Duygusal mı Cinsel Aldatma mı Daha Yaralayıcı?

kucukkurbaga04

okuryazar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
4.535
2.573
178

İlişki ikili görevini duygusal ya da cinsel olarak yapamıyorsa doyumun başka bir yerde aranması sadakatsizliktir. İlişkideki tatminsizliği hiç ortaya getirmeden maske takılarak ilişkide bir sorun yokmuş gibi davranılması ise aldatmaktır. Peki, çiftler için duygusal aldatma mı yoksa cinsel aldatma mı daha yaralayıcı?
Tüm bu soruların cevabını Psikolog Şeyda Boybeyi şöyle açıklıyor:

Erkekler cinsel aldatmayı duygusal aldatmaya göre kat kat daha fazla önemserBu anlayışın iki temel sebebi vardır:

- Birincisi, erkekler yetiştirilme tarzı itibariyle duygusal farkındalık sahibi olacak şekilde yetiştirilmezler. Her zaman duygularını bastırmaları ve yapılması gerekeni yapmaları söylenir. “Erkekler ağlamaz! Erkek adam duygularını belli etmez!” gibi kalıplarla büyütülen ‘erkek adamın’ duygusal farkındalık sahibi olmasını beklemek ham bir hayaldir. Bu sebeple erkeğin beklentileri içinde duygular zaten yoktur. Kendisi için tamamen yabancı bir alan olan ‘duygusal şeyler’ erkek tarafından pek önemsenmez. Duygu konusu kadınlar tarafından yaşanan bir şımarıklıktır pek çok erkek için.

- İkinci olarak, erkekler ilişkinin koruyan kollayan tarafı olduklarından sadakatsizliğe mülkiyet ilişkisi çerçevesinde bakarlar. Yabani bir hayvanın kendi avlandığı araziyi idrarıyla işaretlemesi gibi, kadın kendi arazisi, mülkiyetidir. Bu mülkiyete girmeye teşebbüs eden yabancı avcı, şiddet kullanarak durdurulur. Ama “arazi” gözüyle baktığı kadın başkasına âşık olmuş, artık kendisini sevmiyormuş çok fazla umursamaz. Kadının kendisini sevmesini elbette ister ama başka avcılar kendi “arazisine girmediği” sürece çok önem arz etmez. Aynı sebepten çoğunlukla erkek, lezbiyen bir ilişki yaşayan eşine de kıskançlık yapmaz aldatılmış saymaz kendini.

Kadınlar duygusal aldatmayı cinsel aldatmadan çok daha önemli görürler

Erkeklerin içgüdüsel olarak spermlerini etrafa saçmaya programlı olduklarının bilincinde oldukları için erkeklerin cinsel aldatmaları, daha kabul edilebilir görülür. Bu durumda kadın derhal rekabet haline geçer ve rakip dişiyle mücadeleye başlar.

Oysaki duygusal olarak kocasının başka birine âşık olması durumunda rekabet edilebilecek bir durum oluşmaz. Kadın bilir ki, duygusal olarak kaybettiği eşi, aslında kendi duygusal ihtiyaçlarının da dışa yansımasıdır. İlişkide doldurulmayan, doyum sağlanamayan ama henüz söze de dökülmemiş şekilde yaşanılan sıkıntılar, başka biriyle yaşanabilen duygusal ilişki yoluyla ortaya çıkar. Genelde ilişkinin temelden sarsılmış olduğunun, içinde çok da bir şey barındırmayan yüzeysel ilişki haline gelmiş ilişkilerin ortak resmidir duygusal sadakatsizlikler.

