Amin canim tubisim amiiinJES canım hakkinizda hayrlisi olsun inşallah üzme kendini herşey olacağına varır güzel kalplim herşey en iyisini hak ediyorsunuz eminim eşinde sende
Güzel günler sizle olsun
Hayat, yaşanmışlıklar seni bu yönden olgunlaştırmış.Eşim hep der ki ; kadın dışına erkek içine ağlar... Sen beni her incittiğinde kalbimde yeni bir yüküm oluyor yapma der... ne demek istediğini anlamam yıllar aldı. Kırmasın kimse kimseyi ölümlü dünya, çok ölüm gördüm tenefüs çok... takıldığımız şeyler o kadar küçük ki... Sabahları uyandığımda önce eşim nefes alıyor mu diye bakarım, sonra kedimi kontrol ederim hepimiz sağ salimsek tamamdır. Uğurlarım işe giderken, arkasından bakınca kalbim sıkışır akşama da görebilecek miyim diye bu gerçekle yaşıyoruz, tatlı yaşamak lazım hayat çok kısa, birbirimizden razı olup gidelim bu dünyadan, ahirette eşimi istemeye yüzüm olsun diye düşünürüm hep... Tabi ki karşılıklıdır her şey bana bunları düşündüren o, hiç incitmedi Rabbim iki cihanda razı olsun eşimden .... amaaannn beni böyle duygusala bağlatıyorsunuz valla gözüm yaşarıyor işteyim :)))))
Eminim O da ne yapması gerektiğini biliyordur ama yapısı gereği böyle davranıyor.Demedim kizlar birsey zaten o da cok uzgun, akşam geldi diyor bana surat yapiyorsun olmadik yere o kavga çıkarmaya calisti. Ben agzinin payini versem susardi belki. Benden tepki görmeyince afalladi sacmaladi ama susturdum.
Stresli üzülmüş anladim da ben susmusken bana patlamasina izin vermem cok dili uzuyorsa gitsin hakkini arasin dedim icimden.
Kararin ne diye sordum, gidip üstüne soracak neden vermediniz hakkimi ne eksigim vardi diye oda tatmin edici bir açıklama yapmazsa bir üste itiraza cikacak.
Dedim seni işinden ekmeğinden etmesinler sonra. Oda susamam bu bardagi tasiran son damla benim için dedi. Bende sen bilirsin dedim.
Ben hakliyim ve hakkim yeniyor işimden edecek olani da hakkimi yiyeni de allaha havale ediyorum helal etmiyorum hakkimi dedi. Muhtemelen yine işten yalamanin birinin verdiği akıl bu. Yoksa itiraza filan çıkacak biri degil.
Bende müdür çagirip neden itiraz ettin derse ya senle ugrasirsa dedim. Yok umurumda değil diyor.
Halkımızda hayırlısı kizlar. Hanginizin duasi kabul olur bilinmez ne olur dua edin. Bebeğimizin tedavisi masrafi çok, rizk elbet allahtan ama rabbim bu kötülere firsat vermesin inşallah
Ya iyilik merhamet egoist olmama hepsine eyvallah zaten sikayetci degilim. Ama hak bu ya insanin kendi hakkini savunmamasi benim nazarimda günah bile.Eminim O da ne yapması gerektiğini biliyordur ama yapısı gereği böyle davranıyor.
Bende de var bi taneBizimki de çok merhametli yine de bu temiz kalbini hiç kaybetme dedim bu akşam.
Eşimde beni çeken en büyük özelliği buydu ben Onun bu kadar birileri için çabalayan çok düşünceli masum tarafını seviyordum.Egoist,bencil,kibirli değiller ne güzel böyle insanlar etrafta daha çok elindekini kıymetini bil eniştemizi üzme.
Hakkınız da hayırlısı olsun inş.hakkını savunmalı bu konuda fikir isterse onu sorgulamaya teşvik et.Bu tavrın Onu düşündürecektir zaten.
