Düzenli Evimiz & Hayatımız

İlk vaka görülmüş kızlar bakan biraz önce açıklama yapti.
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah tüm ülkeye yayılmaz, okullar kapatılsın işyerleri tatil yapılsın
ne yapılacaksa yapılsın vallahi önlem alınması lazım çindede sadece 1 kişi taşıyordu bu virüsü bütün dünyaya yayıldı resmen ya

Kolaymı iş yerlerini tatil etmek?

Virüs değil de kaos ortamı bitiriyo bizi

Birazdan hallederim, eşim evde 2 gündür, o yüzden ayrıntılı temizlik yapamıyorum.
Kahvaltı-bulaşık, yemek-bulaşık mutfağı topla, süpür sil, odaları kanepeleri çekmeden süpürüp sildim, toz aldım.
Öğleden sonra çarşıya gitmem gerek alışveriş için ama haberlerden sonra keyfim kaçtı, dışarı çıkasım da yok Rabbim ülkemize yardım etsin, hepimizi hastalıklardan korusun inşaallah..

Katılıyorum ve artık her yerde corona okumaktan görmekten gına geldi.
Büyük oğlum ölücez mi diye ciddi panik yaşıyor bu paniğe sebep olanlara ne diyeyim ben şimdi. Sokak da okul da her yerde konuşuluyor
Sosyal medya vs girmek istemiyorum bu süreçte, afakanlar bastı.

Bugün fazla evde olmıycam canım ama gelince yaptıklarımı yazarım. Sen de yoğunsun bugün sanırım Allah kolaylık versin. Büyük oğluna da çok üzüldüm hepimizin psikolojisi bozuluyor. Bende çocuklarım için endişeliyim

Burada sağlık maskesi zaten aylardır yok en azından hastaneye gitmek için ağzımıza takmak için aradık aradık hiçbir yerde yok malesef

Gereken önlemlerin alınması gerek Çinde wuhanda kimse evlerinden dışarı çıkamıyor
ama bizim ülkemiz asla yapmaz millet hastalıktan virüsten kırılana kadar olan olur ondan sonra yaparlar yapılması gerekeni

Allah sonumuzu hayır eylesin inşallah ülkemizde tamamiyle yayılmaz tek dileğim bu

Günaydın
Herkes endişeli ama panik havasına gerek yok, Bonus da yazmış bizi mahveden kaos
İnşallah yapabilirim
İnşaallah canım
Neden bizim ülkemiz de yapılmasın? Tüm dünya da sağlık bakanlığına bunca zaman virüs ülkeye nasıl girmedi bize de bilgi verin diyor diğer ülkeler ama bizim milletimiz kendi ülkemiz de alınan tedbirleri bir türlü göremiyor.

Benim fikrim Coronanin çok daha önceden ülkeye girmiş olması, sadece insanlar panik olmasın ve kaos yaratmasin diye duyurmadılar.ve gene kendi fikrim olarak söylüyorum ülkemizde bu virüsü taşıyan sadece bir kişi değil demek ki bayağı bir ciddi boyuta ulaştı ki artık herkese duymak zorunda kaldılar.
Ben burada kesin bir bilgi paylaşmıyorum sadece kendi fikrimi paylaşıyorum

peki onca tedbirler arasından virüsü taşıyan insan ülkeye nasıl girdi?

Virüsün kuluçka süresi 14 gün ve gelen kişi Avrupa dan gelmiş. Açıklama yapılıyor keşke ayrıntılı dinlese herkes.
Bunca zaman İran dan, Çin den girişlere odaklanıldı çünkü.
Ayrıca saklanmış ise da çok yerinde bir karar, görüyoruz bir kişi açıklandı insanlarda ki panik kaos halini, daha 24 saat bile olmadan.
Saklamak demek virüs olan insanın sokak da elini kolunu sallayarak gezmesine müsade etmek falan mı sanılıyor? Karantinaya alınan insan nasıl yayacak virüsü?

Bende fikrimi söyleyeyim, türkiyede önceden beri bu virüs olsa virüs taşıyan kişinin yakınları bilmez miydi?
hastanelerde çalışan doktoru, hemşiresi, temizlik personeli vb. tüm hastane çalışanlarından bir şekilde birinden duyulup yayılmaz mıydı?
Örneğin okullarda olan en ufak bir olayı kısa sürede tüm mahalle, hatta tüm il duyarken ülkedeki virüs herkesten gizlenebilir miydi?
Gerçekten merak ediyorum!..

Herkes endişeli ama panik havasına gerek yok, Bonus da yazmış bizi mahveden kaos
Haklısın negom sakin olmak ama gereken önlemleri de almak lazım.
Ne yazıldıysa o olur. Ecelimiz geldiyse su içerken bile ölebiliriz. (dün eşim su içerken tıkandı da aklıma o geldi)

Haklısın negom sakin olmak ama gereken önlemleri de almak lazım.
Ne yazıldıysa o olur. Ecelimiz geldiyse su içerken bile ölebiliriz. (dün eşim su içerken tıkandı da aklıma o geldi)
Ay çok geçmiş olsun canım :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…