Düzenli Evimiz & Hayatımız

Sakın zorlama daha geçen sene benim kızım 4 çizemiyo diye ağlıyod şimdi çok güzel çiziyo küçük o tanısın yeter sonra çizse de olur.

Eğitim sistemimiz bi garip. 4 yaşında çocuk neden eve ödev getirir anlamıyorum

Zorlamiyorum hiç mesela 1in ustundeki cizgiyi duz yapıyor ama hiç karismiyorum israrla dogrusunu gosteriyorum sadece
Gecen sene aynı okulda farklı bir ogretmendeydi o odev gondermiyordu

Bizde fasikül var. Belli hangi harfe geçeceği. Aman zaten önemli olan çocuğun öğrenmesi. Tüm ödevi yapmak zorunda değil bence.
Bizimki de fasiküllü ama hece kitabı vs yardımcı kitaplarda var, sadece fasikülden ödev vermiyor sonuçta. Seninki zaten biliyormuş bildiği içinde sıkılır. Benimki yorulduğu için ve zorlandığı zamanlar da huysuzlanıyor. Öğrendiklerinde sıkıntı olmuyor onları keyifle yapıyor.

Birinci sınıfla kreş aynı durumda değil ki. Kreş de bende zorlamam ama birinci sınıfta öğrendiklerini nasıl pekiştirecekler ödevsiz? Tekrar yapılmazsa unutuluyor.
Okumayı yazmayı yeni öğreniyorlar ödeve karşı değilim aşırısına karşıyım.
Aşırı verilen durumlar da çocuğuna evde okuma ödev yaptırmayanlar yüzünden. Ben o bu ilgileniyor öğretmenle iş birliği halinde ilerliyor, bazıları yaptırmıyormuş onlar yüzünden yeni harfe de geç geçiyoruz, e o sürede benim çocuğum aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyor.
Annem iş yapıyor evde ödev yaptırmıyor diyenler varmış sınıfta.

Hafta sonu odev geliyor
Çizgi calismasi rakam boyama kesme falan
Bazen hafta içi de geliyor onlari yaptirmiyorum bile zaten cocuk sabahtan akşama kadar okulda az dinlensin diye
Ben de öyle düşünüyorum elbette öğrenir
Anaokulunda sayılıdır eve etkinlik getirmeleri benimkilerin. Sizinki çok fazlaymış ilginç. Soğur tabii o yaşta.

Geçmiş olsun. Geçer gibi yapıyor geçmiyor zaten maalesef.

Zorlamiyorum hiç mesela 1in ustundeki cizgiyi duz yapıyor ama hiç karismiyorum israrla dogrusunu gosteriyorum sadece
Gecen sene aynı okulda farklı bir ogretmendeydi o odev gondermiyordu
Hallettiniz mi sınıfta ki sorunu?

Sabah çocukların yatakları düzelttim
Wc yi çamaşır suladım
Kahvaltıya peynirli çubuk pişi, patates kızarttım, nar sıktım, sofrayı hazırladım
Makineye çamaşır attım
Bizim nevresimi çıkardım, yatak havalansın biraz
Az ödev yaptırdım, acayip gergindim dışarı gönderdim gelsinler öyle yaptırayım

Şimdi kahve suyu koyayım, çay da tam içmedim gerçi.
Kahvaltı sofrasını toplasam
Çamaşır assam vs vs vs

Geçmiş olsun ya

Aynı benimkide öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…