- 20 Mayıs 2024
- 1.219
- 6.686
- 78
Elmalı kurabiye olabilir o da buzluktan çıkınca çok güzel oluyorSize bir soru
abimin eşinin doğumu yaklaştı doğumdan sonra pratik olsun diye kurabiye yapacağım buzluğunda dursun diye.
Aklıma perişan kurabiye geldi. Başka ne olabilir fikriniz va rmı
Buz buzluğa girip çıkınca elmasının tadı değişirse sulanırsa falan diye düşündğm abla.
Bide onu yapmak bana hep uğraştırıcı geliyor
Yok hamur içine değil malzemeyle karıştırıp yapıyorsun serromm ... çok kolay pratik tarifini atayım bulupOda zahmetli kız içini dolduruyoruz onu dedin demiii
Elmalı kurabiye olabilir o da buzluktan çıkınca çok güzel oluyor
Evet kes koy kapat
Perişan kurabiye kadar pratik değil
Görsel açılmadı ablaHeySero buda çok güzel oluyo ben dondurucuya atmadım ama atılır yazıyo sosunu çıkarınca yaparsın
Yok hamur içine değil malzemeyle karıştırıp yapıyorsun serromm ... çok kolay pratik tarifini atayım bulup
Bunu bi gün denixem parecimHeySero ❤
Eki Görüntüle 3585640
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri için;
- 2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket tereyağı veya margarin (250 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 3,5 – 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı
- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not Ekle
- İlk olarak Hindistan cevizli kurabiyemizin hamurunu yapalım. Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım.
- Sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- Kurabiyelerimizi şekillendirelim. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da Hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizelim.
- Hindistan cevizli kurabiyelerimizi pişmeye bırakalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ben bu ölçülerde toplamda 30 adet kurabiye elde ettim. Sizin kurabiyelerinizin büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
- Sıcaklıkları çıktıktan sonra hindistan cevizli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Benim aklıma direkt mantar kurabiye geliyor. En sevdiğim kurabiye diye de olabilir bilemedimSize bir soru
abimin eşinin doğumu yaklaştı doğumdan sonra pratik olsun diye kurabiye yapacağım buzluğunda dursun diye.
Amin sağolasın limonsuzumGeçmiş olsun canım Allah beterinden korusun
Geçmiş olsun canım hemen bişeyler yap bari ilerlemedenDeniz hastaydı birkaç gündür, bana geçti sanırım. Sabahtan beridir boğazım ağrıyor.
Amin sağolasın ablamçok geçmiş olsun canım bununla atlatmış olun
Sağolasın canım
Börek kek olabilirSize bir soru
geçmiş olsun aryaDeniz hastaydı birkaç gündür, bana geçti sanırım. Sabahtan beridir boğazım ağrıyor.
niye açılmadıki ıstagram yokmu sendeGörsel açılmadı abla
Sağolun kızlar, perişanı yaptım pişiyor bile
K.validem ve eltim hep yapıp koyuyorlar buzluğa ordan aklıma geldi de yazdım
yoksa ben yaptığımdan yazmadım tarif isteseniz yok
Ben yiyiciyim
Hindistan cevizliyi doldurmuyon kız üstüne buluyosunOda zahmetli kız içini dolduruyoruz onu dedin demiii
Elmalı kurabiye olabilir o da buzluktan çıkınca çok güzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?