Düzenli Evimiz & Hayatımız

Bende çok kararsızdım bi ara aşı karşıtı sayfalara denk geldim otizmi tetikliyor vs diye. Ama yaptırdım yaptırıyorum da ya göze alamadım valla. Kuzenimin 3 çocuğu var 3.ye yaptırmadı hiç bir aşıyı 2 yaşında şu an.

Doktoruna söyledin mi aşıdan sonra böyle olduğunu yorumu ne merak ettim

iyiyim sukur canim

supurge hic biseyi ayarlayamioz sen herseye yetismeye calisirken ben herseyi bosverdim mesela karin tokluguna yasiyorum denir ya aha da oyleyim sadece ve sadece uyumak istiyorum ama uyuyamiyorumda

yani senin tam tersin

Inan baslarda bende psikolojiyi bozmustum aşıları eksik olmasin etmesin diye. Ama ne oldu her aşı sonrasi etkilenirdi zaten ama. Bu 1 yaş aşısı 9. Aya alindi ya o karma aşıdansonra cocugum kendinden gecti. 3 ay ismine donmedi sesi solugu kesildi sanki. Öyle emek verdim ki hala bazi dediklerimi anlamıyor bosluga bakiyor sanki.

Wvet canim tam olarak oyle oldu metal civa icerigi fazla oldugundan bazi bebeklere ters tepebiliyormus. Zaten 1 yaşa geldi 18 ay asilari ve 1 yastan da sadece su cicegi kaldi. Cok cok kararsizim.

Abd de 1980 den beri kaldirilmis. Avrupa da 1970 sonrasi kaldırılmış. Sadece bizim ulkemiz ve afrika ulkelerinde yapiliyor.

Bunlar kafa karistirici. Asiyi yapan ulke kaldiriyor. Olaganustu durumlarda vurulacakmis sadece. Korfez savasinda askerlere vurmuslar onda da agir etki oldugu icin komple kaldirilmis.

Beni de bu dusunduruyor otizm egilimliyse hele yavrulari mahvediyor. Bu bilimsel kanitlanmis cunku metal fazlaligi otizmli cocuklara iyi gelmiyor.

Bende yaptirdim kizlae bilir hatta kendimi deli.etmistim gunleri geciyor diye. Ama iste bu ihtimal ve yavrumun verdigi tepkiler beynimi kemiriyor.

Doktor tepkiler normal diyor zaten sürekli, bu ay bakalim ayrintili konuşacağım

Ates filan zaten en olasi seyler minik.

Boy kilo sorunu yok gelisim dedigim bilissel psikomotor ve dil.
zor karar doğrusu sürekli takip eden doktorunuzla konuşmanız lazım aşıdan sonra yaşadıklarınızı şu aşı karşıtı sayfalarda iyice insanın aklını karıştırıyor

Ates filan zaten en olasi seyler minik.

Boy kilo sorunu yok gelisim dedigim bilissel psikomotor ve dil.
ya o dil psikomotor her cocukts ayni olmuyor mesela benin cocuklar ne kitap gordu ne egitim
aldiklari oynadiklari en bilgi verici sey sekilli yapboz oyuncakti

mesela 2. cocugun gelisimi gibi degildi diger coculalrin gelisimi ...

mesela benim uegen var 2.5 yasinda hala net sekilde anne baba demiyor ..o egitici kitaplari setleri vs bir gorsen

yani aşıdan da olmayabilir o acidan yazdim bunlari

Simdi dedigini iyi anladim minik fakat otizm egilimliyse aşı daha kötü yapiyor. Zaten buna egilimi olmayan çocuklara etki bile etmez. Misal bizler tum asilari olduk gayet saglikliyiz.

Anlıyorum seni Jes. Tamamen aşı karşıtı değilim ama her aşıya giderken bi şüpheyle gidiyorum yine de ben. Diğer arkadaşların dediği gibi bazen fazla bilgiye (etrafta bilgi kalabalığı da mevcut doğru yanlış) maruz kalmak da insanın aklını karıştırıyor. İstersen detaylı olarak aşıdan önce doktorunuzla görüş. İçine sinmezse birkaç doktorla daha görüşürsün. 9.ay aşısını yaptırmak istemiyorum dediğimde aile hekiminin bir beni dövmediği kalmıştı.

Ben 9 u bile yaptirdim ama inan pisman oldum. Ne bileyim hayirlisi diyorum allahtan. Şuan dunya uzerinde su cicegi asisini sadece 3. Dunya ulkeleri yapiyor. Hani onlarin bizden ne eksigi var degil mi ? Onlar uretiyor zaten ellerinin altinda. Ne bileyim ya allahim dogru yolu gostersin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…