Sıcakken koymaha gerek yok o zaman peki güneşe koymak zorunlu mu ? Çilekler çok küçük kesmeme gerek yok direkt yaparım bonus. Şeker azmış evde bugün alalım en kötü akşam yaparım çilekler kötü olmadanBen hiç sıcak kapatmadım.
Bi öyle yapılıyor
Bi benin yaptığım gibi soğutup güneşte duruyor sonra soğuk kavanoza koyuluyor
Bi de çilekler 10 dk kaynatılıp içinden kevgirle alınıyor suyu kaynatılıp koyulaştırılıyor sonra çilekler geri ekleniyor.
Normalde reçeli yapmadan önce ya geceden ya da 4 saatlik falan meyve şekere yatırılır az yumuşar su salar kolay pişsin diye.
HEm şekere yatırıp yaptım hem direk üstüne döküp kaynattım bi fark olmadı.
Sert meyve için daha çok geçerli suyu olmuyor çünkü ama çilek hemen salıyor şekerle.
Ayıklayıp yıkıyosun çok büyükler varsa doğra ya da ikiye böl tencereye koy üstüne de şekerini çok harlı olmayan ateşe koy eriyor zaten hemen. Kaynayınca dk tut karıştır köpüğü olursa kaşıkla alırsın. 2 çorba kaşığı kadar da limon suyu koyuyosun içine.
Çilek 10 dk da pişiyor ama sulu kalıyor sıcak sıcak kapatınca çeker mi suyunu koyulaşır mı hiç bilmiyorum.
Sıcakken koymaha gerek yok o zaman peki güneşe koymak zorunlu mu ? Çilekler çok küçük kesmeme gerek yok direkt yaparım bonus. Şeker azmış evde bugün alalım en kötü akşam yaparım çilekler kötü o
Tamam Bonus inşallah güzel olur yaYok canım şart değil güneş. 10 dk daha kaynatırsın nolcak. Sıcak da dene bence yeni kapak olmasa da olur
Buldum şükürler olsun yerO kadar para verdiysen mecbur kalmak zorundasın sweetsen kullan biraz bize öneride bulun yer bulursan
evde ne iş görsem ne yapsam diye dolanırken bayram bizde bir nefeste geçti eşimin arefe günü akrabası vefat etti tazeydi bayramdı derken kızın sınavı geldi bu ara sitresi azalsın diye peşindeyim çok fırsatım olmuyorEfser 1 haftadır yoksun koca yürekli efseriko sen nerelerdesin
İyiyim canım sen nasılsınHerkese selamlar nasılsınız
Uzun zamandır gelemedim
İnşallah herkes iyidir
Bend3 iyiyim canım teşekkür ederimmİyiyim canım sen nasılsın
Başınız sağ olsunevde ne iş görsem ne yapsam diye dolanırken bayram bizde bir nefeste geçti eşimin arefe günü akrabası vefat etti tazeydi bayramdı derken kızın sınavı geldi bu ara sitresi azalsın diye peşindeyim çok fırsatım olmuyor
dostlar sağolsunBaşınız sağ olsunyarın demi sınavı Allah zihin açıklığı versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?