- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
Bunun için tecrübeye ihtiyacınız var. Yaşınız küçük daha. İnsanları tanıdıkça bir görüşte karakter analizi yapabilecek kıvama gelince o zaman bu biter diye düşünüyorum. İşiniz icabı böyle olur zaten.
Ben hakim olamıyorum mesela duygularima. Belki 40 li yaşlardan sonra olabilir. İnsan sarrafı oldukça yani.
Ben ne zamandır yaşamıyordum aslında böyle bir problem. Saldırgan tavırlarla karşılaştığım zamanlarda oluyor çoğunlukla ya da kalbim çok kırılırsa. Ama işte bunu ailenden ya da arkadaşlarından birine yansıtmak başka, işyerine gelen veliye yansıtmak başka. :/ Zamanla daha iyi olurum umarım teşekkür ederim. :)
Astoria'cım ben de branş öğretmeniyim. Meslekte 8 yılım. Yaşın genç sanıyorum kısa süredir okul ortamındasın. Rehber öğretmenlerin işi gerçekten zor.
İlköğretimde veli ortaöğretinde öğrenci sıkıntılı. Sizler problemli öğrencilerle çalışmaktan iyi öğrencilere vakit bulamıyorsunuz.
Benim de ilk yıllarda öğrencilerle ve velilerle olan iletişimimim şimdiki gibi değildi hatırladıkça gülerim:)
Ben zamanla deneyimin arttıkça bu durumun değişeceğine inanıyorum. Gene özel hayatında duygusal olabilirsin. Ama öğrenci ve velilerle iletişime geçtikçe değişeceksin güçleneceksin.
Sesin titremeyecek ve sakin kalabileceksin.
Sevgiler:)
Ah ne güzel, sizin tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli. Umarım ben de sizin konumunuza gelebilirim, daha 1-2 yıl oldu benim işin çok çok başındayım. Nohut yemeği gibi yavaş yavaş pişeceğim demek ki, ehehe. :) Benden de çokça sevgiler.