Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kavanozu ben de yapıyorum. Benim aklıma yemek gelmiyor sıkıntı orda. Sebze sadece karnabahar yiyoruz o da fırında. Baklagil pişirdiğimde koyarım kavanoza. Bi de bezelye yiyoruz onu da kavanozlarım. Fasulye yemeği ben sevmiyorum. Köfte olur buzlukta yemek olmadığı zaman çıkarırız. Hamur işi kıymalı börek yiyoruz. Ne peynirli ne de ıspanaklı eşim yemiyor. Sadece börekle bile doyar o yönden sıkıntım yok ama çeşit konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bana da yemek zor geliyor.

Bende kalkayım işim çok bugün de yarın da.

Bu saate kadar neler yaptım

Yatakları düzelttim
Çamaşır astım
Makineye banyo paspaslarını attım
Kahvaltı hazırladım, yaptık topluycam artık.
Dağınıklığı topladım

Bugün ki maddelerim :

Taziye evine gidilecek
Ev süpürülecek
Toz alınacak
Yerler silinecek
Yemek yapılacak
Yarın için tatlı ve poğaça yapılacak
Ütü yapılacak
Wc ve banyo temizlenecek

Masallah canim tütü Tütü nazar değmesin
Ben hala kalkıp iş yapicam eşim de evde bugün işi yokmuş sanki evi supuremiyecek gibiyim elektrikli süpürge açılınca adam krize giriyor
Ütumu yapayım en iyisi cantalarimi duzenliyim iyi oldu bu bir kaç çanta var hiç kullanmadığım ihtiyaç sahiplerine veririm
Başınız sağolsun canım bu arada

Ben de senden öğrendiklerimi uygulayacağım

Bende mecburen yapıcam dilosum, yarın evime oğlanın öğretmen gelecek ziyarete
Sağol canım eşimin arkadaşının annesi

Yemek seçilmesi zorluyor sizi aslında. Yoksa yemek çok.

Ben de senden öğrendiklerimi uygulayacağım
O zaman bikaç bişey daha yazayım.
Limonu kullandınız. Artanı buzluğa su kalıplarına koyun salata yapatkrn atın içine tüketin.
Maydanoz nane fazlaysa poşeti ile ayrı ayrı afın buzluğa. Çıkarıp ufalayın. Kullanın yemeklerde.
Yazın sebzeleri kızartın atın buzluğa. Kışın sadece patatesini kızartıp aynı tavaya buzu çözülmüş sebzeleri atın. Yaz kızartması tadında oluyor.
Kıymayı biraz fazla alırım.3e bölerim. 3te 1ini kavurup kavanoza koyarım. Yemek yaparken hazır olur. Birazını köfte yaparım. Birazını da ufak yuvarlak köfte yaparım. Çıkarır çıkarır. Kullanırım.
Bazıları çiğ soğanı zeytin yağında kavanoza koyuyor. Yemeklere pratiklik olsun diye. Kimileri de pişirip koyuyor kavanoza. Ben pişirip denedim. Sonra vazgeçtim. Deneyebilirsiniz.
Aklıma gelen olursa yazarım yine. Bu kk iyiki var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…