• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E ş i m i n y a n ı n d a o l m a l ı m ı y ı m?

Merhaba ,

Gitmeme kararı almanıza üzüldüm. Çocuk gelmenizi istiyor ve muhtemelen gözü sizi de arayacak. Çocuklar anne ve baba ayrılıklarını anlayabiliyorlar. Anne ve babalarının ayrı hayatları olsa da o hayatın bir parçası olduğunu ve ebeveynlerinin hayatındaki insanlarında onları hayatına dahil ettiklerini görmek çocuğu üzmez tam tersine daha mutlu eder bence.

Umarım kararınızı tekrar gözden geçirirsiniz. Bu aşamada bir pedagogdan fikir alırsanız aklınızdaki soruları da giderebilirsiniz. Sağlıcakla kalın :34:

alakanıza çok teşekkür ederim aslında gitmeyi istiyordum ama, farklı boyutlardan bakınca ve düşününce gitmemenin olası olumsuzluklara en iyi tedbir olabileceğini düşündüm, herkesin açısından..fakat yarın gitme vakti geldiğinde ne yaparım bilemiyorum:26:

alakanıza çok teşekkür ederim aslında gitmeyi istiyordum ama, farklı boyutlardan bakınca ve düşününce gitmemenin olası olumsuzluklara en iyi tedbir olabileceğini düşündüm, herkesin açısından..fakat yarın gitme vakti geldiğinde ne yaparım bilemiyorum:26:

Konunuzu ilk günden beri takip ettim. Olumsuzluklara odaklanmayın. Hepiniz ortak bir amaç için orada olacaksınız. Çocuğun gösterisi ve onun mutluluğu. Siz nispet için orada olmadığınızı doğru bir şekilde aktarırsanız sorun olacağını düşünmüyorum.

Kendimi sizin yerinize de çocuğun annesi yerine de koyarak düşündüğümde sizin orda bulunmanız rahatsızlık verici durmuyor. Netice itibariyle o çocuk sizin de hayatınızın bir parçası. Annesi çocuğuna değer verildiğini görünce üzülmemeli sevinmeli bence.

Babasında kaldığı zamanlarda çocuğunun mutlu olduğunu ve güvenli ellerde olduğunu bilmek rahatsızlık değil mutluluk vermeli. Sanırım ilk kez topluca bir arada olacaksınız. İlerleyen zamanlarda bir arada bulunmanız gereken başka durumlarda olacak. O yüzden bunu bir başlangıç kabul edin.

İlk etapta zorlukları olacaktır , belki biraz gerileceksiniz. Korkmayın bu durumdan. Evet siz doğurmadınız , annesine saygınızı gösterin ve sizin de çocuğa değer verdiğinizi bu mutlu anı paylaşmak için orda bulunduğunuzu beden dilinizle yansıtın.

Bence güzel bir tören olacak ve hepinizin günü güzel geçecek :34: Kendisini alkışlayan bir çift el daha görmek çocuğu çok mutlu edecektir. :34:

Konunuzu ilk günden beri takip ettim. Olumsuzluklara odaklanmayın. Hepiniz ortak bir amaç için orada olacaksınız. Çocuğun gösterisi ve onun mutluluğu. Siz nispet için orada olmadığınızı doğru bir şekilde aktarırsanız sorun olacağını düşünmüyorum.

Kendimi sizin yerinize de çocuğun annesi yerine de koyarak düşündüğümde sizin orda bulunmanız rahatsızlık verici durmuyor. Netice itibariyle o çocuk sizin de hayatınızın bir parçası. Annesi çocuğuna değer verildiğini görünce üzülmemeli sevinmeli bence.

Babasında kaldığı zamanlarda çocuğunun mutlu olduğunu ve güvenli ellerde olduğunu bilmek rahatsızlık değil mutluluk vermeli. Sanırım ilk kez topluca bir arada olacaksınız. İlerleyen zamanlarda bir arada bulunmanız gereken başka durumlarda olacak. O yüzden bunu bir başlangıç kabul edin.

İlk etapta zorlukları olacaktır , belki biraz gerileceksiniz. Korkmayın bu durumdan. Evet siz doğurmadınız , annesine saygınızı gösterin ve sizin de çocuğa değer verdiğinizi bu mutlu anı paylaşmak için orda bulunduğunuzu beden dilinizle yansıtın.

