Düzenli Evimiz & Hayatımız

Yine anlamadan akşam oldu, yorgunum ama ev miss huzurluyum o yüzden. Deprem olmuş, geçmiş olsun hissedenlere, Rabbim korusun.

Yataklar toplandı
Kütüphane toplandı
Tüm evi süpürdüm ve sildim
İki banyoyu da detaylı temizledim
Üç makina çamaşır yıkadım, 4. Devam ediyor
Salondaki koltuk ve sandalyeleri süpürdüm, kılıflarını taktım, örtüleri serdim
Dolapta yemekler var ama hafta içi sıkışmayayım diye nohut pişirdim
Bulaşık makinasını boşalttım, porselenleri ve bardakları kaldırdım
Süpürgeyle robotu temizledim

Eşimin mesaisi yokmuş bugün az evvel geldi, bi çay keyfi yapalım dedi canıma minnet, çayın yanında biraz kitap okuyacağım şimdi. Tüm hastalara şifa diliyorum, hepimize huzurlu bir akşam olsun inşallah. JES nerelerdesin kuzum, nasılsın

Oy oy geçmiş olsun tekrardan

Hastalara şifa diliyorum depremi hissedenlere geçmiş olsun RABBİM cümlemizi korusun

Cumartesi işten geldim ve 14:00 evde işbaşı yaptım

ev havalandırdı yatak toplandı nevresim değişti
Çam.mak. 2 kez çalıştırıldı
ev süpürüldü silindi toz alındı
mutfak toplandı yemekler yapıldı
ocak detaylı silindi çaydanlık ciflendi
tezgah arası fayanslar tezgah silindi
lavabo ve mutfak bezleri çamaşır suyla yıkandı
kurutmaya çamaşırlar atıldı bitti .katlanıp yerlerine yerleştirildi (bir günde çamaşır işi bitti ne büyük nimet çok şükür)
namazlar kılındı 10 sayfa kuran okundu tesbihatlar çekildi

üst komşum umre yolculuğuna uğurlandı duygusallığım hat safhadaydı erkenden yattım

Pazar günü yaptıklarım
Bu gün sabah namazdan sonra uyudum iyi geldi
kahvaltı sonrası mutfak toplandı
ev havalandırdı yatak toplandı
banyo detaylı temizlendi wc lavoba duşakabin yıkandı Havlular değişti
ayakkabılık silindi hafta içi kullanılan botlar iç dış silindi havalanmasi için balkona bırakıldı
çelik kapı silindi Çöpler atıldı
ütü yapıldı
yemek yapıldı (hafta içi için)
namazlar kılındı 10 sayfa kuran okundu tesbihat çekildi
yemek yendi mutfak toplandı çay demlendi

Şimdi dinlenme zamanı
ALLAH'a emanet olun seviliyorsunuz

Kızlar hafta içi için yaptığınız yemekleri nasıl saklıyorsunuz konserve gibi mi yapiyorsunuz?

Kızlar hafta içi için yaptığınız yemekleri nasıl saklıyorsunuz konserve gibi mi yapiyorsunuz?
İki kişilik iki çeşit yapıyorum tencereye ile buzdolabına koyuyorum birşey olmuyor 3 akşam yetiyor bize (salata çorba pilav yada makarnayı günlük işten gelince yapıyorum)

Lavanta yağı saç diplerine yakasına montuna damlat kukriş kokuya gelmiyorlarmış

Oyy maşallah bayılıyorum seni okumaya

Kuzenim gitti Mekke de şu an çok duygusallı gerçekten

Çorbaları konserve yapıyorum
Sebze yemeklerini yarım pişiriyorum, tam pişmeden alıyorum ocaktan, yiyeceğimiz zaman tam pişiyor, zor pişen şeylerde uzun vakit lazım olduğu için onları tam pişirip koyuyorum hafta başı tüketiyoruz bir de ben yemeklerimi küçük tencerede iki kişilik yapıyorum, tek öğün yiyoruz bitiyor ısıtmıyorum yani. Yeni tip buzdolaplarında aslında çok detaya gerek yok, ısıt soğut yapmadıkça çok rahat bir kaç gün duruyor yemekler. Sadece içinde tavuk veya patates olan yemekleri bekletmiyorum, onlar aynı gün tüketiliyor

Hmm mantıklı. ellerine saglik canim

Oyy maşallah bayılıyorum seni okumaya

Kuzenim gitti Mekke de şu an çok duygusallı gerçekten
Ahhhh bonusummm nasıl bir güzel duygu anlatamam apartmandan çıkarken bavulunu gördüm komşumun orda koptum zaten uğurlama yeri bambaşka ahhhh oralar nasıl kimbilir

RABBİM isteyen herkese eşimle bana da tez vakitte nasip etsin aminnnnnn

İyi akşamlar insanlar
Bugun kahvaltıya annemlere gittik.
Ordan beraber yazlık eve gittik ektiğimiz soğanlara vs baktık.
Eve barka şöyle bir baktık geldik, pek soğuk
Ve malesef hiç yağış yok. Allah tez vakitte mevsimleri normaline döndürsün inşallah.
Eve geldik, yemek dışardandı.
Yarın okul günü, çocukları okula hazırladım.
Uyku vakti.
Sonra çay içip kendime geleyim.
Soğuk yordu ya da hasta olucam ya da yemek yiyince ağırlık çöktü bilmiyorum. İyi hissetmiyorum.
Bakalım yarın toparlanırım evvelallah.

Herkese iyi akşamlar.
Sağlık ve huzur dilerim herkesin evine

Geçmiş olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…