Düz Lise..

Mercani

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
2.267
737
398
30
Ben düz lise öğrencisiyim. 4 senedir kime düz liseye gidiyorum desem suratını eğip büküp "Hmm benim torunum/çocuğum da X Anadolu Lisesine gidiyor. Onların dersleri çok zormuş sizin gibi yatarak geçmiyorlar." diyor. Artık canıma tak etti geçen yine böyle diyen birini evden kovacak kadar sinirlendim. Ben deyim yerindeyse köpek gibi çalışıyorum, o kazık sınavlardan geçiyorum adamlar yatarak geçiyorsun diyor. Dershanede ki öğretmenler de cabası. Onlarda aynı tavır içinde. Artık utanıyorum gittiğim liseyi söylemeye. Bizim lisenin kızlarına çok özür dileyerek söylüyorum ama o.... gözüyle bakıyorlar. Bıktım artık bu yakıştırmalardan Kime anlatsam bana hak vermiyor sizce ben haksız mıyım? İnsanlar bana böyle davranınca susup oturmalı mıyım?

canım iyide artık duz liselerin hepsi anadolu lisesi oldu

Ben bu anlayısa cok karsıyım bak benim torunum/cocugum cok zor derslerden calisarak geciyor sizi zorlamiyorlar öyle yatarak geciyorsunuz. Tamam dogru olabilir kabul etmek gerek ki bazi liseler diger liselere nazaran cok daha zorluyorlar ögrencileri. Ama bazi aileler cocuklarinin derslerinin cok iyi oldugu, cok caliskan oldugu konusunda kendilerini tatmin etmeye calisiyorlar. Bunu da disariya böyle yansitiyorlar.

Sen kendin calistigina inaniyorsan kimsenin ne dedigine bakma calisip basar onlari utandir

hıı o komsunun çocuklarından hiç bi zaman kurtulamazsın annanem başkasının torununu ben ortaokuldayken daha çok güzel ütü yapıyormuş evden hiç çıkmıyormuş anadolu lisesine gidiyormuş tıp okuyormuş diyerek bütün hayatını bana örnek verdi ben atanınca kesti allahtan

yani kurtuluş yok başkasının çocuğu bizden hep iyidir

onun için he deyıp geçeceksin ve gerçekten çalışıp onlara bir güzel ağızlarının payını icraat olarak vereceksin

yani iyi bir üniversite kazanacaksın öyle tabela üniversitelerinden değil.

büyükşehirde olanlardan.

ancak böyle intikamını alabilirsin.

ben de düz lise öğrencisiydim.. ve fen bölümünde okuyodum.. çok zordu , hiç de yatarak geçmedim.. gece gündüz çalıştım.. sınıfımın en iyilerinden biriydim.. ve çok güzel bi ortalamayla mezun oldum.. sen kimseyi takma.. olabileceğinin en iyisi ol yeter.. anadolu lisesine gidenler senden daha zeki diye bişey yok

sen o konuşanları hiç takma kafana,zaten böyle bi düşünceye sahip oldukları için eksikleri olan insanlar onlar

düz liseyi bitiripte öğretmen doktor olanlarda var böle düşünme bence hem sizin lisenin kızlarınıda boşver herkez kendine yapar

bence bu kadar takma.
anadolu lisesine gidiyorum ama keşke gitmeseydim düz lise daha iyi
birinci olma şansın daha yüksek okul puanın fazla gelmesi ihtimali daha yüksek . (çalışan bi öğrenci için)
kim ne derse desin takma bence sonuçta sen yapacağını biliyorsun ve şuana kadar o kadar çok tanıdığım var ki düz liseden o kadar güzel yerler kazanan
bende bazen aynı tepkiyi alıyorum ama o lise için değil gittiğim alan için sözelciyim deyince herkez aynı tepkiyi veriyo yok alan yokmuşda kazanmak zormuş felan
bazı insanlar boş konuşmak için yatatılmış :)

Kesinlikle haklısın.Ben de düz lise öğrencisiyim.
Çalışınca her şey oluyor inan bana.Benim abimle ablam da düz liseden mezun.Abim şu an mühendis.Hem elektronik hem bilgisayar mühendisi.Ablam ise Türk Dili ve Edebiyatı okuyor.
Anadolu liselerinin tek avantajı ingilizce dersini fazla görmesi onun haricinde o liselerde okuyanlar için 2x2=4 değil mi?
Ayrıca benim anadolu lisesine giden arkadaşlarım var sınavdan 65 65 aldığı halde sözlüsüne 100 veriyorlar.Hani anadolu lisesi ya adı var.
Benim işim daha zor dil bölümü okuyorum.Anadolu liseleri benim 2 katım ingilizce görüyorlar.Dershaneye gidiyorum ama onlarla eşit hatta yüksek bile seviyem.Çünkü çok çalışıyorum tek avantajları grammer konularını bitirip soru çözmeye başlamış olmaları ve fazla kelime bilmeleri.Ama bu da kapatılmayacak şeyler değil.
Sen böyle şeyleri kafana takma iyi üniversite kazanınca zaten ağızlarının payını vereceksin.
Ayrıca anadolu lisesinden mezun olanların hepsi boğaziçi,istanbul,itü,odtüye filan mı gidiyor? Tabiki hayır...
Bizim okuldan bir kız İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi,diğeri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı mesela...