Jes seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. Eşim de senin eşin gibidir. Ben de zamanında çok şeyler söyledim eşime, bu sebeple çok da kavga ettik. Gece yarılarına kadar çalışırdı, haftalık izin gününü bile kullandırmazlardı. Mesai ücretini de vermezlerdi. Özel sektördeyse eşin, iş verenler çok acımasız anında kapı orada diyorlar. Son çalıştığı yerde eşim hakkını aramaya kalktı ertesi gün çıkardılar işten. 6 ay işsiz kaldı. Burada yazmadım ama maddi manevi çok zor günler yaşadık. Hele bebek olunca durum bambaşka oluyor. Eşin de korkuyordur sesini çıkarmaya belki. Her konuda ben hep şuna inandım, herkesin hayatta bir zamanı var. Adaletin yerini bulmasında, güzel bir iş bulmada, feraha çıkmada... Aklına ne gelirse. O zaman geldiğinde her şey tıkır tıkır işleyecek, eşin hakkettiğini alacak inşallah. İçini ferah tut, destek ol jes eşine. Zamanında ben bunu yapamadım, çok yıprattı bizi.Kizlar benim bir derdim var eşimle kavga etmek istemediğim için size yazmak istiyorum.
Ya eşim az çok bildiğiniz üzere kendi halinde kimseye kötülüğü olmayan biri. Ha keza iş ortaminda da ayni sekilde.
Bunda 2 ay önce bir konuda hakkı yendi ses etmedi. 2 yillik adama onun terfisini verdiler. Neyse sonra allah sorsun hesabini dedik sustu buda zaten.
Şimdi de 2 ay sonra maaşa etki edecek bir durumda onun yerine 3 yillik adama vermişler notu.
Ben artık delirmek üzereyim elimi yumruğumu sıkacağım olmayacak. Ona hakarete varacak kavgaya girişecegim yine olmayacak.
Yüzüne gülüp arkasindan iş çeviren çevirene. Allaha havale ediyorum. 1 liranin hesabini yapiyorken biz bebegin egitimleri şu bu eksinin dibini gördük elalemin hile hurdasina oyununa geliyoruz.
Ben hayatim boyunca ne pahasina olursa hakkimi da yedirmedim yenildiginde susmadim da. Ama eşim öyle biri değil.
Ben yumrugumu dişimi sikmaktan bir hal oldum. Benden çekindiği içinde ayak üstü şimdi evden çıkarken söyledi ben delirdim ama o gitti bebekle parka.
Allah aşkına beni sakinleştirin onunla kavga edip malmi aptal mi embesil neden bunlara göz yumduğunu söylemek istiyorum ama bunu yapmak istemiyorum. Pislik bir insan konumuna düşmek istemiyorum.
Ama biktim artik konuşursam benimle ugrasirlar deyip bahane uyduruyor ama sustukça da hakki yeniyor. Yeter yıldım ben artık
Yok zaten size yazdigimda sakinlestim onlar gelene kadar da toparlamistim allahtan. Tek laf etmedim. Konustuk anlamaya calistim.Jes seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. Eşim de senin eşin gibidir. Ben de zamanında çok şeyler söyledim eşime, bu sebeple çok da kavga ettik. Gece yarılarına kadar çalışırdı, haftalık izin gününü bile kullandırmazlardı. Mesai ücretini de vermezlerdi. Özel sektördeyse eşin, iş verenler çok acımasız anında kapı orada diyorlar. Son çalıştığı yerde eşim hakkını aramaya kalktı ertesi gün çıkardılar işten. 6 ay işsiz kaldı. Burada yazmadım ama maddi manevi çok zor günler yaşadık. Hele bebek olunca durum bambaşka oluyor. Eşin de korkuyordur sesini çıkarmaya belki. Her konuda ben hep şuna inandım, herkesin hayatta bir zamanı var. Adaletin yerini bulmasında, güzel bir iş bulmada, feraha çıkmada... Aklına ne gelirse. O zaman geldiğinde her şey tıkır tıkır işleyecek, eşin hakkettiğini alacak inşallah. İçini ferah tut, destek ol jes eşine. Zamanında ben bunu yapamadım, çok yıprattı bizi.
