Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kahvaltıda severdi babam. Birde mercimekli herle çorbası.
Kakırtlak deriz iç yağı eritip iyice kıtır hale gelen yerlerini de koyarlar düğürcek çorbasına, çok severdi o şekilde
Ruhuna gitsin amcamın inş.

Daha bu sabah aklıma geldi dedim negoya sorim bizim köylü tanıdıklar pazılı bi çorba yapıyolar herleymiş siz nasıl yapıyosunuz diye. Şimdi okuyunca unuttuğumu hatırladım

Pazılı çorba? Ayran çorbasına pancar doğrar annem o mu acaba?

Herle yeşil mercimekle yapılıyor, unu kavuruyorsun yeşil mercimekle pişen un çorbası yani. Üstüne soğan sokarıç deriz ondan döküyorsun, soğanı karamelize kavuruyorsun yani.

Son düzenleme:
Herle yeşil mercimekle yapılıyor, unu kavurıyorsun yeşil mercimekle piien un çorbası yani. Üstüne soğan sokarıç deriz ondan döküyorsun, soğanı karamelize kavuruyorsun yani.
O soğanı annem yeşil mercimekli hamurlu çorba yapınca koyardı babamın tarafından görmüş olabilir belki hiç bilmiyorum ama öyle yapardı daha güzel oluyo derdi

Evet ayranlı yarma var içinde salçalı değil pazı doğruyolar. Aynı şehirde bile farklı olabiliyo demek.
O kıkırdakları da duydum ben birinden
Evet yarmayla yani kırık buğdayla yaptığımız ayran çorbası. Ayran çorbasına herkes koymaz pancar ben koymam mesela. Kuru fasulye, nohut katan da oluyor.

O soğanı annem yeşil mercimekli hamurlu çorba yapınca koyardı babamın tarafından görmüş olabilir belki hiç bilmiyorum ama öyle yapardı daha güzel oluyo derdi
Yeşil mercimekli hamurlu çorbanın adı da başka kesme çorbası, bacaklı çorba, sakalı çorba derler üç adı var

Yaptıklarımı yazayım da yattım sanmayın
Ev ve mutfak akşamdan topluydu
Yatakları topladım
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım
Tüm evi süpürdüm sildim toz aldım acayip tozlanıyor bu ara anlamadım gitti.
Yatak odasının perdesini yıkadım camını sildim
Çocuk odasının camını sildim
1 makine çamaşır yıkadım astım kurumuş az önce katladım yerlerine koydum
Banyo köpük oldu orasını detaylı sildim. Benşm sıvı deterjan neyime
Çöpleri attım
Yemek yaptım
Mum erittim camdan bardaklar koydum ilk güzel oldu sonra ortaları çöktü tıpkı yaptığım kekler gibi oldu başka mum da yok öyle kalır artık

Yapacaklarım
Yemekten sonra mutfak duruyor orayı toplar
Evi toplarım
Kızımı uyuturum

Mumu detaylı anlatır misın ne icindi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…