Duygusuz biri miyim? Böyle biri olmak istemiyorum ki 😔

Belki yazan olmuştur bence bu duygusuzluktan degil sadce onlarla yeterince zaman gecirememekten yada gecirilen zamanda kalbinde yer edinmediklerinden. Bir insan birinin öldüğüne niye üzülür hani derler ya ona bi daha dokunamayacagim onun sesini duymayacağım yüzünü gormeyecegim vs. Bunları yapipta kalpte iz bırakmayan insanlar için uzulunmez.
Misal ben ne babamin ne annemin akrabaları öldüğünde üzülmem. Olduklerinde de uzulmedim zaten. Birincisi kanser oldukları için ikincisi onlardan bir yakınlık görmediğim için. Bana dedelik nenelik halalik dayilik yapmamis insanlara ben nasıl bi torun, bi yeğen gibi davranilir bilmiyorum ki. Bu duygunun nasil birsey olduğunu gercdkten bilmiyorum.
Ama şimdi anneyim ve hayalen bile evlatlarima birşey olduğunu düşünsem girtlagimda koca bir düğüm gözleri mi yakan yaşlar oluşur.
Bir insana bu neden böyle demeyeceksin bu ne yasamista bu hale gelmis diyeceksin.
Kim bilir sizde ne yasadiniz da yada ne yasayamadinizda bu duygulara büründünüz.

Neden duygusuz olasiniz her insanin karakteri ayridir verdiği tepkiler farklidir canini sikmayin

Merhabalar, bir süredir kafama aşırı takılan bir mevzu var, ben duygusuz muyum? Bu soru şöyle başladı, bir arkadaşımın kuzeninin başına bir şey gelmiş. Arkadaşım bunu duyunca çok üzüldü, ağladı durdu. Ben o an dedim ki benim kuzenime bu olsa ağlamazdım kesinlikle, Tabiki düşünürdüm ama etkisinde ne kadar kalırdım bilmiyorum. Ya da benim dedem öldü, ilk iki gin biraz ağlamıştım, sonra öyle çok sarsılmadım,üzülmedim galiba. Aşmak için bir zamana ihtiyacım olmadı ama çevreme bakıyorum insanlar yıkılıyor. Bazen düşününce hayatımdaki insanlar ölse mesela diye ağlarım gibi gelmiyor, neden böyleyimm bilemiyorum. 😔 böyle biri olmak istemiyorum ki sorun ne olabilir?
Gayet normalsin.

Duygusuzlukla alakası yok bence vara yoğa ağlamıyorum bende,insanların başına felen şeylere ölüme ...
Bu üzülmüyorum demek değil
Kendinizi böyle etiketlemeyin

Baze insanlar çok dramatik oluyor. Türk kültürüde buna çok açik bir kültür. Herşey çok büyütülüyor, dramatize ediliyor.

Yani duygusuz değilsin, sadece herşeyi kafana takmiyorsun, dramatize etmiyorsun.

Hic unutmam arkadasimin teyzesi olmustu. Kiz depresyona girmis aylarca hatta bir iki yil toparlanamamisti bana tuhaf gelmisti. Sonra dusundum benim teyzemle hic oyle bir bagim yoktu. Sonra dedesi oldu sonra baktim dedemle de oyle bir bag yok.
Insanlar kuzenleriyle kardes gibi oluyor oyle olunca basina gelene kat kat uzuluyosun. Bence duygusuzluktan degil de ayni hayatlariniz farkli oldugu icin tepkiler de farkli oluyo.
Gerçekten çok iyi bir bakış açısı böyle düşünememiştim aile bağlarımız çok şyi değil oturup iki laf bile edemeğimi akrabam var

