Düzenli Evimiz & Hayatımız

Nedense bende sevmem
Kücükken pazar günü nu düsununce ütünün buhar kokusu gelirdi burnuma

Nego öyle mi derdiiiiii
Evet bene kıyamaz dedim
Ayyy ben de sevmem. Cumaları ise çok severim küçüklükten aliskanlik sanirim ertesi gün tatildi cunku

Selizaycım doğum serüvenin zorlu geçmiş ama böyle devam etmeyecek
Bebeğin ailenize göz aydınlığı olsun, sağlıkla evinize götürmek nasip olsun. Kocaman adam olduğu günleri görün inşallah.

Çok çok zorlu bir ikiz doğum hikayem var benim de
Ben yüksek tansiyon ve gebelik zehirlenmesi sebebiyle çok erken doğurdum kızlarımı.
Tehlikeli ve zorlu bir doğumdan sonra 36 gün küvoz kapılarını aşındırdım.Her gün süt taşıdım. Ağlamaktan tükendim.
O günleri hem unutmak isterim, düşünmek istemem.
Hem de güzel kızlarıma nasıl zorluklarla kavuştuğumu hiç unutmamak, Allahın emanetlerinin kalplerini kırmamak için hep hatırlamak isterim.
Allahın takdiri her şey. Hayal ettiğimiz gibi olamıyor bazı şeyler.
Herkesin bebeği yanında, süslü odalar güzel şeyler mutluluklar yaşanırken ben iki bebek doğurmama rağmen elim kolum boştu.
Bunlar üzücü şeylerdi.
Ama olsun sonu güzel oldu.
Vardır bir hayır.
Siz de kavuşacaksınız
Allah bir daha da evladının sağlığı ile sınamasın inşallah.
Güzel ve sağlıklı günlerde büyütün analı babalı
Güzel haberlerini bekleriz.
Kendine iyi bak. Bol bol süt sağ, dua et ve pozitif ol.
Toparlan ki paşanız eve geldiğinde ona güzel bakabilesin.

Nedense bende sevmem
Kücükken pazar günü nu düsununce ütünün buhar kokusu gelirdi burnuma
Ayy Deren, yeminle aynı koku burnumda
Evet bene kıyamaz dedim

Ayyy ben de sevmem. Cumaları ise çok severim küçüklükten aliskanlik sanirim ertesi gün tatildi cunku
Aynından
Cuma benim de favorim. Küçüklükten, tatil diye.
Şimdi de öyle.
Tatil, eşim ve çocuklar evde olacak diye ufak çaplı bayram havaları yaşarım

Aaa en bi sevdiğim çok teşekkürler madam..
Bizim evin en sevilen favori çizgisiydi.
Tabi bi de şirinler var oğlum şimdi izliyor onu da alıştırdım Tinimini
Bugün diyor ki anne bu şirin baba neden hiç ölmüyor ben her izlediğimde var.Yaşlı ya ondan dedi
Bi de huysuz şirin vardı bilir misin?
Bu da herşeyden nefret ediyorum diyor.

Zorlu bi süreç yaşamışsın canım Allah yavrularını sana bağışlasın.
Torun verdikleri günleri de göstersin sana hayırlısıyla inş.

İyi geceler güzel kadınlar

Hiç bir iş yapmam diyen dilimi nedeyim
Sabah güzel kahvaltıyı hazırladım, sohbet muhabbet kahvaltı ettik, eşim dedi ki hazır bu gün evdeyim aylık alış verişi yapalım, saat 3 tü ... 4 de evden çıktık 7 de döndük. Yeminle savaştan çıkmış gibiyim, burada bir gross market var ama biz epeydir hafta sonu alış verişe çıkmamışız, listeyi tamamlamak için bildiğiniz engelli koşu yaptık yeminle cılkım çıktı gelelim yaptıklarıma

• Aldıklarımı yerleştirdim
  • Yerleştirdiğim her yeri sildim bakliyat dolabı, kiler dolabı, buzdolabı bilmem ne zibilyon tane kavanoz yıkadım
-Aldığım etleri amaçlarına uygun bölüp paketledim, buzluğa attım o arada buzluğu da düzenledim
-Yarına yemeğim olsun diye karalahana pişirdim
-Sofra kurup kaldırdım , tekrar mutfak topladım
-Ev kurmasına yardım ettiğimiz arkadaşa vereceğim yorgan, battaniye, havlular falan vardı dokunmaya korktuğum bazamın altını açtım. Vereceklerimi ayırdım, kalanları yeniden hurçladım, bazanın altını sildim, düzenledim bu sayede oradan kurtuldum.
-Mutfaktan da vereceklerimi ayırdım paketledim
-Boşalan hurçları yıkadım
-Bir makina daha çamaşır yıkandı

Bazanın altını açmışken anılarımı sevdim... Annemin babamın sakladığım eşyalarını, ölen oğlumun battaniyesini, tüylerini, mama kabını sevdim. Sanırım bu yüzden orayı açmak zoruma gidiyor, oğlumu öyle özledim ki, içim sızlıyor... Bu saat oldu daha yeni çay içeceğim, boğazımdaki yumru giderse gücümü toplayıp bir duş alacağım. Bu dünyadan bir oğul geçti can parçası, yürek sızısı ama iyi ki iyi ki.... Oy tuttu yine gevezeliklerim, iyi geceler canlar Allaha emanet olun

Ah canım, inşallah inşallah.

Bir şey soracağım, tansiyon durumun daha sonra normale döndü mü? Herhangi bir tedavi yapıldı mı?

Zorlu bi süreç yaşamışsın canım Allah yavrularını sana bağışlasın.
Torun verdikleri günleri de göstersin sana hayırlısıyla inş.
Amin teneffüs zili
Öyle güzel dua ettin ki...
Sana da nasip olsun arkadaşım

Bir şey soracağım, tansiyon durumun daha sonra normale döndü mü? Herhangi bir tedavi yapıldı mı?
Benim normalde tansiyonum hep düşük seyreder.
Ama ilk doğumum yüksek tansiyon sebebiyle oldu, ilginçtir...
Doğumdan sonra 2 gün gözlem altında kaldım, bırakmadılar.
Işıksız ve sessiz ortamda tuzsuz beslenerek hastanede tuttular beni. Düşünce çıkardılar.
Sonrasında 1 hafta tuzsuz beslenme diyeti verildi.
Bir de kan değerlerim düzelsin diye bazı kan hapları.
Pıhtılaşmam vardı, sulandırıcı kullandım gebelik boyunca zaten.

Başka birşey yapılmadı.
O zamandan beri de bir daha yüksek tansiyon problemi yaşamadım hatta. (8 yıl)
Sonra bir gebelik daha yaşadım, tekrar aynı şeyleri yaşama olasılığım vardı, biraz korku ve sık kontrollerle geçirdim o gebeliğimi de.
Çok şükür onu zamanında porblemsiz doğurdum
Hamdolsun 3 evladım var.

Sen de toparlanacaksın

Bence geçici bir durum Selizay kontrollerini bırakmayıp hiç takma derim.
Benim ilk gebeliğim de oldu son 2 ayı hep yüksek tansiyon sorunu yaşadım.
Bence senin ki tamamen stres kaynaklı.
Tuzsuz yemeye özen göster bu süreçte vucüt o tuzu zamanla atıyormuş zaten 1 ayda düzene giriyor tansiyon.
Bende çok stresli birşeyler yaşarsam tansiyonum çıkıyor.Onun haricinde kalıcı olmadı bende de şükür ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…