Haklisin bende hamileleri yeni hamile kalanlara yeni doğum yapanlara diyorum bu zamanda çok zor allah korusun herkesi ama annelik bir başka kırk tilki dönüyor kafanda iyi olsun diye mesela benim oğlum 1,5 yaşında bende diyorumki hiç arkadaşı yok biriyle oyun oynamayı bilmiyor sonuçta birbirlerinden bir şeyler öğreniyorlar bu zamanda ama yok kimseyle görüşmüyorum korkudan kafamda geleceğiyle ilgili bule bin bir türlü korku oluyor ki hamilelikte tavan olur bunlar ama elinden geldiğince sakinlikle bir şey olmayacak iyi olacağız geçecek herşey güzel günler bebeğine gelecek de ve kalbini mutlulukla doldurHerkese hayırlı, güzel, bereketli günler. Dün gece, Corona vakaları artıyor, nasıl doğum yapicam, bebeğimi nasıl koruyacağım diye dusune düşüne uykumu kacirdim, saat kaçta uykuya daldım bilmiyorum. Sabah da geç uyandım hâliyle. Kahvaltı sonrası biraz kitap okudum pek iş yapasim yok bugün.
Tarakları dezenfekte etme görevini alıyorumNego 'cum. Dün lavaboları yikamistim , musluklar geleceğimden daha parlak masa ve sandalyeler de yeni temizlenmisti. Hatta sandalyelerin kiliflarini da yine makineye attım bugin.
26 aylık :/ Altında bez varken sürekli vicdan yaptırıyordu bana çiş deyip tuvalete gitmek istiyordu. Şimdi hiç söylemiyor ve yapmıyor gidince de . 7 kez altına ve haliyle yerlere işedi. Bir kez de kaka yaptıKaç aylık :/
Eline sağlık maşallahDaha yeni oturabildim. Daha doğrusu koltuğa yığıldım kaldım.12 den beri hiç durmadan bir şeyler yaptım.
Evi süpürdüm (koltuklar, sandalyeler, yatak, yatak başlığı, koltukların bazası dahil). Yerleri, aynaları ve pencere kenarlarını sildim, toz aldım. Nevresimi değiştirdim. Klozeti ve lavaboyu detaylı temizledim. Çeşmesi de tamam, parlatıldı. :) Banyo dolaplarının kapaklarını silip, çöp kovası, fırçanın kabı, sabunluğu yıkadım. Sabunluğu doldurdum, pamukluğa da pamuk koydum. Havluları değiştirip, temiz paspas serdim. Balkonu yıkadım. Çamaşırları astım. Şimdi ikinci posta yıkanıyor. Saklama kaplarını koyduğum dolabın içini sildim, akşamdan kalan elde yıkadıklarımı yerleştirdim. Yemek pişerken mutfak sandalyelerini sildim. Temizlikte kullandığım kovaları temizleyip, yerlerine koydum. Akşam yemek faslı, mutfak toplama dışında artık başka bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bir de duşa girince kabini yıkayıp çıkacağım.
Baskılı olmasa çamaşır suyu ve 90 derece de derdim ama baskısı varmış :/Size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin işe giderken giydiği önü baskılı beyaz tişörtler var. İş ortamı da çok tozlu, topraklı. Eve geldiğinde beyazlar kahverengi olarak geliyor. Ne yaptıysam beyazlatamadım. Bir gece 40 derecede yıkama yaparken makinayı durdurup beklettim. Deterjan gözüne çok az çamaşır suyu koydum. Beyazlatıyor dedikleri için şeker karbonat sirke ne varsa denedim. Bugün de 3 saatlik programda 60 derecede yıkadım. Yok. Bir gram beyazlamamışlar. Balkona asmaya utandım gelen geçen görecek diye. Ne yapabilirim bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Bence daha hazır degil zamanı var.26 aylık :/ Altında bez varken sürekli vicdan yaptırıyordu bana çiş deyip tuvalete gitmek istiyordu. Şimdi hiç söylemiyor ve yapmıyor gidince de . 7 kez altına ve haliyle yerlere işedi. Bir kez de kaka yaptıPes etmek üzereyim
Çok teşekkür ederimHaklisin bende hamileleri yeni hamile kalanlara yeni doğum yapanlara diyorum bu zamanda çok zor allah korusun herkesi ama annelik bir başka kırk tilki dönüyor kafanda iyi olsun diye mesela benim oğlum 1,5 yaşında bende diyorumki hiç arkadaşı yok biriyle oyun oynamayı bilmiyor sonuçta birbirlerinden bir şeyler öğreniyorlar bu zamanda ama yok kimseyle görüşmüyorum korkudan kafamda geleceğiyle ilgili bule bin bir türlü korku oluyor ki hamilelikte tavan olur bunlar ama elinden geldiğince sakinlikle bir şey olmayacak iyi olacağız geçecek herşey güzel günler bebeğine gelecek de ve kalbini mutlulukla doldur
Dünkü ütü ödevini bugün yaptım canım.7 eylül ödevi
Mutfak veya salon masa sandalyelerinı silmek
Tarakları dezenfekte etmek
Muslukları parlatmak
@malii
@Bonus
@hasbeenandgone
@terliksuu
@Ataayemi zeynepyu
@musluk suyu
Feslegen Kokulu Nane
@samdan
M merve_eymen
@Ucyuzbesyuz
@pawlover
@Calciferr
@patuli6153
@CKbeautyandsheer
@blondemary
Mehfam
cyd86
@mirjam
@meva888
@KARACAY
Psikolojik Deliii
@Anka
Amazing family
@Gsyabk
@Birtekefem
@mavidelisiii
@Yesilb4h4r
@MorVampirella
Aktif Lora
@Limonsuzzcay
@Niran Nevra
@zsaracoglu
@kahvemsi mutluluk
@Sguat girls
@ilmeka8384
@Seaslug
Ballikko
mimesis
Eva
Geçmiş olsun oğluna. Eline sağlıkBen geldim kızlar
Oğlanı anca uyuttum, makina yıkanmış bulaikslari yerlestirdim, tezgahi temizledim
Musluklari parlattim bugün sadece bunları yaptım oğlum hasta ve cok huysuzlaniyr .