Evet bence bununla alakalı yüksek ihtimal. İkili ilişkileriniz zayıfsa sevgi bağlılık vs. duygusal olarak uzaksanız kayıpları da sizi çok fazla sarsmaz. Bende üni okurken neden ailemi özlemiyorum yoksa duygusuz muyum diye üzülüyodum evet benim de kendimde gördüğüm aynı uzaklık var ikili ilişkilerimde. Sebebi çoğunlukla çocukluk döneminde ebeveyn ilgisinin yetersiz olmasıymış, güven sevgi ve bağlılık duygusunun yerleşmemiş olması vs. Herkeste farklı bi sebep vardır tabii kendi yaşam öykünüzden çıkarabilirsiniz sebepleri. Ama yine de bu duygularınızın hiç olmayacağı anlamına gelmez. Mevcut durumunuzu bilmiyorum ama karşı cinsten birini sevdiğinizde veya bir evladınız olduğunda canlanacağını düşünüyorum o kadar da taş kalpli değilizdir bence:)
İnsan anne olduktan sonra duygusal açıdan değişiyor mu çok gerçekten

Ben de az çok böyleyim. Hatta ben de bu soruyu kendime sormuştum ama demekki güçlü olmakla alakalı ya da duygularını bastırıyor olabilirsin.

Cocuklugunuzda anne baba davranislarindan dolayi duygularinizi kapatmissiniz. Normal. Psikolojik destek alin imkan varsa

Ben de oyle teyze dayi hala ölse bir iki gun uzulur sonra kendime gelirim. Benim icin kardeslerim, anne ve yegenlerim onemli. Erkek kardesimi kaybedeli 5 yil oldu ve acisi ilk gunku gibi taze. Ama bir hala teyze amcanin ölümü beni yikmaz. Zaten cogunu yillardir gormuyorum iletisimim yok. Dedem öldügünde hic aglamamistim mesela cunku cocukken cok cektirdi bize. Tek damla gozyasi dokmedim. Benim icin dokecegim gozyasi da kiymetli. Herkese aglamam.

Bende oyleyim. Aglamam kolay kolay. Insanların kendilerini harap ettiği olaylara sakince bakar izlerim ben. Duygum yok heralde benimde :D

Öyle değil ya bende duygusuzum derdim bi boşandım feleğim şaştı:confused: İnsan başına gelmediği duyguyu ölçemiyor tabii ki. Yakınların ölümü de yakınlık ve sevgi derecesi ile alakalı, hayatımızın hiçbiyerinde bize iyi anlamda dokunmamış insanlara üzülmemek normal olsa gerek. Nasıl tw’de ki yabancılara acıyıp geçiyorsak öyle bişeydir. Ama kardeş eş anne baba çok başka çünkü onlarla hayatı paylaşıyoruz bi şekilde acılardan da payımızı alıyoruz tabii.

Bende sizin gibiyim. Cenaze şunu bana fazla anlam ifade etmiyor. Çevremede hep söylerim sevmiyorum öle ortamları diye çünkü bizimde gideceğimiz yer orası farklı bir durumumuz olmayacakki çok ağlayıp kendimi hiç yıpratamam. Anne oldum kızım düştüğünde kendi kalkması gerektiğini öğrettiğim için herkes çok soğuksun filan dedi. Sadece çığlık atıp pervane olmadığım için bana göre normal bir durum düşüp kalkacak her seferinde çıglık atıp bağıramam. Yapım bu hemen gülümser egilip kendin kalabilirsin der yarası varmı diye bakarım. Bu soğuk kanlılıksa evet soğuk kanlıyım.

Ben de öyle şeylere ah vah etmem. 2 dedem 1 büyükannem, amcam, annem öldü yakın olarak. Babam bypass oldu. Bunlardan sadece Annemi gömerlerken ağladım biraz sonra bi daha ağlamadım. Duygusuz değilim bence soğukkanlı ve metanetliyim bu durumlarda.

Ben de öyle şeylere ah vah etmem. 2 dedem 1 büyükannem, amcam, annem öldü yakın olarak. Babam bypass oldu. Bunlardan sadece Annemi gömerlerken ağladım biraz sonra bi daha ağlamadım. Duygusuz değilim bence soğukkanlı ve metanetliyim bu durumlarda.
Başınız saolsun 😔

He vallah dışardan bakınca ben de dalgacı dişlek Aman petrol canım petrol gibi dururum.
İyi ki de böyle oldum dosta düşmana karşı.
Ama bu hale de oturduğum yerde gelmedim kalleşlere tesekkur borcum var.
Siz doğuştan mı böylesiniz?

Bende böyleyim bu güçlü bir psikolojiye sahip olduğunu gösterir diye düşünüyorum

Back
X