duyarsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.274
333
merhaba herkese iyi aksamlar hanimlar. 12 marttan beri ailece (annem babam ve ben) kendimizi karantina altina almistik. evde ihtiyaclar iyice artinca bugun mecburen market ve pazar ihtiyaclarimiz icin ciktik. tabiki tedbirlerimizi alarak (eldiven, maske ve gunes gozluklerimizi taktik) disari ciktigimizda karsilastigim manzara şok etti beni; ozellikle markette insanlarin sosyal mesafeye uymamasi, nerdeyse hickimsenin maske takmamasi -kasiyerlerin bile- hicbir sey yokmus gibi dikkat etmemesi cok ama cok şoka ugratti. pazara gittik bir kac ihtiyac icin. pazardaki saticilarin yine cogunun maske takmadigini gordum. bazilari eldiven takmis, fakat tek eldivenle hem onundeki meyvesinj yiyor hem para uzeri veriyor. meyve aldigimiz bir satici da "abla keseyim tadina bak" diyor. saticiya sordum neden maske takmiyorsunuz diye "abla artik Allah a emanet yasiyoruz" diyor.coluk cocuk maskesiz, sosyal mesafeden uzak, duyarsiz.. manzara buydu. diyordum neden bu kadar hizli bir sekilde sayilar atiyor. bugunku manzara sorumun cevabini verdi. cok ama cok kaygiliyim ulkem icin insanlarimiz icin sevdiklerim icin:( italya dan daha kotu durumda olacagimiz kesin. 2. haftada 3 bin vakayi gectik. lutfen ama lutfen bilinclenelim. sevdiklerimizi bilinclendirelim.

Cok degil 10 gun icinde onunu alamayacaklar.amacim siyaset degil ama allah askina sokaga cikma yasagi olsun ya.su bos yere disarda gezenleri toplayip virusu bulastiracaksin onlara.ya cok mu zor evinizde oturmak ne halt var disarda cahiller
ozel sektorde calisanlar ne olur onu bilemem ama keyfi olarak disari cikan gezen o kadar cok cahil var ki.. sonumuz nereye gidiyor bilmiyorum. :(

merhaba herkese iyi aksamlar hanimlar. 12 marttan beri ailece (annem babam ve ben) kendimizi karantina altina almistik. evde ihtiyaclar iyice artinca bugun mecburen market ve pazar ihtiyaclarimiz icin ciktik. tabiki tedbirlerimizi alarak (eldiven, maske ve gunes gozluklerimizi taktik) disari ciktigimizda karsilastigim manzara şok etti beni; ozellikle markette insanlarin sosyal mesafeye uymamasi, nerdeyse hickimsenin maske takmamasi -kasiyerlerin bile- hicbir sey yokmus gibi dikkat etmemesi cok ama cok şoka ugratti. pazara gittik bir kac ihtiyac icin. pazardaki saticilarin yine cogunun maske takmadigini gordum. bazilari eldiven takmis, fakat tek eldivenle hem onundeki meyvesinj yiyor hem para uzeri veriyor. meyve aldigimiz bir satici da "abla keseyim tadina bak" diyor. saticiya sordum neden maske takmiyorsunuz diye "abla artik Allah a emanet yasiyoruz" diyor.coluk cocuk maskesiz, sosyal mesafeden uzak, duyarsiz.. manzara buydu. diyordum neden bu kadar hizli bir sekilde sayilar atiyor. bugunku manzara sorumun cevabini verdi. cok ama cok kaygiliyim ulkem icin insanlarimiz icin sevdiklerim icin:KK43: italya dan daha kotu durumda olacagimiz kesin. 2. haftada 3 bin vakayi gectik. lutfen ama lutfen bilinclenelim. sevdiklerimizi bilinclendirelim.
ne yazık ki sokağa çıkma yasağı gelmeden bizim insanımız akıllanmaz.itinayla laftan anlamayan bir kesim var.kendi canları gitse gerçekten üzülmem ama insanların canını da tehlikeye atıyorlar.
bir de evden ille çıkmak gereken durumlarda yalnızca 1 kişi gerekli önlemlerini giyerek ve yanına alarak çıksın ve her seferinde aynı kişi çıksın.tavsiye edilen bu.

