- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
İyi olmuş kuzumm.Yİğenimiz gidicekti zaten banada hep diyolardı bi öğren artık diye.
Çok daha fazla demişlerdi bize fiyatını daha uygun olduğunu öğrenince gönderim demiş onun babası beyimde duyunca velim olarak konuşmuş benim için.
Ekimde gidip kasımda sınava gidiyosun dedi direk.
Eki Görüntüle 2308782
Canım bütün patlıcanlar mı öyle? Bekleyince kararır patlıcan böyle, direk doyunca kararmış görmedim hiçTuzlu suya koydum. Acılığından mı öyle karaydı acaba.
Atarsam da vicdan azabı çekerim. Kararsız kaldım
Bilem biri olaydı keşke.
Fırında tavuklu sebze kızartması.
Tamam canım olsunMobilyalrımın ayakları yüksek her seferinde arkasını temizlerim vitrin neyim yok benim almadımsırf bugünlerden yırtmak için
Buzdolabı ödevini de dün gece yapmıştım tüm dolabı boşaltıp makineye atılacakları attım dolabı sildim
En beğendiğim yan gelip yatmak ama malum okul varken onu da yapamıyorum
Eve gidince çamaşır asıp katlayıp yemek yapacağım
Kızlar artık ödev yaptım diye akşamları yazabiliyorum ancak bilginize
Ay 2 gundur giremiyorum topige. Okul ve cocuk pestilim cikti. Ama bugunki odevi yapacagim layikiylaKızlar mesajı tekrar düzenliyorum.Nego 'un bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak size buzdolabı temizliği veriyorum. Sebze meyveler ayıklanacak.
Çürük çarık ne varsa temizlenecek. Bitmek üzere olan kahvaltı tabakları değiştirilecek. Ağzı açık hiçbir gıda malzemesi kalmayacak.
Hepinize kolay gelsin
@malii
@Bonus
@Lices_s
@Kmsl Hnd
Psikolojik Deliii
@beybisi35
@Cay6
I inessa armand
@hasbeenandgone
@RosSsS
@Ceylans17
kk birinci noteri
@Niran Nevra
@Limonsuzzcay
@fairysss
@ladymadyninablasi
@Findikfaresi123
@Gonulmeyvesi
@Amecey
@Kostebekpasta
@Kezmola
1 1mirac
@yorgun anneanne
@klbk33
D Dilos06
K KurkmantoluS
Casper25
@Deep__Sea
@efuulimm
@_Gulnihal_
@Nur1835
@Libas7
@yesa1
@Lavinya Lavinya
@stanki
@SUHAN
Ay tavuk yok bende.. patlicanli biberli patatesli falan firinda napabilirim ki?kiymam var buzlukta.Tuzlu suya koydum. Acılığından mı öyle karaydı acaba.
Atarsam da vicdan azabı çekerim. Kararsız kaldım
Bilem biri olaydı keşke.
Fırında tavuklu sebze kızartması.
Bugün ana okuluna başladı benim küçük, anlıyorum seniAy 2 gundur giremiyorum topige. Okul ve cocuk pestilim cikti. Ama bugunki odevi yapacagim layikiylaAksam haber ederim. Bayadir da aklimdaydi temizlemek.
Bugun sinifa yeni bir cocuk geldi. Oyle bir agliyor ki 1 haftada zar zor okula alistirdigim cocuklarin hepsi aglamaya basladiBugün ana okuluna başladı benim küçük, anlıyorum seni
Balım ağrıyor hala
Elindeki sebzeleri doğra yarim ay şekilde,Ay tavuk yok bende.. patlicanli biberli patatesli falan firinda napabilirim ki?kiymam var buzlukta.
Valla pratik yemek tarifleri istiyorum. Halim kalmiyor eve gelinceel yardim bayanlar. Doyurucu pratik bikac yemek oneriverin bana
Çok şaşkınım şu an.