Bence güzel bir tören olacak ve hepinizin günü güzel geçecek :34: Kendisini alkışlayan bir çift el daha görmek çocuğu çok mutlu edecektir. :34:

çocuk tüm özel zamanlarda hep bizimle beraber. ben bilmiyorum ki hiç bir bayramda, yılbaşında, tatillerde vs. çocuğumu göndermem demedi.
her zaman bizimle ve zaten haftanın 3 günü bizimle beraber.

Gidermisiniz, gitmezmisiniz yada gitmelimisiniz bilmiyorum ama. bence ; çok havalı olmalıyım. süslenip püslenmeliyim düşüncelerinden vazgeçin sadece .Mümkün olan en sade halinizle gidin ..bence bu daha asil ve doğal olur inanın

Gidermisiniz, gitmezmisiniz yada gitmelimisiniz bilmiyorum ama. bence ; çok havalı olmalıyım. süslenip püslenmeliyim düşüncelerinden vazgeçin sadece .Mümkün olan en sade halinizle gidin ..bence bu daha asil ve doğal olur inanın

doğru söylüyorsunuz..sinirlenince her şey düşünülüyor işte..teşekkürler yorumunuza.

çocuk tüm özel zamanlarda hep bizimle beraber. ben bilmiyorum ki hiç bir bayramda, yılbaşında, tatillerde vs. çocuğumu göndermem demedi.
her zaman bizimle ve zaten haftanın 3 günü bizimle beraber.

Karşı taraf bu kadar ılımlı iken muhakkak gitmelisiniz. Bu bir yarış değil. Her ne kadar siz dünyaya getirmeseniz de o da artık sizin çocuğunuz. Ve ilerde dünyaya gelebilecek çocuklarınızın kardeşi.

Kendinizi soyutlamayın , ılımlı makul bir insan olarak karşı tarafa saygılı bir tutum sergilerseniz her şey çok güzel olacaktır. Çocuğun gösterisine gitmemezlik etmeyin.

Karşı taraf bu kadar ılımlı iken muhakkak gitmelisiniz. Bu bir yarış değil. Her ne kadar siz dünyaya getirmeseniz de o da artık sizin çocuğunuz. Ve ilerde dünyaya gelebilecek çocuklarınızın kardeşi.

Kendinizi soyutlamayın , ılımlı makul bir insan olarak karşı tarafa saygılı bir tutum sergilerseniz her şey çok güzel olacaktır. Çocuğun gösterisine gitmemezlik etmeyin.

ben çocuğa oğlumuz dedim diye suçlandım, sen onun annesimisin? onun bir annesi var, rol çalma vs. çok üzüldüm açıkcası.sış kapının mandalı da oldum ayrıca..sonra düşündüm, benim onların arasında işim yok mu gerçekten dedim..belki o anlık dış kapının mandalı olmalıyım:30: bilemedim:50:
yarın, ya gideceğim, ya da kalacağım...yarın olanları parşambe paylaşırım sizinle..ilginize çok teşekkür ederim..

ben çocuğa oğlumuz dedim diye suçlandım, sen onun annesimisin? onun bir annesi var, rol çalma vs. çok üzüldüm açıkcası.sış kapının mandalı da oldum ayrıca..sonra düşündüm, benim onların arasında işim yok mu gerçekten dedim..belki o anlık dış kapının mandalı olmalıyım:30: bilemedim:50:
yarın, ya gideceğim, ya da kalacağım...yarın olanları parşambe paylaşırım sizinle..ilginize çok teşekkür ederim..

Karşı tarafla bir orta yol bulmak zorundasınız. Evet karşı tarafa ağır gelmiş olabilir bu söz , kabul ediyorum. Tabii ki o çocuğun bir annesi var. Ancak çocuğu ötekileştirmek yerine oğlumuz demek yakışıksız bir durum değil. Muhtemelen annesinin olmadığı bir ortamda soranlara söylediğiniz bir sahiplenme sözü idi.

