oğlunuzu sabahları erken kaldırın en geç 7 olsun. o zaman akşama uyur. çocuğun kendi kendine oynayacağı etkinlikler üretin. mesela yüzük makarnayı ipe geçirin. o oyuna ısınınca bırakın kendi kendine oynasın. göz önünde olsun ama yutar falan. dışarı çıkın hem gezmiş olursunuz hem de yaprak falan toplayın çalı çırpı toplayın evde serin bir örtü koyun önüne oynasın. sonra aykumu yapın (irmik,un,yağ karıştırın) önüne koyun mıncıklayıp oynasın. ben bir kaba su koyup içine de sünger bırakıyorum baya oynuyor onla.. bazen sünger ve kürdan veriyorum kürdanları süngere batırmayla oynuyor 1 saat falan nerdeyse.. ama hep gözünüz de üstünde olsun. o arada sizde bulaşıkları halledin çamaşırı makineye atın. önüne yemesi içn meyve koyun o ara sizde çay kahve için dinlenin. valla çocuk olduktan sonra pırıl pırıl ev hayal.. öyle olanlar ya çocuğundan feragat ediyordur ya da yardım edeni vardır. çünkü ben arkamı döndüğüm an tencere tava yerler de bazen yatakların içinden çıkıyor. tuvalete kaşık atmışlığı var (çöpe attım

) yani çocuk bu bir şekilde enerjisini atmaya çalışacak..
sadece uyku saatini düzenleyin.. dediğim gibi sabah çok erken kaldırın. biz öyle yapa yapa uyku saatini 20-21.30 arasına aldık..