Düzenli Evimiz & Hayatımız

Herkese merhaba, hayırlı günler
Cuma günü muhtemelen doğuma girecegimi öğrenince, annemle birlikte sabahtan beri maratondayiz
Ayyy çok çok sevindim canım ikinizde sağlıkla birbirinize kavuşursunuz inşallah doğum haberlerinizi bekliyorum sabırsızlıkla

Dün akşam yazdığım mesajıma ek olarak bir makina daha çamaşır yıkadım, gece astım onları da. Bugün de;
Dünden kalan iki makina çamaşırı toplayıp, yerleştirdim,
İki makina çamaşır yıkandı, kuruyorlar
Kahvaltıyı kardeşim hazırladı, bulaşık makinasını birlikte boşalttık, kahvaltı masasını topladım,
Dünden kalan yemeğin yanına makarna yaptım,
Yemek masasını topladım,
Bulaşık makinasını çalıştırdım,
Ocağı sildim, elimde yıkamam gereken parçalarını yıkadım, tezgahı ve lavaboyu temizledim,
Banyo ve mutfak çöpünün de atılması lazım ama dışarı çıkıp atmak gözümde büyüyor. İlerleyen zamanlarda belki atarım, belki yarına bırakırım

Temiz ve düzenli bir tezgah ve çamaşır katlama ödevini yapmış bulunuyorum.
Erkenden işlerim bitmişken peeling, maske yapıp, kitap okumak istiyorum. :)

Etraf, mutfak, yataklar toplandı
Kahvaltı hazırlandı , toplandı, bulaşıklar elde yıkandı
Çamaşırlar katlandı
Akşam yemeği hazırlandı , yendi, toplandı bulaşıklar elde yıkandı
Benden bugünlük bu kadar çok halsizim birkaç gündür spora yükleniyorum ondan ötürü herhalde

çamaşırları topladım. katladım. yerleştirdim. bir mak. daha attım. yemek masasını topladım kaldırdım. bulaşıkları yerleştirdim yenileri dizdim. tezgahı topladim ocak sildim. çocukların yorganlarını geçireceğim nevresimlerine sadece birde çamaşır sererim sanırım.

bu arada içimizden biri arapsabunu ile bir şeyleri karıştırıyorum pek çok alanda kullanıyorum demişti. kim di o yaaaa . kaça kaç hazırlanıyor. her defasinda yeniden mi hazırlanıyor. ne kadar gidiyor?. doğru hatırlıyorsam athena idi ama bulamadım....

Canim benim evet.
Bir fisfisli siseye biraz sıcak su ekleyip içine bir miktar arap sabunu koyarak calkaliyorum. Arap sabunu eriyor icinde. Sonra üzerine beyaz sirke ilave ediyorum. Bunu her yerde kullanabiliyorum. Ancak şöyle bir şey fark ettim arap sabunu bir süre sonra donuyor. Yanı suyun içinde mumsu mumsu şeyler ortaya çıkıyor o nedenle arap sabununu tek başına yüzeylerde sıcak su ile kullanmaya başladım. Fısfıs sisemde sadece yarim olcek su ve yarim olcek sirke var. Bu da iyi iş görüyor tavsiye ederim.

mavidelisiii bende highjenic markasının yağ çözücü spreyi vardı bitince atmadım içine yarim kadar su geri kalan yarimina beyaz sirke kılarak karıştırıyorum. Ben çok kullanıyorum onu o yüzden bana tahmini 3 4 gün gidiyor. Ölçerek hiç yapmadım göz kararı su ve sirke eşit oranda yarim ekliyorum. Dediğim gibi arapsabunh donuyor suda artık onu eklemiyorum.

Bugün annemle yaptiklarimiz;
✓2 makine çamaşır yıkandı,katlandı, yerleşti.
✓Bebegin uyku seti yıkandı
✓Tum ev süpürüldü, yerleri silindi.
✓Mutfak camı silindi, tülü , perdesi yıkandı, utulendi asıldı.
✓Mutfak dolapları dıştan silindi (yakın zamanda iç dış silinmişti)
✓Buzdolabi temizlendi
✓Kombi silindi
✓Yatak odası camı silindi, tülü yıkandı asıldı.
✓Banyo ve duşakabin yıkandı
✓lavabolar yıkandı, havlular değişti.
✓Aksam yemeği yapildi
✓ yemek sonrası bulasiklar toplandı , yatmadan da mutfak toplandı, tezgah ve Ocak silindi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…