Dolaptan çıkardım direkt soydum. O patlıcanın her yeri öyleydi.Canım bütün patlıcanlar mı öyle? Bekleyince kararır patlıcan böyle, direk doyunca kararmış görmedim hiç
Fırına attım. Bakınca hemen belli oluyor zaten. Eğer tadında sıkıntı varsa hepsini ayırırım. Yoksa yeriz artık ne yapayımooo süper bi yemek
ya normaldr az olur hani düşer çarpar falan biyere icten bu sekilde kararir. ama her yerinin olmasi düşündürdü sadece :) belki kasanın en altında kalmis komple edilmiştir
kokmuyosa atmatadina bak istersen bi aci mi cidden
Canım çok teşekkür ederimmm ❤ bende yediğim birşeyden olduğunu düşünüyorum süt ve süt ürünleri özellikle. Tamamen kestim yemiyorum 2 gündür . Çocuk doktoru Hiç bi test yapmadan mı çocuğa bu ilaçları verdiler diye kızdı. Kan idrar verdik. Sonuçta öyle çok büyük bi enfeksiyon hastalık vs yok dedi ama bitanesi üst sınırın biraz üstünde çıkmış alerji yani. Damla verdi kaşıntısı için. Herşeyini sabun şampuan deterjan değiştir anti alerjenik kullan fazla şampuanda kullanma saf suyla yıka dedi. Biz burdan ne olduğunu bilemediğimiz için şunu bunu yeme diyemiyorum sana onun için büyük hastanelerden birine götür alerji bölümüne 10 gün sonra orda ne olduğu çıkar dedi. Şampuan sebamedi aldım normalde dalin kullanıyordum. Bebek yağı ve kıyafetleri için deterjan araştırıyorum şuan. Yüzünde de çıkmaya başladıNego hemen bakıyorum negom
1 1mirac
canım küçük bebeklerde alerji testi kesin sonuç vermez.
ama annenin yediği içtiği sütle bebeğe geçtiği için sana önce bi ürtiker liste verebilirler.
ben alerjisi olduğunu düşünüyodum ama doktoru yok demisti. sonra artık cocuk kanli ishal olunca alerji doktoru görsün dedi.
ama o doktora direk gidememistik. bize önce ürtiker liste verdiler acilde ve teşhis olmamasına rağmen antibiyotik, ishal kesici ilac ve kortizonlu pişik kremi verdiler. hiç birini kullanmadim.
alerji doktoru yerine biz çocuk gastroenteroloji doktoruna gittik bu arada. barsak etkilendiği için o da bakabiliyodu bizim alerji tedavisine.
bizim cocukta proktokolit varmış. diyetle çözdük. öncelikle tüm sebzeler serbestti. alerjik meyveler yasakti. süt ve süt ürünleri yumurta balık tavuk kırmızı et hepsi yasakti. dışardan alinan paketli herşey de yasaktı.
çocuğa Özel mama yazdilar kilo kaybi olursa diye. alerjik bebek de en çok görülen şey kilo kaybi ya da kilo alamama alt sınırlarda alma oluyo çünkü.
iki üç hafta bu şekilde diyet yaptık. sonra yavaş yavaş diyeti açtık.
alerjik çocukta bazı şeyler vardır mesela
geçmeyen pişik
kolik bebek olma
gece sürekli ağlama
karin ağrısı veya bitmeyen gaz sancısı
hırıltı nefes
burun tıkanıklığı
huzursuzluk
gibi bı sürü sey var aklımda bunlar kalmis
çocuğa yapılan testte alerji pozitif cikarsa kesin alerjisi var demektir, ama test negatif cikarsa alerjisi yok diyemeyiz alerjisi kanda cikmiyo olabilir. o yüzden test yapmamislardir daha ufak çünkü.
onun dışında kesin teşhis konmadan bence verilen her ilaci kullanma bebeğine. bu aralar en çok ne yedin mesela onu düşün. yemeklik kabak en güvenilir sebzelerden biridir. ama benim alerjim var kabağa oğluma da geçmiş ona kabak verince alerji oluyo. o yüzden buna yoktur diyemeyiz. bazi bebekler muz patates bulgura falan da alerji gösterebiliyo.
