs. Zamanla atlattım. Nasıl mı?? Üstüne gittim bu huyumun her aklıma geldiğinde inatla yapmadım tabi içim hiç rahat etmedi ama inat ettim gören manyak sanıyordu. Ama böyle böyle unutmuşum konuyu görünce aklıma geldi. İnşallah atlatırsınız
O çok yaygın bişey gece tırnak kesilmez tarzı bişiyyBenimde küçükken ayakkabımın biri ters dönmüştü halamın kızı benden 6 yaş büyük ama bana ayakkabını düzelt kimin ayakkabısı ters dönerse o ölürmüş demişti çok korktum hemen düzelttim o günden beri kimin ayakkabısı ters dönse özellikle aileden endişe ediyorum ve hemen düzeltiyorum şimdi büyüdüm biliyorum tabi ki öyle birşey olmucağını yinede içimin rahat olması için yapıyorum.
evet sanırım amaç oymuş dediğiniz gibiO çengeller eskiden, bebeklere beşik yapmak için kullanılırdı. Halamın koy evin de görmüştümyani aslın da çok güzel bi amaç için varlar.
Canım geç kalmadan bi şekilde düzeltmeye çalış gerçekten yıpranırsın. Allah yardımcın olsunBu huy da var ben de, maalesef. Çok var ama yazmadım sevdiğim insanlara bakarak lambayı da kapatamıyorum mesela onları kötü enerjiyle etkileyeceğini düşünüyorum maalesef saçma bir şekilde.
Çok teşekkürler inşallah.
Şuan kendisi acınacak haldeymiş, duyduğum kadarıyla.O çengellerle ilgili muhabbeti yapanı şimdi gidip duvara çakın! Çocukken maalesef ne kadar anlamasakta aklımızda biyerde böyle tuhaf seyler kalıyor , bu ve bunun gibi takıntılarımız olusuyo ne yazik ki ... bence aklınıza dokunmak geldiginde yapmamaya calısın . Yapsamda bişey olmayacak sonucta yapmasamda diye kendinizi rahatlatin ve kendinize baska bi uğraş bulun. Evet kolay değil ama bu sekilde aşabilirsiniz.. rabbim kolaylık versin..
Gece tırnak kesilmez sözünün aslı var en azından eskiden elektrik olmadığı için öyle denirmiş yada gündüz gözüyle görüp kesmek daha iyi oldu için ama bu ayakkabının ters dönmesiyle bir insanın ölmesinin hiç alakası yok :)O çok yaygın bişey gece tırnak kesilmez tarzı bişiyy
Kendisi amcam, başka sebeplerden dolayı görüşmüyoruz çook uzun yıllardır.O kişiyle hiç yuzlestiniz mi ?
Anneniz babanıza söylediniz mi ?
Tedavi olmak değil amacım demişsiniz ama zor değip mi bu şekilde endişeyle ya da bir şeye bağlı olarak yaşamak ?
İlkokuldan bir arkadaşım vardı hala görüşüruz aynı sizin gibi bir yere 3 kere dokunmak zorundaydı.Sikintili stresli bir çocukluk geçirmiyor tek çocuk el bebek gül bebekti ama yalnızdı tek aklıma gelecek sebep bu.Bunu gizlemeye çalışıyordu ama bir gün lise döneminde sordum neden böyle yapıyorsun diye yapmazsam annem babam ölecek diye düşünüyorum dedi.Suan 30 yaşında hala aynı yapıyorMerhaba,
Öncelikle bu konuyu açma nedenim tedavi bulmak değil, siz doktora git vs demeden önce belirtmek isterim.
Benimle aynı problemi yaşayan birileri var mı diye merak ediyorum, belki bazı şeyler benim için biraz daha anlamlı olabilir.
Problemim şu ki aklıma kötü bir şey geldiği zaman sevdikelrimi vs kaybetmek gibi evin duvarına ya da yere dokunmayı kendime huy haline getirdim. İlk olarak 10 yaşındayken, okulda duvara dokunduğumu hatırlıyorum yine aklıma vesveseler geldiği zaman. Ben şuan 24 yaşındayım Yani çoook uzun bir süredir bu problem var ancak stresli olduğum zaman daha da artıyor.
Saçma ve batıl olduğunun kesinlikle farkındayım, araştırdığımda okb belirtisi olarak çıkıyor ancak bu tarz bir konu göremedim duvar takıntısı ile alakalı.
Küçükken bir süre yakın bir akrabamızın yanında kalmak zorunda kalmıştım. Evde tavana çakılmış çengeller vardı. Beni tehtit ettiğini hatırlıyorum ama sebebini hatırlayamıyorum 4-5 yaşlarında "eğer annene babana söylersen onları buraya asarım" diye. Yarım yamalak görüntüler geliyor ve ben buna bağlıyorum bu huyumu.