Ben de evdekiler hariç insan yüzü görmüyorum iki haftadır, ekmeğimi evde kendim yapıyorum, yeteri kadar gıda almıştık onlardan kullanarak yemek yapıyorum, şöyle çıkıp dolaşmak ne demekti onu unuttuk. Bizler bu kadar dikkat ederken, bizlerin aksine hayatı olağan seyrinde yaşamaya devam eden o kadar çok insan var ki. Algılar bu kadar mı kapalı olur, bu kadar cahillik bünyelerine ağır gelmiyor mu, başka insanların hakkına girmek bu denli kolay mı cidden onu sorguluyorum. Her gece yeni vaka sayısı ve ölüm haberi duymaktan yoruldum ben, yurregim kaldırmıyor. Bana ağır gelen şey başkasına sinek vızıltısı gibi... Gerçekten hayat çok garip.

ozel sektorde calisanlar ne olur onu bilemem ama keyfi olarak disari cikan gezen o kadar cok cahil var ki.. sonumuz nereye gidiyor bilmiyorum. :KK43:
Ise gidenlere hic bir lafim yok ama bos yere cikan o kadar kisi var ki.bugun pencereden bakiyorum bi suru genc disarda futbol oynuyor.cocuklarin hepsi sitenin bahcesinde.bu yasak bi bize mi geldi bunlar nasil rahat insanlar

Verdikleri cevap genelde 'ben korkmuyorum' oluyor. Cehalet ne kotu sey.

Sen korkuyor musun diye sormuyoruz kı, sen korkmuyorsun diye sana gecmeyecek mi. evdekilere ısyerındekılere ordakılere Burdakilere bulastıracaksın. Mevzu zaten sen degılsın.
Sen dogal secılım okey demıs insansın, bana ne senden.

Ya şu plastik eldiven takması gereken meslekler var ya
Sağlıkçılar hariç yemin ediyorum eldivenin mantığını anlamış bir tane allahın kulunu görmedim

Pis pis eldivenle yiyecek de verir para da eller burnuna da sokar o elini

Şu mantıktaki insan virüsü mü takacak.
İşin devlet boyutuna hiç girmiyorum şimdi şükürcü time laf anlatamam.

Siz maske olayini cok yanlış anlamışsınız maske takmayın hastaliginiz (grip,öksürük vs)ya da insanlarla icice bir mesleğiniz yoksa deniyor 24 saat takip mikropların üremesine bahane oluyor ve koruyucu özelligi kalmiyormuş, saticilarin yapabileceği bir şey yok adam hem para icin hem meyve icin ayri eldiven takamaz .öyle elime temas etti hasta oldum öldüm eğil olay salya veya yakin temasla bulaşıyor.Hakli olduğunuz tek sey sosyal mesafe ki ona da sadece hastalık değil her zaman dikkat edilmeli. Bir de dışarı çıkılmamalı duyarli olunmalı evet ama kimse ekmeginizi evde yapın demiyor karantina ülkelerinde bile tek basiniza evin yakininda spor yapabilmenize ve belirli periyotlarla markete gitmenize izin veriliyor.

doktorlar maskeyı sadece hasta olanlar takmalı hasta olmayan bırı taktıgında kendı kendını enfekte edebılır eldıven maske kullanımının ıncelıgı var bılmezsen daha cok etrafa bulastırabılırsın dıyorlar

mesafe , temassız , bol dezenfektanla cabucak ısınız halledılmelı

ne yazık ki sokağa çıkma yasağı gelmeden bizim insanımız akıllanmaz.itinayla laftan anlamayan bir kesim var.kendi canları gitse gerçekten üzülmem ama insanların canını da tehlikeye atıyorlar.
bir de evden ille çıkmak gereken durumlarda yalnızca 1 kişi gerekli önlemlerini giyerek ve yanına alarak çıksın ve her seferinde aynı kişi çıksın.tavsiye edilen bu.
bugun burcu esmersoyun roportajını ızledım
guya maske ve eldıven kullanmıs roportaj yapıyor
o eldıvenle alısverıse cıktı heryere dokundu asansore falan
sonra ensesını kasıdı kulagını kasıdı sacını duzelttı :D te allahım varsa vucuda tasıdı ıste vırusu

takan kullanmayı bılmıyor kı

Maske ve eldiven korumuyor biliyorsunuz...Güneş gözlüğü de anca güneşten korur...

Virüs biliosunuz mikroskobik bişi ve maske hava alıyor yanlardan...Korumuyor yani...Eldivenle de ola ki yüzünüze dokunursanız aynı şey...Ha elini yıkamışsın ha eldiveni çıkarmışsın...

Pazarcı eldiven taksa ne olur? Aynı eldivenle yüzüne dokunup sigarasını belki içip poseti yine sana verecek anlamadım ki cıplak elden ne farkı var?