Bu şartların tümüne bakacak olursak, bir kadın cinsel birliktelik için ilişkisini tehlikeye atmaz ama duygusal olarak tatmin olmuyorsa başka biriyle duygusal birliktelik yaşayabilir ve bu aslında kadının gidiş şeklidir. Erkek ise cinsel beraberliği entelektüel gelişimine göre yaşar. Sadece bedensel hazlar peşinde koşan bir erkek için cinsel sadakatsizlik kaçınılmazdır. Türünün devamı için yaptığı içgüdüsel bir harekettir. Bu tezi “erkektir yapar” diye bilinen anlayış için ortaya koyuyoruz.

http://www.haber365.com/Haber/Duygusal_mi_Cinsel_Aldatma_mi_Daha_Yaralayici/

Kahvede erkek erkege otururken nereye gidelim? Hadi geneleve gidelim deyip kalkip bir gunlugune gidenleri duydum. bu da bir cesit aldatma. ama hakikatten de bir baska kadindan hoslanarak onunla beraber olmak daha aci dusununce..

Bence bu kadar derin düşünmeye gerek yok, kim için ne daha önemliyse o aldatma çeşidi diğerine göre daha yaralayıcı oluyor. Kadınlar romantik duygusal aldatma daha yaralayıcı sayılıyor, erkekler sekse daha düşkün onlara göre de cinsel aldatma daha yaralayıcı sayılıyoryor.... (habere göre daha doğrusu araştırmaya göre konuşuyorum)

sadece başlığa dayanarak yazıorum

farkı ne ?

ikisininde acısı farklı mı ?

affetmemek hafif kalır

oyarım

İkisi de yaralayıcı, birinde başka bir kadına duygusal birşeyler hissettiğini düşünüp kafayı yersin, diğerinde de başka bir bedeni sarıp sarmaladığını düşünerek, sonuç değişmez aldatılan kadın duygusal anlamda 20 yaş birden çöker
Ama birkaç girişim sonrası büyük bir yüzdesi seviyorum, çok pişman, çocuklarım diyerek affeder, en temizi acısız olanı, direkt koyacaksın kapı önüne

Son düzenleme:
yoooooooook sadece kapı önüne konulur mu

bak şimdi muna abla

önce belirli noktadan tek el ateş

sonradan arabasını hurdaya çıkarma

sonra bulabildiğin her türlü paylaşım sitesinden ad soyad ve resmi ile rezilliğini paylaşma

bi anda aklıma gelenler

daha iyisini yapabiliriz

Sen gençsin tabii haliyle böyle intikamlar almak istiyorsun Kadının işyerini ve evini basmayı da unutma ben sessizce kapıyı çekip gidenlerdenim, arar bulamaz, bulsun diye de çabalamam, bitti dediğimde biter

Sen gençsin tabii haliyle böyle intikamlar almak istiyorsun Kadının işyerini ve evini basmayı da unutma ben sessizce kapıyı çekip gidenlerdenim, arar bulamaz, bulsun diye de çabalamam, bitti dediğimde biter
yook onu yapmam işte
zilliii zaten ahımı alacak yeter ona e bide kaportası bozuk koca

ki zaten giderim aa bando takımı ile

sonra zaten

yook onu yapmam işte
zilliii zaten ahımı alacak yeter ona e bide kaportası bozuk koca

ki zaten giderim aa bando takımı ile

sonra zaten

erkeğin aldatmasının da çeşitleri var ama; adam aşık olarak aldatmışsa, eşinin öyle tripli tripsiz gitmesi umrunda bile olmaz, aşk sarhoşudur.. (bence en yaralayanı bu olur)
öyle aşk değilde çapkınlık aldatmasıysa sınırsız acı çektirme özgürlüğü vardır kadının. Gidişi koyar adama , pişman olur çok, yalvarır yakarır...

o aşk şarhoşluğuda geçer bacım
elbet geçer

20 yılı devirdiğim için şundan eminim, hatta bu konuda hiç şüphem yok, aşık olup gitse de en geç 1 ay sonra böğürmeye başlar çünkü ben ona eşten çok daha fazlasıyım, yerime kimseyi koyamaz, mutlaka birşeyler eksik kalır, gidene eyvallahım da olmaz, zat-ı muhterem pek iyi bilir inadımı

ahanda beni anlatmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…