Düzenli Evimiz & Hayatımız

Akşam yaptığım işler,

-temiz bulaşıklar yerine, kirliler makineye yerleştirildi.
-evdeki soğanlar rondodan geçirildi, kavanoza konulup, üzerine zeytinyağı dolduruldu. (yemek yaparken inanılmaz kolaylık benim için)
-2 çeşit yemek yapıldı. (patatesli bezelye + bamya)
-havuç salatası yapıldı.
-yemek yendi, sofra toplandı. mutfak toplandı.
-buzdolabında atılacaklar atıldı. Çöpler hazırlandı. Sabah atıldı.
-makine akşamdan tekrar çalıştırıldı.
-kıza duş aldırıldı. uyutuldu.
-dizi izlendi, yatıldı.

KAZAN Temizleme programı var bende ama 70 derece o zaman bende 90 dereceye alayım ne kadar sürede bir yapıyorsun

Oo sende altını haketmişsin dün

o soğanlar ne kadar kalabiliyor, 15 gün durur mu mesela
KAZAN Temizleme programı var bende ama 70 derece o zaman bende 90 dereceye alayım ne kadar sürede bir yapıyorsun
çamaşır makinesinden mi bahsediyorsunuz? geçen calgon reklamını gördüm. tamburdan yarım kilo pasak çıkardılar ya. ona baktırıl mı acaba servisinde falan. ben merak ediytorum. makinem çok eski. acaba yenisini almadan idare etmeye devam mı etsem. temizletsem mi diye. çok fark ediyormuş temizlemesinde. ben makineden değil deterjandan sanıyordum hep

Şu soğan işi nasıl oluyor? Çok ihtiyacım var benim de. Bol soğanlı yemek seviyorum ama her seferinde doğramak işkence gibi..

yağ ile üstüne kadar doldurursan uzun süre duruyor. Dolapta saklıyorum.

Şu soğan işi nasıl oluyor? Çok ihtiyacım var benim de. Bol soğanlı yemek seviyorum ama her seferinde doğramak işkence gibi..
Köy soğanı alıyorum, sert olanlardan yani.
O beyaz sulu soğanlar olmuyor. rondoda su gibi oluyorlar.

Soğanları rondomun düşük seviyesinde, istediğim boyuta gelene kadar geçiriyorum.
büyük kavanoza dolduruyorum, üstüne çıkana kadar da zeytinyağı dolduruyorum. Ben zeytinyağı kullanıyorum sadece, isterseniz ayçiçek de kullanabilirsiniz.

sonra kavanozu dolaba kaldırıyorum, yemek yapacağım vakit, yağlı şekilde ne kadar istersem kullanıyorum.
üstüne kadar yağ koyduğumuz için hava almıyor bu sebeple bozulmuyor.

Bence az biraz soğanla deneyin.

Ben çok rahat ettim. İnanılmaz pratik.

sirke limon tuzunu desene canım . idare edebiliyorsan et dicem de kaç yıllık makina

Nerden buluruz ki o sert soğanları hiç denk gelmedim ben. Ne güzel bi bilgiymiş sarımsaklara yapıyodum soğanı ilk kez duydum

Mor lahanayı salatalar için yapıyordum da soğan hiç aklıma gelmemişti. Hatta bir ara doğrayıp buzluğa mı atsam diye geçirdim içimden köy soğanı da nerde bulurum burda bi bakayım teşekkür ederimmmm

Nerden buluruz ki o sert soğanları hiç denk gelmedim ben. Ne güzel bi bilgiymiş sarımsaklara yapıyodum soğanı ilk kez duydum
Pazarda daha çok var. bazı marketlerde 2 çeşit soğan bulunuyor. beyaz olanlardan olmasın yeter.

sarımsak da yaptım geçen senelerde. annem sarımsak yetiştirip vermişti bayağı. ziyan olmadılar. diş diş de saklanabilir rondodan da geçirilebilir. üstüne yağ, tamamdır.

buzluğa atanların bazısı, buzluk tadı geliyor demişti. cesaret edemedim. 1 soğanla denemek lazım aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…