Düzenli Evimiz & Hayatımız

Daha yeni oturabildim. Daha doğrusu koltuğa yığıldım kaldım. 12 den beri hiç durmadan bir şeyler yaptım.
Evi süpürdüm (koltuklar, sandalyeler, yatak, yatak başlığı, koltukların bazası dahil). Yerleri, aynaları ve pencere kenarlarını sildim, toz aldım. Nevresimi değiştirdim. Klozeti ve lavaboyu detaylı temizledim. Çeşmesi de tamam, parlatıldı. :) Banyo dolaplarının kapaklarını silip, çöp kovası, fırçanın kabı, sabunluğu yıkadım. Sabunluğu doldurdum, pamukluğa da pamuk koydum. Havluları değiştirip, temiz paspas serdim. Balkonu yıkadım. Çamaşırları astım. Şimdi ikinci posta yıkanıyor. Saklama kaplarını koyduğum dolabın içini sildim, akşamdan kalan elde yıkadıklarımı yerleştirdim. Yemek pişerken mutfak sandalyelerini sildim. Temizlikte kullandığım kovaları temizleyip, yerlerine koydum. Akşam yemek faslı, mutfak toplama dışında artık başka bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bir de duşa girince kabini yıkayıp çıkacağım.

Haklisin bende hamileleri yeni hamile kalanlara yeni doğum yapanlara diyorum bu zamanda çok zor allah korusun herkesi ama annelik bir başka kırk tilki dönüyor kafanda iyi olsun diye mesela benim oğlum 1,5 yaşında bende diyorumki hiç arkadaşı yok biriyle oyun oynamayı bilmiyor sonuçta birbirlerinden bir şeyler öğreniyorlar bu zamanda ama yok kimseyle görüşmüyorum korkudan kafamda geleceğiyle ilgili bule bin bir türlü korku oluyor ki hamilelikte tavan olur bunlar ama elinden geldiğince sakinlikle bir şey olmayacak iyi olacağız geçecek herşey güzel günler bebeğine gelecek de ve kalbini mutlulukla doldur

Size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin işe giderken giydiği önü baskılı beyaz tişörtler var. İş ortamı da çok tozlu, topraklı. Eve geldiğinde beyazlar kahverengi olarak geliyor. Ne yaptıysam beyazlatamadım. Bir gece 40 derecede yıkama yaparken makinayı durdurup beklettim. Deterjan gözüne çok az çamaşır suyu koydum. Beyazlatıyor dedikleri için şeker karbonat sirke ne varsa denedim. Bugün de 3 saatlik programda 60 derecede yıkadım. Yok. Bir gram beyazlamamışlar. Balkona asmaya utandım gelen geçen görecek diye. Ne yapabilirim bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

26 aylık :/ Altında bez varken sürekli vicdan yaptırıyordu bana çiş deyip tuvalete gitmek istiyordu. Şimdi hiç söylemiyor ve yapmıyor gidince de . 7 kez altına ve haliyle yerlere işedi. Bir kez de kaka yaptı Pes etmek üzereyim

Eline sağlık maşallah
Baskılı olmasa çamaşır suyu ve 90 derece de derdim ama baskısı varmış :/

Sabah yazdıklarım dışında

Mutfağı süpürdüm
Makineye çamaşır attım
Okula kitapları almaya gittik (eve gelince direk balkona bıraktım bir kaç saat)
Gelince pratik bir şeyler yaptım yedik
Sofrayı ve mutfağı topladım
Kitap okuduk çocuklarla
Çamaşır astım, çamaşır katladım
Banyo paspaslarını attım yıkandı
Ev dağılmıştı topladım
Akşam yemeği için bir şeyler koydum

Bence daha hazır degil zamanı var.
Onlar da biliyorlar zamanını hiç sıkma bırak istediği zaman o bez totoda kalmayacak

Ben geldim kızlar
Oğlanı anca uyuttum, makina yıkanmış bulaikslari yerlestirdim, tezgahi temizledim
Musluklari parlattim bugün sadece bunları yaptım oğlum hasta ve cok huysuzlaniyr .
Eve süpürge cekmem lazım daha, emeklior yeni yeni ve ne bulursa ağzına koyuyor, cok dikkat ediyorum o yüzden.
He birde wc yi domestoslayip yikadim onu unuttum yazmayı

Çok teşekkür ederim ben 12 yıllık evliyim ve 7 yıldır bebek istiyorduk . Bu süre zarfında çeşitli tedaviler, ameliyatlar vs oldu. Mart ayında aşılama tedavisine başlandı henuz virüs yoktu Türkiye'de. Ayın 11'inde bakan aciklama yaptı, 15'inde de benim asilamam yapıldı. Ağlaya ağlaya gittim hastqneye, hatta son anda vazgeçecektim. Gebelik testine kadar geçen zamanda bir de ağır bir grip geçirdim, kesin korona oldum diye psikolojim yerlerdeydi. Test falan da yapmadılar bana tam 1 ayda iyilestim, sadece boğaz pastili, limon, zencefil, ıhlamur kullandim. Bu hastalıkla, stresle bebek zaten tutmaz dedim ama Rabbim belki de en zor zamanimda bize mucizeyi yaşattı. Çok şükür ki bu haftalara kadar geldik... Allah herkesin yavrusunu korusun, bir an önce bu günleri atlatmayı nasip etsin bizlere

Geçmiş olsun oğluna. Eline sağlık
Amiin
Dünkü ütü ödevini bugün yaptım canım.
Eline sağlık

Baskılı olmasa çamaşır suyu ve 90 derece de derdim ama baskısı varmış :/

Deterjanla birlikte 4-5 damla çamaşır suyu koymuştum 90 değil 40 derecede yıkamıştım önceki denemelerimde ama bir faydası olmadı. Denk gelirsem markette tül beyazlatıcı veya çamaşır beyazlatıcı alıp, bir de öyle deneyeceğim.

90 derece de ki amaç bir nevi kaynatmak çamaşırı ama işte baskı var o olmasa dediğim şekil de epey açılır rengi

7 Eylül Pazartesi
*Yatak toplandı
*Kahvaltı bulasigi toplandı, makinedeki temiz bulaşıklar yerleşti, kirliler koyuldu.
*Taraklar, fircalar vs temizlendi.
*Tüm ev süpürüldü, salon ve mutfak yerleri silindi, toz alindi.
*2 makine çamaşır yıkandi, katlandı, yerleşti.
*Akşam yemegi yapıldı.
*Ocak, tezgah silindi.

Birazdan duş alıp, sonrasinda akşam yemeği yenilecek. Son bulaşığı da kaldirir, bugünkü işleri bitirmiş olurum inşallah

Eline sağlık
Denesem mi ki şu an durumları zaten kötü, giyilecek gibi değil. Baskıları eriyip makinaya falan zarar verir mi?
Makinaya zarar vereceğini sanmam, denemek sana kalmış :)
Ödevlerimi Yaptım
Eline sağlık

Bende varım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…