Düzenli tertipli kadınların iç dünyası da düzenli midir?

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar kendimden yola çıkarak, iç dünyası düzenli, yani iç dünyasında huzurlu, o an bir sorunu olmayan kadın devamlı olarak düzenli midir? Mesela yani bende şu oluyor, yani orada dağınık bişeyler var diyelim, onlar orada dururken zaten iç dünya yıkık dökük.. İçindeki dünyaya bakmaktan dışarıyı göremiyorsun bile.. İç dünyama bakmaktan üzülmekten vs oradaki dağınıklık olsa ne olur olmasa gibi bir ruh hali oluyor. Düzenli kadın, iç dünyasındaki sorunları da düzenlemiş kadın mıdır? Ya da ne kadar çok sorunu olursa olsun düzenli olmak bir yaradılış meselesi midir?

Edit:
Ben kendi dağınıklığımın düzensizliğimin sebebini anneme bağlıyorum tamamen olmasa da etkisi olabilir. Annem sürekli beni yönetmeye çalışırdı. Akrep burcu yönetici burç ben boğayım sevmem yönetilmeyi. Sürekli ev işi, sürekli işle alakalı şeylerden konuşur, başka laf bilmez. Beni dünyaya iş yaptırmak için getirdiğini zannediyor galiba. Ben de tepki olarak bilinçli ya da bilinçaltı olarak böyle bir hale bürünmüş olabilirim. Nasıl düzelebilirim?
Mesela şimdi yalnızım başka evdeler onlar. Geçen evi süpürüp siliyordum. Sürekli o işle uğraşırken annemin ev işiyle ilgili konuşmaları vs aklıma gelip durdu yarım saat o işle uğraşırken...

Son düzenleme:
Dusundugum bi cok sorunum var kafamin icinde, ama duzenli tertipliyimdir. Ic dunyamin daginikligini yasantima yansitmam pek. Daginiklik ve kir gözüme batar.
Ama sizin tarif ettiginiz sey bana biraz depresyon gibi geldi depresyon halindeyken benim de elim kolum kalkmaz hic bisey yapasim gelmez.

bence bu gerçek bi kıstas değil ama insan depresifken dağınık ve pis oluyor. ruh durumu iyi olan insanlar daha düzenli oluyorlar o yüzden.

ama bazı insanlar da dağınık olmak alışkanlığı psikolojisi vs güzel olsa da öyle alışmış. o yüzden bu kadar kesin bi ayrım yapılamaz bence

İç dünyam dağınıkken bakıyorum onu düzeltemiyorum kalkıp etrafı düzenliyorum ben , iç dünyam düzenliyken , etraf dağınık olsun kafam rahat ya gibi bi zıt durumlar içindeyim 😂😅

Dün yağmur yağdı belli bugünde yağacaktı iç dünya dağınıkken kalktım cam sildim 😂😂yağmur yağdı :rolleyes: bende hep bir taraf dağınıkken diğer taraf toplu oluyor ...:rolleyes:

Tam tersi oldugunu düşünüyorum. Cok düzenli olan insanlar yasamayi kaçırıyormus gibi geliyor.
Ne bileyim, sevdiği misafir varken tabagi canagi bırakıp doya doya sohbete dalmak yerine hemen yemek biter bitmez bulasiga girisen falan... ya da haftasonu haril haril ev temizleyen insanlar... hic mi esiniz dostunuz cagirmiyor bir yere, ya da hic mi deniz havasi almak istemiyorsunuz, merak ettiginiz vizyonda film de mi yok tum tatil gününüz lavabo ovalamakla geçiyor???
Yazan: dağınıklığın kitabini yazmis bir kiz

Tam tersi Bnde de milyonlarca sorunlarım var iç dünyam harbi harbi bitik ...
Bir yere gittim geldim üzüldüm diyelim tabi kafa da çok dolu olunca.
Başlarım perdeleri sökmeye camları mutfak fayanslarını ovmaya :anne:
Bir ara öyle bir canım sıkkın nasıl sıkkın ters düz vaziyetteyim..
Çift kişilik yatağın Altını kaldırıp silip süpürmüşüm tek elle meret öyle ağır bir yatakki o an zeyna gücü geldi heral 😅
Ama sabah yandığım da kocaman uçuk çıkarmışım dışa vurmuş bütün acılar zaarr:KK70::KK53:

Bence hayır. Mesela okb'li bireyleri düşünün. Onlar çok tertipli ama kafalarının içi çorba gibidir eminim. Hayattan ödün verip tertip sağlamaya çalışmak tertipli bir iç dünyanın göstergesi olamaz bence.
Tabi uç bir örnek oldu ama misal sonuçta.