Sizin de böyle bir huyunuz var mı özellikle bu kadar takıntılı, varsa neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.
İlkokuldan bir arkadaşım vardı hala görüşüruz aynı sizin gibi bir yere 3 kere dokunmak zorundaydı.Sikintili stresli bir çocukluk geçirmiyor tek çocuk el bebek gül bebekti ama yalnızdı tek aklıma gelecek sebep bu.Bunu gizlemeye çalışıyordu ama bir gün lise döneminde sordum neden böyle yapıyorsun diye yapmazsam annem babam ölecek diye düşünüyorum dedi.Suan 30 yaşında hala aynı yapıyor
Maalesef öyle, doğru düşünüyorsunuzBen küçük çocuklara yetişkinlerin " sakın annene yada babana söyle" demelerinin altinda çok pis şeyler arıyorüm. Size ne yaptida acaba bununla korkuttu,hatırlamadıginizi belirtmissiniz gerci ama. Rabbim bildigi yapsin size bunu yaşatanı,sizde ins. en kısa zamanda düzelirsiniz sagliginiza kavusursunuz ❤
Hassas kişilik hassas ruha sahip olmak bencePsikoloji o kadar karmaşık bir olay ki anlayamıyorum ama onun da bir sebebi olmalı.
İlk başta tedavi olmak istemiyorum gibi bir şey yazmıştınız sanırım, bu huyunuzdan kurtulmak istiyorsanız terapi alabilirsiniz.. Veya benim gibi üzerine gidin :) özellikle dokunmayın mesela. Dokunmak istediğinizde özellikle geri çekin kendinizi.. Pek söyleyebileceğim bir şey yokÇocuklukta söylenenler insanı fazlasıyla etkiliyor.
Evde ailem biraz delirmişim gibi bakıyor ve dışarda da aynı şekilde saklamaya çalışıyorum biraz zorluyor açıkçası
Kesinlikle öyle, keşke farklı bir yolu olsaydı bu huyu beyinde bitirmenin
İnat ederekBu takıntıları yapmamak için inat edenler nasıl başardınız ?
tedavi olmak istemiyorum değil tedaviyi burada aramıyorum aynı durumda olan insanları düşüncelerini aradığımı belirttim. daha önce doktora gittim.İlk başta tedavi olmak istemiyorum gibi bir şey yazmıştınız sanırım, bu huyunuzdan kurtulmak istiyorsanız terapi alabilirsiniz.. Veya benim gibi üzerine gidin :) özellikle dokunmayın mesela. Dokunmak istediğinizde özellikle geri çekin kendinizi.. Pek söyleyebileceğim bir şey yok
Merhaba,
Öncelikle bu konuyu açma nedenim tedavi bulmak değil, siz doktora git vs demeden önce belirtmek isterim.
Benimle aynı problemi yaşayan birileri var mı diye merak ediyorum, belki bazı şeyler benim için biraz daha anlamlı olabilir.
Problemim şu ki aklıma kötü bir şey geldiği zaman sevdikelrimi vs kaybetmek gibi evin duvarına ya da yere dokunmayı kendime huy haline getirdim. İlk olarak 10 yaşındayken, okulda duvara dokunduğumu hatırlıyorum yine aklıma vesveseler geldiği zaman. Ben şuan 24 yaşındayım Yani çoook uzun bir süredir bu problem var ancak stresli olduğum zaman daha da artıyor.
Saçma ve batıl olduğunun kesinlikle farkındayım, araştırdığımda okb belirtisi olarak çıkıyor ancak bu tarz bir konu göremedim duvar takıntısı ile alakalı.
Küçükken bir süre yakın bir akrabamızın yanında kalmak zorunda kalmıştım. Evde tavana çakılmış çengeller vardı. Beni tehtit ettiğini hatırlıyorum ama sebebini hatırlayamıyorum 4-5 yaşlarında "eğer annene babana söylersen onları buraya asarım" diye. Yarım yamalak görüntüler geliyor ve ben buna bağlıyorum bu huyumu.
Sizin de böyle bir huyunuz var mı özellikle bu kadar takıntılı, varsa neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Düzenleme: Başta yazmak istemedim ancak kendisi beni taciz ettiği için, tehtit ediyordu. Sanırım takıntılı bir insan olmam da söyledikelrinin yanında yaptıklarının da etkisi var. Şimdi kendisi harap bir yerde harap bir haldeymiş. İlahi adalet işlediği için mutluyum. Ancak bende kalan izler bu takıntılar, doktora anlattığımda antidepresan verdi ve kitap önerdi olabildiğince boşvermemi söyledi. Ama Nasreddin Hocanın dediği gibi bana damdan düşeni getirin, yaşayamayan anlayamaz bu yüzden fikirlerinizi almak istedim, teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?