duyarsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ua o abartidir. Ancak yürüyen merdivenlere terini falan bulastirmasi lazim. Bana bu corona olaylari cok abartiliyormus gibi geliyor. Tamam evde durucaz tamam hijtene dikkat edicez. Depremler,savaslar unutuldu. Normalde evden cikmayan insanlar ise gitmekten sikayet eden insanlar evde kalmak ne zormuş diye hikaye atıyor. Baydı.

Bana da abartıldı gibi geldi ama o kadar çok insan ölüyor her gün...Bu insanlar sürekli hasta olanın mukozalarına nasıl maruz kaldılar onu çözemedim...Havada asılı kalan partiküllerden de oluyor ama bu kadar çok insan sürekli hapsurdu mu nasıl oldu anlamadım...

Maskeyi ben neden takarım ayının biri gelip yanımda yüzüme nefesini vermesin gelip ağzıma hapşırmasın diye kendim için takarım.
Geçen markette dayının biriyle 10 cm mesafedeydik git desen kavga çıkar.

Ya burnunu sümkürüp sümüğünü ağaca süren dede gördüm ben maskenin mantığını sorgulayacak durumda değilim.

Yüzüne nefesini verdiyse maske hikaye onu diorum...çünkü komple havayı kesmiyor milyarlarca virüs o anda nefesine karısır allah korusun..kasada sıra beklerken dibine kadar giriyorlar ben markete girmiyorum artık

Bana da abartıldı gibi geldi ama o kadar çok insan ölüyor her gün...Bu insanlar sürekli hasta olanın mukozalarına nasıl maruz kaldılar onu çözemedim...Havada asılı kalan partiküllerden de oluyor ama bu kadar çok insan sürekli hapsurdu mu nasıl oldu anlamadım...
Hava yoluyla bulasmaz deniyor ya. Spor salonunda birinin hasta olduğunu tasiyici olduğunu düşünün bu kisi öküzlük edip agidlik eldiveni kullanmaz oturdugu yattigi yere havlusunu sermezse o gün icinde o aleti kullanan 50 kisiye daha bulastirmis olur

mesela market alısverısı yaptım dıyelım ben 4-5 senedır yapıyorum bunu bu arada...

kullan at ortuye koyarım market posetlerını acarım ve sırkelı suyla sılerım

meyvelerıde kocaman bır sırkelı su dolu legene koyarım ben esyaları sılıp yerlestırene kadar meyve sebze sırkelı suda bekler sutler konserveler peynırler aklınıza ne gelırse 5 senedır sılıp koyuyorum

buna neden baslamıstım onuda anlatayım...
marketde yenı acılmıs kasaları dızen gorevlılerı gordum
o domatesler yerlere sacıldı bırı burnunu kasıdı sonra sutu dızdı falan... onu tutup buzdolabıma asla koymam
dusunsenıze tuvaletden sonra el yıkamayan var belkı oyle bırı raflara dızdı konservelerı ve onu alıp sılmeden dolaba koyuyorsunuz yemek yaparken domates dograrken onu acıyorsunuz falan ıy :D

bana hastasın sen dıyenlerı suan goruyorum :KK70: pancar motoru takılmıs gıbı napcaz bız napcaz bız dıye dort donuyorlar benım rutınımde bır degısıklık olmadı hıjyene dıkkat eden temız ınsanlarda buyuk panık yok pis olanlar dusunsun
ve tum uzmanların dedıgı gıbı ne maske ne eldıven korumaz o eldıvenı taktın heryerı elledın sonra o eldıvenle sacını basını duzelttın yanagını kasıdın kabanını cıkarttın ustune basına dokundun bır anlamı kalmıyor :)

sadece bu vırus yok dunyada kıyamet kopsada bıtmeyecek kadar vırus var hepsınden sakınmak gerek genel olarak zaten dıkkat etmek gerek

Hava yoluyla bulasmaz deniyor ya. Spor salonunda birinin hasta olduğunu tasiyici olduğunu düşünün bu kisi öküzlük edip agidlik eldiveni kullanmaz oturdugu yattigi yere havlusunu sermezse o gün icinde o aleti kullanan 50 kisiye daha bulastirmis olur

