düzelir mi boşanmalı mı :(

Canım keşke ailesi arkamda olsa. Daha çok dolduruşa getiriyorlar. Halaları aklı BAŞINDA ama onlar da kayınvalidemin çirkefliğinden çekindikleri için karışmak istemezler. Eşimi annesi küçüklükten beri yengelerine amcalarına halalarına karşı öyle bir işlemiş ki zamanla farkediyor insan düşman olur akıl verenlere de eşim boşu boşuna.

Yarın akşam gelecek ne yapmalı ne demeli artık yoruldum aynı şeyleri Gündeme getirmekten. Zaten benim konuyu açacağımı anladığı zaman hemen önce davranıp gayet Mülayim bir şekilde "canım böyle zor oluyor ama düzelcek az kaldı sen de gayet güçlü bi kadınsın yalnız korkmuyorsun ben de bu yolu seninle beraber olmak için çekiyorum iş çıkışı zaten seneye bakalım nolcak Allah Kerim bizim o taraftan bi yerle anlaşırsın belki" diyor. Güya fedakarlık yapıyor buraya gelerek.

Bilmesi lazım

Net olun orda oturmayı ailesi ile iç içe olmak istemediğinizi söyleyin

Işinizi bilmiyorum ama mümkünse seneye de devam etsin

Biraz para biriktirin sonra değeri düşüyor diye bir ev alın yavaş yavaş yerleşin oraya

Tek çözümü kesin ve net olarak o evde oturmak istemediğinizi söyleyeceksiniz..Konuyu gündeme getirmeye çalışmayın,lafı dolandırmayın ben o eve asla gitmeyeceğim,o evde oturmayacağım sen gitmek istiyorsanda bu iş biter haberin olsun diye restinizi çekin bunun başka yolu yok..Ha ben bunu yapamam derseniz o zaman da eşinizi dinleyip problem çıkartmadan gideceksiniz o eve..

Orada yaşamak istemediğimi söylüyorum o tamam.
İşimde sözleşmem 1 yıllık ama zaten eğitim kurumları hep 1 yıllık yapar devam etmek büyük oranda benim elimde, ki zaten burada kalmayı o kadar istiyorum ki suyumu da çıkarsalar çalıştığım yerde sabredicem. O da tamam.
Para da biriktiririm o da tamam.
Ama ev almak konusunda hiç yanaşmıyor hem de hiç.
Dedim ki ben peşinatı biriktiririm ne kadar biriktireyim bi miktar söyle dedim söyledi.
O kadar para birikince alacak mıyız dedim, tamam dedi ama hemen yan çiziyor bu konuda çok katı. (((

Değişmez baştan nasılsa öyle gider çevremde de böyle biri var yatmadan yatmaya evlerine gidiyorlar , kız cağız çocuk doğurdu yinede evinde oturamıyor sabah, sabah kaynananın evlne gider temizlik yapar, yemek pişirir ki kaynanada hasta değil maaşallah sağlam , bu resmen kul hakkına girmektir , yeme içme kaynanada , akşam evlerine gittiklerinde ,yatağın içinde ancak aile oluyorlar, kaynana öyle istiyormuş , gelini köle almışlar , hep onlara hizmet eder

O sanki size bir ev acmis kendisi de eski yasantisina devam ediyor. Adam sanki siz onun "kapatmasi"ymissiniz gibi arada bir gelip isini gorup gidiyor. Aile oldugunun farkinda degil. Adam evini ve sizi benimsememis. Bu da hep boyle gider. Uzakligi bahane ediyorsa onun is yerine yakin yerdrn ev tutun. Siz gidip gelin onca yolu. Bir de onu deneyin bakakim. Bu sefer ne bahane uyduracak. Eger hala da degismiyorsa bu adamdan birsey olmaz.

Evet artık Kadınlık gururum eziliyor. İşi ailesine 1 km bile uzak değil yine ailesinin yanına gitmiş olucaz. Sonra da aynı sokakta kira ödemeyin dicekler.

Eşiniz başka iş bulmak zorunda. O zaman da önce annesine gidiyorsa ciddi ciddi oturup düşünmeniz gerekir

Boşanmak istiyorsanız, yapamam artık dayanamam, çabalamak istemiyorum diyorsanız hiç durmayın. Böyle üzülerek hayat geçmiyor.
Ama yok daha 3 haftadır taşındık. Nefes aldım. Biraz sabretmek istiyorum diyorsanız,,eşinizle son kez konuşun. 4 yıldır çektiğiniz sıkıntının artık bitmesi gerektiğini,bir hayat kurmak istediğinizi söyleyin.
Oraya dönmemekte kesin kararlı olduğunuzu bilsin. Uzatmayın. Tartışmayın.
Sonunda ölüm yok bu diretmenin.
Şuan bile boşanma geçiyorsa aklınızdan demek ki bunu gerçekten blöf yapmadan ona dayatabilirsin.
Güçlü olun. Bu bir dert değil.. Sadece kararlı olmalısınız.

Ha birde ayrı yaşamanın tadına varamamış daha eşiniz. Evini sevdirin ona. Ne bileyim onun sevdiği bir hobiyi yapabilecek bir köşe hazırlayın ona.
Evde beraber yapabileceğiniz oyunlar , oyun masası, filmler vs ayarlayın.
Kısacası huzurlu bir ortam oluşturup evi canlandırın.
Boşanacaksanız yolunuzu çizin, boşanmayacaksanız ikiniz için farklı bir yol çizin.

Boşan gazı vermek kolay ohhh tabi saydırın ailesinden kopamayan adam hede hödö. Boşanman son çare olsun buradan alma gazı

Her şey eşte bitiyor maalesef. Keşke öyle olmasa. Ne söyleyeceğimi şaşırıyorum artık.

Bu konuda tabiki erkek fedakar olacak bunu duygu sömürüsü olarak kullanıyor Eşiniz resmen. Ailesine ve rahata çok alışmış. Bu erkekler neden hep tek taraflı dusunurler anlamıyorum ya. Evlendiğini insanın düşüncelerinin yaşadıklarının hiç mi önemi yok.

E yuhh diyorum esine seni birakip ailesi ile kalmasi cok sacm bisey. Benim lojman komsum sirf karisi rahat etsin diye nerlere gidip geliyor. Keza esim de oyle. Esine sahip çıkmayan adama kusura bakmayin adam denmez. O zamn gitsin otursn anasinjn dizinin dibinde. Ya senin ailen yok mu karsisina alıp konussun sununla

Her sorunun çaresi boşanmak olmamalı diye düşünüyorum ama bu erkeklerde neden böyle yaa evliliği düşününce bile kötü oluyorum bu yüzden.Her anlamda hizmet ve sonsuz itaat bekliyorlar sadece.Kendileri hayatımızın insanlığımızın duygularımızın içine edip gidiyolar bir gram bile önem vermiyolar.Annem,kardeşim,kankam,işim bilmem ne hep hayat listeleri bu bize yer yok resmen.

Kendi aileni devreye sokacaksın madem o sürekli ailesinde , ailen kaynananı yuva bozucu ilan edecek tabi eşinide suçlayacak tek başına halledeceğin bir mesele değil nişanlıyken fark etmedin mi ?

4 yıldır sen fedakarlık yapmışsın, sıra onda.
rest çekmelisin belki de.
işinden ve evinden memnun olduğunu, asla ayrılmayacağını ve taşınmayacağını söylesen, ona da ya ailen ya ben desen seni mi seçer ailesini mi?
ailesini seçerse sana sevgisinden ben bile şüphe duyarım, seni seçerse ne ala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…