Düzenli Evimiz & Hayatımız

Bonus geçen reçel yapmıştın çilekten Bonus eşim almış organık 1,5 kg bende mi yapsam? Ölçün var mı ?
Ölçü 1 e 1 dir genelde 1 kilo meyveye 1 kilo şeker.
Ama bazen meyvenin çeşidine göre bu şeker çok fazla gelebiliyor.
1.5 kg ya 1 olur ölçemiyorsan 4-5 su bardağı falan kesin koy derim

Nasıl yapacağım çileği tencereye koyup şekeri döküp kendi kendine kaynamasını mı bekleyeceğim ? Sıcakken mi kavanoza koymam gerek ? Yeni kavanoz kapagı mı gerekiyor reçele ?

Ay reçellerde o kadar çok şeker mi oluyor yaa

Nasıl yapacağım çileği tencereye koyup şekeri döküp kendi kendine kaynamasını mı bekleyeceğim ? Sıcakken mi kavanoza koymam gerek ? Yeni kavanoz kapagı mı gerekiyor reçele ?

Ben hiç sıcak kapatmadım.

Bi öyle yapılıyor
Bi benin yaptığım gibi soğutup güneşte duruyor sonra soğuk kavanoza koyuluyor
Bi de çilekler 10 dk kaynatılıp içinden kevgirle alınıyor suyu kaynatılıp koyulaştırılıyor sonra çilekler geri ekleniyor.

Normalde reçeli yapmadan önce ya geceden ya da 4 saatlik falan meyve şekere yatırılır az yumuşar su salar kolay pişsin diye.
HEm şekere yatırıp yaptım hem direk üstüne döküp kaynattım bi fark olmadı.
Sert meyve için daha çok geçerli suyu olmuyor çünkü ama çilek hemen salıyor şekerle.

Ayıklayıp yıkıyosun çok büyükler varsa doğra ya da ikiye böl tencereye koy üstüne de şekerini çok harlı olmayan ateşe koy eriyor zaten hemen. Kaynayınca dk tut karıştır köpüğü olursa kaşıkla alırsın. 2 çorba kaşığı kadar da limon suyu koyuyosun içine.

Çilek 10 dk da pişiyor ama sulu kalıyor sıcak sıcak kapatınca çeker mi suyunu koyulaşır mı hiç bilmiyorum.

-Hayal fikir olsun dene bak mutlaka güzel olur. Ben tereyağı koymuyorum
tadını sevmiyorum reçelin içinde.
Sulu olsa da bişey olmaz ilk deniyosun suyundan ayırdım ben çilek sosu gibi kullanıyorum çilekli limonata yapıyorum

Eskiden hep limon tuzu konulurdu koruyucu olarak.
Limon tuzunun çok da iyi bir şey olmadığı öğrenilince ve elde yoksa limon suyu konulurdu. Bir kere kötü oldu şeftali reçelim küf oldu bu seferde çok yaptığım için limon tuzu kullandım ben bi aksilik olmasın diye.

Çok coşkulu yüzüyorsan hamlamış olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…