Terini bulaştırdığı için di mi

Evet sadece 1 kisi 50 kisiye bulastirabildi. Bir de bunlarin tokalasmasi öpüsmesi kadinsa ayni ruju rimeli kıyafeti paylasmasi var düsünün yani
Evet
Aslında abartılması olayı şu ; şimdi herkes o bilinçte değil, hapsurursa bulasırmıs terden olutmus deseler herkes ipin ucunu koyverir...en iyisi kimse çıkmasın dendi olay o

Sosyal mesafe kuralına uymama ve pazarcıların umursamazlığı konusunda haklısınız. Fakat bu akşam da dahil her gün dinlediğim(iz) gibi eldiven maske kullanımının gereksizliği ortada.
Hala bunu kavramayadık. Eldiven takıp her şeye dokunuyorsunuz. Ciltten virüs bulaşmıyor ki.

Elleri dezenfekte etmek ve elleri yüz bölgesinden uzak tutmak çok daha uygun bir tedbirdir.
Bilim kurulu üyesi Ateş Kara'nın bu akşam da dediği gibi eldiven kullanımı sağlıksız hasta değilseniz maske kullanmak gereksiz.

Banka çalışanları için bile "dokundukları herşeyin kirli olduğunu bilsinler saat başı ellerini sabunla yıkasınlar" dedi sadece.

Diğer taraftan ben de geçen gün kasa sırasında beklerken dibimize kadar giren birini "biraz geri gider misiniz?" diye uyardım. Siz de uyarın anlamalarını beklemeyin..

Sosyal mesafe kuralına uymama ve pazarcıların umursamazlığı konusunda haklısınız. Fakat bu akşam da dahil her gün dinlediğim(iz) gibi eldiven maske kullanımının gereksizliği ortada.
Hala bunu kavramayadık. Eldiven takıp her şeye dokunuyorsunuz. Ciltten virüs bulaşmıyor ki.

Elleri dezenfekte etmek ve elleri yüz bölgesinden uzak tutmak çok daha uygun bir tedbirdir.
Bilim kurulu üyesi Ateş Kara'nın bu akşam da dediği gibi eldiven kullanımı sağlıksız hasta değilseniz maske kullanmak gereksiz.

Banka çalışanları için bile "dokundukları herşeyin kirli olduğunu bilsinler saat başı ellerini sabunla yıkasınlar" dedi sadece.

Diğer taraftan ben de geçen gün kasa sırasında beklerken dibimize kadar giren birini "biraz geri gider misiniz?" diye uyardım. Siz de uyarın anlamalarını beklemeyin..

Ya sırf dibe girmesi değil aslında...kapalı alanlarda az once ordaki biri hapsurduysa havada asılı kalan partiküllerden kapılabilir...ben kapalı alanlardan kaçıyorum genelde...markete artık girmiyorum...

Hastalık şüphesi olmayanın maske takmaması gerektiği keza ellerine de eldivenin çok sık dezenfekte etmedikten sonra anlamsız olduğunu tvler bas bas bağırarak söylüyor.
Eldiven, ellerinizi sürekli yıkama, alkol, antiseptik vb şeylerin vereceği hasardan korumak adına takılır.

