Buzluk kokusu sinmesin diyeNeden çift poşet başkanım
evet çok ates yapiyor ...huy7nu degistiritor bazrnMenenjit rota var zaten onlari yaptirdim ama bu karma aşı dedikleri devlet aşısı cocugu mahvetti.
Bende çok kararsızdım bi ara aşı karşıtı sayfalara denk geldim otizmi tetikliyor vs diye. Ama yaptırdım yaptırıyorum da ya göze alamadım valla. Kuzenimin 3 çocuğu var 3.ye yaptırmadı hiç bir aşıyı 2 yaşında şu an.Kizlar bebegime 1 yasa kadar butun asilari yaptirdim ne bileyim ozel dahil tum asilari. Fakat 1 yaş aşısını yaptirmak istemiyorum. Bebegim her aşı sonrasi gelişim geriligi ne maruz kaldi. Onu toparlamak için hala mucadele ediyorum. Bir ara kafayi yedım otizm oldugunu bile düşündüm. Ama hep aşı sonrasi oldu bunlar. Komut almamaya algisi dusmeye basliyordu o sureclerde. Hala bazi konularda icim rahat degil o sebeple artik aşı olmasini istemiyorum. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Etrafınızda 1 yaş sonrasi aşı yaptirmayan var mi ? Ağır metaller bebekleri kötü etkiliyor diyen doktorlar da var. Kafam çok karışık. Şöyle konuşsa yuruse gelisimi ilerlese 5 yaş sonrasi yapsam olmaz mi ?
Anaaaa çok mantıklı hep kokuyor benim poğaçalarBuzluk kokusu sinmesin diye
iyiyim sukur canimÇok haklısın canım bence ben okb liyim her şeye yetişmeye çalışırken hiç bir şeye yetişemiyorum ya en çok da kendime biraz törpülemem bir şeyleri boş vermem gerek farkındayım
Allah razı olsun canım ? Sen nasılsın ?
benjm de dolabim daha once 2 kere bozuldu herseyi sımsıkı posetliyorum dolaptan koku gecmiyorBuzluk kokusu sinmesin diye
Inan baslarda bende psikolojiyi bozmustum aşıları eksik olmasin etmesin diye. Ama ne oldu her aşı sonrasi etkilenirdi zaten ama. Bu 1 yaş aşısı 9. Aya alindi ya o karma aşıdansonra cocugum kendinden gecti. 3 ay ismine donmedi sesi solugu kesildi sanki. Öyle emek verdim ki hala bazi dediklerimi anlamıyor bosluga bakiyor sanki.Özeli bilmem ama devletin yaptirdigi asilari eksiksiz yaptir canim.eksik doz olmasi tehlike yaratabiliyor. Bizim bi yakin komsumuzun kizi önce felc kaldi sonra vefat etti daha 12 yaslarda falandi.doktorlar eksik aşisi var demisler ne kadar dogru bilemiyorum...
Hatta bende oglumun acaba eksik asisi varmi diye bir ara takinti bile yapmistim.ödüm kopuyordu biz sehir degistirmistik.arada kaynamismidir acaba diye.
Wvet canim tam olarak oyle oldu metal civa icerigi fazla oldugundan bazi bebeklere ters tepebiliyormus. Zaten 1 yaşa geldi 18 ay asilari ve 1 yastan da sadece su cicegi kaldi. Cok cok kararsizim.Özel aşılar hariç hepsini yaptırdım Jes. Bir dokuzuncu ay aşısı yapılmadı. Onda da 12.ayda yapılıyor zaten. Kızımda gelişimsel bir durum farketmedim ama her aşıdan sonra şiddetli olarak kustu hep. İlk yıl özellerle birlikte gerçekten çok fazla aşı var. Bir yaşından sonra aşı sayısı azalıyor.
Tam olarak anlayamadım ama aşıdan önce oğlun yapabildiği şeyleri aşıdan sonra
yapamamaya mı başlıyor?
Gitti heralde bende kalkim toplim 11 buçuğa biter
Benimde yegenlerimin 2 si olmadi suan 9 6 yaslardalar.Yaptırmayan bir tanıdığım var ama ben yaptırılması taraftarıyım.