Zamanla birbirinizi anlayacak ve kırmayacaksınız. Ancak ya hep çekimser ve dışarda kalacak acabalarla kendinizi yiyeceksiniz ya da yarın olmanız gereken yerde o gösteride olacaksınız.

Bu bir gövde gösterisi değil. Yetişkin insanların alınganlıkları ile gölgelenmeyecek kadar güzel bir gün. İmkan olur ise belki bir gün karşılıklı oturur konuşursunuz. Çocuğun ruhsal sağlığı ve mutluluğu için büyükler kendi aralarında çatışmadan ilerleyebilmeli.

Sadece lütfen nispet yapma dürtüsünden uzak durun. Annesinden rol çalmaya çalışıyor gibi gözükmeyin .Yer yer bir adım geride durun , bu sınırı eminim çizebilirsiniz.

Gitmekten vazgeçmemeniz ve gününüzün güzel geçmesi dileklerimle. Sağlıcakla kalın.

Karşı tarafla bir orta yol bulmak zorundasınız. Evet karşı tarafa ağır gelmiş olabilir bu söz , kabul ediyorum. Tabii ki o çocuğun bir annesi var. Ancak çocuğu ötekileştirmek yerine oğlumuz demek yakışıksız bir durum değil. Muhtemelen annesinin olmadığı bir ortamda soranlara söylediğiniz bir sahiplenme sözü idi.

Zamanla birbirinizi anlayacak ve kırmayacaksınız. Ancak ya hep çekimser ve dışarda kalacak acabalarla kendinizi yiyeceksiniz ya da yarın olmanız gereken yerde o gösteride olacaksınız.

Bu bir gövde gösterisi değil. Yetişkin insanların alınganlıkları ile gölgelenmeyecek kadar güzel bir gün. İmkan olur ise belki bir gün karşılıklı oturur konuşursunuz. Çocuğun ruhsal sağlığı ve mutluluğu için büyükler kendi aralarında çatışmadan ilerleyebilmeli.

Sadece lütfen nispet yapma dürtüsünden uzak durun. Annesinden rol çalmaya çalışıyor gibi gözükmeyin .Yer yer bir adım geride durun , bu sınırı eminim çizebilirsiniz.

Gitmekten vazgeçmemeniz ve gününüzün güzel geçmesi dileklerimle. Sağlıcakla kalın.

yaptığınız yorumlar gerçekten bir uzman edasında:34:

ne işle meşgul olduğunuzu merak etmeden geçemeyeceğim..

mantıklı, saygılı, uyumlu, sağduyulu yaptığınız yorumlarınız

için ne kadar teşekkür etsem azdır:42:

ama dün onların yanında olamadım, eşime zaten 10 dk lık bir gösteri,

şimdi boş yere herkes gerilmesin, nasılsa biz farklı zamanlarda çok

vakir geçiriyoruz dedi. anlayışla karşıladı, zaten kendiside kayınvalidemlerle

beraber gitti 1 saatin içinde de döndüler..ayrı ayrı izlemişler tabi tahmin

ettiğim gibi gösteriyi..bende video ve fotolarına bakıp mutlu oldum..

ve ona bir ayakkabı aldım çizgi film kahramanlı:16: beni de sormuş

işe gitti bugün demişler ama çok üzüldü gelemediği için demişler..

işte böyle sağlık olsun....yeter ki huzurumuz olsun, daha çook uzun yıllar var inşallah beraber önümüzde:38:

yaptığınız yorumlar gerçekten bir uzman edasında:34:

ne işle meşgul olduğunuzu merak etmeden geçemeyeceğim..

mantıklı, saygılı, uyumlu, sağduyulu yaptığınız yorumlarınız

için ne kadar teşekkür etsem azdır:42:

ama dün onların yanında olamadım, eşime zaten 10 dk lık bir gösteri,

şimdi boş yere herkes gerilmesin, nasılsa biz farklı zamanlarda çok

vakir geçiriyoruz dedi. anlayışla karşıladı, zaten kendiside kayınvalidemlerle

beraber gitti 1 saatin içinde de döndüler..ayrı ayrı izlemişler tabi tahmin

ettiğim gibi gösteriyi..bende video ve fotolarına bakıp mutlu oldum..