merhaba herkese iyi aksamlar hanimlar. 12 marttan beri ailece (annem babam ve ben) kendimizi karantina altina almistik. evde ihtiyaclar iyice artinca bugun mecburen market ve pazar ihtiyaclarimiz icin ciktik. tabiki tedbirlerimizi alarak (eldiven, maske ve gunes gozluklerimizi taktik) disari ciktigimizda karsilastigim manzara şok etti beni; ozellikle markette insanlarin sosyal mesafeye uymamasi, nerdeyse hickimsenin maske takmamasi -kasiyerlerin bile- hicbir sey yokmus gibi dikkat etmemesi cok ama cok şoka ugratti. pazara gittik bir kac ihtiyac icin. pazardaki saticilarin yine cogunun maske takmadigini gordum. bazilari eldiven takmis, fakat tek eldivenle hem onundeki meyvesinj yiyor hem para uzeri veriyor. meyve aldigimiz bir satici da "abla keseyim tadina bak" diyor. saticiya sordum neden maske takmiyorsunuz diye "abla artik Allah a emanet yasiyoruz" diyor.coluk cocuk maskesiz, sosyal mesafeden uzak, duyarsiz.. manzara buydu. diyordum neden bu kadar hizli bir sekilde sayilar atiyor. bugunku manzara sorumun cevabini verdi. cok ama cok kaygiliyim ulkem icin insanlarimiz icin sevdiklerim icin:KK43: italya dan daha kotu durumda olacagimiz kesin. 2. haftada 3 bin vakayi gectik. lutfen ama lutfen bilinclenelim. sevdiklerimizi bilinclendirelim.
Burda da öyle herkes maskesiz eldivensiz .. o kadar az insan takıyor ki mahalle baskısı yüzünden. Yeni yeni cesaretlenio takıyor bir iki hafta önce yalanlara buluyorlardı benim de başıma geldi kucucgunden büyüğüne maskara olmuştum markete maskeli girdim diye

Benim çevrem bilincli de etrafi nasil bilinclendireceksin. Kavga etsen bile anlamayan anlamıyor.
Aynen öyle cook kizginim evde kendimi yiyorum 18 gün oldu dogum yaptım hastaneye gittim geldim 2 3 kez oda bebegim yogunbakimda oldugu icin zorunlu olarak.tv izledikce tepem atyor biz insan değil miyiz arkadaş bizde skldik 9 ayı bitirdim tam gezip tozacam cocuklarimla ama virüs çıktı evime kapandim.Allahın dediği olur ama bizim once tedbir alıp sonra tevekkul etmemiz lazım kimsenin bir diger kişinin veya kişilerin canına kastina hakkı yoooook

Kusura bakmayın ama sizin yaptığınız da çok doğru bir davranış degil. Kullandığınız maske, güneş gözlüğü yada eldiven sizi ne kadar koruyabilir ? Doktorlar koruyucu elbise giydiği halde virüse maruz kalıyorlar. Diyeceğim o ki maske yada eldivene güvenip kalabalık ortamlara girmeyin.
Sağlık bakanlığı sürekli kalabalık ortamlardan uzak durun diyor. Bu halde iken pazara gitmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Şahsen ben olsam cesaret edip gidemezdim. Biz evde alışveriş için tek kişi belirledik o çıkıyor. İki üç kişi birden alışverişe cikmiyoruz. Belki sana bulamayacak virüs ama seninle birlikte gelen yakınına bulaşacak. Riske atılmaya değmez bence. Birde marketlere genelde tenha vakitlerde gidiyoruz. Çok kalabalıksa asla girmiyoruz. Hepimiz özen gostermeliyiz. Ayrica çoğunlukla dışarı cikildiginda aynı ayakkabıyı kullanıyoruz ve o ayakkabıyı kapıda çıkarıyoruz eve sokmuyoruz. Birde unutmadan nakit para kullanımını bıraktık. Sadece kredi kartı ile alıyoruz.

Screenshot_2020-03-26-13-22-35-354.webp

Kizlar 😁

Haklısın, dün de ben dışarı çıktık önemli işimiz vardı, tabi önleminizi aldık dolmuşa bindik ama arkadaki genç sürekli öksürdü, aksırdı hapşırdı epey tedirgin oldum, kendim için değil kızım için bebekken anne sütü içmedi
Bünyesi zayıf diye epey korktum bu genç maske takmamış, eldivende yoktu
Böyle sorumsuz, vurdum duymaz çok her yaşta, maalesef

Şu disari cikma yasagi olsun fabrikalar kapansin diye kendini yirtanlarda benim sinirlerimi ziplatiyor.
Daha bugun konusu vardim kadinin eşi ucretli izinde bile stress sikinti içine girmiş. Benim eşim evden de calisir ama işci ne yapacak? Evden calisamayan ne yapcak? Herseyi kendinize gore dusunun zaten.
Cocugu olan, borcu olan, kiraci olan var ne yapacak bu millet evde aç mi dursun, evsiz mi kalsin anlamiyorum yahu. Kim vercek evde dururken para...

