- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Ben şu süreçte uzaktan eğitim yaptığım için zorlanmıyorum ama çalışırken her şey planlı yürütürdüm 3 buçukta evde olurdum 5 gibi kızım kreşten geleceği onunla ilgilenmem gerektiğinden hemen yemeği yapar ortalığı toparlardım çoğunlukta iki gün yetecek yemek yapardım dip köşe detaylı temizliği haftasonları yapar yaptığım her şeyi fazla yapar kalanını buzluğa kaldırırdım kek , poğaça , içli köfte, börek, mantı, köfte vs. Gerçekten kurtarıcı oluyorlar ani misafire hazır bir şeyler kolay oluyor mikrodalga fırınım da var o da epey iş görüyorHanımlar,arkadaşın böyle bir sorunu var,yardımcı olabilecek olan var mı?
@Bonus
pawlover
@musluk suyu
kk birinci noteri
@terliksuu
@patuli6153
@Pasiflora25
Anka
@merve-onur
@hasbeenandgone
@kaybolmak
@Saricivcivcikcik
@Feslegen Kokulu Nane
@Ataayemi zeynepyu
@MorVampirella
@mavidelisiii
@Birtekefem
@reyyanK
@zeynebzeyneb
athena
@mavi5839
U UcanSupurge
@malii
@morkagit
@askrhpozitif
@havalihavasiz
@s i d e l y a
Fiyatı da ürünleri de hoşuma gitti.Genel temizliği ile mutfak dolapları çok güzel oluyor,durulamadan.İnsana bı nebze de olsa terapi gıbı geliyor
Ev hanımıyım malesef
Farmasıyı bu aralar cok duydum
Ben çok yiyorum sinirimi yemeklerden alıyorum bu seferde bu beden bize emanet ye ye nereye kadar, yediklerinin helalliğinden emin misin diye diye daha da battım gittimRuhen hazır değilim hiç,boş geliyor artık kilo falan:/
Kilom sabit neyse ki
Hanımlar,arkadaşın böyle bir sorunu var,yardımcı olabilecek olan var mı?
@Bonus
pawlover
@musluk suyu
kk birinci noteri
@terliksuu
@patuli6153
@Pasiflora25
Anka
@merve-onur
@hasbeenandgone
@kaybolmak
@Saricivcivcikcik
@Feslegen Kokulu Nane
@Ataayemi zeynepyu
@MorVampirella
@mavidelisiii
@Birtekefem
@reyyanK
@zeynebzeyneb
athena
@mavi5839
U UcanSupurge
@malii
@morkagit
@askrhpozitif
@havalihavasiz
@s i d e l y a
Merhaba ben soyle yapıyorum. Corbamı ve ana yeöeğimi akşam dan yapıyorum. Sabah corba içiyoruz eşim beni de alıştırdı :) akşam yanına salata makarna gibi birşey hazırlıyoruz (genelde bunu eşim hazırlar) ben de o esnada makinayı çalıştırırım, Vileda yaparım yada utu veya toz alma, camaşır katlama her gün birisi. Aksam yemek yenir topluyorum. Yarın ki yemegimi yapardım (işten ayrıldım şu an)Hanımlar,arkadaşın böyle bir sorunu var,yardımcı olabilecek olan var mı?
@Bonus
pawlover
@musluk suyu
kk birinci noteri
@terliksuu
@patuli6153
@Pasiflora25
Anka
@merve-onur
@hasbeenandgone
@kaybolmak
@Saricivcivcikcik
@Feslegen Kokulu Nane
@Ataayemi zeynepyu
@MorVampirella
@mavidelisiii
@Birtekefem
@reyyanK
@zeynebzeyneb
athena
@mavi5839
U UcanSupurge
@malii
@morkagit
@askrhpozitif
@havalihavasiz
@s i d e l y a
kış geliyor ya bir de hava zaten erkenden kararıyor insan da kendini yorgun hissediyor. sanırım ben de bu tarz bir plan yapmalıyım teşekkür ederim eşim biraz dağınık sanırım bu yüzden işim bitmiyor tam dinleneceğim zaman yeni bir iş çıkıyor o da insanı yoruyor dinlenmeye vakit kalmıyor bazen tükenmiş gibi hissediyorumben iki günlük yemek yapmaya çalışıyorum:) yemeğin hazır olduğu gün başka iş yapıyorum.
sabahları yarım saat erken kalkıp yapabildiğim kadar iş yapıyorum.