bide unutmadan uzun süre bı yiyeceği yemeyip tekrar yersen alerji gelisebilir. mesela yoğurt süt uzun süre yemedin diyelim sonra sen bunu birden yersen sütle bebege geçince bebek bunu tolare edemeyebilir.
sen aklına takilanalari sor kuzu bana. bildiğim kadarıyla cevaplayim.
ama her alerji ve her bebek kendine özeldir mutlaka iyi bi doktor bulup ona goturmelisin. tedavi standart olmuyo hep farklı farklı. bizimki proktokolit olduğu için diğerlerini de pek bilmiyorum.
en önemli şey gözlem bebek alerjisinde. senin bebeğini çok iyi gozlemlemen lazim. doktora en çok bu yardımcı oluyo çünkü.
Canım çok teşekkür ederimmm ❤ bende yediğim birşeyden olduğunu düşünüyorum süt ve süt ürünleri özellikle. Tamamen kestim yemiyorum 2 gündür . Çocuk doktoru Hiç bi test yapmadan mı çocuğa bu ilaçları verdiler diye kızdı. Kan idrar verdik. Sonuçta öyle çok büyük bi enfeksiyon hastalık vs yok dedi ama bitanesi üst sınırın biraz üstünde çıkmış alerji yani. Damla verdi kaşıntısı için. Herşeyini sabun şampuan deterjan değiştir anti alerjenik kullan fazla şampuanda kullanma saf suyla yıka dedi. Biz burdan ne olduğunu bilemediğimiz için şunu bunu yeme diyemiyorum sana onun için büyük hastanelerden birine götür alerji bölümüne 10 gün sonra orda ne olduğu çıkar dedi. Şampuan sebamedi aldım normalde dalin kullanıyordum. Bebek yağı ve kıyafetleri için deterjan araştırıyorum şuan. Yüzünde de çıkmaya başladı
Yorumlarını dikkate alıcam çok teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun canım. Benim kızımda da egzama var. Yüzü boynu kolları hep döküyor. İlaçlar geçirdi çok şükür. Ama yüzüne yiyecek bir şey değsin hemen kabarıyorCanım çok teşekkür ederimmm ❤ bende yediğim birşeyden olduğunu düşünüyorum süt ve süt ürünleri özellikle. Tamamen kestim yemiyorum 2 gündür . Çocuk doktoru Hiç bi test yapmadan mı çocuğa bu ilaçları verdiler diye kızdı. Kan idrar verdik. Sonuçta öyle çok büyük bi enfeksiyon hastalık vs yok dedi ama bitanesi üst sınırın biraz üstünde çıkmış alerji yani. Damla verdi kaşıntısı için. Herşeyini sabun şampuan deterjan değiştir anti alerjenik kullan fazla şampuanda kullanma saf suyla yıka dedi. Biz burdan ne olduğunu bilemediğimiz için şunu bunu yeme diyemiyorum sana onun için büyük hastanelerden birine götür alerji bölümüne 10 gün sonra orda ne olduğu çıkar dedi. Şampuan sebamedi aldım normalde dalin kullanıyordum. Bebek yağı ve kıyafetleri için deterjan araştırıyorum şuan. Yüzünde de çıkmaya başladı
Yorumlarını dikkate alıcam çok teşekkür ederim
Ay valla canim cektiElindeki sebzeleri doğra yarim ay şekilde,
Sonra tepsiye yağlı kağıt ser
Sebzeleri üstüne dök ama binerler tam kalsın hatta biberleri bir yarım saat sonra ekle.
Üstüne sıvı veya zeytin yağ gezdir. Tuz ve istediğin baharatı koy
200 derecede fırına ver.
Kıymayı da çıkar buzluktan açılınca soğanla salçayla ve domates suyuyla kavur.
Sebzelerin kızarınca kıymayı üstüne gezdir.
Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?