Çok güzel yaaaa her hafta bir odayı yapmakOdak noktası
1. hafta : Mutfak ✔
2. hafta : Yatak odası ✔
3. hafta : Salon ✔
4. hafta : Oturma odası ✔
5. hafta odak noktası : Tekrar mutfaktan mu başlayalım yoksa banyo mu olsun?
15-22 Kasım arası yapacak odak noktası.
Bilmeyenler için yazıyorum bir hafta boyunca dip köşe düzenlenip temizlenecek odak noktası
@malii
@Bonus
@Lices_s
Feslegen Kokulu Nane
@beybisi35
H hasbeenandgone
@Limonsuzzcay
ladymadyninablasi
Gonulmeyvesi
@Ayiyogi
@Casper25
@Libas7
@Lavinya Lavinya
@wisne83
@terliksi06
@Delft
@Kestanesekeriiim
@Efser
@BUSR4
@Numanayse
Kmsl Hnd
@Dilos06
@O1deren87
@Nur1835
@_Marla_
Nevresimimi dün değiştirdim16 Kasım Ödevi
Nevresim değiştirmek
Kalorifer peteklerinin yüzünü silmek
Etiket yaptığım halde uğramayanlar var, onları çıkarıcam ✂✂✂
@malii
@Bonus
@Lices_s
Feslegen Kokulu Nane
@beybisi35
H hasbeenandgone
@Limonsuzzcay
ladymadyninablasi
Gonulmeyvesi
@Ayiyogi
@Casper25
@Libas7
@Lavinya Lavinya
@wisne83
@terliksi06
@Delft
@Kestanesekeriiim
@Efser
@BUSR4
@Numanayse
Kmsl Hnd
@Dilos06
@O1deren87
@Nur1835
@_Marla_
Ayyyyy en sevdiğim ödevvvvvvv16 Kasım Manevi Ödev :
Bir kahve yapalım, güzel bir müzik açalım, 10 dk da olsa kendimize zaman ayıralım, sadece kendimiz olsun aklımızda
@malii
@Bonus
@Lices_s
Feslegen Kokulu Nane
@beybisi35
H hasbeenandgone
@Limonsuzzcay
ladymadyninablasi
Gonulmeyvesi
@Ayiyogi
@Casper25
@Libas7
@Lavinya Lavinya
@wisne83
@terliksi06
@Delft
@Kestanesekeriiim
@Efser
@BUSR4
@Numanayse
Kmsl Hnd
@Dilos06
@O1deren87
@Nur1835
@_Marla_
Ohh mis olsun her yerSelamlar herkese günaydın
Bugün yine deli gibi temizlik yapma günüm
Ödev yapılacak ve tüm ev dip köşe temizlenecek
Önce kahvaltı
Bu arada aldığım 3 kiloyu vermeye çalışıyorum çok su içmekten tuvaletten çıkabilirsem yapacağım işlerimi
Gördüm de tabi ki yapmadım kız parmağım yaralı sargılı nasıl yapacaktım
Bu kadar üzülme çen ben sana başka ödev veririmNevresimimi dün değiştirdim
Kaloriferim yokkk
Hoş buldum okudum canım, çok gıcık bir durum yaşamışsın, benimde başıma geldi bir kaç kereHoşgeldin @Negohatun.☺ Musluk giderinden su aktığı için mutfakta iş çıktı bana. Başlamışken mutfağı temizleyeyim diyorum. Odak noktası mutfak olabilir.