Kac yasindasin?
Cunku ben ergenlik vakitlerimde annemin her sozunu igneleyici bulurdum.
Ama su an buyudukce mantik arar oldum her sozunde.
Cunku gercek su ki, gormus gecirmis o hayati, ben daha toyum. Elbet bi sebebi vardir bana verdigi tavsiyelerin.

Kac yasindasin?
Cunku ben ergenlik vakitlerimde annemin her sozunu igneleyici bulurdum.
Ama su an buyudukce mantik arar oldum her sozunde.
Cunku gercek su ki, gormus gecirmis o hayati, ben daha toyum. Elbet bi sebebi vardir bana verdigi tavsiyelerin.

Görmüş geçirmiş filan değil hiç yaşının insanı değil.

Bilemedim
Ben evi toplamadan kendimi toplayamam
Kendimi toplayamadan da evi toplayamam
Oyle bir kisir dongu. Evim genelde derli topludur gerci. Mukemmel ev hanimi asla degilim. Esimle sorumluluklar esit paylasilmistir her zaman.

Duzen konusuna gelirsek.
Ben duzeni severim, temizligi severim.
Dogrusu gercek hayatta da planli calismayi seven biriyim. Arkadaslarim bana planlaman cok iyi derdi, stres yasamadan her isi siraya dizerim.
Senin dedigine donersek.
" ic dunyasi karisik birisi tamda bu yuzden mi daginik olur?" diye soruyosun. Diger bi dille "birisi daginiksa ic dunyasida daginik demektir' diyosun. Bence hayir. Cok daginik kisiler vardir, evini toparlamayan ama gununu gun eden. Gezen eglenen hayatin tadini cikaran, ic dunyasinda dert tasa barindirmayan. Bu insanlar keyf cikarmayi biliyor hayattan oyle ki ic dunyalari rahat, evi berbat olsa bile.

Diger cumlen " ic dunyasi huzurlu bi insan, duzenli mi olur'.
Bu soruya hem hayir hem evet cevabi veriyorum.
Evet: bknz okulum bittigini ogrendigim, diplomami almaya hak kazandigim gunler tum odami dokup gereksiz okul kagitlarini cop posetine basmam. Cunku huzurluyum ic dunyamda ve o hevesle girisip hic usenmeden yorulmadan saatlerce is yaptim. Hizzimi alamayip tum odami elden gecirdim.

Hayir: bknz sinavlar icin ogrenmede cok zorluk ceken, strese giren ve kacis noktasi olarakta sinav kagitlarini birakip elbise katlamaya sarmam ve dolabimin dizaynini degistirmem.

Ama cogu zaman " evet" yazdigim bolumdeyim. Cunku icin huzurluysa motive olursun ve heveslenip normalde zor buldugun seyleri bi cirpida yaparsin. Neden? Cunku motive olursun. Eger ruh halim kotuyse motive sifirdir. Hayattan zevk almam ve kolumu kipirdatmak istemem o an.

alakasi yok...ben ortaligi topluyorsam zorunluluktan topluyorum..camasir yikiyorsam yarin cocuguma temiz camasir giydirmek istedigim icin..ic dunyam istedigi kadar daginik olsun, ben bunu yapmaya mecburum bi kere. ha cocuklarima yaptigim cogu seyi seve seve yapiyorum o ayri.

ama vucut yorgunluguyla alakali mi desen, evet derim. kendimi iyi hissetmezsem ortalik daha daginik durur. ama zindeysem herseyi yapmaya calisirim...duzenli ve programliyimdir genelde. ama ic dunyam her zaman duzenli degil

bu kısıye gore degısebılır kendı adıma duzensızlık benı daha cok hasta eder bunalıma gırerım hayatda dayanamam 33 yasımdayım kendımı hıc dagılmıs gormedım evımı de dagılmıs gormedım ev iş tertıbım hayat planım falan mutlaka olmalı bır sorun yasıyorsam oda hemen cozulmelı mesela onuda bekletemem

