Düzenli Evimiz & Hayatımız

İyi akşamlar herkese, yeni oturdum ben de.Bilmem kaç makine çamaşır katlandı.Bebeğin çamaşırları,battaniyeleri ütülendi, çekmece boşalttım sildim hepsini yerleştirdim.İçim rahatladı resmen. Bimden battaniye almıştık kısa programda yıkandı, asıldı. Bebeğin kalın battaniyeleri de yıkanıp asıldı. Hastane çantasını yıkayacağım bu akşam sabahta inş.hazırlayıp ayırdıklarımı yerleştiririm. Bikaç eksik var ama olsun alınınca eklenir. Boyadığımız dolap bitti vernik için 3 gün beklemece de.Yemeğe kıymalı makarna ve sebzeli mercimek çorbası yapı verdim.Bi de kek çırptım öğlen çay içtik. Dış kapıyı da mı boyasak diyoruz bağımlılık yapacak galiba.

Ne güzel hazırlıklar sağlıkla gelsin inşallah

Merhaba. Bugün siteye giremedim. Çok da mesaj birikmiş. Bugün yaptıklarımı yazayım, kız uyanmazsa geri dönüp mesajları okuyup yatacağım.

Yatağı topladım,
Bulaşık makinesini boşalttım,
Kahvaltı hazırlayıp, sonrasında mutfağı topladım,
Dün yıkanan çamaşırları topladım yerlerine yerleştirdim,
İki makina çamaşır yıkandı,
Akşam yemeği sonrası mutfağı topladım. Bugünüm böyle biraz boş geçti. Çocuk uyudukça da ben yatıp dinlendim.

Bugün bir de bornozları yıkayacaktım ama kaldı onlar. Hazır yıkamadan önce sorayım. Üç yıl önce almıştım, bambu-pamuk karışımı bornozlar. Beş altı yıkamadan sonra çok fazla sertleşip, pofudukluklarını kaybettiler. Yumuşatıcı falan da işe yaramıyor. Kaskatı kabuk gibi bir şey oldular. Yumuşar mı kumaşı acaba tekrar? Bir püf noktası var mıdır? Yoksa artık ömrü mü dolmuş? Gerçi benim bütün havlularım böyle oldu. Sırf bornozlar da değil.

Yumuşatıcı kullanıyomusun?

bambu havlu ve bornozla ilk kullanımda kendi sabunuyla yıkanıyor. eğer yikanmazsa sertleşiyomus.
ben yıllardır kullanıyorum hala yumuşak. bide arada makineye sirke koyuyorum deterjan gözüne o da çok iyi yumuşatıyo havlu ve bornozlari

mimesis yazmışsın zaten ya gözümden kaçmış

Bambu dedin ya belki sıcak yıkandıysa falan dokusu bozulmuş olabilir mi? Kurutucuya girebiliyorsa oda iyi olur
Yumuşatıcı kullanarak da denedim kullanmadan da ama bir fark gözlemleyemedim. Kurutucu konusunda bir fikrim yok Bonus makina olmadığı için. 30 ya da 40 derecede yıkıyorum hep aslında.

Aaa böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Satın alırken hiç bundan bahsetmemişlerdi. Sirkeyi yumuşatıcı gözüne koyup denemiştim, hiç deterjan gözüne koymadım. Sadece sirke ile mi yıkıyorsunuz deterjan koymadan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…