Duygusal dalgalanmalar yaşayanlar

afatmas

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
1.094
543
658
46
Sürekli olarak içinden ağlamak gelen var mı yoksa bende mı tuhaflık var bunları yazarken bıle gözümden 1 damla yaş geldi

Gebelığıhn ılerıkı dönemlerınde bunu yaşayanlar var mı

Sürekli olarak içinden ağlamak gelen var mı yoksa bende mı tuhaflık var bunları yazarken bıle gözümden 1 damla yaş geldi

var tabi ben zaten duygusaldım daha beter oldum 3 .aydan sonra başladı can sıkıntıları geliyor hayattan zevk alamama yani anlık oluyor bişi olacakmış gibi iç sıkılmaları ve ağlıyorum herşeye bu normalmiş doktoruma sordum herşeyden kavga çıkarabilirsin çok sevinip çok üzülürsün duygu karmaşası olur dedi normal canım korkma ama olabilidğince sinirlenme şeker hastası olursun zor kötü olur canım bebekte doğduğunda seni yorar sinirli hassas ağlak olur yazık sinirlenmede ağlamalar geçer...

canım benım zaten benım şeker de yuksek çıktı eşim de benı anlamıyo anlamıyorum kımse sankı benı anlamıyormuş gıbı gelıyor zaten kımseylede bır şey paylaşmıyorum daa paylaşamıyorum

kimsenin seni anlamasını bekleme hele eşinin en çok eşlerimizin anlamasını bekleriz ama bekleme tatlım hamileliği neden kadınlara verildi çünkü onlar daha duyarlı hisli merhametli hamileliğini eşin anlayamaz senin hormanların seni etkiler onlar doğmadıkça kucağına alıp öpmedikçe hatta birlikte bişi yapmadıkça anlayamazlar sen üzülme herşey zamanla düzeliyor mantıklı düşünmeye çalış bu kadar hassas olmaki bebeğimiz bize benzemesin güçlü olsunlar bide onların kaprisleriyle uğraşmayalaım yarın bir gün:))sen yaz burdan üzülünce ben sana cevap yazarım inşallah hep mutlu ol bebek var ya bebeğin geliyor sana arkadaş uğraş tatlı bişi geliyor boşveeeeeeeeeer milleti herkes bebek olsun diye hastane kapılarında sürünüyor çok şükür hamilesin tadını çıkar canım benim...

haklısın doğru söze ne denir ki çokk tşk ederımmm

olmazmı aynı durumdayım hatta daha fena.alınmakk kavga çıkaarmak ağlamak için sebep arıyorum.hatta sebebe bile gerek yok.bişi söyle şuan ağliiim:)) o derece yani.eş anlamıo anlamış gibi yapıo ama anlamıo.anlasa zaten daha ne isteriz.şöyle söylim geçen arkadaş gördü oo çok fit gördüm seni hiç bişi yemiomusun dedi diye bile ağladım.3 hafta önce mutlu oluyordum bunu duyunca ama şimdi öyle değil.sanki kilo almamak için bebeğimi aç bıraktığımı düşünüyorlamış giibi geliyor.ki sadece bu ara yiyemiyorum çok midem bulanıyor.daha saymakla bitmez.he bide ölüm korkusu sarıo son zamanlarda.enazından bende öle.

senınmaşallah çok az kalmış ben daha yenı 7 ayı bıtırdım şimdiden boyleysem 9 ayda ne lurum duşunemıyorum arkadaşım

ben de çok kılo almışım mılletın tek derdı bu eşimin bıle derdı bu bana da herkes buyumuşsun dıyo çok sınır oluyorum hamıleyım dıyorum ama çok kılo alırsın 7. aydan sonra dıyolar ama dıyet yapacak değilim yapmayı duşunmedım değil ama sonradan saçmaladığımı anladım ben zaten 50 kıloyla hamıle kalmadım kı 75 kılo ıle hamıle kaldım etrafımdakı her keıs kırıyorum kırılıyorum alınıyorum uzuluyorum

ben de senın gıb ıyım mrak etme.ben de 7 aydayım 30 .haftanın içinde.dün dıyodum daha eşime sinirim tepemde hiç bişeye tahmmulum yok dıye.hatta dun bı otele gıottık h.sonu için ben sınırden ağlarken eşim gelıp ben masaja randevu aldım oraya gıdıyorum dedı hiç oralı olmadı yanı.hormonlardandır dıyıp gülüyo.ilk gebelık kıymetlı de sonra takan kımse olmuyo)

