Düzenli Evimiz & Hayatımız

Günaydın kızlar, hayirli bereketli haftalar olsun inşallah
Ödevi aldım Negoo, dün biraz toparladım Ayakkabılıgi ama bugün tam ayıklama yapmam lazım.
Birazdan ütü yapacağım, dün ödevleri yapamadım dün öğlenden beri oturma grubu bakıyoruz, koltuğun ayağı kırıldı diğer koltuklarda da sorun vardı. Şimdilik böyle kullanıyorum bakalım, bunu da taşınabiliriz diye erteledik.
Bu haftasonu ne iş yapabildim ne de dinlenebildim

Günaydın bugün en çok ben iş yapacağım hatta aşure yapacağım kaç gündür herüfüm istiyor dün de yoğundu ama çoğunluğu dışardaydı ayın 15i diye alışverişe çıktık köye giderken mutfağı boşaltmıştık uzun kalacağız diye bi iki parça da bebeğe bir şeyler aldık Allah sıfırdan alanlara yardım eylesin şu iki gün evi güzelce paklasam Çarşamba günü pazar var kışlık hazırlıkları yapmak istiyorum doğum sonrası için de kolaylık olsun diye

Kışlık için ;

-Menemenlik domates
-Kırmızı biber turşusu
-Kıl biber turşusu
-Fasülye
-Dolmalık biber (dondurucuya)
-semizotu, kişniş ( (çorbalar için)

var aklımda dondurucumda yer olsa şeftali de koymak isterdim de

Nego Sivas’la Erzurum aynı hemen hemen biber patlıcan kuruttun mu hiç ? Ben bi kere biber denedim biberler alttan çürümüştü vazgeçmiştim şu sıra da hava yağmurlu kurur mu sence risk alsam mı ?

Geçen gün yazmıştı biber diye.
Şeftali konservesi olabilir

Kizmizi biber turşusu nasıl oluyor kapya biber mi?

Günaydın kızlar
Kışlık hazırlık ben de yapmak istiyorum ama geçen sene kapaklarım hep attı korkuyorum.

Ajvar sos
Melemen
Közlenmiş patlıcan
Karışık turşu
Falan kurmuştum geçen sene. Çoğu bozulmuştu. Bir sürü emeğim çöpe gitmişti.

Ajvara üregimi bıraktım

Kapaklarını yenilemiş miydin canım ? Ben de bi sene fasülye yapmıştım çöpe gitmişti geçen yıl kapakları yenileyerek menemenlik yaptım şükür hiç açılma olmadı

Kapaklarını yenilemiş miydin canım ? Ben de bi sene fasülye yapmıştım çöpe gitmişti geçen yıl kapakları yenileyerek menemenlik yaptım şükür hiç açılma olmadı
Kapakları şoktan almıştım canım. Paşabahçe değildi. Ondan sanırım. Normalde hep paşabahçe kullanıyorum yeniliyorum aynen kapağı ikinci kez kullanmam alüminyum aşınıyor çok zararlı.

Günaydın negoo günaydın kızlar
Ödevi aldım ihtiyacım vardı zaten

Kapakları şoktan almıştım canım. Paşabahçe değildi. Ondan sanırım. Normalde hep paşabahçe kullanıyorum yeniliyorum aynen kapağı ikinci kez kullanmam alüminyum aşınıyor çok zararlı.
Ay geçen sene bizim takımda Ela var o da BİM’den almıştı onun da çoğu atmıştı kapakları bir sürü şeyi bozulmuştu ben dün şoktan Paşabahçe aldım 55 kuruştu inşallah atmaz dondurumda yer yok doğum için bir şeyler koydum, koyacağım çoğu şeyi kavanoza koymak niyetim bu yıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…