Kendim için kütük gib uyumuşum hojam o sayılır mı16 Kasım Manevi Ödev :
Bir kahve yapalım, güzel bir müzik açalım, 10 dk da olsa kendimize zaman ayıralım, sadece kendimiz olsun aklımızda
@malii
@Bonus
@Lices_s
Feslegen Kokulu Nane
@beybisi35
H hasbeenandgone
@Limonsuzzcay
ladymadyninablasi
Gonulmeyvesi
@Ayiyogi
@Casper25
@Libas7
@Lavinya Lavinya
@wisne83
@terliksi06
@Delft
@Kestanesekeriiim
@Efser
@BUSR4
@Numanayse
Kmsl Hnd
@Dilos06
@O1deren87
@Nur1835
@_Marla_
AaaGördüm de tabi ki yapmadım kız parmağım yaralı sargılı nasıl yapacaktım
Şu yemek ve temizliği devretmeyi bize de öğret arkadaşımBugün bütün işleri eşime devredeceğim
Söyleyeyim de ödevi yapsın
Olur evladım olurKendim için kütük gib uyumuşum hojam o sayılır mı
Neskafemi içiyom şimcik
Sağol canım, eşimin traş bıçağına değdi, etin bir parçası gitti, daha iyiyim çok şükür. Çok kan aktı akşama kadar sargıyı açtıkça devam etti falanAaa
Neden?
Çok geçmiş olsun.
Sağolun hojamOlur evladım olur
Sağol canım, eşimin traş bıçağına değdi, etin bir parçası gitti, daha iyiyim çok şükür. Çok kan aktı akşama kadar sargıyı açtıkça devam etti falan
Hoş buldum canım
Vayyy süper bu
Hoş buldum canım
Günaydın canım yine bir sürü iş yapmışsın.
Geçmiş olsun mide rahatsızlığın mı var?
Hoş buldum canımaa özlemez miyim
Son zamanlarda bu platform da olsun, gerçek hayatta olsun bir şey dikkatimi çekiyor.
Şimdi malum düzen temizlik sayfası. İnsanlara temizlik yapıyorum, düzen yapıyorum deyince sanki kendine işkence ediyormuşsun gibi bakıyorlar, konuşuyorlar.
Kendimden örnek vereyim düzen çok önemli benim için, şimdi düzen önemli diye ben bütün günümü dolap içi vs düzenleyerek mi geçiriyorum sanıyor insanlar acaba???
Bırak yapma aman boş ver deniliyor ya, e kim yapacak bu işleri birde onu söyleseler keşkebiriken işler insanı daha çok yoruyor haberleri yok.
Öğlene kadar ev işini bitiren, gün içinde bol bol kitap okuyan, film izleyen, çay kahve keyfi yapabilen, çocuklarla oynayan, telefon de gezinen, hobileri ile uğraşan, dışarı çıkan bir insanım.
Temizlik mi ayyyy yazık ediyorsun bunu yaşlılığı da var deniyor, ağır işler yapılmadığı sürece, omurga sistemine zarar verilmediği sürece tam tersi işleyen demir pas tutmaz! Tam tersi bütün gün tembel tembel oturmaktır insanın sağlığını bozan.
Boş boş, bildiğiniz bütün gün bom boş oturduğum zamanlar ruhum kararmış gibi hissediyorum ben.
Ne zaman ki bir şeylerle uğraşsam kendimi dinç hissediyorum.
Sanırsınız sabahtan akşama kadar elimizde bez her yeri ovuyoruz. Öyle bir şey yok, hem kendimize hem evimize hem ailemize yetiyoruz, tüketerek bir fiil oturmuyoruz evde.
İçimden geldi yazdım
Ay ay ayyy ne kadar yararli bir konuuuuuu tam benlikkkkk yiginla is cocuk ve usengec ben icin benide yazinn benideeeeMerhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmıycam.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
Içim bir tuhaf olduOlur evladım olur
Sağol canım, eşimin traş bıçağına değdi, etin bir parçası gitti, daha iyiyim çok şükür. Çok kan aktı akşama kadar sargıyı açtıkça devam etti falan
Geçmiş olsun canımBelli bi rahatsızlığım yok ama sabahları midem yanıyor genelde
Hoş geldin aramızaAy ay ayyy ne kadar yararli bir konuuuuuu tam benlikkkkk yiginla is cocuk ve usengec ben icin benide yazinn benideeee
Ders çalışmak lazım.Şu yemek ve temizliği devretmeyi bize de öğret arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?