aynı duyarlı eş bende var bende tartıştım ama ağladım umurunda bıle olmuyo tv izliyo guluyo ama bende sınır olmammak için gidip yatıyorum daha çok sınır olmammak için

erkeklerde duygu eksıklığı çok fazla anlamıyolar anlamalrını da çok beklememek gerek ama anlayanlar anlarken bızımkıler neden anlamıyo bende onu anlamıyorummm

yokya anlayan falan sadece mış gibi muş gibi yapıolar:) ay söylemeden geçemiicem.geçen gün bi arkadaşa rastladım (hoş ben tanıdık diyorum sadece) ayyyyy dedi nekadar şişmişsin ay ay ay kilo almışsın dedi ( bu arada 9 aylığım ve 10 kilo aldım en fazla şişliklerde normal dedi hatta ödem bile yokmuş dr söyledi) ama beni görür görmez. ay sinirlerim bozuldu.sabahı sabah ettim yawwwww.kendide çocuk için çabalıo senide görcez diicektimde susssssss dedim kale alma farkın olsun ondan.9 aylık hamile bir kadına söylenebilecek en son şey.offfff çok içerledim yaaaa.bana bu ilk söylendi ondan şoktayım heralde...

Duygusal dalgalanma da neymiş ben resmen fırtınanın içindeyim şuan.

1) AĞLAMA SENDROMU: Turkcell reklamındaki doğuran kıza, Doktorum programının fragmanındaki bebek doğum anına, bu sitedeki anlatılan bebek kayıplarına ya da doğumlara, şehit, ölüm, hırsızlık, gasp, kayıp haberlerine kısacası içinde duygusal faktör barındıran en ufak şeye bile zır zır ağlıyorum.

2) KİLO KOMPLEKSİ: Bugüne kadar pek iplemiyodum ama bugünkü çektiğim fotoları eski resimlerimle karşılaştırınca Tv'de fatura şoku yaşayan vatandaşlarınkine benzer bi tepki verdim. 'Yuuuuuuuuuuuuoooooooooooooohhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa!!!!'

3) UYKUSUZLUK: Zırt pırt bölünebilen bi uykunuz ya da düdüklü tencere gibi horlayan bi kocanız varsa beni çok iyi anlarsınız.

4) MAHALLE BASKISI: Şimdiden kafaya koydum çocuk doğar doğmaz, o temizlenmemiş haliyle bile olsa elime alıp şap diye öpücem. Benden önce öpen biri olursa saçını başını yolarım. İsim konumuz muallaka girdi zaten, şimdiden itirazlar başladı. Şöyle yap, böyle yap diyenlerin, akıl verenlerin, bakıcı adaylarının sayısı giderek artıyo. Doğurur doğurmaz Dominic Adasına gitsem Acun beni kabul eder mi diye plan yapıyorum. Bizden önce erkek bebek sahibi olan eşimin arkadaşları kızıma şimdiden göz koymaya başladı. Zordur almak bizden kızı diyorum. Gelen ikinci el kıyafetler, iyi hoş çok güzelsiniz ama benim zevkim değilsiniz. Herkeste de bi trip; artık kıyafet alma çocuğa, nasılsa hediye gelecek. Gelecek gelmesine ama bu gidişle kızım benim ya da eşimin değil başkasının zevkine göre giyinecek. Siz parasını verin, ben aliim de diyemiyosun tabi. :) İşte ben böyle şimdiden gelecekte olabilecek ihtimalleri düşünüp düşünüp kafamda kuruyorum. Sık sık gelip bebeği görmek isteyip, uyku düzenin bozarlar mı? Her gelen yavrumu mikroplu elleri ve sigara kokan nefesiyle kucağına alıp nikotine maruz bırakır mı? Akıl veren, işime karışan çok olur mu? Ben onlarla nasıl başa çıkarım?

5) DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUN ANASI VAR AMA BABASI YOK: Malum erkekler o bebeyi ellerine almadan kendilerini babadan saymıyolar. Ben çoktan annelik triplerine girdim ama eşim anca karnımı hissedince 'Aha tekme attı' diyebiliyo. O da benim zorumla. Sanki anamın evinden getirdim ben bu bebeyi.

