Düzenli Evimiz & Hayatımız

Size bir soru
abimin eşinin doğumu yaklaştı doğumdan sonra pratik olsun diye kurabiye yapacağım buzluğunda dursun diye.
Aklıma perişan kurabiye geldi. Başka ne olabilir fikriniz va rmı
Elmalı kurabiye olabilir o da buzluktan çıkınca çok güzel oluyor

Buz buzluğa girip çıkınca elmasının tadı değişirse sulanırsa falan diye düşündğm abla.
Bide onu yapmak bana hep uğraştırıcı geliyor
Evet kes koy kapat
Perişan kurabiye kadar pratik değil

Elmalı kurabiye olabilir o da buzluktan çıkınca çok güzel oluyor

Evet kes koy kapat
Perişan kurabiye kadar pratik değil

HeySero buda çok güzel oluyo ben dondurucuya atmadım ama atılır yazıyo sosunu çıkarınca yaparsın
Görsel açılmadı abla
Yok hamur içine değil malzemeyle karıştırıp yapıyorsun serromm ... çok kolay pratik tarifini atayım bulup

Sağolun kızlar, perişanı yaptım pişiyor bile

HeySero

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler​

• 2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket tereyağı veya margarin (250 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 3,5 – 4 su bardağı un
Üzeri için;

• 1 adet yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?​

Not Ekle
  1. İlk olarak Hindistan cevizli kurabiyemizin hamurunu yapalım. Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım.
  2. Sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  3. Kurabiyelerimizi şekillendirelim. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da Hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizelim.
  4. Hindistan cevizli kurabiyelerimizi pişmeye bırakalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ben bu ölçülerde toplamda 30 adet kurabiye elde ettim. Sizin kurabiyelerinizin büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
  5. Sıcaklıkları çıktıktan sonra hindistan cevizli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Bunu bi gün denixem parecim

Size bir soru
abimin eşinin doğumu yaklaştı doğumdan sonra pratik olsun diye kurabiye yapacağım buzluğunda dursun diye.
Aklıma perişan kurabiye geldi. Başka ne olabilir fikriniz va rmı
Benim aklıma direkt mantar kurabiye geliyor. En sevdiğim kurabiye diye de olabilir bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…