Ya sırf dibe girmesi değil aslında...kapalı alanlarda az once ordaki biri hapsurduysa havada asılı kalan partiküllerden kapılabilir...ben kapalı alanlardan kaçıyorum genelde...markete artık girmiyorum...

Havada asılı kalmıyormuş virüs..
Zaten ilk baştan bu yana da damlacık yoluyla bulaşıyor dediler.
Temas ile bulaşıyor. Enfekte insana temas veya enfekte insanın temas ettiği yere temas ile bulaşıyor..

Şu disari cikma yasagi olsun fabrikalar kapansin diye kendini yirtanlarda benim sinirlerimi ziplatiyor.
Daha bugun konusu vardim kadinin eşi ucretli izinde bile stress sikinti içine girmiş. Benim eşim evden de calisir ama işci ne yapacak? Evden calisamayan ne yapcak? Herseyi kendinize gore dusunun zaten.
Cocugu olan, borcu olan, kiraci olan var ne yapacak bu millet evde aç mi dursun, evsiz mi kalsin anlamiyorum yahu. Kim vercek evde dururken para...
Sokağa çıkma yasağının mantığı işçinin de işverenin de mağdur edilmemesidir zaten. Buna göre düzenleme yapılıp maaşların bir kısmının devlet tarafından karşılanması/sigorta ödemelerinin minimuma çekilmesi gibi işveren destekleri verilerek yapılıyor. Hala yasağın işan edilmeme sebebi de ülkemizin bu denli bir mali desteğe hazır olmaması. Ayrıca yasak uygulanan ülkelerde kritik konunlarda çalışan insanlar izin kağıdıyla her gün işlerine gidip gelebiliyorlar.

Annemin kiracısı var 3 ay kira ödemem demiş
Güya devlet büyükleri bunu söylemiş adamın 6 ay önce 3 çocuğu oldu madem gücün yok kira ödemeye ne diye 3 çocuğu doğurtuyorsun hanımına diyesim var annem zaten hasta yaşlı insan, annemi üzmeye hakkı yok böyle gereksiz insanın,

Siz maske olayini cok yanlış anlamışsınız maske takmayın hastaliginiz (grip,öksürük vs)ya da insanlarla icice bir mesleğiniz yoksa deniyor 24 saat takip mikropların üremesine bahane oluyor ve koruyucu özelligi kalmiyormuş, saticilarin yapabileceği bir şey yok adam hem para icin hem meyve icin ayri eldiven takamaz .öyle elime temas etti hasta oldum öldüm eğil olay salya veya yakin temasla bulaşıyor.Hakli olduğunuz tek sey sosyal mesafe ki ona da sadece hastalık değil her zaman dikkat edilmeli. Bir de dışarı çıkılmamalı duyarli olunmalı evet ama kimse ekmeginizi evde yapın demiyor karantina ülkelerinde bile tek basiniza evin yakininda spor yapabilmenize ve belirli periyotlarla markete gitmenize izin veriliyor.
daha bugün prof konustu maske hakkinda. eger sosyal mesafeyi koruyabileceginiz bir alanda iseniz maske takmaniza gerek yok diyor. fakat ben alisveris alanlarindan bahsediyorum ve insanlar dip dibe. marketteki kasiyerler bile takmamis. hesap oderken ki mesafe en fazla 80 cm dir. eldiven konusuna gelince alisveris yapan insanlar eldiven takabilir. cunku pazarin ortasinda ellerini dezenfekte edecek durumda olmuyorlar tahmin edersiniz ki. mesela biz evden cikarken eldiven taktik. eve girmeden once maske ve eldivenleri bir poşete koyup cope attik. insan ister istemez yani farkinda olmayarak yuzune dokunabiliyor eldiven olmadan. eldiven oldugunda boyle bir durum da ortadan kalkiyor. maske mevzuumda çin i hatirlayin. maskesiz disari cikmak yasak edilmisti. bilincli bir sekilde kullanilirsa amacina hizmet eder diye dusunuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X