6) KARİYER, MADDİYAT: Aslında para eden bi mesleğim var ama hamile olunca kimse iş vermiyo. E haliyle ev hanımına dönüşen ben, bugüne kadar hiiçç mi hiççç alışkın olmasam da çorap almak için bile kocamın eline bakıyorum. Ne o, ne de sağolsunlar kendi annem ve kayınvalidem beni hiç parasız bırakmadılar. Amma velakin ahdım var ilk maaşımın tümüyle bebişime süpper bişi alıcam. Kendi kazancımla. Bi iş bulayım da.

7) GELECEK KORKUSU: Gelecekte mümkün afet, talihsiz olaylar, dikkatsizlikler, kazalar vs şimdiden korkutuyor beni. Kordonu dolanır da çıkamazsa, emeklemeye başlayınca her şeyi ağzına atar da ben göremezsem, burnuna leblebi kaçarsa, uyurken kusar da nefes alamazsa, yanlışlıkla düşerse, kanguru kucağımdayken koparsa, deprem olursa, ateşlenir havale geçirirse, okula giderken yanlış arkadaşları olur ders çalışmazsa, tembel biri olursa, davulcuya zurnacıya kaçarsa, ana sözü dinlemez asi isyankar emo felan olursa, başkalarının hayatlarına özenip kendininkini beğenmezse, kötü alışkanlık edinirse, ciddi bir hastalığı olursa... Valla bu liste uzar da gider.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sanıyorum birçok anne benzeri durumlar için kaygılı. Ve sanırım anne olmak da tam olarak böyle bir şey..

Evet çok güzel ifade etmısın arkadaşım bu kadar net mı olurrrrr ama emın ol kı artısı var eksığı yok kaygıların

,Ben herşeye gıcık oluyorum, zaten sürekli uyuyorum, iyi deseler batıyo kötü deseler kavga ediyorum :) bazen kendime dışardan bakıyorum da tanıyamıyorum , herhalde hormonlardan :)) eşim sabır gösteriyor sağolsun da bazen o da dayanamıyor bana birşey demese de hissediyorum :)))

Ilk aylar sureklı uyuyosunn hassas olunuyo ama sonrakı zamanlarda dahada gergın olunuyo ara dönmede vucut alışınca bıraz normalleşiyorsun ama daha sonra her şeye kızar hale gelıyosun sonrada uzuluyosun nedne boyle yaptım dıye bende şahsen öyle bazen pimi çekılmış bomba gıbıyım her an patlaybılecek şekılde geziyorum

ya arkadaşlar ben yıne çok karmaşığım anlatamam kredı kartları geldı ben de çok şeyler almak istıyorum bebğin eşyaları sankı tamam olmayacakmış gıbı gelıyo sankı ıyı bır anne olamıycam gıbı hissdıyorum kendımı boğuyorum hamılelığım boyunca bıraz olan beyaz saçlarım ıyıce beyazladı elımde olmadan duşşunuyorum aslında duşunmek sadece benı yıpratıyor ama elımden gelmıyoo başka turlusu

hamile olmak güzel içinde bi canlının büyümesi süper bi duygu ama agla krizleri çok can sıkıcı...
haberlerde teyzenin birisi oglum hasta ona sebze almam lazım ama pahalıktan zor alıyorum bugun yarım kilo brokoli aldım dedi ben salya sümük başladım aglama
ben içimde eşiminde bi parçası olan bi bebek büyütüyorum ama eşim benim bu durumumu önemsemio sendromu var bide
hani hamilelik çok özel ve unutulmaz muhteşem bi 9 aydı ben 4 aydır aglıyorum neden?
yine aglıyormuyum ne...

bi de merak ettigim bi şey var...
yüzümde özellikle çene boyun hatta dudak kenarında sivilceler çıkmaya başladı sizce bu durum normal mi???
saç diplerimdede çıkmaya başladı üstelik iltihaplı sivilce şeklinde agrı felanda yapıo buda çok can sıkıcı...

bende de sivilce çıkıyo ama eğer çok şüphelenıyosan dr danış derım ama hormonların etkısıyle olduğunu okumuştum ama canın yanıyorsa doktoruna sorarsan en azından sana daha kalıtelı bır bılgı verırır ama bende de kulak arkamda kısık yerımde çıkıyor hemde acıyo amaben doktoruma nrmal haldeyken ulaşamıyorum kontrole bıle gıdemedım ama senın doktorun elının altında ve hemen ıletışım kurabılecek durumdaysan sor derım ben kendı doktoruma sorabılırsem sanada bılgı verırırm arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…