Düzenli Evimiz & Hayatımız

Renkli kalemler aldım kendimeeee
Bene de kullanabilir miyim en çok moru ama
Bandı çıkardım ruhsal olarak çok kötü oldum yaaa azaltarak baslicam sanırım offf

Bulasiklar yerleşti .
Bulaşık Makinesi boşaltıldı

Nedenini bilmiyorum ya yapamıyorum bu sigara konusunu off kendime kızıyorum
Canim kendine yüklenme. Eğer dayanamayıp bir tane içsen bile her şeyi mahvetmis her sey bitmis gibi dusunme kaldigin yerden devam et.. alışkanlıkları değiştirme konusunda mukemmelliyetci olmamakta fayda var.
Bir de onun yerine bir şey koymak ise yariyor gibi.. babam aklına geldikçe çay iciyordu mesela yıllar oldu birakali. Tabi ki o da çok zorlandi ilk zamanlar.

Benm rahmetli babam bı anda bırakmıştı bı daha da icmedi ... .
Mükemmelliğiyetci deglm olamadım da hiç bı zaman .sakız çiğniyorum ama bslli süre sonra yutuyorum otomatik olarak çocukluktsn beri ...

Çay da sevmem bilemedim ya yemek yedik mesela sonrasında içmedim
Banti çıkardım ama etkisi sürüyor sanırım kullanicam bantida

Mutfak dolaplarının yüzünü de silmiştim nasıl yazmam

Sorun kadınlarda değil aslında
Kapitalizme köküne kadar hizmet eden, hem dinini hem örfünü unutan erkeklerde
Artık ailesine bakmayı sorumluluk olarak görmeyen, evlenirken çalışan kadın arayan, boşandığında çocuğundan da boşanan tipler yüzünden aman diyoruz kadın çalışsın, erkeklerin şirazesi hepten kaydı çünkü. Ev kadınlığı üretmenin dik alasıdır aslında, parayla alınamayacak işler yapıyoruz mesele temizlik, yemek değil, insan yavrusu büyütüyor kadınlar. İçinde kadın olmayan ev ışımıyor, yaşamıyor ama öyle bir duruma geldik ki hakkımızı parayla almak zorunda kaldık. Ezme sömürme gasp etme düzeninden başka kaçışımız yoktu. Hayatı parayı veren düdüğü çalar moduna sokanlar utansın. Çalışmaktan asla pişman değilim ama başka türlü olabilirdi hayat. Eski nesli ezerek, haklarını gasp ederek, yeni nesli ayaklarının üzerine bas diyerek ziyan ettiler. Sıkışmış, arada kalmış kadınlar çıktı meydana, yazık oldu...

Herkes kendi hayatı penceresinden bakabiliyor maalesef
Paylaşım, ev hanımlarını iki gruba ayırırken, çalışan kadınlar 4. çantası için çalışan, çocuğu kreşte ve bakıcıda büyüyen, eşine bir bardak çayı vermeyi hizmetçilik olarak gören grup olarak nitelenmiş, diğer bir grup göremedim.
Ev hanımı olup çocuğunu kreşe veren, çanta sayısı 4+ olan, ... yok mudur?
Bence, en baştan kadınlar çalışan ve çalışmayan olarak ikiye ayrılmıyor.

Ama bu paylaşım sadece ev hanımlarıyla ilgili.
Çalışan-çalışmayan kadınlara yazılmış bir yazı değil. Kısacık yazı ve sadece ev hanımlığına bakışla ilgili
Çalışan kadınları gruplara ayırsa inanki hakkını teslim edebilecek bir kadındır yazarı.
Gücenmece olmasın.

Ev hanımı olup da çanta sayısını arttırmaktan başka bir derdi olmayanları da eleştirmiş zaten

Çok güzel bir noktaya değinmişsin
Çok katılıyorum

Çok güzel bir noktaya değinmişsin
Çok katılıyorum
Şu anda bdv de bir konu var, adam nafaka arttırımına itiraz ediyor, 1.300 lirayı çocuğuna yeterli görüyor. Şimdi bu kadın patron kahrı çekmesin ne yapsın, dava açsa aylar sürecek taş mı yesin çoluk çocuk mecbur verecek kreşe çalışacak yoksa kim istemez ki evladını kurabiye kokularıyla karşılamayı, ah hayat ...

Ah yaa. Bazı adamların babalığı boşanana kadar işte.
Herkes ister. Herkes ister kurabiye kokularıyla karşılasın, ister çalışsın ister çalışmasın ama 4. 5. 6. Çantasını alsın, her türlü imkanı olsun falan.
Ama bazı şeyler tamamen elimizde olmuyor işte.
Herkesin istediği gibi yaşayabildiği bir dünya olmasını isterdik. Ama olamazdı.

Selam canlar
Çay içiyoruz şimdi
Biraz olaylı bı kaç saat oldu yok yere gerginlkk oldu ki ben o kadar kabahatli deglm .. neyse nazar boncuğu olur
Çocuk yıkandı
Çamaşırları makineye attım
Çay bitsin banyoyu temizlicem
Yattıkları da da mutfağı yarın da odalair sil supur o kadar

Birden kesmek zorunda değilsin ki herkes bu yöntemle yapmak zorunda değil.

Atıyorum 10 tane içiyodun 3 e düşür öğün gibi.

öĞündeki 1 sigara vaktini geçiştirmek daha kolay olur kendini krize sokmakta eziyet gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…