ve ona bir ayakkabı aldım çizgi film kahramanlı:16: beni de sormuş

işe gitti bugün demişler ama çok üzüldü gelemediği için demişler..

işte böyle sağlık olsun....yeter ki huzurumuz olsun, daha çook uzun yıllar var inşallah beraber önümüzde:38:

Günaydın :)

Profil bilgilerim doğru. Uzmanlık alanım değil maalesef. Yorumlarım küçücükte olsa bir fayda sağladı ise ne mutlu bana. Sadece okumayı , yeni bir şeyler öğrenmeyi ve gözlem yapmayı seven bir insanım. Onların yanında olamamanıza üzüldüm.

İnşallah gitmiştir diye düşünüyordum. Sağlık olsun. Umarım sonraki gösterilerinde , önemli günlerinde hep beraber olursunuz. En azından işte olduğunuzu düşünerek oğlunuzun çok üzülmemiş olduğunu umuyorum.

Sağlıcakla kalın.

Günaydın :)

Profil bilgilerim doğru. Uzmanlık alanım değil maalesef. Yorumlarım küçücükte olsa bir fayda sağladı ise ne mutlu bana. Sadece okumayı , yeni bir şeyler öğrenmeyi ve gözlem yapmayı seven bir insanım. Onların yanında olamamanıza üzüldüm.

İnşallah gitmiştir diye düşünüyordum. Sağlık olsun. Umarım sonraki gösterilerinde , önemli günlerinde hep beraber olursunuz. En azından işte olduğunuzu düşünerek oğlunuzun çok üzülmemiş olduğunu umuyorum.

Sağlıcakla kalın.

gitmemiş olsam da emin olun, siz içimi çok çok rahatlattınız..

çünkü burdaki bazı düşünceler beni psikolojik olarak yıprattı açıkcası..

ama herkesi içine katarak yaptığınız yorumlar çok iyi geldi..

belki burdaki yorumlara istinaden kendimi hep dışarıda bırakıp

mutsuz bir insan olarak devam edecektim, çünkü bazı yorumlardan

olumsuz olarak çok etkilenmiştim..gitmedim ama mutsuz değildim..

gerçekten sayenizde huzruluydum..çok ama çok teşekkür ederimm.

size de yaşamınızda hep güzellikler mutluluklar dilerim..

NOT: ÇEVRENİZDEKİ HERKES ÇOK ŞANSLI:34:

gitmemiş olsam da emin olun, siz içimi çok çok rahatlattınız..

çünkü burdaki bazı düşünceler beni psikolojik olarak yıprattı açıkcası..

ama herkesi içine katarak yaptığınız yorumlar çok iyi geldi..

belki burdaki yorumlara istinaden kendimi hep dışarıda bırakıp

mutsuz bir insan olarak devam edecektim, çünkü bazı yorumlardan

olumsuz olarak çok etkilenmiştim..gitmedim ama mutsuz değildim..

gerçekten sayenizde huzruluydum..çok ama çok teşekkür ederimm.

size de yaşamınızda hep güzellikler mutluluklar dilerim..

NOT: ÇEVRENİZDEKİ HERKES ÇOK ŞANSLI:34:

Çok teşekkür ederim , sözleriniz o kadar mutlu etti ki beni. Konunuzu baştan beri okuyordum , gideceğinize dair aldığım izlenim nedeniyle yazmamıştım. Sonrasında gelen yorumlara dayanamadığım için yazma ihtiyacı hissettim.

Eşiniz , oğlunuz ve sevdiklerinizle mutlu , huzurlu , sağlıklı günler dilerim :71:

Eşinizin kalabalık bir şeklinde gideceğini yazsaydınız keşke yorumlar farklı olabilirdi .

En hayırlısı böylemiş demek ki , aklınızda acabalar kalmadı .
Biraz daha mantık yürütecek yaşa gelince her türlü organizasyonda yanında bulunursunuz . Zamanı gelince bu erdemli davranışınızı tamamen onu korumak adına yaptığınızın farkına varacak emin olabilirsiniz . Yine eminim ki eşiniz , sizin ne amaçla gitmediğimizi anlamış ve size olan saygısı ,sevgisi artmıştır .

Back
X