Düzenli Evimiz & Hayatımız

Birinin kitabını dinledim birinin fen sorularını dinledim yatma saatleri geldi yatak hazırlığı beni üzmedikleri için masal okudum uyumalarını bekledim.
Tam geçim okim derken yatağın üstüne attığım kurumuşlar aklıma geldi gittim onları katladım yerleştirdim.
Tam geçim okim derken yemekleri gördüm boşalttım kaldırdım.

Geçim okim artık sinir oluyorum mutfağın işi bitmedi bugün

Dikiş biliyorsan dikersin bi iki denemeye bakar çok pratik kalıplar var

Ay buradaki her biriniz çok iyisiniz maşallah hanımlar yaa.
Kiminin minik bebeğiyle kiminiz işi gücüyle, çocuklarıyla, kiminiz binbir türlü sıkıntıyla da boğuşsa gün boyu atom karınca gibi bir sürü iş kovalıyorsunuz.
Müthiş güç.
Allaha hamdolsun böyle bir kuvvet var içimizde.
Ve her biriniz değerlere değer veren dolu insanlarsınız ya buna da bayılıyorum...
Bu topiğe nasıl geldim neden geldim unuttum. İyi ki gelmişim

Çayımızı içtik tatlılarımızı yedik.
Eşim cips almış ama yemedim.
Mutfağı topladım. Makineyi çalıştırdım.
Şimdi biraz nette takılıp kitap karıştırıcam.
Kocam bey siyaset izliyor
Dizi film falan da yok.
Herkese iyi geceler

Motifi örmesi çok basitte bu kadar renk yapmak oyalayıcı.
Bende bir motif şal istiyorum bakalım
Baya renkli ve uyumlu yaptı bonus annem örgüde sahandir
Ben motifi de yapamam çift kişilik örtü zor bı de ,2 adet yaptı ablama. Ve bana bana daral gelmisti yaparken gördüğümmde

Baya renkli ve uyumlu yaptı bonus annem örgüde sahandir
Ben motifi de yapamam çift kişilik örtü zor bı de ,2 adet yaptı ablama. Ve bana bana daral gelmisti yaparken gördüğümmde
Maşallah gözlerine. Benim annemde öyleydi canım makine örgüsü gibi yapardı.

Haklısınız Cinsiyet, memleket, siyasi görüş, eğitim... vs üzerinden o kadar çok önyargılı düşünce var ki.
Yeni evlendiğimde ev yerleştirirken mutfakta oklavayı görüp eşimin ailesinden iki kişi "ne yapıyormuş ki bununla?" deyip gülüşmüşler. Herhalde onlara göre okumuş, çalışan ve yabancı olunca, oklava hamur açmak için kullanılmıyor.
Ya da memleketimi ve çalıştığımı duyup bütün parası kuaföre gidecek çalışsa ne olur diye laf edeni de duydum, beni hiç görmeden
Ama özellikle kadınlara yönelik kalıplar daha çok maalesef. Hele erkek ağırlıklı bir işte çalışıyorsan, hayatın kendini ispatlamaya çalışmakla geçiyor.

Amaan valla iş bitmiyor sürekli bir şey çıkıyor

Kesinlikle dikersiniz.
Kesinlikle el işi çok zevkli, ama ev çığrından çıkıyor, dikiş odamız olmayıp salonda dikince
Ben de eğitimini almadım, annemden gördüğüm kadarıyla ve kendi denemelerim diyeyim.
Çok ayrıntılı değilse hazır bir kıyafetin üzerinden kalıbını çıkarıp dikebilirim.
Burda kalıplarından çıkarıyorum genellikle, kışlık manto, yelek, etek, tulum, elbise, pantolon...sürüyle şey diktim oradan.
"Burda pratik dikiş" de çok basit şeyler var. Normal derginin dikiş okulu köşesi var, her ay bir kalıbı ayrıntılı anlatıyor, oradaki adımlardan manto diktim.

Bende öğrendim ama kursa giderken hamile olduğumu öğrendim kendimi çok veremedim.
Çokta ilerletemedim basit tamir yaparım.

Burda pratik çok güzel gerçekten

Aslında her güzelik dinde var tam anlamıyla anlasak ve yaşasak kimse üzülmez. Dinde erkek kadına yardım edemez kuralı, kadında çalışamaz yada çalışsın diye bir kural yok .Bunlara çok güzel iki örnek var.
Peygamber Efendimiz (sav) eşine ev süpürdüğü çocuklarla ilgilendiği .
Hz.Ayşe'nin (R.A) Ticaretle uğraştığı kaynaklarda mevcud.

Kültür bir milletin en kadim damarlarıdır kültüre sahip milletler en uzun ayakta kalan milletlerdir
Kültürler var olurken erkeğin ve kadının mutsuzluğu üzerine kurulmaz o düzene sahip çıkmak için kurulur.Yakın tarihteki atalarımız din ve kültürü birbiriyle sentezleyerek kendi menfaat ve dünyavi egolarını tatmin için kullandıkları için analarımızda bizi ayıpla günahla büyüttü bizde ayıp mı yoksa günah mının arasına sıkışıp malesef kaldık.

Erkek ve kadın eştir diyenler değiliz Neden mi ?çünkü ikimizde yarımız

Bir bütünü var etmek için var olmuşuz erkeğin eşit olmayan ruhunu kadın kadının eşit olmayan ruhunu erkek tamamlar tıpkı saattin içindeki dönen çark gibiyiz eğer ikimizinde eşit olsaydık dönen iki teker olup kıvılcım çıkarırdık saattin çalıştırmak için eksiği tamamlaya dişler olacak ki saatte çalışsın.

İnsan olmak!
Bir kadının zarif kalbine sığınmayı bir erkeğinde kalbinde Allahın birer emaneti olup korunmayı insanı değerlere sahip çıkmak olduğunu bilmektir.

Eksiksek her iki tarafta bütün olacak kalbine sahip çıkmalı

Son düzenleme:
Artık bu günü bitiriyorum şükürler olsun

-İşten sonra eşimle birlikte pazara gittik
- Dönüşte aldıklarımızı yerleştirdim, eşim balıkları ayıkladı, salatayı yaptım, sofrayı kurdum,pişirdim
-Mutfak toplandı, tezgah ciflendi, bulaşığı çalıştırdım
-Robota mutfağı süpürtüp,sildirdim
-Evi havalandırdım, limon kavurdum
-Çamaşır makinasının deterjan gözünü temizledim, kapağını ve üstünü de sildim
-Kitabımdan 30 sayfa okudum

Duş alıp, kızımı nazlayıp yatacağım nasipse, hepinize iyi geceler

Maşallah annenize.
Yetenek midir bilmem ama, çoğu öğrenmek sanırım. Ailemde kadın erkek işi ayrımı yoktu, erkekler de dikiş makinesi kullanabilirdi, ben de çocuklarıma öğrettim.
Annem çok hamarat, otoriter bir kadındı. Her işi öğretti bize, dantel, örgü, dikiş, kanaviçe hepsini yaptırdı. Bütün yazlarım hiç kullanmayacağım çeyizleri yapmakla geçti. Hala mutlaka kenarda bir el işim durur.
Bende öğrendim ama kursa giderken hamile olduğumu öğrendim kendimi çok veremedim.
Çokta ilerletemedim basit tamir yaparım.

Burda pratik çok güzel gerçekten
Sosyal medya hesabımdan diktiklerimi paylaşmasaydım foto atardım. Dur özelden atayım bir örnek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…