Eve süpürge cekmem lazım daha, emeklior yeni yeni ve ne bulursa ağzına koyuyor, cok dikkat ediyorum o yüzden.
He birde wc yi domestoslayip yikadim onu unuttum yazmayı
AmiinÇok teşekkür ederimben 12 yıllık evliyim ve 7 yıldır bebek istiyorduk . Bu süre zarfında çeşitli tedaviler, ameliyatlar vs oldu. Mart ayında aşılama tedavisine başlandı henuz virüs yoktu Türkiye'de. Ayın 11'inde bakan aciklama yaptı, 15'inde de benim asilamam yapıldı. Ağlaya ağlaya gittim hastqneye, hatta son anda vazgeçecektim. Gebelik testine kadar geçen zamanda bir de ağır bir grip geçirdim, kesin korona oldum diye psikolojim yerlerdeydi. Test falan da yapmadılar bana tam 1 ayda iyilestim, sadece boğaz pastili, limon, zencefil, ıhlamur kullandim. Bu hastalıkla, stresle bebek zaten tutmaz dedim ama Rabbim belki de en zor zamanimda bize mucizeyi yaşattı. Çok şükür ki bu haftalara kadar geldik... Allah herkesin yavrusunu korusun, bir an önce bu günleri atlatmayı nasip etsin bizlere
Eline sağlıkDünkü ütü ödevini bugün yaptım canım.
Baskılı olmasa çamaşır suyu ve 90 derece de derdim ama baskısı varmış :/
90 derece de ki amaç bir nevi kaynatmak çamaşırı ama işte baskı var o olmasa dediğim şekil de epey açılır rengiDeterjanla birlikte 4-5 damla çamaşır suyu koymuştum 90 değil 40 derecede yıkamıştım önceki denemelerimde ama bir faydası olmadı. Denk gelirsem markette tül beyazlatıcı veya çamaşır beyazlatıcı alıp, bir de öyle deneyeceğim.
Denesem mi ki90 derece de ki amaç bir nevi kaynatmak çamaşırı ama işte baskı var o olmasa dediğim şekil de epey açılır rengi
Ödevlerimi Yaptım7 eylül ödevi
Mutfak veya salon masa sandalyelerinı silmek
Tarakları dezenfekte etmek
Muslukları parlatmak
@malii
@Bonus
@hasbeenandgone
@terliksuu
@Ataayemi zeynepyu
@musluk suyu
Feslegen Kokulu Nane
@samdan
M merve_eymen
@Ucyuzbesyuz
@pawlover
@Calciferr
@patuli6153
@CKbeautyandsheer
@blondemary
Mehfam
cyd86
@mirjam
@meva888
@KARACAY
Psikolojik Deliii
@Anka
Amazing family
@Gsyabk
@Birtekefem
@mavidelisiii
@Yesilb4h4r
@MorVampirella
Aktif Lora
@Limonsuzzcay
@Niran Nevra
@zsaracoglu
@kahvemsi mutluluk
@Sguat girls
@ilmeka8384
@Seaslug
Ballikko
mimesis
Eva
Eline sağlık7 Eylül Pazartesi
*Yatak toplandı
*Kahvaltı bulasigi toplandı, makinedeki temiz bulaşıklar yerleşti, kirliler koyuldu.
*Taraklar, fircalar vs temizlendi.
*Tüm ev süpürüldü, salon ve mutfak yerleri silindi, toz alindi.
*2 makine çamaşır yıkandi, katlandı, yerleşti.
*Akşam yemegi yapıldı.
*Ocak, tezgah silindi.
Birazdan duş alıp, sonrasinda akşam yemeği yenilecek. Son bulaşığı da kaldirir, bugünkü işleri bitirmiş olurum inşallah
Makinaya zarar vereceğini sanmam, denemek sana kalmış :)Denesem mi kişu an durumları zaten kötü, giyilecek gibi değil. Baskıları eriyip makinaya falan zarar verir mi?
Eline sağlıkÖdevlerimi Yaptım
Merhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmıycam.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?