Şimdilik bir şey yok gibiVanilya bir şey yaptımı malum benim çoçuklarda alerji
Bende kendi nevresimlerime kulanıp deniyeyimŞimdilik bir şey yok gibi
2 ay önceki halimBu kim acabaaaa
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.www.instagram.com
Ruhuna gitsin amcamın inş.Kahvaltıda severdi babam. Birde mercimekli herle çorbası.
Kakırtlak deriz iç yağı eritip iyice kıtır hale gelen yerlerini de koyarlar düğürcek çorbasına, çok severdi o şekilde
Nego gaptanım ve tayfası (biz).
Pazılı çorba? Ayran çorbasına pancar doğrar annem o mu acaba?Ruhuna gitsin amcamın inş.
Daha bu sabah aklıma geldi dedim negoya sorim bizim köylü tanıdıklar pazılı bi çorba yapıyolar herleymiş siz nasıl yapıyosunuz diye. Şimdi okuyunca unuttuğumu hatırladım
Herle yeşil mercimekle yapılıyor, unu kavuruyorsun yeşil mercimekle pişen un çorbası yani. Üstüne soğan sokarıç deriz ondan döküyorsun, soğanı karamelize kavuruyorsun yani.Ruhuna gitsin amcamın inş.
Daha bu sabah aklıma geldi dedim negoya sorim bizim köylü tanıdıklar pazılı bi çorba yapıyolar herleymiş siz nasıl yapıyosunuz diye. Şimdi okuyunca unuttuğumu hatırladım
Pazılı çorba? Ayran çorbasına pancar doğrar annem o mu acaba?
O soğanı annem yeşil mercimekli hamurlu çorba yapınca koyardı babamın tarafından görmüş olabilir belki hiç bilmiyorum ama öyle yapardı daha güzel oluyo derdiHerle yeşil mercimekle yapılıyor, unu kavurıyorsun yeşil mercimekle piien un çorbası yani. Üstüne soğan sokarıç deriz ondan döküyorsun, soğanı karamelize kavuruyorsun yani.
Evet yarmayla yani kırık buğdayla yaptığımız ayran çorbası. Ayran çorbasına herkes koymaz pancar ben koymam mesela. Kuru fasulye, nohut katan da oluyor.Evet ayranlı yarma var içinde salçalı değil pazı doğruyolar. Aynı şehirde bile farklı olabiliyo demek.
O kıkırdakları da duydum ben birinden
Yeşil mercimekli hamurlu çorbanın adı da başkaO soğanı annem yeşil mercimekli hamurlu çorba yapınca koyardı babamın tarafından görmüş olabilir belki hiç bilmiyorum ama öyle yapardı daha güzel oluyo derdi
Off sivas değil de benim yengemler yapıyo ne ararsan var içinde bu yenmez diyosun ama nefis bişey oluyoEvet yarmayla yani kırık buğdayla yaptığımız ayran çorbası. Ayran çorbasına herkes koymaz pancar ben koymam mesela. Kuru fasulye, nohut katan da oluyor.
Onu bilmiyorumMesela dedemin köyünden birileri vardı aşure zamanı eklülaş diye bişey getiriyolardıNego tatlı değil ekşi olurdu o
Mumu detaylı anlatır misın ne icindi ?Yaptıklarımı yazayım da yattım sanmayın
Ev ve mutfak akşamdan topluydu
Yatakları topladım
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım
Tüm evi süpürdüm sildim toz aldım acayip tozlanıyor bu ara anlamadım gitti.
Yatak odasının perdesini yıkadım camını sildim
Çocuk odasının camını sildim
1 makine çamaşır yıkadım astım kurumuş az önce katladım yerlerine koydum
Banyo köpük oldu orasını detaylı sildim. Benşm sıvı deterjan neyime
Çöpleri attım
Yemek yaptım
Mum erittim camdan bardaklar koydum ilk güzel oldu sonra ortaları çöktütıpkı yaptığım kekler gibi oldu başka mum da yok öyle kalır artık
Yapacaklarım
Yemekten sonra mutfak duruyor orayı toplar
Evi toplarım
Kızımı uyuturum
Kesme çorbası bugün yaptımYeşil mercimekli hamurlu çorbanın adı da başkakesme çorbası, bacaklı çorba, sakalı çorba derler üç adı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?