Düzenli Evimiz & Hayatımız

İnşallah teneffüs, tekrar çok teşekkür ederim

Aklıma geldikçe dua ediyorum, Allah kalıcı şifalar versin eşine.
İnşallah bu günler geçecek, ailece hepinize güç kuvvet dilerim
Allah razı olsun, yüreğinize,ağzınıza sağlık. Çok çok teşekkür ederim. İnşallah Allah ın izniyle iyileşecek eşim. Allah sizlere, herkese sağlık versin.

Hello kızlar!
Ay bi kendimi toplayamadım.
Günlerdir annemlerde misafir kuzenim olunca, gecelerce uyumadık, gündüzleri de çoluk çocuk aktif olunca bünye yoruldu.
Hamdolsun hasta falan olmadık ya o yeter.

Geldiğimden beri çamaşır yıkıyor düzen tutturmaya çalışıyorum.

Sabah işlerini yaptım, geç kalktık.
Kuruyan çamaşırları yerleştirdim.
Nevresim değiştirdim, yıkadım.
Ortalığı süpürdüm.
Etrafı topladım.
Yemek hazırlığı yaptım.
Ufak tefek isimsiz işler yaptım ne bileyim işte.
Wc yıkadım.
Toz aldım.
Çocuklarla ilgileniyorum vs

Öyle bi değişik hallerdeyim.
Şimdi oğlanımı uyuttum.
Bir kahve içeyim kafam çalışsın bakalım ne etsem napsam diye düşünüyorum.
İbadet planlaması da yapamıyorum regl halindeyim. Öyle bi boşlukta gibiyim
Neyse bakalım hayrolsun.
Kar yağıyor arada ona seviniyoruz işte.
Şükür diyelim

Selam canlar dün yapamadıgim mutfağı şimdi yaptım
Yataklar toplandi
Ev süpüruldu havalandi
Çamaşır yıkandı asıldı
Yenisi yıkanıyor
Kuruyan camasirlar katlandı yerleştirildi
Mutfak dolapları silindi
Ocak fırın davlumbaz silindi
Ocak gözleri demirleri yıkandı
Dolap çekmece içleri düzenlendi
Çorba ve pilav yapıldı
Buzdolabı içindekiler yıkandı içi dışı silindi
Masa ve sandalyeler silindi
Mutfak yeri halısı kaldırıldı süpüruldu silindi
Tezgah lavabo tezgah arası çamaşır suyu ile silindi
Bulaşık Makinesi boşaltıldı
Bugünlük bu kadar çok yormadan kendimi yapıyorum
Yarın sabah hastane işleri var
Odalari ve banyoları yaparim
Ve kahve saati

Eklentiler

• 1675254010844310059657002189819.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 40
Kizlar benim bir derdim var eşimle kavga etmek istemediğim için size yazmak istiyorum.

Ya eşim az çok bildiğiniz üzere kendi halinde kimseye kötülüğü olmayan biri. Ha keza iş ortaminda da ayni sekilde.

Bunda 2 ay önce bir konuda hakkı yendi ses etmedi. 2 yillik adama onun terfisini verdiler. Neyse sonra allah sorsun hesabini dedik sustu buda zaten.

Şimdi de 2 ay sonra maaşa etki edecek bir durumda onun yerine 3 yillik adama vermişler notu.

Ben artık delirmek üzereyim elimi yumruğumu sıkacağım olmayacak. Ona hakarete varacak kavgaya girişecegim yine olmayacak.

Yüzüne gülüp arkasindan iş çeviren çevirene. Allaha havale ediyorum. 1 liranin hesabini yapiyorken biz bebegin egitimleri şu bu eksinin dibini gördük elalemin hile hurdasina oyununa geliyoruz.

Ben hayatim boyunca ne pahasina olursa hakkimi da yedirmedim yenildiginde susmadim da. Ama eşim öyle biri değil.

