Düzenli Evimiz & Hayatımız

Bir tarafımız buruk olsa da bir tarafımız da Ramazan seviciyle dolu. Rabbim mübarek kılsın, ibadetlerimizi, dualarımızı kabul eylesin

Tubismavis

Teravih namazı kaç rekattır?

Teravih namazı, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali dönemlerinden başlayarak günümüze kadar cemaatle yirmi rekât olarak kılınmıştır. Sahabeden kimse buna itiraz etmemiş ve âlimler tarafından da bu şekilde kabul edilmiştir. Günümüzde de, başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde teravih namazı cemaatle 20 rekât olarak kılınmaktadır.

Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekât kılınması hâlinde de sünnet yerine getirilmiş olur.

Sağol negom Allah razı olsun
4 er rekat halinde 20 rekat kıldım çok şükür Allah kabul etsin inşallah
Meşgul ve yoğun dönemlerinde de bu sayılarda aklımda olur inşallah

Estağfurullah canim benim neden alinayim telefonum yk ya kimden musaot bulursam ordan daliyorum cevap vermemisim kusura bakma. 83 kilocuum bu arada
Ayy telefon bozulmuştu değil mi
Önemli değil, geç olsun güç olmasın
Olsun olsun 83 falan boşver Sağlıklı ol da, verirsin elbet.
Sardığın sarmalardan az ye

Sağol canım güzel bilgi mesajın için. Bende işten yorgun geldiysem evde 8 veya 12 rekat kılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…