Düzenli Evimiz & Hayatımız

Hayat, yaşanmışlıklar seni bu yönden olgunlaştırmış.
Çok haklısın söylediklerinde bende çok duygulandım yazını okurken.
Allah sizi birbirinize bağışlasın dünyada ve ahirette beraber olmak nasip olsun inş.
Siz olmuşsunuz ya maşallah bir bedende iki ruh gibi

Eminim O da ne yapması gerektiğini biliyordur ama yapısı gereği böyle davranıyor.
Bende de var bi tane Bizimki de çok merhametli yine de bu temiz kalbini hiç kaybetme dedim bu akşam.
Eşimde beni çeken en büyük özelliği buydu ben Onun bu kadar birileri için çabalayan çok düşünceli masum tarafını seviyordum. Egoist,bencil,kibirli değiller ne güzel böyle insanlar etrafta daha çok elindekini kıymetini bil eniştemizi üzme.
Hakkınız da hayırlısı olsun inş.hakkını savunmalı bu konuda fikir isterse onu sorgulamaya teşvik et.Bu tavrın Onu düşündürecektir zaten.

Ya iyilik merhamet egoist olmama hepsine eyvallah zaten sikayetci degilim. Ama hak bu ya insanin kendi hakkini savunmamasi benim nazarimda günah bile.

Niye kendine zulüm etsin ki allah o akli iradeyi neden verdi haksizlik karşısında sussun diye mi. Beni bu delirtiyor iste.

Benim asla kafam kopsa hakkimi söke söke alırım bildiğinden çekiniyor konuşmaya ama her konuda da tek guvendigi ben oldugum için de açıyor her derdini. Sonunda benden firca da yese biliyor herşeyi dayanamayip gelip anlatiyor.

Ben eşimi evladim yeri geliyor cocugum gibi seviyorum ona yapilan haksizlik bana yapilmis gibi deliriyorum. Şükür bugün kendimi tutabildim tek şey demedim laf etmedim ona.

Senin dedigin gibi sadece sordum ve ona fikri sonunda karşılaşacaği durumlari ihtimalleri merak ettim oda anlatti.

Bakalim yarin ne olacak işe gitsin de. Hakkinda hayirlisi olsun. Allah kalbindeki merhameti iyiliği önüne getirsin ne diyeyim bende eş olarak dua edeceğim elden başka sey gelmiyor suan.

Jes seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. Eşim de senin eşin gibidir. Ben de zamanında çok şeyler söyledim eşime, bu sebeple çok da kavga ettik. Gece yarılarına kadar çalışırdı, haftalık izin gününü bile kullandırmazlardı. Mesai ücretini de vermezlerdi. Özel sektördeyse eşin, iş verenler çok acımasız anında kapı orada diyorlar. Son çalıştığı yerde eşim hakkını aramaya kalktı ertesi gün çıkardılar işten. 6 ay işsiz kaldı. Burada yazmadım ama maddi manevi çok zor günler yaşadık. Hele bebek olunca durum bambaşka oluyor. Eşin de korkuyordur sesini çıkarmaya belki. Her konuda ben hep şuna inandım, herkesin hayatta bir zamanı var. Adaletin yerini bulmasında, güzel bir iş bulmada, feraha çıkmada... Aklına ne gelirse. O zaman geldiğinde her şey tıkır tıkır işleyecek, eşin hakkettiğini alacak inşallah. İçini ferah tut, destek ol jes eşine. Zamanında ben bunu yapamadım, çok yıprattı bizi.

Bugün;
Nevresimi değiştirdim, yıkandı,
Bulaşık makinasını boşalttım,
Kızıma ve kendime kahvaltı hazırladım,
Kahvaltı sonrası mutfağı topladım, elde yıkanacakları yıkadım,
İki makina çamaşır yıkandı,
Yemek yaptım,
İki sefer mutfağı süpürdüm,
Akşam yemeği için masayı hazırladım, topladım,
Duş aldım,
Valizi düzenledim,
Kuruyan çamaşırları topladım, bizimkileri valize koydum,
Oyuncakları, kitapları topladım

Yok zaten size yazdigimda sakinlestim onlar gelene kadar da toparlamistim allahtan. Tek laf etmedim. Konustuk anlamaya calistim.

Durum ondan çok bağımsız maalesef. Hani susmasa dahi bunlar bir daha x in hakkini yemeyelim diyecek insanlar degiller.

Konuşma itiraza çıkma dedim ama o hakkimi savunacagim dedi. Tabi gazla mi dedi yoksa yarin fikri degisir mi bilemem.

Ne diyeyim şu geceyi sabaha kavusturan allah hak yiyen evladimizin rizkiyla oynama calisan herkese sorsun hesabini baska da birsey demiyorum.

Ben eşime kizsam da bagirsam da adamin elinde olan birsey degil ki, iyi ki düşünmeden sayip sovmedim iki uc soysuz yalakalariyla iş yapiyorlar bizimki gibi saflarin da hakkini yiyorlar.

Mimesis en cok neye üzülüyorum biliyor musun etini dişine takip calisir ne yap deseler yapar herseye kosturur. Nasil bir vicdansizlik bu 10 yillik calisan yerine kalkip 2 yillik eşimin yetistirdigi elemana yuksek not veriyorsun sen ya.

Allahim sen goruyorsun duyuyorsun Bu zalimlere yalakalara kul hakki yiyenlere firsat verme

Anlıyorum seni jes. Üzme kendini, eşin de üzülüyordur zaten belli etmese de. Bu dünyada kimsenin hakkı kimsede kalmıyor. Allah görüyor, biliyor. Haksız yolla elde edilen makam, mal, mülk kimseye fayda sağlamıyor. Yarın inşallah hakkını arar eşin ve güzel sonuçlarla karşılaşırsınız.

Insallah canim inşallah rabbim hayırlısıni versin. bakalim mevlam neyler neylerse güzel eyler

Günaydın canlar

Akşam erken uyudum gelemedim :) işler güçler tamam

-İşten sonra mutfağa girip yemeği hazırladım
-Mutfağı,holü ve banyoyu robota süpürttüm
-Sofra ve mutfak toplandı
-Sebzeliği ayıklayıp temizledim bugün pazarım var, buzdolabının kapaklarını da sildim elim değmişken

Sabahta sadece kahvaltıları hazırlayıp çöpleri attım, sırtım tutulmuş bir iş yapmadım, gelirken kedileri besledim, şimdi işteyim, güzel bir gün olsun inşallah

Günaydın. Kar yağmış şükür
2. paragrafında yazdığın gibi, elinden gelecek bir şey yok. Muhattapları düşünse, hak ve adalet derdinde olsa zaten bunlar yaşanmazdı. İnşallah korktuğunuz gibi olmaz. İş yerinde huzur ve güven ortamı önemli. Rabbim hayırla neticelendirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…