Ben yumrugumu dişimi sikmaktan bir hal oldum. Benden çekindiği içinde ayak üstü şimdi evden çıkarken söyledi ben delirdim ama o gitti bebekle parka.

Allah aşkına beni sakinleştirin onunla kavga edip malmi aptal mi embesil neden bunlara göz yumduğunu söylemek istiyorum ama bunu yapmak istemiyorum. Pislik bir insan konumuna düşmek istemiyorum.

Ama biktim artik konuşursam benimle ugrasirlar deyip bahane uyduruyor ama sustukça da hakki yeniyor. Yeter yıldım ben artık

bu dünya hassas iyi kalpliler için gerçekten çok zor jesikommm. Sen gene sakinliğini koru sinirin geçince konuş. Şuan sinirliyken hiçbir şey deme çünkü insanın dilinin ayarı olmuyor bazen ağzından kötü şeyler çıkabilir kuzuumm. Ben de hakkını araması yönündeyim zaten böyle böyle yaparaktan onlar bir adım öndeler.Tatlılıkla iş birliği içinde çözüm aramaya çalışın bitanem

Canım ne dicegimi bilemedim umarım herşey yoluna girer
Bende eşin gibiyim canım pek aktif olamıyorum genelde o yüzden yorum da fazla yapamicam

Ah Jes bugün ahretliğimle aynı şeyi konuştuk, yıllarca sömürdüler emeğimizi...
Mecburiyetler olunca susuyor insan, çünkü patron işine gelmiyorsa kapı orada diyor, piyasanın bu halinde korkuyordur adam işsiz kalırsa ne olacak
Eski iş yerimde 17 yıl çalıştım, ilk dört yılı üç otuz paraya çalıştırdılar, ses eder gibi oldum böyle dediler, ne haklarım yendi, iş bilmeyen ama yağını çekenlere neler verildi. Annem kanserdi o dönem, asla işsiz kalamazdım bir ay bile, he dedim hep he dedim... Annemin ölümünden sonra analarından emdikleri sütü burunlarından getirdim annem, babam, kedim hepsi arka arkaya öldüler kaybedecek bir şeyim kalmamıştı, açta kalsam olurdu... O zamandan sonra düzeldi .... ben şimdi eşini anlıyorum, iş bulmak, bulsan adapte olmak zor. Evde bir bebek var sen yokluk çekersin ama bebek çekemez işi zor yani. Kızma sakin ol, eminim zamanı gelince gerekli hamleyi yapar. Bir başka konuda insan fıtratı Jes'im, bazı insanın sesi gür çıkmaz, ya da yüz göz olmaya değer bulmaz. Eşine saygını yitirme aksine destek ol, erkek adamın içine oturur böyle şeyler, erkek kırgınlığı başkadır üzme, hayat zaten zor, rızık nasipte varsa dağları aşırtır getirir Rabbim, gönlünü ferah tut sen akşam eve dönmeye garantimiz olmayan dünyada sevdiğine sarıl sadece gerisi çözülür

Jescim siteminde çok haklısın.
Eşin haksızlıklar karşısında susuyorsa kendi kul hakkına giriyordur. İnsan hakkını arayacak.
Elbette işini, iş ortamını, oradaki dengeleri bilemeyiz ama yapılabilecek birşey varsa yapmalı.

Sen yine de ona kötü şeyler söyleyip onurunu incitme kocanın. Herkesin bir karakteri var. Sessiz biri demekki. Allah haksızlık edenlerin oyunlarını kendi başına çevirsin inşallah.
Dünya adaletsiz falan ama Allah kimsenin hakkını kimsede koymayacaktır.

İnşallah içinizi ferahlatacak gelişmeler yaşarsınız.