Anlıyorum seni jes. Üzme kendini, eşin de üzülüyordur zaten belli etmese de. Bu dünyada kimsenin hakkı kimsede kalmıyor. Allah görüyor, biliyor. Haksız yolla elde edilen makam, mal, mülk kimseye fayda sağlamıyor. Yarın inşallah hakkını arar eşin ve güzel sonuçlarla karşılaşırsınız.Yok zaten size yazdigimda sakinlestim onlar gelene kadar da toparlamistim allahtan. Tek laf etmedim. Konustuk anlamaya calistim.
Durum ondan çok bağımsız maalesef. Hani susmasa dahi bunlar bir daha x in hakkini yemeyelim diyecek insanlar degiller.
Konuşma itiraza çıkma dedim ama o hakkimi savunacagim dedi. Tabi gazla mi dedi yoksa yarin fikri degisir mi bilemem.
Ne diyeyim şu geceyi sabaha kavusturan allah hak yiyen evladimizin rizkiyla oynama calisan herkese sorsun hesabini baska da birsey demiyorum.
Ben eşime kizsam da bagirsam da adamin elinde olan birsey degil ki, iyi ki düşünmeden sayip sovmedim iki uc soysuz yalakalariyla iş yapiyorlar bizimki gibi saflarin da hakkini yiyorlar.
Mimesis en cok neye üzülüyorum biliyor musun etini dişine takip calisir ne yap deseler yapar herseye kosturur. Nasil bir vicdansizlik bu 10 yillik calisan yerine kalkip 2 yillik eşimin yetistirdigi elemana yuksek not veriyorsun sen ya.
Allahim sen goruyorsun duyuyorsun Bu zalimlere yalakalara kul hakki yiyenlere firsat verme
Insallah canim inşallah rabbim hayırlısıni versin.Anlıyorum seni jes. Üzme kendini, eşin de üzülüyordur zaten belli etmese de. Bu dünyada kimsenin hakkı kimsede kalmıyor. Allah görüyor, biliyor. Haksız yolla elde edilen makam, mal, mülk kimseye fayda sağlamıyor. Yarın inşallah hakkını arar eşin ve güzel sonuçlarla karşılaşırsınız.
2. paragrafında yazdığın gibi, elinden gelecek bir şey yok. Muhattapları düşünse, hak ve adalet derdinde olsa zaten bunlar yaşanmazdı. İnşallah korktuğunuz gibi olmaz. İş yerinde huzur ve güven ortamı önemli. Rabbim hayırla neticelendirsinYok zaten size yazdigimda sakinlestim onlar gelene kadar da toparlamistim allahtan. Tek laf etmedim. Konustuk anlamaya calistim.
Durum ondan çok bağımsız maalesef. Hani susmasa dahi bunlar bir daha x in hakkini yemeyelim diyecek insanlar degiller.
Konuşma itiraza çıkma dedim ama o hakkimi savunacagim dedi. Tabi gazla mi dedi yoksa yarin fikri degisir mi bilemem.
Ne diyeyim şu geceyi sabaha kavusturan allah hak yiyen evladimizin rizkiyla oynama calisan herkese sorsun hesabini baska da birsey demiyorum.
Ben eşime kizsam da bagirsam da adamin elinde olan birsey degil ki, iyi ki düşünmeden sayip sovmedim iki uc soysuz yalakalariyla iş yapiyorlar bizimki gibi saflarin da hakkini yiyorlar.
Mimesis en cok neye üzülüyorum biliyor musun etini dişine takip calisir ne yap deseler yapar herseye kosturur. Nasil bir vicdansizlik bu 10 yillik calisan yerine kalkip 2 yillik eşimin yetistirdigi elemana yuksek not veriyorsun sen ya.
Allahim sen goruyorsun duyuyorsun Bu zalimlere yalakalara kul hakki yiyenlere firsat verme
Daha iyi canım halsiz halaNego anneciğin nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?