Ates filan zaten en olasi seyler minik.evet çok ates yapiyor ...huy7nu degistiritor bazrn
seninki de gelisim geriligi mi var jes boy kilo persantilde iyi degil mi
Beni de bu dusunduruyor otizm egilimliyse hele yavrulari mahvediyor. Bu bilimsel kanitlanmis cunku metal fazlaligi otizmli cocuklara iyi gelmiyor.Bende çok kararsızdım bi ara aşı karşıtı sayfalara denk geldim otizmi tetikliyor vs diye. Ama yaptırdım yaptırıyorum da ya göze alamadım valla. Kuzenimin 3 çocuğu var 3.ye yaptırmadı hiç bir aşıyı 2 yaşında şu an.
Doktoruna söyledin mi aşıdan sonra böyle olduğunu yorumu ne merak ettim
zor karar doğrusu sürekli takip eden doktorunuzla konuşmanız lazım aşıdan sonra yaşadıklarınızı şu aşı karşıtı sayfalarda iyice insanın aklını karıştırıyorAtes filan zaten en olasi seyler minik.
Boy kilo sorunu yok gelisim dedigim bilissel psikomotor ve dil.
Aynen haftaya detayli konusacagim onunla. Icimdeki herseyi anlatacagimzor karar doğrusu sürekli takip eden doktorunuzla konuşmanız lazım aşıdan sonra yaşadıklarınızı şu aşı karşıtı sayfalarda iyice insanın aklını karıştırıyor
ya o dil psikomotor her cocukts ayni olmuyor mesela benin cocuklar ne kitap gordu ne egitimAtes filan zaten en olasi seyler minik.
Boy kilo sorunu yok gelisim dedigim bilissel psikomotor ve dil.
Simdi dedigini iyi anladim minik fakat otizm egilimliyse aşı daha kötü yapiyor. Zaten buna egilimi olmayan çocuklara etki bile etmez. Misal bizler tum asilari olduk gayet saglikliyiz.ya o dil psikomotor her cocukts ayni olmuyor mesela benin cocuklar ne kitap gordu ne egitim
aldiklari oynadiklari en bilgi verici sey sekilli yapboz oyuncakti
mesela 2. cocugun gelisimi gibi degildi diger coculalrin gelisimi ...
mesela benim uegen var 2.5 yasinda hala net sekilde anne baba demiyor ..o egitici kitaplari setleri vs bir gorsen
yani aşıdan da olmayabilir o acidan yazdim bunlari
Anlıyorum seni Jes. Tamamen aşı karşıtı değilim ama her aşıya giderken bi şüpheyle gidiyorum yine de ben. Diğer arkadaşların dediği gibi bazen fazla bilgiye (etrafta bilgi kalabalığı da mevcut doğru yanlış) maruz kalmak da insanın aklını karıştırıyor. İstersen detaylı olarak aşıdan önce doktorunuzla görüş. İçine sinmezse birkaç doktorla daha görüşürsün. 9.ay aşısını yaptırmak istemiyorum dediğimde aile hekiminin bir beni dövmediği kalmıştı.Wvet canim tam olarak oyle oldu metal civa icerigi fazla oldugundan bazi bebeklere ters tepebiliyormus. Zaten 1 yaşa geldi 18 ay asilari ve 1 yastan da sadece su cicegi kaldi. Cok cok kararsizim.
Abd de 1980 den beri kaldirilmis. Avrupa da 1970 sonrasi kaldırılmış. Sadece bizim ulkemiz ve afrika ulkelerinde yapiliyor.
Bunlar kafa karistirici. Asiyi yapan ulke kaldiriyor. Olaganustu durumlarda vurulacakmis sadece. Korfez savasinda askerlere vurmuslar onda da agir etki oldugu icin komple kaldirilmis.
Ben 9 u bile yaptirdim ama inan pisman oldum. Ne bileyim hayirlisi diyorum allahtan. Şuan dunya uzerinde su cicegi asisini sadece 3. Dunya ulkeleri yapiyor. Hani onlarin bizden ne eksigi var degil mi ? Onlar uretiyor zaten ellerinin altinda. Ne bileyim ya allahim dogru yolu gostersin inşallahAnlıyorum seni Jes. Tamamen aşı karşıtı değilim ama her aşıya giderken bi şüpheyle gidiyorum yine de ben. Diğer arkadaşların dediği gibi bazen fazla bilgiye (etrafta bilgi kalabalığı da mevcut doğru yanlış) maruz kalmak da insanın aklını karıştırıyor. İstersen detaylı olarak aşıdan önce doktorunuzla görüş. İçine sinmezse birkaç doktorla daha görüşürsün. 9.ay aşısını yaptırmak istemiyorum dediğimde aile hekiminin bir beni dövmediği kalmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?