çamaşır günüm cuma cumartesidir genelde:) nevresimler pazar pazartesi değişir.
ütü her sabah yapıyorum. maalesef bitmiyo:)
pazar günleri kuru bakliyat pişirin pazartesi salı yemeği kolaylar:)
nur1134
Eşinizi dağınık ise önce bunu çözmeniz lazım.kış geliyor ya bir de hava zaten erkenden kararıyor insan da kendini yorgun hissediyor. sanırım ben de bu tarz bir plan yapmalıyım teşekkür ederim eşim biraz dağınık sanırım bu yüzden işim bitmiyor tam dinleneceğim zaman yeni bir iş çıkıyor o da insanı yoruyor dinlenmeye vakit kalmıyor bazen tükenmiş gibi hissediyorum
eşim açıkçası ben çalışmıyorken hazıra alıştı şimdi de çayını almak, su almak, meyve yıkamak hepsi teferruat geliyor. canım bari ben süpürdükten sonra sen sil diyorum ne yazık ki hiçbir işin ucundan tutmuyor. hafta sonu oldu mu ya avlanmaya ya da köye kaçıyor ben de gidersem bu sefer ev işleri kalıyorEşinizi dağınık ise önce bunu çözmeniz lazım.
Siz ne kadar düzenli ve çalışkan olursanız olun birinin arkasını toplamak kolay iş değil.
Eşinize artık çalıştığınızı, eskisi gibi vaktinizin olmadığını, düzenli olması gerektiğini, dağıtmadan ve kirletmeden yaşaması gerektiğini hergün bıkmadan usanmadan anlatın...
Şimdi toplamak size kolay geliyor ama ilerki yıllarda tahammül seviyeniz düştüğünde buna katlanmayacaksınız.
Sabrınız ve tahammülünüz bitmeden eşinizin düzenli olmasını isteyin ki, tahammülünüz bittiğinde "gözünün üzerinde kaş var" gibi nedenlerle birbirinizi üzmeyin...
HoşgeldinMerhabalar hoşbuldum. burada yeniyim. 1 yıllık evliyim işe yeni başladım evdeyken yeterince vaktim vardı fakat şimdi sıkıntı çekiyorum. akşam yemek yapsam farklı iş yapmaya zaman kalmıyor. nasıl düzene sokabilirim işlerimi? fikir verir misiniz?
AminnÇok üzüldüm Allah hidayet versin tez vakitte ona.Ahiretlerini hiç mi düşünmüyor bu insanlar,ardından hayırla anılmak var lanetle anılmak var ne acı.
Allah zoruna kolaylaştırsın huzur versin yuvana.
Amin teşekkür ederim bende yemek işleri ile uğraşıyorum. yemek yedikten sonra genelde cuma ve cumartesi ağırlık veriyorum sil süpür işlerine. Ama işten gelince insan zihnen de bedenen de yorgun oluyor özellikle ne pişirsem derdi gün içinde beni sürekli olarak geriyor.Hoşgeldin
Ben dile kolay 4 Yil calistim
Belki daha fazla çalışanlar bu şekilde evini de idare eden vardır bilemiyorum ama gerçekten zor.
Işten geliyorsun turşu gibi elin kalkmıyor.
Hele çocuk varsa ki bende 2 tane var ev oluyor ahir
Ben ne yapardım
Yapabildiğim kadar yemeğimi 1 gün önceden yapardım dolabima koyardım.
Eğer sabahçı isem geldiğimde çokça vaktim olurdu mesela normal günlerden bahsediyorum korona gelince mesai saatleri degismisti; sabah 7.30 aclisti benim mesaim 15.45 de biterdi. Eve gelmem yol uzun diye 17'yi bulurdu. Biraz dinlenip evin en gerekli ve en temel işlerini yapardım.
