Düzenli Evimiz & Hayatımız

Eksik yazmışım yatak odasının ve mutfağında camlarını sildimdi

Valla ben henüz calismiyorum bi işte. Ona rağmen ayak islerini yapmiyorum cogu zaman. Benden istedigi zaman cok yorgunsa tamam ama sürekli olmaz..
Sen ne bicim ev hanimisin derken yani sen yapmak zorunda degilsin zaten o evde iki kisi yasiyosunuz o yapsin begenmiyosa. Biraz sinirlendim
Neden bu kadar taviz veriyosun lütfen verme. Yapana kadar söyle. Sen de biraz nazlan ki calisiyosun yani isten geldin yorgunsun....
Handandandan nın da söylediği gibi erkekler boyle maalesef sen dort dörtluk de yapsan tac falan takmicak sana. Bugüne kadar fedakarlik yapip da esine yaranan bi kadin görmedim. Klasik türk erkeği.. Seven degil söven yaraniyor diyor ve susuyorum

Tek Arap sabunu olsa gerek kalmaz belki ama karbonat olunca bilemiyorum

Masallah bugun cok fazla is yapmıs sın belin nasıl oldu
Belim iyi çok şükür teşekkür ederim sırtımda ve boynumda ağrı oldu birazcık bugün ama yarına geçer inşallah. Sen nasılsın?

Koltuğumda çıkaramadığım bi sarılık vardı ilk seferde çıkardı bayıldım ben
Ben genelde cocukların kiyafetlerinde cok sıkıntı yasıyorum koltukları halıları sevmesemde ortu kullanarak hallettim lakın kıyafetleri tam bir kabus benim icin ilk fırsatta bakıcam marketlere

Vişneli brownie istiyo canım ama güzel bi tarif bulamadım var mı güzel tarifiniz
Ben bunu denedim ama çok çikolata ve tatlı delisi olmadığım için yarım dilim yiyebildim, çikolata miktarını biraz azaltıp deneyebilirsiniz. :)

Eklentiler

• Screenshot_20201121-202422_Instagram.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20201121-202433_Instagram.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 27
Ben bunu denedim ama çok çikolata ve tatlı delisi olmadığım için yarım dilim yiyebildim, çikolata miktarını biraz azaltıp deneyebilirsiniz. :)
Çok teşekkür ederiimm ben çikolata çok severim çok mu yoğundu ki?

Hoşgeldiniz
Anladığım kadarıyla tam zamanlı çalışıyorsunuz. Çocuk var mı orası da önemli bir ayrıntı var ama benim birkaç tavsiyem olacak
Öncelikle temizlik konusunda aralığı size kalmış bir şekilde yardımcı alabilirseniz çok iyi olur dip köşe ayrıntılı temizlik için diyorum. Daha sonra siz o düzeni korumak için uğraşırsınız. Tabiki burda maddi durumunuzu bilmeden yorum yapıyorum.
Evdeki temizlik yükünü azaltacak düzenlemelere gidebilirsiniz. Fazlalık eşyaları kaldırıp daha sade az eşyalı bir ev düzeni oluşturursaniz rahat edersiniz. Temizliği gözünüzde büyütmeden günlük rutinler oluşturabilirsiniz. Mesela tuvalette çamaşır suyu bulundurursaniz sabah iki dk da fırçalayıp çıkarsınız banyo lavabosu vs. İçin de aynı şekilde yaparsınız. O zaman fazla kirlenmez ve ayrıntılı temizlik zamanı çok zorlanmazsnz.
Ütü işinde nasılsınız bilmiyorum ama herşeyi ütüleyim diye bir hevesiniz varsa onu bırakın. Çok yıpranırsnz. Nevresim perde iç çamaşırı havlu vs. ütülemeye benim vaktim olmuyor açıkçası.( Gönül hepsini ütülemek ister tabiki ama kendinize vakit kalmaz o zaman)
Gelelim yemek kısmına, dondurucu hayat kurtarır öncelikle onu söyleyeyim. Ayrıca hep derim stokçuluk kazanacak . Ben soğan doğramaya çok üşenirim nedense o yüzden soğan aldığım gün hepsini doğrayıp dondurucuya atıyorum. Biberleri de yazdan alıp istediğim büyüklüklerde doğrayıp donduruyorum. Havuçları da aynı şekilde. Domatesi yazdan konserve olarak hazırlıyorum ama o yoksa salça da gayet yeterli oluyor yemek için. Bu malzemelerin hazır olması sizi vakit olarak baya rahatlatır.
Ayrıca yemek yaptığınız gün bir ölçü yerine iki ölçü yapın sonra yemek daha sıcakken hemen bir kavanoz ayırın ağzını sıkı sıkı kapatın. Soğuyunca buzdolabında saklayın başka bir gün açıp ısıtın inanın yeni yapılmış gibi oluyor. Bu şekilde iki hafta rahat rahat saklayabilirsiniz buzdolabında . Kimisi bir ay da diyor. İnanın çok rahatlarsınız.
Planlı olmak her zaman iyidir. Kendi rutinlerinizi oluşturun. Vakit çalışan bir kadın için çok önemli çünkü.
Naçizane benim tavsiyelerim bunlar

Bugün ki yaptıklarım listem:

* her yeri süpürdüm kanepeler de dahil.
* tüm kapıları sildim
* bulaşık ve çamaşırlar da yıkandı
*tezgahimi ve ocağımi tertemiz ettim( günlük yapıyorum)
*tum aynalari sildim
* salon ve mutfak camimi sildim.
*balkonumu yıkadım.
Fırın temiz olsada dis kapağı kirli göründü onu da sildim
* mutfak dolapları tutma yerlerini sildim.
*çöp kutularimi temizledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…