cnm sen sanırım derslerine önem veren birisin ve yaşın gereği insanların sözlerini fazlaca takıyosun o zaman daha iyi bi liseye aldır kaydını çünkü bu derslerini kötü etkiler yeterli olgunluğa ulaşınca zaten insanların herşey hakkında konuştuğunu anlıyacaksın

kulaklarını tıkayıp önüne bakacaksın arkadaşım.
etraf konuşur konuşur konuşur...
hep açık arar-ki bu açık değildir asla-
sana kendimi örnek vereyim,
bizim oturduğumuz sitede bir çok çocukluk arkadaşım vardı.
lise sınavlarına hazırlanırken hepsi 2 3 sene dersaneye gitti.
bizim durumumuz yoktu gidemedim.
arkadaşlar anadoluya yerleştiler bense düz lise.
kendileri ve anneleri resmen küçümsecesine tavır takındılar.
hiç görmedim...
liseyi 3. bitirdim,dersanemde özel derece sınıfındaydım ve sınıfta herkes anadoluluydu ve ilk girişte gazi iibf kazandım.
o beni küçük gören arkadaşlarım(çoğu sayısalcıydı ben eşitağırlık) 2 3.girişlerinde şehir dışı iibf yi zor tutturdular.
oh oldu demiyorum sadece insanın kendi potansyelini keşfedip,azim göstermesinden bahsediyorum.
kimseyi duyma ve önüne bak.
kazandığın üniversite e bölüm herkese cevap olacaktır.

- Tatlım boşuna sıkma canını girişi kolayda çıkışı çok zor o okulun benim gittiğim okulda ilçenin en berbat okuluydu bir zamanlar wc'de düşük yapanlar silah getirenler bıçak taşıyanlar daha liste uzayıp gider biz ilkokuldayken derslerinize çalışmazsanız şu liseye gidersiniz diye korkuturlardı o derece Ama bi gittim yok böyle bi okul o kadar düzelmiş ki kurallar disiplinli öğretmenler herşey hatta başka bir ilçenin anadolu meslek lisesine gittik bi gün arkadaşımla öğretmen arkada bir çift önde elele merdivenden çıkıyorlar bizim hocalar görse direk disiplin. Nitekim 2 sene tekrardan sonra kaldım, sonra aöl keşke aölden okusaydım dedim o kadar zor olcağını bilseydim gitmezdim nerde kaldı ki yatarak geçmek. Ben annemlere derslerimi gösterdiğimde beni anlamışlardı.

hata yapana hatayla karşılık vermene gerek yok canım
yani cevap vermen gereksiz
iyi bir çalışmayla inşallah kazanacağın güzel bir bölüm ve ahlaklı davranışlarınla ders verebilirsin

Bende düz lise mezunuyum . Hatta benim okuduğum lisede de kızlar o şekilde anılırdı . Sonuç ne oldu ? Kazandım . Şu an insanlar hangi lisede okuduğumu bile hatırlamıyor . Hı hı de geç :)

Şimdiki durumun için fazla bişey diyemem ama sakın ilerde işletme bölümü falan okumaya kalkma canım yoksa bunun bin kat daha fazlasıyla karşılaşırsın.

Düz lise mezunuyum. Anadolu lisesinde okuyanlara öğretmenlik yapacagım. :)

Hersey sende biter gerisini bosver.

canım boşversene
öyle tipler hayatın boyunca karşına çıkacak
dış kapının dış mandalı konumundaki bazı kişiler sürekli bu konular hakkında birşeyler sorup
bi açık yakalamaya çalışacaklar
kendi çocuklarını övüp seni yermeye çalışacaklar
sen de onları tersleyip geç rahatsızsan

mesela siz yatarak geçiyosunuz bizim çocuğumuz çok çalışıyo dediklerinde tersle direk
o seni eziklemeye çalışıyosa sen de yap

bu şimdi okul olur ilerde iş olur böyle insanlar var maalesef

Bu muhabbetler üniversitede de devam edecek hiç merak etme. Benim kızım/oğlum x üniversitesinde y bölümünde okuyor çok zormuş bla bla bla. Hatta arkadaşların bile yapacak, bizim okul, bölüm çok zor siz kolay geçiyorsunuz falan. Hiç sallama boşver. Sen kendin nasıl emek verdiğini çalıştığını biliyorsan kimin ne dediğinin bir önemi yok. Ben de Türkiye'nin en iyi anadolu liselerdinden birinden mezunum ama hiç düz lisede okuyan arkadaşlarıma o gözle bakmadım, hepsi de çok iyi yerler kazandılar.

üniversite zamanı geldığınde hesaplaş onlarla. herşey kafada bıtıyor. Kardeşimde duz lıseden mezun oldu hemde o semttekı lıseden bırşey çıkmaz denılen bır lıseden. şimdi ise öğretmen oldu
herşey sende bıtıyor unutma. boşver oyle densızlerı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…