Ancak öksürüp tıksıran için maske anlamlı o da o saatten sonra geçmiş.olsun

Benim mantıgıma göre eldiven 1 iş için tek kullanımlık...Mesela bugün para çektim bankamatikten eldivenle ve o eldiveni çıkarıp attım hemen ardından...Eldiveni takıp her işi yapamazsın

Bugun ben de dısarı cıktım 1 tane adama yaklastım istemeden ama hemen kaçtım...İçime dert oldu şimdi de...Ne hale geldik

Siz maske olayini cok yanlış anlamışsınız maske takmayın hastaliginiz (grip,öksürük vs)ya da insanlarla icice bir mesleğiniz yoksa deniyor 24 saat takip mikropların üremesine bahane oluyor ve koruyucu özelligi kalmiyormuş, saticilarin yapabileceği bir şey yok adam hem para icin hem meyve icin ayri eldiven takamaz .öyle elime temas etti hasta oldum öldüm eğil olay salya veya yakin temasla bulaşıyor.Hakli olduğunuz tek sey sosyal mesafe ki ona da sadece hastalık değil her zaman dikkat edilmeli. Bir de dışarı çıkılmamalı duyarli olunmalı evet ama kimse ekmeginizi evde yapın demiyor karantina ülkelerinde bile tek basiniza evin yakininda spor yapabilmenize ve belirli periyotlarla markete gitmenize izin veriliyor.

Muhteşem ve en dogru yorum...Mesleğiniz nedir acaba? Ben doktordan dinledim mukoza ile bulaşıyormuş...Mesela birinin mukozası (gözyaşı, tükrük, hapşuruk, öksürük esnasında cıkan sıvılar gibi) sizin yüz bölgenizde olacak bi şekilde...O yüzden her ihtimale karşı uzak durun diyorlar...mesela konusurken tukruk saçmakla olabilir

Muhteşem ve en dogru yorum...Mesleğiniz nedir acaba? Ben doktordan dinledim mukoza ile bulaşıyormuş...Mesela birinin mukozası (gözyaşı, tükrük, hapşuruk, öksürük esnasında cıkan sıvılar gibi) sizin yüz bölgenizde olacak bi şekilde...O yüzden her ihtimale karşı uzak durun diyorlar...mesela konusurken tukruk saçmakla olabilir
Öğretmenim de bunu en az bin defa söylediler ve mantıken öyle yani sade temasla bulaşan hastalık duymadım ben daha. İste salya oluyor genel ismi. İnsanlarla icice bir meslek yoksa kulanmamak gerekiyor. Bankacilik,polislik,doktorluk vs.. Sizin dediginiz gibi birinin konusurken tükürük saçılması icin bu meslekler risk altında

Öğretmenim de bunu en az bin defa söylediler ve mantıken öyle yani sade temasla bulaşan hastalık duymadım ben daha. İste salya oluyor genel ismi. İnsanlarla icice bir meslek yoksa kulanmamak gerekiyor. Bankacilik,polislik,doktorluk vs.. Sizin dediginiz gibi birinin konusurken tükürük saçılması icin bu meslekler risk altında

İnternette bir video yapmışlar corona nasıl bulaşır diye...Adam yürüyen merdivende, arkasındaki 10 kişiye de bulaşıyor ta merdivenin başına kadar...Doğru mu diye bazen akıl tutulması yaşamıyor da değilim..

Bu arada salya sadece ağız içi...Gözyaşından da geçer herhalde...

İnternette bir video yapmışlar corona nasıl bulaşır diye...Adam yürüyen merdivende, arkasındaki 10 kişiye de bulaşıyor ta merdivenin başına kadar...Doğru mu diye bazen akıl tutulması yaşamıyor da değilim
Yok ua o abartidir. Ancak yürüyen merdivenlere terini falan bulastirmasi lazim. Bana bu corona olaylari cok abartiliyormus gibi geliyor. Tamam evde durucaz tamam hijtene dikkat edicez. Depremler,savaslar unutuldu. Normalde evden cikmayan insanlar ise gitmekten sikayet eden insanlar evde kalmak ne zormuş diye hikaye atıyor. Baydı.

Maskeyi ben neden takarım ayının biri gelip yanımda yüzüme nefesini vermesin gelip ağzıma hapşırmasın diye kendim için takarım.
Geçen markette dayının biriyle 10 cm mesafedeydik git desen kavga çıkar.

Ya burnunu sümkürüp sümüğünü ağaca süren dede gördüm ben maskenin mantığını sorgulayacak durumda değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X