Ne gibi mesela süpürge, bulaşık, varsa çamaşır atardım. Yemek kur, topla o kadar..
Akşamcı isem durum daha ironik gece 22.00 da iş biterdi benim durağa gitmem otobüs beklemem, eve gelmem 23.30 falan.. O saatten sonrası ye yat zaten..
Ama akşamcı olduğum zamanlar sabah erken kalkar evi toparlardım ki akşama hazır olsun.
Yine de çocuklar gün içinde batırırdı.
Sil süpür zaten izin gününü beklerdi , katiyen işten eve gel evi komple kaldır dip köşe bucak yapamazdım.
Allah kolaylık versin.
Dediğim gibi bıkmadan usanmadan sürekli anlatın.eşim açıkçası ben çalışmıyorken hazıra alıştı şimdi de çayını almak, su almak, meyve yıkamak hepsi teferruat geliyor. canım bari ben süpürdükten sonra sen sil diyorum ne yazık ki hiçbir işin ucundan tutmuyor. hafta sonu oldu mu ya avlanmaya ya da köye kaçıyor ben de gidersem bu sefer ev işleri kalıyorzor bir durumdayım tek günüm tatil zaten.
eşim çocuk gibi çok alıngan biri. öyle desem bu sefer de küser asla yüzüme bakmaz. çayı bitince bardağı sehpata vuruyor bittiğini belirtmek içinDediğim gibi bıkmadan usanmadan sürekli anlatın.
Herşeye yetişmeye de çalışıp iyice alıştırmayın
Eşiniz size hem çalışıyor hem de her şeyi 4 4 lük yapıyor diye madalya takmayacak.
En azından kişisel hizmetini görmekten vazgeçin, kalkıp çayını doldursun, meyvesini alsın bi zahmet..
Allah onada el ayak vermiş, mağdurmuş gibi hizmet etmeyin.
Ağzınızda sürekli "yorgunum, yoruldum" gibi ifadeler olsun.
Cinsellik onun için önemli ise onun üzerinden de gidebilirsiniz, "çok yoruluyorum, sana enerjim kalmayacak diye üzülmüyorum" gibi gibi..
Karşınızda çocuk yok ki tek taraflı fedakarlık yapasınız.eşim çocuk gibi çok alıngan biri. öyle desem bu sefer de küser asla yüzüme bakmaz. çayı bitince bardağı sehpata vuruyor bittiğini belirtmek içinya da mutfaktaysam beni çağırıyor.ara sıra salata falan yapıyor ama çok çok nadir
kış geliyor ya bir de hava zaten erkenden kararıyor insan da kendini yorgun hissediyor. sanırım ben de bu tarz bir plan yapmalıyım teşekkür ederim eşim biraz dağınık sanırım bu yüzden işim bitmiyor tam dinleneceğim zaman yeni bir iş çıkıyor o da insanı yoruyor dinlenmeye vakit kalmıyor bazen tükenmiş gibi hissediyorum
Yemeğini 2 günlük yapsan 1 gün yemek 1 gün ev işi olarak düzen kurabilirsinMerhabalar hoşbuldum. burada yeniyim. 1 yıllık evliyim işe yeni başladım evdeyken yeterince vaktim vardı fakat şimdi sıkıntı çekiyorum. akşam yemek yapsam farklı iş yapmaya zaman kalmıyor. nasıl düzene sokabilirim işlerimi? fikir verir misiniz?
Eşim bana karşı ilgili ama bu tarz konularda ne yazık ki böyle evde bişey bozulur yapmaz ama kayınvalidem dese koşar o yüzden sürekli çatışma halindeyiz bana da çok gevezesin sus diyorKarşınızda çocuk yok ki tek taraflı fedakarlık yapasınız.
Yetişkin ilişkisi (karı-koca ilişkisi de dahil) karşılıklı alışveriş ile yürür, ne kadar ekmek o kadar köfte misali.
Gerçi bardağını sehpaya vurarak çay isteyen bir adam sizin duygularınızdan ne kadar anlar bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?