Yaa bak şimdi herkes tam tersi söylüyordu bende beklenti fazlaydı.
Üzüldüm şimdi
Canım belki bebek zamanlarında yapılanlarda fayda sağlıyordur. Ben araştırdığım zaman 23 yaşındaydım. Sen yine bebeğin için araştır

Bende bazen eşimi kırıyorum ama çok yanlış yaptığım Onun zaten içine oturuyor ben söyleyince de tam dert oluyor belli.
Kendimi tutmaya çalışıyorum artık.

Canım belki bebek zamanlarında yapılanlarda fayda sağlıyordur. Ben araştırdığım zaman 23 yaşındaydım. Sen yine bebeğin için araştır
Haklısın ablam bebek farklı olabilir ben araştırma yapmaya devam edeyim en iyisi öyle karar veririz.

Bende bazen eşimi kırıyorum ama çok yanlış yaptığım Onun zaten içine oturuyor ben söyleyince de tam dert oluyor belli.
Kendimi tutmaya çalışıyorum artık.

Eşim hep der ki ; kadın dışına erkek içine ağlar... Sen beni her incittiğinde kalbimde yeni bir yüküm oluyor yapma der... ne demek istediğini anlamam yıllar aldı. Kırmasın kimse kimseyi ölümlü dünya, çok ölüm gördüm tenefüs çok... takıldığımız şeyler o kadar küçük ki... Sabahları uyandığımda önce eşim nefes alıyor mu diye bakarım, sonra kedimi kontrol ederim hepimiz sağ salimsek tamamdır. Uğurlarım işe giderken, arkasından bakınca kalbim sıkışır akşama da görebilecek miyim diye bu gerçekle yaşıyoruz, tatlı yaşamak lazım hayat çok kısa, birbirimizden razı olup gidelim bu dünyadan, ahirette eşimi istemeye yüzüm olsun diye düşünürüm hep... Tabi ki karşılıklıdır her şey bana bunları düşündüren o, hiç incitmedi Rabbim iki cihanda razı olsun eşimden .... amaaannn beni böyle duygusala bağlatıyorsunuz valla gözüm yaşarıyor işteyim :)))))

Demedim kizlar birsey zaten o da cok uzgun, akşam geldi diyor bana surat yapiyorsun olmadik yere o kavga çıkarmaya calisti. Ben agzinin payini versem susardi belki. Benden tepki görmeyince afalladi sacmaladi ama susturdum.

Stresli üzülmüş anladim da ben susmusken bana patlamasina izin vermem cok dili uzuyorsa gitsin hakkini arasin dedim icimden.

Kararin ne diye sordum, gidip üstüne soracak neden vermediniz hakkimi ne eksigim vardi diye oda tatmin edici bir açıklama yapmazsa bir üste itiraza cikacak.

Dedim seni işinden ekmeğinden etmesinler sonra. Oda susamam bu bardagi tasiran son damla benim için dedi. Bende sen bilirsin dedim.

Ben hakliyim ve hakkim yeniyor işimden edecek olani da hakkimi yiyeni de allaha havale ediyorum helal etmiyorum hakkimi dedi. Muhtemelen yine işten yalamanin birinin verdiği akıl bu. Yoksa itiraza filan çıkacak biri degil.

Bende müdür çagirip neden itiraz ettin derse ya senle ugrasirsa dedim. Yok umurumda değil diyor.

Halkımızda hayırlısı kizlar. Hanginizin duasi kabul olur bilinmez ne olur dua edin. Bebeğimizin tedavisi masrafi çok, rizk elbet allahtan ama rabbim bu kötülere firsat vermesin inşallah

Canlar cuma günü amcamın kızları geliyor
5 amca kızı
4 eşli
5 çocuk
Menüde şu şekilde
Gelin pastası
Sucuklu kaşarlı poğaça
Kıymalı börek
Şeker pare
Lahana sarması
Kısır
Mutfağı bugün ypmam iyi oldu
Yarında hastane dönüşü odalairi yapcam
Gece de pasta sarma yapcam
Böreği sarıp hazır etcem
Gerisi cuma gününe kalıyor
Yarın odallari da hallettim mi rahat olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…