Merhaba arkadaşlar kendimden yola çıkarak, iç dünyası düzenli, yani iç dünyasında huzurlu, o an bir sorunu olmayan kadın devamlı olarak düzenli midir? Mesela yani bende şu oluyor, yani orada dağınık bişeyler var diyelim, onlar orada dururken zaten iç dünya yıkık dökük.. İçindeki dünyaya bakmaktan dışarıyı göremiyorsun bile.. İç dünyama bakmaktan üzülmekten vs oradaki dağınıklık olsa ne olur olmasa gibi bir ruh hali oluyor. Düzenli kadın, iç dünyasındaki sorunları da düzenlemiş kadın mıdır? Ya da ne kadar çok sorunu olursa olsun düzenli olmak bir yaradılış meselesi midir?

Edit:
Ben kendi dağınıklığımın düzensizliğimin sebebini anneme bağlıyorum tamamen olmasa da etkisi olabilir. Annem sürekli beni yönetmeye çalışırdı. Akrep burcu yönetici burç ben boğayım sevmem yönetilmeyi. Sürekli ev işi, sürekli işle alakalı şeylerden konuşur, başka laf bilmez. Beni dünyaya iş yaptırmak için getirdiğini zannediyor galiba. Ben de tepki olarak bilinçli ya da bilinçaltı olarak böyle bir hale bürünmüş olabilirim. Nasıl düzelebilirim?
Mesela şimdi yalnızım başka evdeler onlar. Geçen evi süpürüp siliyordum. Sürekli o işle uğraşırken annemin ev işiyle ilgili konuşmaları vs aklıma gelip durdu yarım saat o işle uğraşırken...
Benim annemde akrep burcuydu.Arkadaşlarımı eve rahatla çağıramazdım bile,o yokken çağırıyordum.Biri gelicek dediğimde kızardı bende ben yapıcam herseyi derdim.Sürekli iş yapardım ama yine çok yaranılmıyor.

ev daginikken psikoojik olarak daha kotu oluyorum sanki kendimi toparlamaya etrafimi toparlayarak basliyorum
sizinki gibi bir anne bende de var
en son gecen gun kendin temizlik yapmaktan hoslanmayip elini bir ise bile surmek istemezken benim temizlik neferi olmami bekliyosun senin yapmadigini ben neden hayatim boyunca yapayim canim ne zaman isterse ozaman yaparim cok gozune batiyosa kalk kendin yap bu nasihatleride kendine ver dedigimden beri sesi cikmiyo

Benim annemde akrep burcuydu.Arkadaşlarımı eve rahatla çağıramazdım bile,o yokken çağırıyordum.Biri gelicek dediğimde kızardı bende ben yapıcam herseyi derdim.Sürekli iş yapardım ama yine çok yaranılmıyor.

Benim anne de şimdi değil de önceden, mesela bütün evi tamamen her yeri süprüsen silsen her yeri didik didik temizlemiş olsan bile gelir şunu şuraya niye koydun bu olmamış diye bir yeri eleştirir.. O yüzden ben bıraktım. Anneye bağlamamın nedenlerinden biri de o.

ev daginikken psikoojik olarak daha kotu oluyorum sanki kendimi toparlamaya etrafimi toparlayarak basliyorum
sizinki gibi bir anne bende de var
en son gecen gun kendin temizlik yapmaktan hoslanmayip elini bir ise bile surmek istemezken benim temizlik neferi olmami bekliyosun senin yapmadigini ben neden hayatim boyunca yapayim canim ne zaman isterse ozaman yaparim cok gozune batiyosa kalk kendin yap bu nasihatleride kendine ver dedigimden beri sesi cikmiyo

Aynen... Bir insan kendisi çok düzenli olur çok temiz titiz olur da başkasından da öyle bekler anlarım.. Kendisi öyle değil. Üstelik 40 yıllık ev hanımıyla bekar biri aynı olur mu?

Back
X